Dacia duster 2018
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
citroen xm
#201 Re: Dacia duster 2018
Ne znam odakle obraz nekome da priča kako je novi Duster kanta, a pritom je kupio i vozio govno nad govnima zvano Daihatsu. Pa čuješ li ti sebe čovječe?
Nema gore sorte od pokondirenog čovjeka, onoga što iz kočije pređe na nešto malo bolje i onda pomisli da je popio svu pamet svijeta.
Eto, meni se novi Duster baš sviđa, od dizajna preko opreme i motorizacije ima sve što mi treba. I baš mi je estetski privlačan.
Nema gore sorte od pokondirenog čovjeka, onoga što iz kočije pređe na nešto malo bolje i onda pomisli da je popio svu pamet svijeta.
Eto, meni se novi Duster baš sviđa, od dizajna preko opreme i motorizacije ima sve što mi treba. I baš mi je estetski privlačan.
- mad_max_ba
#202 Re: Dacia duster 2018
haj mali ne šupljiraj, pa ti pojma nemaš upoređuješ cijenu astre negdje u EU sa cijenom octavia-e sa BiH cijenom.ado-šampion wrote:Pod halogena mislim da su svjetla bar xenon a ne obicna halogena. Nisam u Bosni ali govorim za Bosnu.
Prvo
Ne postoji automobil nov od 2015 da nema tempomata i senzora pritiska u gumama, direktiva europske unije.
br 2.
Na Astri K ne postoje niti se mogu naručiti Xenoni, LED Matrix su jedini u opticaju, AGR sjedala, Prednji i zadnji parking senzori sa kamerom za vožnju unatrag, Navigacija..........
Motor dieselski srednji 1.6 136 hp i cijena nije preko 36 k.
Koliko dođe oktavija sa ovom opremom???
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#203 Re: Dacia duster 2018
citroen xm wrote:Ne znam odakle obraz nekome da priča kako je novi Duster kanta, a pritom je kupio i vozio govno nad govnima zvano Daihatsu. Pa čuješ li ti sebe čovječe?
- amar1994
#204 Re: Dacia duster 2018
citroen xm wrote:Ne znam odakle obraz nekome da priča kako je novi Duster kanta, a pritom je kupio i vozio govno nad govnima zvano Daihatsu. Pa čuješ li ti sebe čovječe?
aplause je vala katurina , treba bit realan
Last edited by amar1994 on 06/02/2018 16:14, edited 1 time in total.
- amar1994
#205 Re: Dacia duster 2018
>45000mad_max_ba wrote:haj mali ne šupljiraj, pa ti pojma nemaš upoređuješ cijenu astre negdje u EU sa cijenom octavia-e sa BiH cijenom.ado-šampion wrote:Pod halogena mislim da su svjetla bar xenon a ne obicna halogena. Nisam u Bosni ali govorim za Bosnu.
Prvo
Ne postoji automobil nov od 2015 da nema tempomata i senzora pritiska u gumama, direktiva europske unije.
br 2.
Na Astri K ne postoje niti se mogu naručiti Xenoni, LED Matrix su jedini u opticaju, AGR sjedala, Prednji i zadnji parking senzori sa kamerom za vožnju unatrag, Navigacija..........
A laserski farovi to nista jel
-
UmaX
#206 Re: Dacia duster 2018
I to fantasticni, mnogo bolji od ikakvog Xenona.mad_max_ba wrote:haj mali ne šupljiraj, pa ti pojma nemaš upoređuješ cijenu astre negdje u EU sa cijenom octavia-e sa BiH cijenom.ado-šampion wrote:Pod halogena mislim da su svjetla bar xenon a ne obicna halogena. Nisam u Bosni ali govorim za Bosnu.
Prvo
br 2.
AGR sjedala su takodjer odlicna, najbolja u klasi.
-
UmaX
#207 Re: Dacia duster 2018
Znaci ocito si uzeo auto sa 150k koje nije vraceno, i plus imao dosta srece. To opet nista ne govori. Moj rodjak je u DE uzeo odlican Golf 6, u top stanju sa 90k na satu, pa je opet imao oko 2000EUR troskova, jos mu nije bio nikakav poseban kvar (nije mu otislo nista sto inace odlazi na Golfu Mk6 1.6TDI, EGR/dizne).ado-šampion wrote:@Umax
Evo ja malo preko 2 godine, presao 40 k km s tim pregazenim premiumom za to vrijeme, sad na 190 k, dosad osim 2 redovna servisa i 4 disk plocice zamijenio jedan senzor za 30 eura jer me vratio na eko testu u Dekri jer nije mogao ocitati. Zapravo mogao sam tako jos 2 godine jer me htio pustiti ali ja sam svakako zamijenio. Inace tehnicki na Dekri prosao sa 180 k bez i jednog negativnog boda, bez da sam prije toga odveo auto na pregled. Dok godinu stare Dacije vracaju zbog 2 ili 3 prigovora. Toliko o tom autu.
Ovdje su sva uvozna auta uglavnom 300k+ a na tabli 150k+, i onda par kvarova od milju da te poklope u prvih par godina.
Last edited by UmaX on 06/02/2018 16:19, edited 1 time in total.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#208 Re: Dacia duster 2018
bilo za 30k sad ova 24h opelamad_max_ba wrote:haj mali ne šupljiraj, pa ti pojma nemaš upoređuješ cijenu astre negdje u EU sa cijenom octavia-e sa BiH cijenom.ado-šampion wrote:Pod halogena mislim da su svjetla bar xenon a ne obicna halogena. Nisam u Bosni ali govorim za Bosnu.
Prvo
br 2.
insignija 37 dizel
-
citroen xm
#209 Re: Dacia duster 2018
I ono govno koje je on vozio je u svoje vrijeme bilo veća kanta nego Duster sada. Ali eto, bitno je pametovati nešto sada kada je uvalio u dupe u polovnog BMW-a najniže klase. Jer njemačka medicina je najbolja medicina.amar1994 wrote:![]()
![]()
- mad_max_ba
#210 Re: Dacia duster 2018
ma hajte molim Vasamar1994 wrote: >45000
A laserski farovi to nista jel![]()
Jarane Astra K 1.6 biturbo benzinac 200 hp solidnih
saso mange, od masažnih kožnih sjedala do samostalnog parkiranja i raznoraznog preseravanja što nikad upalti neš 38-41.
Hajd da je rekao i usporedio sa autom nekim koje zaslužuje usporedbu kao golf npr, frajer se ufatio ni manje ni više nego gepeka......
- nepass1
#211 Re: Dacia duster 2018
o tim troskovima niko ne prica. kaze platio 16k a odmah ulozio jos 1,5k za popravke.Tomahawk11 wrote:Imam kolegu, taj je za 10 godina promijenio auta ni on sam ne zna.supercali wrote:Bas me zanima sta bi kupovali ovi da nema budala koji kupe nov auto?
Ljudi je li vi shvatate da nekoga nije briga je li naprijed znak dacije ili BMW je li gubi 20% cim izadje I sl
Ja sam kupio novo auto I ne zalim ni feninga jer mi je to bio ceif I zelio to auto
Ako kupujem auto kupujem ga da ga vozim a ne da vidim za koliko cu ga prodati
Da to gledam bio bi trgovac autima a ne ovo sto jesam
I da nas ovdje generalno drmaju kompleksi uz to siromastvo I gdje ces bolji recept nego se pruzati vise nego ti je jorgan dug
Njegova parola je - prodati auto unutar 6 mjeseci. Ne moram ni govoriti koliko je puta popušio. Samo što je uzeo, rikne pumpa. Plati, popravi i onako dok si još ohlađen, prodaj brže bolje.
Sve se tješi da je dobar, a loš drama.
Al džabe je pričati, svako je najpametniji za svoje pare i ja to poštujem.
drug oktaviju polovnu uzeo za 15 dana otislo nako cudo 900km, drugom zamajac na bmw 1.300km. pa brat mi uzeo polovno za godinu preko milje ulozio. drug uzeo turana kroz 2 dana krenuo u tz auto se pokvari, turbina. bruku para dao. ljetos na more opet nesta ode u mostaru, nit zna koga dole. trazi majstora 400km kvar. propade more. jednom na g6 isto zamajac oko 900km.
onom otisao x drive na bmw nisam siguran ali oko 4k je popravka, drugom turbina na g4 sjebo i motor i sve. oko 2k popravka. platio 12k golfa, prodao za 6k ulozio u popravke oko 3k. sve je to iz mog uzeg okruzenja drustvo, nije pricao mi jaranov jaran njegovom od brata jaranu se desilo.
svima ja glup bio kad sam novo kupio, za glavu se fatali.
doduse sad za ovo drugo novo auto svi sute
-
ado-šampion
#212 Re: Dacia duster 2018
Znaci ja sam imao srece, inace svi sa 150 k idu od majstora do majstora. A inace sve Dacije koje se izvedu iz salona nikad majstora ne vide. Govori li ista slucaj mog rodjaka koji je kupio novu Daciju i za 5 godina je dva puta izasao na tehnicki i oba puta vracen? Ili on ipak nije imao srece.UmaX wrote:Znaci ocito si uzeo auto sa 150k koje nije vraceno, i plus imao dosta srece. To opet nista ne govori.ado-šampion wrote:@Umax
Evo ja malo preko 2 godine, presao 40 k km s tim pregazenim premiumom za to vrijeme, sad na 190 k, dosad osim 2 redovna servisa i 4 disk plocice zamijenio jedan senzor za 30 eura jer me vratio na eko testu u Dekri jer nije mogao ocitati. Zapravo mogao sam tako jos 2 godine jer me htio pustiti ali ja sam svakako zamijenio. Inace tehnicki na Dekri prosao sa 180 k bez i jednog negativnog boda, bez da sam prije toga odveo auto na pregled. Dok godinu stare Dacije vracaju zbog 2 ili 3 prigovora. Toliko o tom autu.
Ovdje su sva uvozna auta uglavnom 300k+ a na tabli 150k+, i onda par kvarova od milju da te poklope u prvih par godina.
A ta auta o kojim ti pricas prodaju se za pola iznosa od 33 k i manje.
- mad_max_ba
#213 Re: Dacia duster 2018
Nije bila ovako opremljena, bez Matrixa, bez kamere i bez navigacije blago preko 30 k.mk ultra wrote: bilo za 30k sad ova 24h opela
insignija 37 dizel
Dobro insignia je drugi svijet pa se toga i ne dotičem,
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#214 Re: Dacia duster 2018
nepass1
Ali ne vole ljudi čuti realnost, onda se pričaju bajke.
Kad kažeš nešto, ih, šta ti je, vidi ga što je frustriran
Ali ne vole ljudi čuti realnost, onda se pričaju bajke.
Kad kažeš nešto, ih, šta ti je, vidi ga što je frustriran
- amar1994
#215 Re: Dacia duster 2018
mad_max_ba wrote:ma hajte molim Vasamar1994 wrote: >45000
A laserski farovi to nista jel![]()
![]()
![]()
![]()
Jarane Astra K 1.6 biturbo benzinac 200 hp solidnih
saso mange, od masažnih kožnih sjedala do samostalnog parkiranja i raznoraznog preseravanja što nikad upalti neš 38-41.
Hajd da je rekao i usporedio sa autom nekim koje zaslužuje usporedbu kao golf npr, frajer se ufatio ni manje ni više nego gepeka......
ne spominji mu golf bgti , pocet ce pricat o izolaciji i plastici
fakat ima dobre cijene
Last edited by amar1994 on 06/02/2018 16:23, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#216 Re: Dacia duster 2018
Kreces od pogrešne postavke.gullegaron wrote:Ima, napisao sam gore, nov auto čim izađe iz salona gubi 30% svoje vrijednosti. Još 20% izgubi u tih par godina i eto ti auto u 50% cijene, a star 4 godine.il dottore wrote:Kako ce biti isti takav a 15k jeftiniji? Sta ti mislis, ima li razloga zasto je razlika u cijeni?gullegaron wrote: oprosti ali ja kupujem razumom a ne srcem. Naravno da bi i ja volio imati novi novcati auto iz tvornice, ali kad shvatim da mogu imati isti takav par godina star za 15k manje, onda razum prevladava i tih 15k ulozim u nesto pametnije.
Zar iko ko kupi nov ili polovan auto odmah ide da ga nakon 2 dana prodaje?
Kupi polovan auto za 30k pa vidi koliko ćeš za 1h za njega dobiti ako ti odmah trebaju pare?
Ako kupuješ auto,valjda ga misliš voziti 2-3-5 godina. Nećeš ga ići odmah prodavati,bio nov ili polovan.
- Bakir1
#217 Re: Dacia duster 2018
I ljudi sirokogrudnih shvatanja, sa istancanim okusom za automobile, nicim izazvani dodjose i posrase se po dusteru:D
- supercali
#218 Re: Dacia duster 2018
Ma nije problem sto on kupuje to mene licno da kazem nervira kad taj isti pravda to nesto a nema osnovaTomahawk11 wrote:Imam kolegu, taj je za 10 godina promijenio auta ni on sam ne zna.supercali wrote:Bas me zanima sta bi kupovali ovi da nema budala koji kupe nov auto?
Ljudi je li vi shvatate da nekoga nije briga je li naprijed znak dacije ili BMW je li gubi 20% cim izadje I sl
Ja sam kupio novo auto I ne zalim ni feninga jer mi je to bio ceif I zelio to auto
Ako kupujem auto kupujem ga da ga vozim a ne da vidim za koliko cu ga prodati
Da to gledam bio bi trgovac autima a ne ovo sto jesam
I da nas ovdje generalno drmaju kompleksi uz to siromastvo I gdje ces bolji recept nego se pruzati vise nego ti je jorgan dug
Njegova parola je - prodati auto unutar 6 mjeseci. Ne moram ni govoriti koliko je puta popušio. Samo što je uzeo, rikne pumpa. Plati, popravi i onako dok si još ohlađen, prodaj brže bolje.
Sve se tješi da je dobar, a loš drama.
Al džabe je pričati, svako je najpametniji za svoje pare i ja to poštujem.
Evo I na forumu ovdje imas istih takvih
Ado cini mi se kupio BMW al ga pravda na svaki nacin
Ok njegovo pravo
Ja kupio pezo al bio bi lud ili u najmanju ruku kompleksas kad bih rekao da je to najbolje auto da nema problema I sl
-
UmaX
#219 Re: Dacia duster 2018
Dobro sad, nije nista crno-bijelo, i nov auto, nebitno kojeg branda, pa ima problema. Zato je tu garantni rok da se problemi rijese.ado-šampion wrote:Znaci ja sam imao srece, inace svi sa 150 k idu od majstora do majstora. A inace sve Dacije koje se izvedu iz salona nikad majstora ne vide. Govori li ista slucaj mog rodjaka koji je kupio novu Daciju i za 5 godina je dva puta izasao na tehnicki i oba puta vracen? Ili on ipak nije imao srece.UmaX wrote:Znaci ocito si uzeo auto sa 150k koje nije vraceno, i plus imao dosta srece. To opet nista ne govori.ado-šampion wrote:@Umax
Ovdje su sva uvozna auta uglavnom 300k+ a na tabli 150k+, i onda par kvarova od milju da te poklope u prvih par godina.![]()
A ta auta o kojim ti pricas prodaju se za pola iznosa od 33 k i manje.
Tehnicki nije mjerilo, jesu li oni Golfovi varalice uredno prolazili tehnicki? Jesu jelde?
- amar1994
#220 Re: Dacia duster 2018
citroen xm wrote:I ono govno koje je on vozio je u svoje vrijem bilo veća kanta nego Duster sada. Ali eto, bitno je pametovati nešto sada kada je uvalio u dupe u polovnog BMW-a najniže klase. Jer njemačka medicina je najbolja medicina.amar1994 wrote:![]()
![]()
das ist celik nehrdjajuci

nprmalno nikom nisu zamijenili sjedista , nego ih osmirglaju i ofarbaju
Last edited by amar1994 on 06/02/2018 16:30, edited 3 times in total.
- mad_max_ba
#221 Re: Dacia duster 2018
Ma jarane našao bih mu i ja koju mahanu...Bakir1 wrote:I ljudi sirokogrudnih shvatanja, sa istancanim okusom za automobile, nicim izazvani dodjose i posrase se po dusteru:D
- Bakir1
#222 Re: Dacia duster 2018
Ne mozes vamo biti satro emancipovan vlasnik premiJuma a svake sekunde vrebati iz prikrajka da se poseres po nekome ko je kupio nov auto.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#223 Re: Dacia duster 2018
Psiholoski fenomeniBakir1 wrote:I ljudi sirokogrudnih shvatanja, sa istancanim okusom za automobile, nicim izazvani dodjose i posrase se po dusteru:D
https://vukajlija.com/kiselo-grozdje
- mad_max_ba
#224 Re: Dacia duster 2018
ništa šampion
ne replicira mi
ne replicira mi