Boriša Falatar - predsjednik?
- GandalfSivi
#201 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Treba napraviti kakvu emisiju “Predsjednik mozes biti i ti”, kada vec cirkus od politike pravimo...
-
daddy-kool
#202 Re: Boriša Falatar - predsjednik
To je tako u demokratiji, slobodno tržište + naš polu-etnički nakaradni sistem.Bodkin wrote: I jos slag na tortu, 5% ljudi se moze poistovijetiti i vidjeti se u ovom covjeku. A 60% u komsicu, radeljasu i slicnim.
-
Seyfo
#203 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Evo još jednog koji nema dodira sa realnošću. Pa zaokruži Borišu i nadaj se nečemu, pa se opet začudi kad pročitaju rezultate, ko ti brani. Glasao sam i ja za Sabinu da bih imao čistu savjest, ali sam efekat znao unaprijed. A znaš ga i ti.ExNihilo wrote:apsidejzi wrote:Imate priliku da izabereta najmanje dva normalna kandidata: nezavisnog Amera a evo sada i Borisu. Ako necete, ko vas jebe. Glasajte i dalje protiv nekog kandidata...Seyfo wrote:Čović likes this. A lot.
Prosto je nevjerovatno koliko ovi iz NS nemaju dodira sa realnošću. Oni su negdje gore u oblacima a povremeno se spuste na neku njihovu imaginarnu zemlju, gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade. U toj zemlji caruje drugarstvo a država je građanska.
Kako ne kontaju da se na idućim izborima ne glasa ZA kandidata nego PROTIV nekog kandidata? Odnosno, glasa se za onog kandidata koji ima najviše šansi PROTIV nacionalističkog kriminalca. Što je više oponenata istom, veće su šanse da on pobijedi.![]()
Normalni kandidati nemaju šanse baš zbog toga što prosječan glasač njihovu kandidaturu prati stavom kako "nemaju šanse". To što demagozi i nepismeni smetljari redovno odnose pobjedu je, suštinski, self-fulfilling prophecy.
Nikako ne razumijem ljude koji, umjesto da glasaju po vlastitoj savjesti, te dadnu glas kandidatu kojeg smatraju najboljim, pa makar bili jedini koji će to učiniti, jer svako od nas ima tek jedan glas i srazmjernu odgovornost na izborima, odluku o svojoj sudbini i sudbini svoje djece donose na bazi iracionalnih kalkulacija i pretpostavki o tome šta će uraditi stotine hiljada drugih birača.
Kako stvari trenutno stoje, ja ću glasati za Borišu, makar bio jedini koji će to učiniti. Ako ništa drugo, barem ću sutra djeci moći reći da nisam glasao za nacionaliste, političke evnuhe i ljigavce poput Komšića ili za blago autistične kandidate poput Bećirovića.
Imam jedan glas i dat ću ga onome koga smatram najboljim, a ne grobarima koji se kriju iza "najmanjeg zla" i sličnih floskula.
- ExNihilo
#204 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Za koga ćeš ti glasati? Smiješ li, uopće, napisati bez srama?Seyfo wrote:
Evo još jednog koji nema dodira sa realnošću. Pa zaokruži Borišu i nadaj se nečemu, pa se opet začudi kad pročitaju rezultate, ko ti brani. Glasao sam i ja za Sabinu da bih imao čistu savjest, ali sam efekat znao unaprijed. A znaš ga i ti.
- Roccohljup
#205 Re: Boriša Falatar - predsjednik
jos nisam skontao za koga da glasam.....ako budem za Cro člana bit ce to ovaj momak (ŽK sam dao jednom šansu i razočarao me je) a ako to bude za brata bošnju onda će to biti Amer. Zašto? Zato što su novi (a jok prežvakani demagozi koji su odrasli na drzavnim jaslama), sto zagovaraju neke nove pravce, imaju iskustva sa zapada, obrazovani, itd. ne glasam za njih što neko reče ranije da imam mirnu ili cistu savjest vec sto vjerujem u njihovu pricu, a to sto sa ili bez mog glasa vjerovatno nece imati zapažen rezultat problem naše sredine i društva a jok nešto cime ja kao individua treba da se bavim. Glasam u ono i za onoga kojem u datom momentu vjerujem ili mi se sviđa njegovo/njeno razmišljanje i/ili plan. Neko kaze cilj nam treba biti zbaciti bakira, dragana, mileta, itd..........izvinite molim vas a što bi to trebao biti moj cilj kad već preko 20 godina narod (velika većina) njih bira (da ne ulazim u razloge zašto) i očigledno im je dobro cim ne mjenjaju? čak u jednom momentu kad je i alijansa dosla na vlast, jel nam bilo bajno i sjajno? I što bi ih mjenjao jedno govno sa drugim....samo zato sto ovo drugo manje smrdi, jel? Govno je ba govno kako god da ga okreneš, a za takve ja svoj glas ne dam bez obzira iz koje stranke da dolaze. Sve da i neka lijeva ili građanska koalicija od postojećih kandidata/stranaka iz tog smjera i dodje na vlast, jel fakat vjerujete da bi a) brzo formirali vlast, i b) ne bi se odmah poklali oko fotelja? šta mi to novo mogu ponuditi Komšić ili nikšič koji su bili jedno vrijeme u vlasti i nisu ama baš nista značajno promjenili (jel nisu htjeli ili znali to je pitanje). šta god vi mislili, nama ljudi poput ova dva kandidata trebaju ali isto tako i narod i sve građanske opcije trebaju stati iza ovakvih ljudi koji imaju perspektivu i nemaju oraha u džepu a jok gurati svaki put iste stare rage kojima je samo fotelja na pameti.
- kmirsad
#206 Re: Boriša Falatar - predsjednik
I mene zanima... koji će mu to kandidat uliti nadu u budučnost...ExNihilo wrote:Za koga ćeš ti glasati? Smiješ li, uopće, napisati bez srama?Seyfo wrote:
Evo još jednog koji nema dodira sa realnošću. Pa zaokruži Borišu i nadaj se nečemu, pa se opet začudi kad pročitaju rezultate, ko ti brani. Glasao sam i ja za Sabinu da bih imao čistu savjest, ali sam efekat znao unaprijed. A znaš ga i ti.
- ExNihilo
#207 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Nekako se rasprava uvijek završi kad kritičarima postaviš gore pomenuto pitanje.kmirsad wrote:I mene zanima... koji će mu to kandidat uliti nadu u budučnost...ExNihilo wrote:Za koga ćeš ti glasati? Smiješ li, uopće, napisati bez srama?Seyfo wrote:
- kmirsad
#208 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Primjetio sam...ExNihilo wrote:Nekako se rasprava uvijek završi kad kritičarima postaviš gore pomenuto pitanje.kmirsad wrote:I mene zanima... koji će mu to kandidat uliti nadu u budučnost...ExNihilo wrote:
Za koga ćeš ti glasati? Smiješ li, uopće, napisati bez srama?
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#209 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Banksy wrote:
Slijepac vidi da si, na ovoj temi, jedini s instrukcijama upravo ti. Al' džaba kmečiš. Najesen, šef ti je na birou.
neko u predsjedništvo, a neko opet u dom naroda ili možda i prdekanu, ali najbitnije je da ti uvijek imaš posla. pa makar i ovog forumskog.
-
17030
#210 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Zašto se uopće Boriša Falatar kao politički anonimus kandiduje za člana Predsjedništva, mislim da bi dosta logičniji potez bio da se kandidirao za Parlamentarnu skupštinu BiH ili FBiH, tu bi imao visoke šanse za prolazak, ovako su mu šanse gotovo nikakve.
-
vrapcic
#211 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Izgleda da neces biti jedini, ako i ti glasas za Borisu, imace dva glasa baremExNihilo wrote:apsidejzi wrote:Imate priliku da izabereta najmanje dva normalna kandidata: nezavisnog Amera a evo sada i Borisu. Ako necete, ko vas jebe. Glasajte i dalje protiv nekog kandidata...Seyfo wrote:Čović likes this. A lot.
Prosto je nevjerovatno koliko ovi iz NS nemaju dodira sa realnošću. Oni su negdje gore u oblacima a povremeno se spuste na neku njihovu imaginarnu zemlju, gdje su kuće od čokolade a prozori od marmelade. U toj zemlji caruje drugarstvo a država je građanska.
Kako ne kontaju da se na idućim izborima ne glasa ZA kandidata nego PROTIV nekog kandidata? Odnosno, glasa se za onog kandidata koji ima najviše šansi PROTIV nacionalističkog kriminalca. Što je više oponenata istom, veće su šanse da on pobijedi.![]()
Normalni kandidati nemaju šanse baš zbog toga što prosječan glasač njihovu kandidaturu prati stavom kako "nemaju šanse". To što demagozi i nepismeni smetljari redovno odnose pobjedu je, suštinski, self-fulfilling prophecy.
Nikako ne razumijem ljude koji, umjesto da glasaju po vlastitoj savjesti, te dadnu glas kandidatu kojeg smatraju najboljim, pa makar bili jedini koji će to učiniti, jer svako od nas ima tek jedan glas i srazmjernu odgovornost na izborima, odluku o svojoj sudbini i sudbini svoje djece donose na bazi iracionalnih kalkulacija i pretpostavki o tome šta će uraditi stotine hiljada drugih birača.
Kako stvari trenutno stoje, ja ću glasati za Borišu, makar bio jedini koji će to učiniti. Ako ništa drugo, barem ću sutra djeci moći reći da nisam glasao za nacionaliste, političke evnuhe i ljigavce poput Komšića ili za blago autistične kandidate poput Bećirovića.
Imam jedan glas i dat ću ga onome koga smatram najboljim, a ne grobarima koji se kriju iza "najmanjeg zla" i sličnih floskula.
- kmirsad
#212 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Ja sam jako sretan kada Banksy ima ovog, forumskog posla. Oduševljava me... al stvarno... uživam u kratkim , britkim, duhovitim, argumentovanim i intiligentnim komentarima ove dame... koji kontra diskutanta ostavljaju bez riječi, daha i volje za dalju diskusiju...malakh wrote:Banksy wrote:
Slijepac vidi da si, na ovoj temi, jedini s instrukcijama upravo ti. Al' džaba kmečiš. Najesen, šef ti je na birou.![]()
![]()
neko u predsjedništvo, a neko opet u dom naroda ili možda i prdekanu, ali najbitnije je da ti uvijek imaš posla. pa makar i ovog forumskog.
Da... i ne bih je volio imati za protivnika
-
Seyfo
#213 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Kakvog srama ??? Čega bih se sramio? Vi dijasporci baš gubite kompas svako malo.ExNihilo wrote:Za koga ćeš ti glasati? Smiješ li, uopće, napisati bez srama?Seyfo wrote:
Liste još nisu objavljene tako da ne mogu nikako znati za koga ću glasati, ali sa sigurnošću neću za kandidata ovih na vlasti,niti sam ikad; ali isto tako neću bacati svoj glas davajući ga Boriši. Najbolje bi bilo kada bi ljevica imala jedinstvenog kandidata, koji može računati na glasove lijevo orijentisanog glasačkog tijela i još onih koji su razočarani u SDA. Takav neko bi imao moj glas.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#214 Re: Boriša Falatar - predsjednik
poznata škola iz pančeva, inače šćepina najdraža.kmirsad wrote:Ja sam jako sretan kada Banksy ima ovog, forumskog posla. Oduševljava me... al stvarno... uživam u kratkim , britkim, duhovitim, argumentovanim i intiligentnim komentarima ove dame... koji kontra diskutanta ostavljaju bez riječi, daha i volje za dalju diskusiju...![]()
mani šuplje priče, draga ti je dok ne oplete po našoj stranci.
- ExNihilo
#215 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Imena, kolega. Imena. Makar među kandidatima koji su trenutni poznati, a poznati su kandidati svih većih stranaka. U tvojoj interpretaciji - samo takvi i mogu pobijediti.Seyfo wrote:Kakvog srama ??? Čega bih se sramio? Vi dijasporci baš gubite kompas svako malo.ExNihilo wrote:Za koga ćeš ti glasati? Smiješ li, uopće, napisati bez srama?Seyfo wrote:
Liste još nisu objavljene tako da ne mogu nikako znati za koga ću glasati, ali sa sigurnošću neću za kandidata ovih na vlasti,niti sam ikad; ali isto tako neću bacati svoj glas davajući ga Boriši. Najbolje bi bilo kada bi ljevica imala jedinstvenog kandidata, koji može računati na glasove lijevo orijentisanog glasačkog tijela i još onih koji su razočarani u SDA. Takav neko bi imao moj glas.
Dakle, ko?
-
KIseljak12
#216 Re: Boriša Falatar - predsjednik
A valj'o vam je šćepo dok je 15 godina bio stranacko glasilo i u ime SDA pisao sta je trebalo?malakh wrote:poznata škola iz pančeva, inače šćepina najdraža.kmirsad wrote:Ja sam jako sretan kada Banksy ima ovog, forumskog posla. Oduševljava me... al stvarno... uživam u kratkim , britkim, duhovitim, argumentovanim i intiligentnim komentarima ove dame... koji kontra diskutanta ostavljaju bez riječi, daha i volje za dalju diskusiju...![]()
mani šuplje priče, draga ti je dok ne oplete po našoj stranci.![]()
Zasmet'o tek onda kad je skonto da ne mora dijeliti tal s vama, nego da moze imati svoj tal.
-
Bodkin
#217 Re: Boriša Falatar - predsjednik
I uvijek politicki anonimusi prica. Pa kako da prestane biti anonimus ako ne udje prvi put u politiku? A placete kako hocete nekog novog 
- kmirsad
#218 Re: Boriša Falatar - predsjednik
malakh wrote:poznata škola iz pančeva, inače šćepina najdraža.kmirsad wrote:Ja sam jako sretan kada Banksy ima ovog, forumskog posla. Oduševljava me... al stvarno... uživam u kratkim , britkim, duhovitim, argumentovanim i intiligentnim komentarima ove dame... koji kontra diskutanta ostavljaju bez riječi, daha i volje za dalju diskusiju...![]()
mani šuplje priče, draga ti je dok ne oplete po našoj stranci.![]()
- apsidejzi
#219 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Onda se patite i naredne cetiri godine. Ja veoma dobro razumijem stanje u BiH i razumijem da imas ljude kojima su izbori dobra poslovna prilika ali takvi NISU vecina. Ima ih mnogo ali nisu vecina i nikada nece biti. Ima ih cca 212.000 koji su na budzetu al od toga je veliki broj nezadovoljan i sa platom i sa uslovima (pitaj nastavnike i medicinske radnike koliko vole trenutnu vlast). Al haj recimo da je svih ovih 212k ipak glasalo za postojecu vlast kako bi sacuvali kakvo takvo radno mjesto. Sta je sa 840k penzionera, invalida te clanovi poginulih boraca i nestalih? Sta je sa skoro 500k nezaposlenih. Sta je sa demobilisanim borcima?Seyfo wrote:Da imaš dodira sa realnošću, znao bi da vladajući nacionalisti imaju stabilno glasačko tijelo uhljeba i budžetlija koji će čuvati svoje radno mjesto uvijek glasajući za njih, tako da bi se nešto promijenilo, moraš naći način kako da ih preglasaš i skineš sa trona. a taj nekakav Amer i Boriša sigurno to nisu. Ali to je previše za tebe da bi skontao, tako da haj ti fino s teme ako ne kontaš neke stvari koje su kao bukvar nama koji živimo u BiH.
Dakle, budzetlije mogu glasati za vladajuce kandidate al ovi ostali.... imaju alternativu u dva normalna covjeka. I to jedan bosnjak a jedan hrvat. Imali bi vecinu... ako izaberu postojece... kao sto rekoh, ja cu naletiti i samo se nasmijati kada se pocnu zaliti kako nemaju posla.
- Bloo
- Globalna šefica
#220 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Pa znaš ono da je mlada i nevina, a ipak iskusnaBodkin wrote:I uvijek politicki anonimusi prica. Pa kako da prestane biti anonimus ako ne udje prvi put u politiku? A placete kako hocete nekog novog
-
Bodkin
#221 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bloo wrote:Pa znaš ono da je mlada i nevina, a ipak iskusnaBodkin wrote:I uvijek politicki anonimusi prica. Pa kako da prestane biti anonimus ako ne udje prvi put u politiku? A placete kako hocete nekog novog
-
putokaz1
#222 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Samo vi glasajte za Barišu pa nam svima dovedite SVEBIJU za Predsjednicu
Prvo Babo,Pa SNIČINA,pa Snajka
Prvo Babo,Pa SNIČINA,pa Snajka
- Banksy
#223 Re: Boriša Falatar - predsjednik
O čemu će Pančevo, već o 'Pančevu'.malakh wrote:poznata škola iz pančevakmirsad wrote:Ja sam jako sretan kada Banksy ima ovog, forumskog posla. Oduševljava me... al stvarno... uživam u kratkim , britkim, duhovitim, argumentovanim i intiligentnim komentarima ove dame... koji kontra diskutanta ostavljaju bez riječi, daha i volje za dalju diskusiju...![]()
Trokiraš, odmori se, zaslužio si...
Nakon što je u redove DF-a ušetao višestruko kompromitovani špijun Munir Alibabić "Munja", te oficir Sifet Podžić koji je nekada radio za KOS i blizak je špijunskoj strukturi ljudi bivše JNA, dolazak u DF bivšeg policajca Zlatka Miletića a sada i opskurnog obavještajnog mračnjaka KOS-ovca Bakira Alispahića, svrstavaju DF u red obavještajne fronte u kojem se svi više nalazi prostora za špijune, obavještajce i uprljane ličnosti.
- kmirsad
#224 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Bloo wrote:Pa znaš ono da je mlada i nevina, a ipak iskusnaBodkin wrote:I uvijek politicki anonimusi prica. Pa kako da prestane biti anonimus ako ne udje prvi put u politiku? A placete kako hocete nekog novog
Last edited by kmirsad on 18/04/2018 16:19, edited 1 time in total.
- kmirsad
#225 Re: Boriša Falatar - predsjednik
Banksy wrote:O čemu će Pančevo, već o 'Pančevu'.malakh wrote:poznata škola iz pančevakmirsad wrote:Ja sam jako sretan kada Banksy ima ovog, forumskog posla. Oduševljava me... al stvarno... uživam u kratkim , britkim, duhovitim, argumentovanim i intiligentnim komentarima ove dame... koji kontra diskutanta ostavljaju bez riječi, daha i volje za dalju diskusiju...![]()
Trokiraš, odmori se, zaslužio si...
Nakon što je u redove DF-a ušetao višestruko kompromitovani špijun Munir Alibabić "Munja", te oficir Sifet Podžić koji je nekada radio za KOS i blizak je špijunskoj strukturi ljudi bivše JNA, dolazak u DF bivšeg policajca Zlatka Miletića a sada i opskurnog obavještajnog mračnjaka KOS-ovca Bakira Alispahića, svrstavaju DF u red obavještajne fronte u kojem se svi više nalazi prostora za špijune, obavještajce i uprljane ličnosti.