Posotje organizacije, insitituti, smijerovi na univeriztetima , koji upravo traze odgoore drugacijim metodama, i daju razlicite odgovore, ali priznaju da nijedna odgovor nikad nece biti dovoljno objasnjen, ovde podvalcim da se najvise analizria pojam BogaMarlboroGold wrote:Problem religija i leži u tome što daju "odgovore" na sva pitanja i to obično bude "jer je Bog tako odredio". Zar je ljude sramota ili nemaju hrabrosti reći da ne znaju?
Religije takodjer daju vise odgovroa na jedno pitanje , ili mijenjaju odgovor/e , sto znaci, da nemaju potvrdjene odgovore , to je upravo dio reformiranja relgija
Vjernike, koje sam licno upoznala, su svijesni nelogicnosti u religijama, svijesni su aradoksa, kontradiktornosti, no vecina njih religijske skriptie dozivljavaju mtaforicki, ili tragaju za odgovorma vezanim za zivot Isua, Muhameda , ai ta potraga je upravo dio nejihovog zadovoljstva, to im je insiracija. Ja tto mogu razumjeti, jer sam ih pitala.
Naravno, ima vjernika koji pretjeruju, ali takve osobe, generlano, imaju ogranicen pogled na zvot. Ne moze se ocekivti od svakog vjernika da jednako vjeruje u Boga.
Sto klerk, imam ili Papa kazu je vazno samo ojednom dijelu populacije vjernika. Znam katolike koji ne vole svakog Papu, ali se opet nisu odrkeli svog katolicanstva. Za znaci Papa nije netko ko ce utjacti na njihovo misljenje o vlastitom vjerovanju. Takva vrmeena su prosla!