Diskriminacija muskaraca

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#201 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Bloo »

MarlboroGold wrote:
Bloo wrote: Zakon istro tretira, jer ne spominje spol
(1) Ko drugu osobu upotrebom sile ili prijetnje da će izravno napasti na njezin život ili
tijelo ili na život ili tijelo ili s njim izjednačenu spolnu radnju,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

A sad zamislimo hipotetičku situaciju da u Bosni na primjer, neki muškarac bude silovan od strane muškarc ai odluči da pokrene prijavu. S obzirom da živimo u tamnom vilajetu predrasuda, do kraja života će ga u mahali zvati ČMARNI KOLAČIĆ..
To mi je jasno. Zato i treba raditi na pobijanju tih predrasuda još u školskim ustanovama... ako to već roditelji ne shvataju ozbiljno.
Pa njega bi i naši policajci ismijavali (možda iza leđa) bez obzira na taj zakon... eto kakvi smo. Bojim se da je to za već formirane osobe kasno.
Školskim ustanovama :D?
U trenutnom društvu :D?

TReba nam korjenita promjena, ali poslije nuklearke..
Kad od malih nogu dječacima govoriš nemoj plakati nsi curica, nemoj se igrati sa lutkama nisi curica, kad se dječacima govori man up! itd..dok postoje stereotipi o muževnosti i ženstvenosti...teško :mrgreen:

Nuklearka prvo
MarlboroGold

#202 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

Bloo wrote:
MarlboroGold wrote:
Bloo wrote: Zakon istro tretira, jer ne spominje spol
(1) Ko drugu osobu upotrebom sile ili prijetnje da će izravno napasti na njezin život ili
tijelo ili na život ili tijelo ili s njim izjednačenu spolnu radnju,
kaznit će se kaznom zatvora od jedne do deset godina.

A sad zamislimo hipotetičku situaciju da u Bosni na primjer, neki muškarac bude silovan od strane muškarc ai odluči da pokrene prijavu. S obzirom da živimo u tamnom vilajetu predrasuda, do kraja života će ga u mahali zvati ČMARNI KOLAČIĆ..
To mi je jasno. Zato i treba raditi na pobijanju tih predrasuda još u školskim ustanovama... ako to već roditelji ne shvataju ozbiljno.
Pa njega bi i naši policajci ismijavali (možda iza leđa) bez obzira na taj zakon... eto kakvi smo. Bojim se da je to za već formirane osobe kasno.
Školskim ustanovama :D?
U trenutnom društvu :D?

TReba nam korjenita promjena, ali poslije nuklearke..
Kad od malih nogu dječacima govoriš nemoj plakati nsi curica, nemoj se igrati sa lutkama nisi curica, kad se dječacima govori man up! itd..dok postoje stereotipi o muževnosti i ženstvenosti...teško :mrgreen:

Nuklearka prvo
:thumbup:
Potpis na navedeno. Pravilni odgoj je na prvom mjestu i suprotstavljanje okolini i takvim stavovima.
Streptokok

#203 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

Bloo wrote:[q

Nuklearka prvo
Tako je, umjesto da se igraju sa lutkama i nose trikoe. Sta nam stereotipi uradise.
Bloo
Globalna šefica

#204 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Bloo »

Streptokok wrote:

Nuklearka prvo
Tako je, umjesto da se igraju sa lutkama i nose trikoe. Sta nam stereotipi uradise.
Neka se djeca igraju sa čim žele.
Lutkama, autićima, gume (mada niko ovo više ne igra), robotima, klikerima, kostima predaka...
Streptokok

#205 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

Bloo wrote:
Streptokok wrote:

Nuklearka prvo
Neka se djeca igraju sa čim žele.
Lutkama, autićima, gume (mada niko ovo više ne igra), robotima, klikerima, kostima predaka...
Ti svome sinu kupi lutkice i uloske nek se igra.
Bloo
Globalna šefica

#206 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Bloo »

Streptokok wrote: Ti svome sinu kupi lutkice i uloske nek se igra.
Ne mogu da vjerujem da čovjek u tvojim godinama ne zna za šta služe ulošci. :|

Divno kupe znoj ispod pazuha.
Kad planinaris, nezaobilazni su za čelni znoj i onaj što ti se cijedi niz leđa, ali moraš ga dobro naciljat da kupi iznad guzova.
hAZNADAR

#207 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote:
Ili kad u Skandinaviji u porodilistu automatski stoji plavi listic na besici djecaka a rozi na besici curica. :D

Postoji mozda i jedna odredjena bioloska razlika medju nama - kao roditelj djece razlicitih spolova sam jasno mogao uociti razlicite afinitete. A i u jaslicama se spontano formiraju grupe sa razlicitim afinitetima u razlicitim igrama.

U svijetu odraslih je vrlo zahebano muskima da se odluce za nastup, image, kakav kontakt sa zenama. Olako budu etiketirani kao sonje, mlakonje,... ako se pridrzavaju nepisanih feministickih pravila,... ili krkani, sirovine.
U politici glasovima zena pobjedjuju otvoreni muski sovinisti poput Trumpa ili domacih dinarskih tipova, slavni zenskarosi koji redaju ljubavnice ipak nisu tako nepopularni kod vecine zena,...

a razocarane zene na kraju subotnje veceri poslije desetina sati depilacija i sminkanja zakljuce da su danasnji muski sonje zato sto je svaki nastupio previse kulturno i previse kao "prijatelj". Koji su to onda stereotipi muzevnosti ili zenstvenosti?

Mozda jednostavno treba dati biologiji i hormonima prostor.

Izvinjavam se sto u temu ubacujem malo ozbiljniji ton.
Bloo
Globalna šefica

#208 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Bloo »

Red stereotipa, uvreda, mahalskih istina, "bioloških činjenica" - ozbiljniji ton?
Ne znam kako da ti repliciram.
Iskreno.
Zavrišt ćemo opet na istom - beskrajna prepirka o fundamentalnim stereotipima, na osnovu ličnih ubijeđenja i citiranja raznih studija kroz vizuru istih koja ne vodi ničem.
hAZNADAR

#209 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by hAZNADAR »

Bloo wrote:Red stereotipa, uvreda, mahalskih istina, "bioloških činjenica" - ozbiljniji ton?
Iskreno.
Zavrišt ćemo opet na istom - beskrajna prepirka o fundamentalnim stereotipima, na osnovu ličnih ubijeđenja i citiranja raznih studija kroz vizuru istih koja ne vodi ničem.
Nije mi namjera prepirka - nismo na politici. Mozes li ljubazno navesti sta je uvreda - da znam. Pa onda mahalske istine i lazne bioloske cinjenice.
Bloo
Globalna šefica

#210 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Bloo »

hAZNADAR wrote:
Bloo wrote:Red stereotipa, uvreda, mahalskih istina, "bioloških činjenica" - ozbiljniji ton?
Iskreno.
Nije mi namjera prepirka - nismo na politici. Mozes li ljubazno navesti sta je uvreda - da znam. Pa onda mahalske istine i lazne bioloske cinjenice.
Da li su afiniteti tvoje djece urođeni ili nesvjesno usađeni od strane tebe i žene?
To mi je uvijek bila fascinantna dilema.
S obzirom da djecu ne možemo odgajati u sterilnim uslovima, da ne budu izložena nikakvih rodnim sugestijama, na žalost nemamo nikakve empirijske podatke sa kojima možemo usporediti eventualne zaključke diskusije.
dječak sa šibicama

#211 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by dječak sa šibicama »

upomoc, maltretiraju me ove zene, silovace me, dabogda
mali jomu

#212 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by mali jomu »

Pa jebemu ne dajte da vas zene jebu. :mrgreen:
annoy

#213 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by annoy »

Ramzess Veliki wrote: Ali ostaje ta diskriminacija muskaraca u pravnom smislu. U Hrvatskoj se to izmijenilo, nakon duge i teske borbe samohranih oceva. Jedan moj prijatelj je bio aktivista u to vrijeme.
Kod nas su samohrani ocevi potpuno gurnuti na marginu drustva, i o njima se ne govori. Samohranoj majci svi daju potporu, sazaljevaju je, u razgovoru za posao svi joj pokusavaju pomoci. Mene kao samohranog oca su natjerali pritiscima i mobingom da dam otkaz da bi se zaposlio rodjakov rodjak, I nakon osam godina u banci niko se nije zapitao kako cu ja da obezbijedim djetetu egzistenciju. Biti samohrani otac je jedna anatema, to je nesto nepozeljno za cuti kad apliciras na posao, kad kazes da si samohrani otac ljudi te pogledaju kao da si zarazan. Moja sreca je da imam dobar poslovni background pa se mogu snaci, ali drugim samohranim ocevima koji nemaju mnogo mogucnosti zivot nije zivot, nego stalna borba.
Nije ni kod nas (u RH) sa pravne strane puno bolje, nazalost. Mozda je klima prema samohranim ocevima u drustvu povoljnija, ali sudovi su i dalje pristrani.
Ne znam jesi li pratio kod nas slucaj malog Cesarea, ali tu se moze vidjeti kako se o pitanjima skrbnistva kod nas razmislja
insomnia78

#214 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by insomnia78 »

Ono kad usidjelice odredjuju ponasanje idealnog muskarca :lol:
Streptokok

#215 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

dječak sa šibicama wrote:upomoc, maltretiraju me ove zene, silovace me, dabogda

https://goo.gl/images/LFZYeb
insomnia78

#216 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by insomnia78 »

Muskarci trebaju i moraju biti muskarci a zene zene. Tako svjet funkcionise evo vec iljadama godina. Kake lutke kake picke materine
Streptokok

#217 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Streptokok »

insomnia78 wrote:Ono kad usidjelice odredjuju ponasanje idealnog muskarca :lol:
I nerotkinje vaspitanje tuđe djece
insomnia78

#218 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by insomnia78 »

Ma hajte molim vas. Krili ste se kod babe u kabinetu
bossnjak

#219 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

Malo se ovom problemu daje paznje
Bloo
Globalna šefica

#220 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Bloo »

insomnia78 wrote:Muskarci trebaju i moraju biti muskarci a zene zene. Tako svjet funkcionise evo vec iljadama godina. Kake lutke kake picke materine
In those days spirits were brave, the stakes were high, men were real men, women were real women and small furry creatures from Alpha Centauri were real small furry creatures from Alpha Centauri :oops:
insomnia78

#221 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by insomnia78 »

Amin
bossnjak

#222 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by bossnjak »

zlo zlo wrote:jel ovo je tema gdje muški kukaju nad svojom sudbinom prije nego krenu kuhat ručak? :lol:

Pravo muško neće sebi dozvoliti da kuha ručak dok žena ima
MarlboroGold

#223 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by MarlboroGold »

bossnjak wrote:
zlo zlo wrote:jel ovo je tema gdje muški kukaju nad svojom sudbinom prije nego krenu kuhat ručak? :lol:

Šta ako muškarac voli kuhati?
moonca

#224 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by moonca »

MarlboroGold wrote:
bossnjak wrote:

Šta ako muškarac voli kuhati?
:thumbup: Taj uzitak mu ne uskracujem a i bolje kuvaju. :-D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#225 Re: Diskriminacija muskaraca

Post by Velkoski »

Niko mi ne zna napraviti hranu k'o što znam sam sebi 8) :mrgreen:
Post Reply