Osebujnost, čudne navike, OKP

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
roki

#201 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by roki »

OKP je baš zajeban, bilo je nekoliko epizoda na TLC u gdje su liječili nekoliko ljudi.
Ona jedna vazda ruke prala, onaj jedan po 6 sati svaki dan kuću čisti. Smirite se nije nama ništa.
cLo

#202 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by cLo »

irac300 wrote:
cLo wrote:Imam da crtam brkove, naocale, frizure cikama i tetama u novinama, to bas nmg kontrolirat :D
Kad narasteš proći će ta faza. :D
Sto je tragicno, ta faza je trebala biti pod paucinom davnih dana :lol:
tandmand

#203 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by tandmand »

cyprus wrote:Gdje da počnem :mrgreen:

Hajd od ovoga... Ovo mi je mobitel:

Image

I to novi... Imo sam do prije dva mjeseca Nokiju, kojom sam bio mnogo zadovoljniji... Ovom recimo baterija jedva izdrži tri dana...

Grozim se tač skrinova, smartfona, vibera i korištenja Interneta na mobitelu...

:run:
U mene slično ovako - Nokia. Kao što kažeš, aplikacija se grozim, zamara, danguba ali veće mi je smaranje nosanje "cigle", pogotovo ljeti. Ne razumijem da ljudi drže jednu ruku zauzetu noseći ciglu ili samo radi toga nose torbicu ili da mu je uvijek jedan dio mozga zauzet pažnjom gdje ga je ostavio. Pored nekih simptoma OKP i "pod konac" samo se još trebam time smarati. :mrgreen:

Nekima bi bilo najbolje da im mobitel ugrade kao implatant kod Borga .. i kameru i tjelesnu notifikaciju i .. :mrgreen:
irac300

#204 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by irac300 »

cLo wrote:
irac300 wrote:
cLo wrote:Imam da crtam brkove, naocale, frizure cikama i tetama u novinama, to bas nmg kontrolirat :D
Kad narasteš proći će ta faza. :D
Sto je tragicno, ta faza je trebala biti pod paucinom davnih dana :lol:
Bar ti djetetu neće biti s tobom dosadno. :D
tandmand

#205 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by tandmand »

ptičica wrote:
Zejnep wrote:Svi smo, manje-više, robovi navika ali postoje li navike koje vas ne opterećuju a koje su dio vaše ličnosti? :D
Postoje li, u vašem životu, navike zbog kojih ste drugačiji, jedinstveni? :D

Iskreno, ne poznajem nikog kome uho mora biti pokriveno da bi mogao zaspati. Meni mora, samo uho, ostalo i ne baš. :D
Evo sad poznajes, isti slucaj. :D Uho mi mora biti pokriveno kosom, inace nema spavanja.(doduse, sigurno mi je to kao posljedica upale uha koju sam imala prije nekoliko godina)
I jos jedna navika, svako jutro se vratim sa vrata da provjerim jesam li iskljucila peglu (jer ujutru "popravljam" stvari koje izvadim iz ormara za obuci), i naravno, uvijek je iskljucena, ali moram se vratiti! Ali to nije cudna navika, to rade sve zene vjerujem!
A zašto je ne poneseš sa sobom i ostaviš recimo u autu. Što je sigurno sigurno. :mrgreen:

edit: Vidim već je bio ovakav prijedlog, nekako se nadođe na isto riješenje za OKP. Svako iskustvo je dobro došlo. :D
Last edited by tandmand on 12/01/2018 12:17, edited 1 time in total.
pirmin

#206 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by pirmin »

Cekam na kasi da platim.
Mati salje poruku da su ocevi nalazi dobri.
I tu nastaje frka. Nidje drveta a moram kucnuti kad cujem dobru vijest. Ljudi me wtf-gledaju a ja trazim bilo sta drveno.
Vratim se i kucnem od neku stalazu.
DearJohn

#207 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by DearJohn »

roki wrote:OKP je baš zajeban, bilo je nekoliko epizoda na TLC u gdje su liječili nekoliko ljudi.
Ona jedna vazda ruke prala, onaj jedan po 6 sati svaki dan kuću čisti. Smirite se nije nama ništa.
Mislim da sam negdje čito ili gledo da uglavnom svi ljudi imaju neku vrstu OKP ali dok ti to ne ograničava život da nije neki problem valjda.
cLo

#208 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by cLo »

irac300 wrote:
Bar ti djetetu neće biti s tobom dosadno. :D
Aaaaaa zato mene klinci maltretiraju :-) Sinoc je jedan malac vozio autice po meni i kofole stavi mi jastuk na glavu-to mu je garaza, ja se pomjerim, sve popada, kaze:"pa srusila si mi garazu!" :( :lol:
mad_max_ba

#209 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by mad_max_ba »

Tomahawk11 wrote:
mad_max_ba wrote:ja npr na mobu sve notifikacije, poruke, propušteni (ako ih ima), update-i, ništa mi nema nikada.

Kada vidim kod nekog na mobu da mu je nešto od toga nepročitano hoće mi nešto biti, srklet me toliki ufati.

Isto tako i sa mailovima, bez obzira da li je u junku ili je u izbrisanim ili u skicama ne smije stajati kao nepročitano.

Prije koji mjesec sam bio primoran koristiti neki stari kompjuter koji je u outluku imao 1 nepročitanu poruku u inboxu, ostao sam sat vremena da je nadjem.....
Image

:mrgreen:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

znači i naješio se i izčešao se
macchiato

#210 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by macchiato »

Kod mene mora biti sve sa parnim brojem, recimo kad mjenjam jačinu zvuka, hoću svisnuti u sebi ako ostane slučajno na 13 ili bilo kojem neparnom broju :mrgreen:

Kad nešto dodirnem, moram odmah i drugi put dodirnuti, čak se vratim par koraka unazad ako slučajno propustim dodirnuti..
Kad recimo sipam sol ili vegetu u jelo, ne može sve odjednom nego u dva ili četiri navrata sipam, ako sipam sok prvo napunim pola, pa onda opet po drugi put napunim do vrha. Ima toga još gomilu stvari kojih se više ne mogu ni sjetiti, ali gdje god i u kojoj god situaciji se može nešto uraditi više od jednog puta da bih zadovoljila svoju potrebu sa parnim brojem, ja ću i uraditi. :mrgreen:

Meni je ovo navika još od ranog djetinjstva, nemam pojma kako i zašto se razvio OKP.

E da, nikad ne stajem na one crte i pukotini na ulici, imam osjećaj da umre dio mene svaki put kad ih slučajno zagazim :lol:
travar

#211 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by travar »

Zejnep wrote:
travar wrote:Često propustim nekoliko trolejbusa jer mi ne "odgovaraju"; ili su relativno puni (ako sa prvog ulaza ne mogu doći do sredine, ne ulazim) ili mi se jednostavno ne ulazi.
Eh, pošto onda vidim da ću zakasniti, čekam taxi, ali ne bilo koji... :skoljka:

Isto ko ja :shock:
Weird :shock:
Sakupljaš li salvete?
Tomahawk11
Globalni moderator

#212 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Tomahawk11 »

Sve neki tersovi :mrgreen:
Zejnep

#213 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Zejnep »

travar wrote:
Zejnep wrote:
travar wrote:Često propustim nekoliko trolejbusa jer mi ne "odgovaraju"; ili su relativno puni (ako sa prvog ulaza ne mogu doći do sredine, ne ulazim) ili mi se jednostavno ne ulazi.
Eh, pošto onda vidim da ću zakasniti, čekam taxi, ali ne bilo koji... :skoljka:

Isto ko ja :shock:
Weird :shock:
Sakupljaš li salvete?
Ne više :chmoljava:
travar

#214 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by travar »

Zejnep wrote: Ne više :chmoljava:
:oops:
ni ja :mrgreen:
Hakiz

#215 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Hakiz »

Zejnep wrote:Svi smo, manje-više, robovi navika ali postoje li navike koje vas ne opterećuju a koje su dio vaše ličnosti? :D
Postoje. Drugo ime za to je opsesivno-kompulzivni poremećaj. Koji nosim s ponosom :)
Russki

#216 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Russki »

samo tikovi! :lol: :lol:
nepass1

#217 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by nepass1 »

roki wrote:OKP je baš zajeban, bilo je nekoliko epizoda na TLC u gdje su liječili nekoliko ljudi.
a zamisli ovo, "moras" sakupljati opuske sa poda, a ruke ti uvjek moraju ciste biti, neprestano ih peres.

mada je lik bio F20 dg.
insomnia78

#218 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by insomnia78 »

Ovo sad ko neko takmicenje u osebujnosti? Vidi mene ja sam veci cudak. Odjednom svi imaju nesto?
Russki

#219 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Russki »

insomnia78 wrote:Ovo sad ko neko takmicenje u osebujnosti? Vidi mene ja sam veci cudak. Odjednom svi imaju nesto?
Pa imaju. Neko krije, nekom primjetiš, netko mozda nije ni svjestan toga.
moonca

#220 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by moonca »

Hakiz wrote:
Postoje. Drugo ime za to je opsesivno-kompulzivni poremećaj. Koji nosim s ponosom :)
Ne za osobe oko tebe . :roll:
Hakiz

#221 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Hakiz »

Šta te čudi, insomnija. Slijedimo Ameriku. Tamo je bio period u kojem ako ne kažeš da si bio zlostavljan u djetinjstvu, nešto sa tobom nije bilo u redu. Sada je krenuo talas da ako te producent nije povalio, nisi nikakava glumica.

A što se tiče čudnih navika (nema originala na yubitou):

https://www.youtube.com/watch?v=WXAcUVoNfF4
Last edited by Hakiz on 12/01/2018 13:18, edited 2 times in total.
Hakiz

#222 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Hakiz »

moonca wrote:
Hakiz wrote:
A to znaš jer poznaješ i mene i moju okolinu?

U svakom slučaju, ja ga nosim s ponosom, šta god ti anonimno i nepoznata na forumu mislila o tome.
Last edited by Hakiz on 12/01/2018 13:12, edited 1 time in total.
Last December

#223 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Last December »

tandmand wrote:

Image

I to novi... Imo sam do prije dva mjeseca Nokiju, kojom sam bio mnogo zadovoljniji... Ovom recimo baterija jedva izdrži tri dana...

U mene slično ovako - Nokia. Kao što kažeš, aplikacija se grozim, zamara, danguba ali veće mi je smaranje nosanje "cigle", pogotovo ljeti. Ne razumijem da ljudi drže jednu ruku zauzetu noseći ciglu ili samo radi toga nose torbicu ili da mu je uvijek jedan dio mozga zauzet pažnjom gdje ga je ostavio. Pored nekih simptoma OKP i "pod konac" samo se još trebam time smarati. :mrgreen:

Nekima bi bilo najbolje da im mobitel ugrade kao implatant kod Borga .. i kameru i tjelesnu notifikaciju i .. :mrgreen:
Ja se grozim cigle. Imam fobiju od cigli. Nije mi jasno zašto se više ne može naći novi smartfon normalnih dimenzija da može u džep. Izgleda da ću i ja uskoro preći na nokiju 3310.
Hakiz

#224 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by Hakiz »

Last December wrote:
tandmand wrote:

Image

Ja se grozim cigle. Imam fobiju od cigli. Nije mi jasno zašto se više ne može naći novi smartfon normalnih dimenzija da može u džep. Izgleda da ću i ja uskoro preći na nokiju 3310.
Može. Imaš masu novih smartfona sa 4 ili 4,5 inča ekranom. Ali su im i ostale karakteristike u skladu.
moonca

#225 Re: Osebujnost, čudne navike

Post by moonca »

Hakiz wrote:
moonca wrote:
Hakiz wrote:
A to znaš jer poznaješ i mene i moju okolinu?

U svakom slučaju, ja ga nosim s ponosom, šta god ti anonimno i nepoznata na forumu mislila o tome.[/quote]

OKP - Bez ljutnje. To je bolest, i zna biti teska za okolinu.
Nista licno. :kiss:
Post Reply