Osudila bi te i da ne znaš da to pjeva Ceca. Recimo ja nisam znao - ne slušam tu muziku. Hajd jedan post, ali onda još 2-3 posta o istom. Veoma ograničen pristup diskusiji.Nurudin wrote:Ja sam te u stvari podržao tu, i naveo dio pjesme o "muškom bogu" , da potvrdim da je to tako.
Onda si ti iz samo tebi poznatih razloga, počela o Arkanu i Cecipa sam ti jedno 5 puta rekao da je isti
tekst korišen u predstavi koja gvoori upravo o ovoj temi , "muškog boga" koji je nemilosrdan prema ženama.
No dobro, šta god želiš da kažeš sa tim, neka bude da je tako . Ja sam četnik jer to pjeva Ceca ?
Ili sam glup jer znam te stihove?
Položaj žene u islamu
- MarlboroGold
#201 Re: da li je žena u islamu ponižena?
- Connaisseur Karlin
#202 Re: da li je žena u islamu ponižena?
neobrezanSmrcak15 wrote:de nam ti kao zensko presudiConnaisseur Karlin wrote:Nurudin wrote:plus što ti glavić od stalne izloženosti trenju, postane manje osjetljiv , još ako koristiš kondom.. .
U biti majmuni su to radili slijedeći stare jevrejske zakone koji su na sex gledali samo kao na sredstvo razmnožavanja,
a užitak je grijeh.
Zbog toga su obrezivali i muškarce i žene. Idiotizam na kvadrat
sta je bolje, sa kakvim zene bi vise volile da se seksaju penisom
Onaj koji imaa kapuljacu i izgleda kao lopov, pa slabo kad da mu moze biti cista kapica, jer kapi mokrace se sakupljaju i tu se razmnozavaju bakterije i moze da dodje do infekcije u vagini zene.
Researchers are unsure how circumcision prevents these sexually transmitted infections, but the Task Force hypothesized that foreskin may be particularly susceptible to microscopic cuts and wounds during sex, which would allow more disease-causing agents (pathogens) to enter the body. The foreskin may also “trap” these viruses and bacteria, providing more time for infection to occur.
- MarlboroGold
#203 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ma smrle nema pojma. Kako će znati kakav je odnos neobrezanog kad to nikad neće doživjeti. Neka živi u zabludi, a to što su mu odsjekli dodatne receptore za užitak tokom seksa izgleda ništa 
- SaraFina
#204 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Nurudin wrote:Ja sam te u stvari podržao tu, i naveo dio pjesme o "muškom bogu" , da potvrdim da je to tako.
Onda si ti iz samo tebi poznatih razloga, počela o Arkanu i Cecipa sam ti jedno 5 puta rekao da je isti
tekst korišen u predstavi koja gvoori upravo o ovoj temi , "muškog boga" koji je nemilosrdan prema ženama.
No dobro, šta god želiš da kažeš sa tim, neka bude da je tako . Ja sam četnik jer to pjeva Ceca ?
Ili sam glup jer znam te stihove?
Pa ja to i tvrdim. I mene to jeste uvrijedilo sto si upravo tu moralnu karikaturu iskoristio da dodas na " tezini " mom postu i argumentiraš. Jer mi je totalno kontradiktorno tu moralnu karikaturu upotrijebiti u bilo čemu što napisah a pogotovo argumentaciji nekoj.
@Ljubinka, ti ne znaš ni sta te pitah. Hajde opet!
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#205 Re: da li je žena u islamu ponižena?
"Svi imaju pravo da vjeruju u šta žele, ali prava djeteta su iznad vjerskih parava", rekla je Gunnarsdóttir.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/isla ... /180219112
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/isla ... /180219112
- Smrcak15
#206 Re: da li je žena u islamu ponižena?
a sta tebi koristi ta osjetljivost kod muskarca ako on svrsi za minutu a ti nisi se ni napalila, ma ni upalila rernu nisu, a on ko mikrovana brzo se upalio i jos brzo ugasioConnaisseur Karlin wrote:![]()
Smrcka RIP dio tvoje kozice, a i kvaliteta tcog seksa![]()
neobrazani imaju znatno bolji senzitivetetevo, dav obrezana msukraca su to priznala
sta ti koristi to onda??
reci mi dali cistije penise ili prljavije preferisas, jer slabo kad ce ti muskarac otici maksuz u wc da ga opere (oni koji su neobrezani) prije nego se bace u krevet
- Connaisseur Karlin
#207 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Ponovi konkretno svoje pitanjeSaraFina wrote:
@Ljubinka, ti ne znaš ni sta te pitah. Hajde opet!
- Rampage
#208 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Eto ti i Karlinka sad frajeri što ste probali i obrezani i neobrezaniMarlboroGold wrote:Ma smrle nema pojma. Kako će znati kakav je odnos neobrezanog kad to nikad neće doživjeti. Neka živi u zabludi, a to što su mu odsjekli dodatne receptore za užitak tokom seksa izgleda ništa
Nek vam bude
- Connaisseur Karlin
#209 Re: da li je žena u islamu ponižena?
u vezi sam sa neobrezanim, ne birni se ti kako je njemuSmrcak15 wrote:a sta tebi koristi ta osjetljivost kod muskarca ako on svrsi za minutu a ti nisi se ni napalila, ma ni upalila rernu nisu, a on ko mikrovana brzo se upalio i jos brzo ugasioConnaisseur Karlin wrote:![]()
neobrazani imaju znatno bolji senzitivetetevo, dav obrezana msukraca su to priznala
![]()
sta ti koristi to onda??
reci mi dali cistije penise ili prljavije preferisas, jer slabo kad ce ti muskarac otici maksuz u wc da ga opere (oni koji su neobrezani) prije nego se bace u krevet
meni je drago da oboje uzivamo, i da nismo osuneceni i obooje prakticiramo odlican nivo higijene
- Smrcak15
#210 Re: da li je žena u islamu ponižena?
pa i ne moram, jer meni nije u interesu da samo ja sebe brzinski zadovoljim a zenu?? eh kako bude.....ne ide to druzeMarlboroGold wrote:Ma smrle nema pojma. Kako će znati kakav je odnos neobrezanog kad to nikad neće doživjeti. Neka živi u zabludi, a to što su mu odsjekli dodatne receptore za užitak tokom seksa izgleda ništa
- Connaisseur Karlin
#211 Re: da li je žena u islamu ponižena?
hvala, nitko zdrave pametni ne sakati svoje tijeloRampage wrote:Eto ti i Karlinka sad frajeri što ste probali i obrezani i neobrezaniMarlboroGold wrote:Ma smrle nema pojma. Kako će znati kakav je odnos neobrezanog kad to nikad neće doživjeti. Neka živi u zabludi, a to što su mu odsjekli dodatne receptore za užitak tokom seksa izgleda ništa![]()
Nek vam bude
- MarlboroGold
#212 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Joj glupe pričeSmrcak15 wrote:a sta tebi koristi ta osjetljivost kod muskarca ako on svrsi za minutu a ti nisi se ni napalila, ma ni upalila rernu nisu, a on ko mikrovana brzo se upalio i jos brzo ugasioConnaisseur Karlin wrote:![]()
![]()
sta ti koristi to onda??
- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#213 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Smrle, osim što se razumije u medicinu , arapski jezik, matematiku .....još je i jebač !
- Rampage
#214 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Connaisseur Karlin wrote:hvala, nitko zdrave pametni ne sakati svoje tijeloRampage wrote:Eto ti i Karlinka sad frajeri što ste probali i obrezani i neobrezaniMarlboroGold wrote:Ma smrle nema pojma. Kako će znati kakav je odnos neobrezanog kad to nikad neće doživjeti. Neka živi u zabludi, a to što su mu odsjekli dodatne receptore za užitak tokom seksa izgleda ništa![]()
Nek vam bude
Muslimani su to glupi i zatucani, ne možeš tu ni očekivati zdravu pamet
- Connaisseur Karlin
#215 Re: da li je žena u islamu ponižena?
kopirali jevrejeRampage wrote:Connaisseur Karlin wrote:
hvala, nitko zdrave pametni ne sakati svoje tijelo![]()
- Nurudin
#216 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Kako ga samo smrle zadaje , nakon što je jednim potezom odstranio kožicu sa klitorisa, proučio 3 x kulhuvalhu,
otrkile su se sve g tačke , svi sokovi su potekli ....i sat vremena kasnije super smrle ga još zadaje , jer je musliman
čiji glavić je božanski odmjereno osjetljiv

otrkile su se sve g tačke , svi sokovi su potekli ....i sat vremena kasnije super smrle ga još zadaje , jer je musliman
čiji glavić je božanski odmjereno osjetljiv
- Smrcak15
#217 Re: da li je žena u islamu ponižena?
nismo mi kopirali jevreje nego su nam vjere skoro identice zato sto dolaze sa istog izvora.Connaisseur Karlin wrote:kopirali jevrejeRampage wrote:Connaisseur Karlin wrote:
hvala, nitko zdrave pametni ne sakati svoje tijelo![]()
- ¤ jelena ¤
#218 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Čitam ovaj ''argument'' (SF argument
) o Svetlani Ražnatović.
Znači: žena nema svoje ime i prezime, nego je nečija udovica. To joj je jedina odrednica...i kao takvoj pripisuju joj se sva muževljeva ''priznanja'' i ''počasti''.
Vrlo zanimljiv sociološki fenomen, koji se nimalo ne razlikuje od onog ustaljenog momenta u narodnoj epskoj i lirsko-epskoj poeziji kada se žena u patrijarhalnom društvu ne naziva svojim imenom, kao da i nije ličnost, nego... muževljevoime-ica.
Npr. mlada Gojkovica - Gojkova žena, Hasanaginica - Hasan-agina žena... i...pandan tome u naprednom, savremenom 21. vijeku: Arkanova udovica.
Helem, Fina, samo ti još gusle fale.
Znači: žena nema svoje ime i prezime, nego je nečija udovica. To joj je jedina odrednica...i kao takvoj pripisuju joj se sva muževljeva ''priznanja'' i ''počasti''.
Vrlo zanimljiv sociološki fenomen, koji se nimalo ne razlikuje od onog ustaljenog momenta u narodnoj epskoj i lirsko-epskoj poeziji kada se žena u patrijarhalnom društvu ne naziva svojim imenom, kao da i nije ličnost, nego... muževljevoime-ica.
Npr. mlada Gojkovica - Gojkova žena, Hasanaginica - Hasan-agina žena... i...pandan tome u naprednom, savremenom 21. vijeku: Arkanova udovica.
- Connaisseur Karlin
#219 Re: da li je žena u islamu ponižena?
da, svi ponizavate zeneSmrcak15 wrote:nismo mi kopirali jevreje nego su nam vjere skoro identice zato sto dolaze sa istog izvora.Connaisseur Karlin wrote:kopirali jevrejeRampage wrote:
- Connaisseur Karlin
#220 Re: da li je žena u islamu ponižena?
a cija si ti¤ jelena ¤ wrote:Čitam ovaj ''argument'' (SF argument) o Svetlani Ražnatović.
- ¤ jelena ¤
#221 Re: da li je žena u islamu ponižena?
E, e upravo to.Connaisseur Karlin wrote:a cija si ti¤ jelena ¤ wrote:Čitam ovaj ''argument'' (SF argument) o Svetlani Ražnatović.
Helem, Fina, samo ti još gusle fale.to najvise volim kad pitaju na Balkanu
Ma, obožavaam, malo je reć.
- Rampage
#222 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Naravno, ja čim dođem kući s posla odmah ženu (svoju) postrojimConnaisseur Karlin wrote:da, svi ponizavate zeneSmrcak15 wrote:nismo mi kopirali jevreje nego su nam vjere skoro identice zato sto dolaze sa istog izvora.Connaisseur Karlin wrote:
kopirali jevreje
Onda se krenem iživljavati nad njom, i fizički i psihički, kao pravi musliman, a sve u skladu s bosanskom tradicijom
- Rampage
#223 Re: da li je žena u islamu ponižena?
¤ jelena ¤ wrote:Čitam ovaj ''argument'' (SF argument) o Svetlani Ražnatović.
Šta to drugo čini Svetlanu Ražnatović do njena "priznanja" i "počasti" koje je stekla u ime poganog čudovišta čije prezime nosi?
Da li se ona nekad javno, glasno i jasno, odrekla tih "priznanja"?
- Connaisseur Karlin
#224 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Pod SVI se podrazumijeva ponizavanje zena od strane ReligijaRampage wrote:Naravno, ja čim dođem kući s posla odmah ženu (svoju) postrojimConnaisseur Karlin wrote:da, svi ponizavate zeneSmrcak15 wrote:
nismo mi kopirali jevreje nego su nam vjere skoro identice zato sto dolaze sa istog izvora.![]()
Onda se krenem iživljavati nad njom, i fizički i psihički, kao pravi musliman, a sve u skladu s bosanskom tradicijom
- arzuhal
#225 Re: da li je žena u islamu ponižena?
Govorim o kulturološkim stvarima određenog podneblja ili naroda koji se mogu činiti (po islamu) ukoliko nisu, na ovaj ili onaj način, u sukobu sa islamom, s Kur'anom i sunnetom. Ako je, recimo (a stvarno ne znam o tome skoro pa ništa jer je skroz izvan mog vidokruga bavljenja vjerom), obrezivanje žena običaj nekog podneblja ili nekih naroda, te ukoliko se time ispunjavaju neki opći uslovi koje islam traži (da ženska osoba na to dobrovoljno pristaje, da nema štete i sl), onda nema prepreke što se islama tiče. Ako to rade, recimo, Arapkinje ili ne znam ko, to uopće ne trebaju ili ne moraju da rade Bošnjakinje, pa ni Bosanke ako ćemo već u sitna crevca...Connaisseur Karlin wrote:Kad nije u suprotnosti sa Islamom ?arzuhal wrote:Za sunećenje žena sam prvi put čuo u srednjoj školi kada sam čitao neku od knjiga putopisa rahmetli Zuke Džumhura, tokom njegovih putovanja po Bliskom istoku, ako se ne varam. I tu on spominje to na pozitivan način, nešto kao "...to je lijepi običaj koji se već odavno izgubio...".
Ja se tad smijao, kada sam prvi put to čitao, tobe jarabi...
Mislim da to pripada sferi običajnosti ukoliko nije, kada nije i koja nije u suprotnosti sa islamom.
Ima ili može biti dosta tih običaja vezanih za razne oblasti života koji se parkticiraju (ili se mogu prakticirati) kod nekih naroda a da nisu prisutni u praksi nekih drugih, a svi su muslimani...