titinpionir wrote:Jos malo iz Varesa, sada je juli 1993:
To smo već apsolvirali i utvrdili da niej nikakva tajna. Ali to je radilo i ABiH... Švercalo se i vojnički ispomagalo...
Daj ti koju potvrdu o tome da je to išlo do kraja 1994?
titinpionir wrote:Jos malo iz Varesa, sada je juli 1993:

titinpionir wrote:Poslije Varesa idemo na Zepce :
Evo ga , jos jedan u plejadi velikana " Svi su Isti".exliberal-ex wrote:svi su saradjivali sa svima,svi su ratovali sa svima
ovo nije bio rat nego akumulacija prvobitnog kapitala na sve tri strane....sad kad gledam rat i razaranja po Sirij, ovo kod nas bila mala maca....

Bolan jesi naporan sa tim visetitinpionir wrote:Evo ga , jos jedan u plejadi velikana " Svi su Isti".exliberal-ex wrote:svi su saradjivali sa svima,svi su ratovali sa svima
ovo nije bio rat nego akumulacija prvobitnog kapitala na sve tri strane....sad kad gledam rat i razaranja po Sirij, ovo kod nas bila mala maca....
Bas mi je drago da si se javio jer sam iste takve velikane kao ti prije pitao ali velikani pojma nemaju ili im je maca pojela jezik ,pa nam ti odgovori :
A znas li da je je Armija prebacivala svoje jedinice u autobusima vrs preko teritorije vrs -a ?
A znas li da li je Armija prebacivala zarobljenje civile hrvate u autobusima vrs preko teritorije vrs-a ?
A znas li da li je Haris S. imao zajednicku sjednicu vlade sa Krajisnikom ?
A znas li da li je Armija cuvala artiljeriju i tenkove vrs u svojim skladistima da ih sakriju od UN ?
A znas li da je Armija predavala svoje polozaje vrs-u prema dogovoru sa njima ?
A znas li da su obavjestajci vrs-a sa dokumentima dobijenim od ARBIH, u uniformama dobijenim od ARBIH , u autima dobijenim od ARBIH 1995 obilazili polozaje hvo-a ?
A znas li da li je Armija 1995 , tajno ali zvanicno dostavljala podatke o hv-hvo srbima ?
A znas li da li je Armija pomagala srbima da ubace svoje diverzante u npr Grude kao sto je to hvo pomagao srbima u Tuzli ?
I na sve ovo da dodamo : Da li Armija Republike Bosne i Hercegovine jednu akciju nije izvela na vrs i obratno 2 duge godine, od oktobra 1992 pa sve do oktobra 1994 ?
Pa da vidimo kako su to svi saradjivali sa svima.
titinpionir wrote:Hrvati kriju saradnju kao zmija noge ali srbi o tome potpuno otvoreno pricaju :
Jeste se uhvatili Mostara ko pijan plota, covjek bi rekao u Zapadnom Mostaru nije ostala cigla na cigliexliberal-ex wrote:titinpionir wrote:Bolan jesi naporan sa tim viseexliberal-ex wrote:svi su saradjivali sa svima,svi su ratovali sa svima
jel znas da je dogovor bio kad je hapsen caco da srbi nepokrecu nikakve napade na grad, linije oko grada bile skoro pa prazne mogli su srbi da prodju pola linija bez iakkvih problema
jel znas da je armija iznajmljivala srpsku artiljeriju kad im je bilo gutavo u mostaru...isto kao sto su hrvati u kiseljaku.
Jel znas da su srpski obavjestajci spartali sarajevom bez pomoci hvo...naravno da neznas.
Problem je sto je alija krenuo u rat ko u svatove bez k***....samo jedna opcija ako ta neradi .....opsi...malo smo se zajebali.
Srbi I hrvati su imali svoje ciljeve kad su ih postigli onda je bilo samo mrcvarenje da se postigne sporazum o miru sto je nakraju I napravljeno dejtonom....
jedno pitanje .... koliko to je bilo godina kad je bio rat ?
Kao sto sam rekao ranije, jos jedan u plejadi velikana " svi su isti " i kada ih pitas da navedu kako su to svi isti ...ponavljaju ko u horu: "Aj Mostar , Mostar" i to je to, poslije toga maca pojela jezik.exliberal-ex wrote:Naporan si .....neznam sto se koji kurac naduravam sa tobom......
Da, eto to je uništavanje Bosne i Hercegovine a Alijino potpisivanje sa Krajišnikom osnivanje republika i traženje izlaza na more za srpsku i muslimansku republiku - nije...Rampage wrote:Dvije strane iste medalje koje su imale zajednički cilj - uništiti Bosnu i Hercegovinu, nema se tu o čemu raspravljati.
Ne znam na čemu zasnivaš ove svoje tvrdnje (podvučeno)?Bolan jesi naporan sa tim vise
jel znas da je dogovor bio kad je hapsen caco da srbi nepokrecu nikakve napade na grad, linije oko grada bile skoro pa prazne mogli su srbi da prodju pola linija bez iakkvih problema
jel znas da je armija iznajmljivala srpsku artiljeriju kad im je bilo gutavo u mostaru...isto kao sto su hrvati u kiseljaku.
Jel znas da su srpski obavjestajci spartali sarajevom bez pomoci hvo...naravno da neznas.
Problem je sto je alija krenuo u rat ko u svatove bez k***....samo jedna opcija ako ta neradi .....opsi...malo smo se zajebali.
Srbi I hrvati su imali svoje ciljeve kad su ih postigli onda je bilo samo mrcvarenje da se postigne sporazum o miru sto je nakraju I napravljeno dejtonom....
jedno pitanje .... koliko to je bilo godina kad je bio rat ?
Rampage wrote:To sa slike ostavi svojoj zločinačkoj bratiji koju tako izdašno braniš a koja je osuđena za udruženi zločinački poduhvat.
Istoj bratiji koja je upravljala HVO-om koji je u mnogim bosanskohercegovačkim mjestima nadmašio četnike po količini i obimu zločina.
glupo je mjeriti količinu zločina ali ako je u pobrojanim kiseljačkim selima bilo recimo 100 ili 200 žrtava,četnici su toliko pobili na bar pedeset lokacija.Rampage wrote:Misliš? A šta je s Ahmićima, Stupnim Dolom, Han Pločom i ko zna još kojim selima?
Uglavnom je riječ o zločinima o kojima se danas malo ili gotovo ništa ne zna.
Naravno da se slažem da se ne mogu ukupno mjeriti s četnicima, ali je činjenica da nisu nimalo zaostajali sa zločinima tamo gdje su imali priliku.
o čemu ti to? kakvih 20 bojovnika ?Rampage wrote:Glupo je 100-200 bošnjačkih civilnih žrtava oko Kiseljaka a nije glupo dvadesetak "bojovnika" koji su poglinuli pod oružjem oko Konjica?
Nemoj me, molim te, tjerati da vodimo temu u tom smjeru.
Da, četnici i HVO su sarađivali, imali su zajednički cilj, šta sada tu nije jasno?
Uz svo poštovanje i simpatije prema tebi ali mislim da nisi u pravu.Njihova saradnja je trajala i do proljeća 1996.Rakovica je trebala biti reintegrisana u sastav federacije u martu 1996.Srbi su je temeljito opljačkali i napravljenja je svojevrsna pijaca u sred Rakovice kada su Hrvati iz Kiseljaka i Kreševa masovno dolazili da jeftino kupuju bijelu tehniku,šporete,frižidere,prozore,vrata,krovne konstrukcije,vozila itd.Mojoj rodici je ostao Jugo u garaži vikendice u koju su uselili Srbi koji su POBJEGLI (ne protjerani) iz Zenice.Nakon reintegracije ilidžanska policija zaustavi tog jugu kojeg je vozio bojovnik HVO-a natovaren česmama i tuš baterijama.Kupio ga za 200 DM.Jugo uspješno vraćen mojoj rodici.Mišljenja sam da ima prostora za tvrdnje koje idu u prilog saradnje HVO i VRS, ali ne svo vrijeme, već do proljeća 1994-te godine kada je ozvaničen vojni savez HVO-a i Armije BIH.
Meni nije. Hvala Bogu pa se nikada nije krenulo s oslobađenjem Kiseljaka i Kreševa, zamisli šta bi bilo s mnogobrojnim hrvatskim civilima.PM72 wrote:
iskreno govoreći,jako mi je žao što je Ivo Komšić i Stjepan Kljujić izvršio pritisak na Aliju da zaustave napad na Kreševo i Kiseljak.Čisto da ih slupamo ko kantu.Uzeli su nam para koliko i Alijina halka...