Udariti nove namete na vodu, struju i ostale komunalije; takodje, nove akcize na udzbenike, lijekove i ortopedska pomagala.Roccohljup wrote:udariti taxu i na havu......seln wrote:Povecati akcize na hljeb, mlijeko, meso i mesne preradjevine... nas narod je previse gojazan.Stari_demagog wrote: Ma povećavati akcize na alkohol i cigare, ovi našu glupani od političara još uvijek ne kontaju da se ispije više alkohola nego što se goriva natoči i da je tu stvarna lova.
IZBORI 2018 (za koga glasati?)
- seln
#201 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
-
Stari_demagog
#202 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Samo alkohol i cigare, nek kutija bude 10 KM, a pivo 5 KM. Vidio bi onda kako autoput niće...seln wrote:Povecati akcize na hljeb, mlijeko, meso i mesne preradjevine... nas narod je previse gojazan.Stari_demagog wrote:Ma povećavati akcize na alkohol i cigare, ovi našu glupani od političara još uvijek ne kontaju da se ispije više alkohola nego što se goriva natoči i da je tu stvarna lova.p206 wrote: Ovome i ovakvim bi sa apetitom uveo akcize na sve živo, gorivo bi plaćali 5KM po litru i isključio im vodu čitavo ljeto. I da nisam "komunjara", idem na svaku džumu (osim kad sam bolestan).
- seln
#203 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Ma, covjece, znas li ti racunati?Stari_demagog wrote:Samo alkohol i cigare, nek kutija bude 10 KM, a pivo 5 KM. Vidio bi onda kako autoput niće...seln wrote:Povecati akcize na hljeb, mlijeko, meso i mesne preradjevine... nas narod je previse gojazan.Stari_demagog wrote: Ma povećavati akcize na alkohol i cigare, ovi našu glupani od političara još uvijek ne kontaju da se ispije više alkohola nego što se goriva natoči i da je tu stvarna lova.
Pa vise se para daje za hranu, nego za alkohol i cigarete.
Samo ti udari 50% na hranu, pa ce biti autoput do svake kuce.
- Roccohljup
#204 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
a porez na djecu...tj ko hoce dijete mora uplatiti 100 milja UIOStari_demagog wrote: Samo alkohol i cigare, nek kutija bude 10 KM, a pivo 5 KM. Vidio bi onda kako autoput niće...
- Izlija
#205 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Po mojoj mahnitoj glavi, koja je evo oćelavila od sikiracije, da bi izbori imali neke bitnosti i donosili pravu težinu onog što bi trebali da predstavljaju izlaznost bi trebala da bude preko 80% a idealno bi bilo preko 90%. Kod nas izbori ne služe ni za šta drugo osim da se izvuče još malo para iz budžeta, lakše je gledati prema granici i palamuditi po forumima od šetnje do izbornog mjesta svake dvije godine. 
Last edited by Izlija on 15/01/2018 14:29, edited 1 time in total.
-
Stari_demagog
#206 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
U kladionicama se godišnje ostave milijarde, u kafana vjerovatno isto tako da...seln wrote: Ma, covjece, znas li ti racunati?
- seln
#207 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Stari_demagog wrote:U kladionicama se godišnje ostave milijarde, u kafana vjerovatno isto tako da...seln wrote: Ma, covjece, znas li ti racunati?
Evo, ako laze SDA, ne laze kitab: najveci su izdaci za hranu, stan i komunalije.Najveće učešće u prosječnoj mjesečnoj potrošnji domaćinstava imali su hrana i pića (32,6 posto), te stanovanje, električna energija, plin i ostali energenti (24 posto).
Samo udariti namete na to, pa da vidis ljepote...
-
Heartbeats
#208 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Ono kad Dennis Gratz potvrdi ono na što je Suljaga zube otupio.It_is_a_Leclerc wrote:Samo je bitno protiv SDA i SDP-a, pošto je to praktično jedno te isto. Sve drugo ćemo preživjeti.
Osim možda Suljagić & Bajrović d.o.o. Oni će zaratiti treći dan od izbora.
http://vijesti.ba//clanak/389890/ako-bu ... zavni-udar
Je li i Gratz sada radikal?
- MisterNo1
#209 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
"arane" dok si ti sedeo i mudrovao po forumu ja sam prošao sveta i sveta, pa ako želiš i Berane. Ustani malo prohodaj, dobit ćeš hemoroide.seln wrote:
Leba ti?
Je li u Berane bolje?
- spreca
#210 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Daj bre dosadan si...i jeftino i glupo trolas....shupka iz Gusinja hvaliti moze samo neko ko u glavi ima malo promahuMisterNo1 wrote:"arane" dok si ti sedeo i mudrovao po forumu ja sam prošao sveta i sveta, pa ako želiš i Berane. Ustani malo prohodaj, dobit ćeš hemoroide.seln wrote:
Leba ti?
Je li u Berane bolje?
- seln
#211 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
I u "sveta i sveta" si video da je Faaahro najposteniji od svi politicari?MisterNo1 wrote:"arane" dok si ti sedeo i mudrovao po forumu ja sam prošao sveta i sveta, pa ako želiš i Berane. Ustani malo prohodaj, dobit ćeš hemoroide.seln wrote:
Leba ti?
Je li u Berane bolje?
I jesi li bre gledao u solju od kafu, pa si video da sam ja samo sedeo u kucu?
Tipicno sandzacka ufuranost, koja ah tako odlikuje naseg Milimeternicha Faahra.
-
zippoo87
#212 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
mozda je mister vec poceo zaradjivati dnevnice 
izgleda da se Radoncic ne sali
ontopic
procita cijelu temu...i mogu zakljuciti da ima malo pomaka u razmisljanju kod vecine
mnogi kontaju da mi nemamo gdje nize pasti (osim alfonsa,koji vodi neke svoje bitke,pa gasi pozar benzinom i to je po njemu "Pametan i logican potez" ) i nadaju se rusenju SDA
mi u BiH imamo tronozac,neka jedna noga "pukne",iz bilo kojeg tora,stolica se urusava...tako da je ova godina idealno vrijeme da se pocne rusiti prvenstveno SDA
SDA je dosta oslabljena,u mnogim mjestima gdje su nekada bili najjaci,vise ih nikako nema...unutarstranacke borbe i kriminal ih je samounistio...primjer su Krajina,Stolac,Srebrenica i generalno RS...gdje su nekada bili jaki a sada su statiticka greska...i ovo im treba fakturisati,jer zahvaljujuci SDA,RS je bukvalno ociscena od Bosnjaka u institucijama...ima ih oko 1%
sada je na ljevici najveci pritisak a i ja kao i vi mnogi,ne vidim da ljevica radi na sebi i da prave programe oko kojih ce se pribliziti i podrzati jedni druge
evo prvi je Komsic pokazao svoj ego,samostalno je najavio kandidaturu a ovamo se fol ujedinio sa SDPom
Komsic je meni najjadniji politicar u BiH...ne znam zasto je narodu interesantnan...onako nesposobna i egoisticna osoba se ne radja cesto
eno onaj profesor iz Amerike je isto objavio kandidaturu...meni je i on opcija za bosnjackog clana predsjednistva...za ove sto su vec bili,ne bi nikada ponovo glasao,osim da su bas napravili neki pomak,a takvih uzadnjih 15 godina nije bilo
za nize nivoe cu za NS
ontopic
procita cijelu temu...i mogu zakljuciti da ima malo pomaka u razmisljanju kod vecine
mnogi kontaju da mi nemamo gdje nize pasti (osim alfonsa,koji vodi neke svoje bitke,pa gasi pozar benzinom i to je po njemu "Pametan i logican potez" ) i nadaju se rusenju SDA
mi u BiH imamo tronozac,neka jedna noga "pukne",iz bilo kojeg tora,stolica se urusava...tako da je ova godina idealno vrijeme da se pocne rusiti prvenstveno SDA
SDA je dosta oslabljena,u mnogim mjestima gdje su nekada bili najjaci,vise ih nikako nema...unutarstranacke borbe i kriminal ih je samounistio...primjer su Krajina,Stolac,Srebrenica i generalno RS...gdje su nekada bili jaki a sada su statiticka greska...i ovo im treba fakturisati,jer zahvaljujuci SDA,RS je bukvalno ociscena od Bosnjaka u institucijama...ima ih oko 1%
sada je na ljevici najveci pritisak a i ja kao i vi mnogi,ne vidim da ljevica radi na sebi i da prave programe oko kojih ce se pribliziti i podrzati jedni druge
evo prvi je Komsic pokazao svoj ego,samostalno je najavio kandidaturu a ovamo se fol ujedinio sa SDPom
Komsic je meni najjadniji politicar u BiH...ne znam zasto je narodu interesantnan...onako nesposobna i egoisticna osoba se ne radja cesto
eno onaj profesor iz Amerike je isto objavio kandidaturu...meni je i on opcija za bosnjackog clana predsjednistva...za ove sto su vec bili,ne bi nikada ponovo glasao,osim da su bas napravili neki pomak,a takvih uzadnjih 15 godina nije bilo
za nize nivoe cu za NS
-
Vidal89
#213 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Za Komsica sam glasao 2x i bio je 8 godina, nista ama bas nista napravio nije. Nesposoban je da stranku svoju vodi a kamo li drzavu
NS je simpaticna ali se dobro sjecam da je Denis Gratz prevagnuo sa svojim glasom onda kada se donosio zakon o radu, da tada nije bio izglasan ubrzo nakon toga bi uslijedilo na dnevnom redu glasanje nepovjerenja vladi.
On je ispred NS glasao ZA i tada produbio ovu agoniju i tu je pokazao svoje lice prodao se za sitan novac.
Usvajanje Zakona o radu podržali su zastupnici iz redova SDA, HDZ-a BiH, BPS-a, A-SDA, Stranke za BiH i Naše stranke
NS na drzavnom nivou ne moze nista, to je samo sarajevska stranka i tu jaka.
NS je simpaticna ali se dobro sjecam da je Denis Gratz prevagnuo sa svojim glasom onda kada se donosio zakon o radu, da tada nije bio izglasan ubrzo nakon toga bi uslijedilo na dnevnom redu glasanje nepovjerenja vladi.
On je ispred NS glasao ZA i tada produbio ovu agoniju i tu je pokazao svoje lice prodao se za sitan novac.
Usvajanje Zakona o radu podržali su zastupnici iz redova SDA, HDZ-a BiH, BPS-a, A-SDA, Stranke za BiH i Naše stranke
NS na drzavnom nivou ne moze nista, to je samo sarajevska stranka i tu jaka.
Last edited by Vidal89 on 15/01/2018 17:02, edited 1 time in total.
-
putokaz1
#214 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
-Dobra analizazippoo87 wrote:mozda je mister vec poceo zaradjivati dnevnice
ontopic
za nize nivoe cu za NS
Problem je u SDP i DF odnosno njihovim liderima
Prvenstvo SDP ima infrastrukturu i lako može pobjediti SDA ako Promjeni predsjednika,Kantonalna rukovodstva i Uozbilji se
Nikšić Komšić su morali sjesti s Bajrovićem Kojovićem i još neke pozvati npr Slavu Kukića i pokušati ići zajednički bar za Predsjedništvo s Kvalitetnim kandidatima i jednim Kandidatom
-
Stari_demagog
#215 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Kradončić je neprijatelj no. 1 ove države, ali ako ga lik podržava nek ga podržava. Ne kontam što vas to toliko zanima. Najjače od svega mi je što lika napadaju i botom ga nazivaju istinski botovi, likovi koji su u stvarnom životu članovi različitih stranaka, njihovi botovi i predstavnici na forumu. 
- seln
#216 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Stari_demagog wrote:Kradončić je neprijatelj no. 1 ove države, ali ako ga lik podržava nek ga podržava. Ne kontam što vas to toliko zanima. Najjače od svega mi je što lika napadaju i botom ga nazivaju istinski botovi, likovi koji su u stvarnom životu članovi različitih stranaka, njihovi botovi i predstavnici na forumu.
Ovo se u psihologiji zove projekcija; kad vlastite belaje pripisujes drugima.
Evo, priznajem: ja sam generalni sekretar partije (upisite sami ime partije) u Austriji.
-
Stari_demagog
#217 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Već sam ti nekoliko puta rekao, ali očigledno posljedica lošeg odgoja, ne budi drzak i bezobrazan.seln wrote:Stari_demagog wrote:Kradončić je neprijatelj no. 1 ove države, ali ako ga lik podržava nek ga podržava. Ne kontam što vas to toliko zanima. Najjače od svega mi je što lika napadaju i botom ga nazivaju istinski botovi, likovi koji su u stvarnom životu članovi različitih stranaka, njihovi botovi i predstavnici na forumu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo, priznajem: ja sam generalni sekretar partije (upisite sami ime partije) u Austriji.
- seln
#218 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Ja tebi dosad nisam rekao, ali evo, da ti kazem:Stari_demagog wrote:Već sam ti nekoliko puta rekao, ali očigledno posljedica lošeg odgoja, ne budi drzak i bezobrazan.seln wrote:Stari_demagog wrote:Kradončić je neprijatelj no. 1 ove države, ali ako ga lik podržava nek ga podržava. Ne kontam što vas to toliko zanima. Najjače od svega mi je što lika napadaju i botom ga nazivaju istinski botovi, likovi koji su u stvarnom životu članovi različitih stranaka, njihovi botovi i predstavnici na forumu.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ti si skolski primjer minderpuze, nadrimusliman kao iz bukvara, koji je osamdesetih pjevao revolucionarne pjesme i mezio klepu, a '92 se sjetio islama.
-
Stari_demagog
#219 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Ma možeš ti govoriti koliko hoćeš, ali to naprosto nije tačno. Mene komunizam nije šljego iz kojekakve vukojebine u Sarajevo pa da me je obavezao da mu budem odan.seln wrote: Ja tebi dosad nisam rekao, ali evo, da ti kazem:
ti si skolski primjer minderpuze, nadrimusliman kao iz bukvara, koji je osamdesetih pjevao revolucionarne pjesme i mezio klepu, a '92 se sjetio islama.
- MisterNo1
#220 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Neverovatno kako je @seln bezobrazan lik. Ne može da trpi da imam svoj predlog za koga treba glasati. Ne dao ti Bog da dođe na vlast, pola bi nas bilo streljano a u ponoć bi slavio sa prvim četnikom.Stari_demagog wrote:Ma možeš ti govoriti koliko hoćeš, ali to naprosto nije tačno. Mene komunizam nije šljego iz kojekakve vukojebine u Sarajevo pa da me je obavezao da mu budem odan.seln wrote: Ja tebi dosad nisam rekao, ali evo, da ti kazem:
- arzuhal
#221 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Vatikan šalje subliminalne poruke građanima BiH za koga glasati na općim izborim...

-
Stari_demagog
#222 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Ma to je njihov način poimanja demokratije i sloboda, šta seljak zna šta je demokratija.MisterNo1 wrote:Neverovatno kako je @seln bezobrazan lik. Ne može da trpi da imam svoj predlog za koga treba glasati. Ne dao ti Bog da dođe na vlast, pola bi nas bilo streljano a u ponoć bi slavio sa prvim četnikom.Stari_demagog wrote:Ma možeš ti govoriti koliko hoćeš, ali to naprosto nije tačno. Mene komunizam nije šljego iz kojekakve vukojebine u Sarajevo pa da me je obavezao da mu budem odan.seln wrote: Ja tebi dosad nisam rekao, ali evo, da ti kazem:
- Izlija
#223 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Džaba se vi ubjeđujete, za budućnost ove zemlje i njenog naroda ne valja ni jedan kandidat i tačka.
- seln
#224 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Ti si rodjen u Sarajevu!?Stari_demagog wrote:Ma možeš ti govoriti koliko hoćeš, ali to naprosto nije tačno. Mene komunizam nije šljego iz kojekakve vukojebine u Sarajevo pa da me je obavezao da mu budem odan.seln wrote: Ja tebi dosad nisam rekao, ali evo, da ti kazem:
Svaka cast!
To zbilja ne moze svako, za tako nesto moras godinama uciti i raditi.
- seln
#225 Re: IZBORI 2018 (za koga glasati?)
Neverovatno, kako Sandze smatraju Bosance glupima.MisterNo1 wrote:Neverovatno kako je @seln bezobrazan lik. Ne može da trpi da imam svoj predlog za koga treba glasati. Ne dao ti Bog da dođe na vlast, pola bi nas bilo streljano a u ponoć bi slavio sa prvim četnikom.Stari_demagog wrote:Ma možeš ti govoriti koliko hoćeš, ali to naprosto nije tačno. Mene komunizam nije šljego iz kojekakve vukojebine u Sarajevo pa da me je obavezao da mu budem odan.seln wrote: Ja tebi dosad nisam rekao, ali evo, da ti kazem:
Halo ba, ne prodajes ti ovdje original jeans made in Novi Pazaar... pricas o postenju Faaahra(!).
Tvoje je apsolutno pravo da glasas za koga hoces i da to javno kazes... ali ne vrijedjaj nam inteligenciju takvim budalastinama tipa "Faahro je najposteniji politicar".
Ostale gluposti koje pises nisu ni vrijedne komentara.