Neću ulaziti u taj primjer, jer ja za razliku od tebe ne želim govoriti o stvarima koje ne poznajem dobro. Nano mašine su mi nepoznanica.Smrcak15 wrote:ako si toliko nacitan objasni mi onda:MarlboroGold wrote:Pa naravno da on to ne podržava jer u startu odbacuje darvinizam i teoriju evolucije. Za mene on nije relevantan, jer vjeruje u savršeni dizajn i kreacionizam.Smrcak15 wrote: Tako je. Od svih mutacija bića će sačuvati samo one koje su potrebne, dok će ostale ili nestati ili se neće ni razviti. Nema tu nekog inteligentnog dizajna koji je savršen... u pitanju je matematika, preciznije vjerovatnoća. Programeri bi to nazvali "if-then".
samo sto mutacije nisu za dobrobit ljudi, nego uvijek stete, mutacija je za DNK kod kao zemljtres za zgradu, samo urusava nista ne doprinosi nove spratove ili forme nego urusava zgradu tj kod se urusava i ide ka izumiranju.
testranje mutacija na muhama, samo su stetile mutacije a nikako nisu doprinijele poboljsanju.
Netačno. Mutacije mogu biti i pozitivne. Apilopoprotein, jače i čvršće kosti koje čuvaju od ozljeda i stvaraju otpor prema osteoporozi, imunitet na malariju, četvrti receptor na boje kao kod ptica (otkriven kod jedne žene) zvani tetrakrom...
netacno za tebe druze, a evo ti i dokaz
Geneticar Maciej Gyertych iz Poljske pri evropskom parlamentu, kaze da nema pozitivnih mutacija, premotaj na 4:30 min tu pocinje pricati o mutacijama
pa kome da vjerujemo tebi ili ovom naucniku?
Meni ne trebaju izvori sa neta da bi potkrijepio svoje tvrdnje. Ja to jednostavno znam i načitan sam dovoljno. Ti samo linkaš stvari i sam sebe dovodiš u kontradikciju u nekoliko navrata, a što su drugi konstatovali. Kad već vidim da te ne mogu drugačije ubijediti osim koristeći se tvojim oružjem, evo ti par linkova:
http://hr.n1info.com/a139467/Sci-Tech/Z ... -boje.html
https://en.wikipedia.org/wiki/Human_gen ... to_malaria
itd.
Kako slucajni dogadjaji povlace pametne poteze u kreiranju kompleksnih struktura tip nano-masine na primjer???
Evo da ja tebi nešto objasnim. Sve to što govoriš o savršenom inteligentnom dizajnu pokušavaš prikazati kroz neku nauku, ustvari naučnu teoriju, konkretnije kamuflažom, a ne kao rezultat same logike. Tu odmah padaš u svojim tvrdnjama. Za to su ti potrebni empirijski dokazi. Jednostavno ne postoje naučne i empirijske osnove za tvoj zaključak o postojanju inteligentnog dizajna zasnovanog na "dokazima" koje ovdje prikazuješ, a time sigurno nikad ni bi mogao ubijediti ni jednog jedinog objektivnog i pravog naučnika.
Je li hoćeš da kažeš da vjeruješ u nekakve savršene inžinjere u maternicama majki prilikom stvaranja embrija? Kako onda objašnjavaš to da nekad ti inžinjeri pogriješe, pa se jave deformacije? U pitanju su biohemija i prirodne biohemijske reakcije. Matematičari, fizičari, (bio)hemičari, psiholozi... svi oni uče iznova o procesima koji se spontano mogu reorganizovati u kompleksne strukture, što je i eksperimentalno potvrđeno, a na tome se bazira sami model o evoluciji.
Postojanje inteligentnog dizajna je pseudonaučni zaključak baziran na nepoznavanju kako beskonaćnosti i vjerovatnoće, tako i same nauke. Kako možeš dokazati tu naučnu hipotezu o inteligentnom dizajnu? Koje eksperimente možeš poduzeti? O nevidljivim inžinjerima u maternici koji sve savršeno stvaraju? O fosilima neću ni govoriti.
Modeli evolucije su bazirani na tome da stvaraju novo a da optimiziraju staro. Relativno mali koraci u mnogim različitim pravcima. Evolucija je prisutna kako u nauci, tako i u inženjerstvu i kompjuterskom dizajnu. Nove ideje se stvaraju na osnovu starih ideja. Uspješni dizajni se uzdižu, dok se oni stari koji nisu ni bili ili nisu više uspješni odbacuju i nisu više korisni. Nema sumnje da evolucija postoji, a ona je skoro činjenica kao i činjenica o zakonu gravitacije u fizici.