Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
channel10

#201 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by channel10 »

Evo ima ovih mladih nada. Neka on dovede Vedu i Lulica da pokrpe ovaj prelazni period.
Ricken

#202 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Crvena Tifoza wrote:[

Klin se klinom izbija.
Samo nemoj čelom živ bio, povrijedit ćeš se.
Muhamed Đakmić

#203 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Ricken wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
BlueBlood wrote:Ovaj izbor je slika i prilika stanja u drzavi i drustvu. Podobnost iznad sposobnosti. Svih 15 rukica, ljudi koji se nikad nisu profesionalno bavili fudbalom, podignuto jednoglasno prema uputama kako im se naredi. Sramota da nam u savezu takvi odlucuju o buducnosti bh fudbala. Ova odluka je dobra za savez ali za bh fudbal nije.
Prvo, nije istina da se niko nisu bavili fudbalom, iako se slažem da nisu bili vrhunski fudbaleri. Drugo, svaki selektor dosad je, ako me već sjećanje dobro služi, bio jednoglasno izabran.

To je logično, jer postoje tri subkorpusa glasača koji prvo unutar svoje matične ćelije usaglase stav. Nijedan selektor ne može biti izabran ako nema podršku iz sva tri naroda, a nijedan član neke od petočlanih grupa ne želi biti crna ovca u odnosu na svoje. Svi Srbi, svi Hrvati i svi Bošnjaci će uvijek glasati isto, a selektor se može izabrati samo kad imaju jedinstven stav.

Zašto odluka nije dobra za bh. fudbal?
To je li dobra ili nije, rano je govoriti, osim onima koji su razgovarali sa kandidatima. Ono što što može biti Robertova mana, je nepoznavanje igrača iz domaćeg prvenstva i nevidim kako pod njegovom palicom igrači poput Menala i sličnih mogu dobiti priliku. Svi koji misle, da igrači iz domaćeg prvenstva nemaju šta tražiti u repki, ne misle dobro bh. fudbalu.

Jednoglasan izbor selektora je smiješan kad se uzme u obzir koliko je sve trajalo i kako su se stvari odvijale.
Pa kakav će biti izbor, ako je ovakvo stanje sa Izvršnim odborom? Puno je veća vjerovatnoća da u BiH svaki selektor bude jednoglasno izabran ili da ne bude nikako izabran, nego da bude izabran sa recimo 12 od 15 glasova. To jednostavno ne postoji u ovakvom sistemu glasanja.

A drugo, puno bitnije. Pošto sam ja veliki advokat Premijer lige BiH, a usudio bih se reći i prilično dobar poznavalac iste, nabroj mi ta imena koja Robert treba upoznati da bi reprezentacija profitirala, odnosno ta imena koja ne može upoznati do marta naredne godine kad počinju kvalifikacije, ili septembra ove godine, kada počinje Liga nacija?

Nije ovo Kandahar, postoji hiljadu načina da se upozna sa igračima koji imaju kvalitet za reprezentaciju, ili nemaju kvalitet za reprezentaciju.

Dakle, spomenuo si Menala i igrače poput Menala. Ja te pitam koji su to igrači poput Menala koji iz naše lige zaslužuju makar probu u reprezentaciji?
Ricken

#204 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

dezurni_ucenik wrote:Ne zelim biti ptica zloslutnica, nadam se da grijesim ali kad vidim ovakve naslove i najave Prosinečki za Klix.ba: S BiH ću napraviti najbolji posao do sada optimizam mi pada zestoko.
To samo pokazuje, da veze nema gdje dolazi.
Crvena Tifoza

#205 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

BHF_Manijak wrote:
Robertu ne predvidjam dug vijek. Amin.

Svašta. :roll:
Muhamed Đakmić

#206 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Muhamed Đakmić »

Crvena Tifoza wrote:
BHF_Manijak wrote:

Svašta. :roll:
Ma plaća ga Amar da piše ovakve nebuloze.
Crvena Tifoza

#207 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Ricken wrote:

Klin se klinom izbija.
Ma nemoj se brinuti za mene. Ne udaram ja glavom u zid danas. :D :izet:
Point.

#208 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

Ricken wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
BlueBlood wrote:Ovaj izbor je slika i prilika stanja u drzavi i drustvu. Podobnost iznad sposobnosti. Svih 15 rukica, ljudi koji se nikad nisu profesionalno bavili fudbalom, podignuto jednoglasno prema uputama kako im se naredi. Sramota da nam u savezu takvi odlucuju o buducnosti bh fudbala. Ova odluka je dobra za savez ali za bh fudbal nije.
Prvo, nije istina da se niko nisu bavili fudbalom, iako se slažem da nisu bili vrhunski fudbaleri. Drugo, svaki selektor dosad je, ako me već sjećanje dobro služi, bio jednoglasno izabran.

To je logično, jer postoje tri subkorpusa glasača koji prvo unutar svoje matične ćelije usaglase stav. Nijedan selektor ne može biti izabran ako nema podršku iz sva tri naroda, a nijedan član neke od petočlanih grupa ne želi biti crna ovca u odnosu na svoje. Svi Srbi, svi Hrvati i svi Bošnjaci će uvijek glasati isto, a selektor se može izabrati samo kad imaju jedinstven stav.

Zašto odluka nije dobra za bh. fudbal?
To je li dobra ili nije, rano je govoriti, osim onima koji su razgovarali sa kandidatima. Ono što što može biti Robertova mana, je nepoznavanje igrača iz domaćeg prvenstva i nevidim kako pod njegovom palicom igrači poput Menala i sličnih mogu dobiti priliku. Svi koji misle, da igrači iz domaćeg prvenstva nemaju šta tražiti u repki, ne misle dobro bh. fudbalu.

Jednoglasan izbor selektora je smiješan kad se uzme u obzir koliko je sve trajalo i kako su se stvari odvijale.
Jebo te, ne pricamo o Kunta Kinteu iz Chada koji pojma nema o Bosni vec o Prosineckom, koji sigurno ima koliki toliki uvid u domace igrace, a i rekao je da ce preseliti u Seher i posjecivati utakmice bh prvenstva, tako da taj argument o nepoznavanju Menala i slicnih odmah pada u vodu. I njegovog konkurenta nema u bh fudbalu 4 godine tako da.
Point.

#209 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Point. »

BHF_Manijak wrote:

.
Zasto?
dezurni_ucenik

#210 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by dezurni_ucenik »

Ricken wrote:
dezurni_ucenik wrote:Ne zelim biti ptica zloslutnica, nadam se da grijesim ali kad vidim ovakve naslove i najave Prosinečki za Klix.ba: S BiH ću napraviti najbolji posao do sada optimizam mi pada zestoko.
To samo pokazuje, da veze nema gdje dolazi.
Ali ovo me podsjetilo na Blaza Sliskovica kad je onomad najavljivao 12 bodova u 4 utakmice pa nas Madjari odmah u prvoj u Zenici otresose ko sline.
A_A_AKCIJA

#211 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by A_A_AKCIJA »

Uh, suzdržah se da ne pišem prije

Najbolji izbor, od ponuđenih, naravno, uz potvrđeni međunarodni (kakav takav) reprezentativni angažman.

Iako i sam iz plavog tabora, ne mogu da shvatim kako iko može navijati za Amara pored Prosinečkog. Amar je više puta prekucao ligu, razlog je trljanja nosa mojim pitarskim prijateljima i na tome mu hvala, ali to je upravo suprotno od preporuke. Njegov neangažman u svijetu to potvrđuje, uz ovu fakat prljavu novinarsku kampanju. Doktorirao je premier ligu, ali imajući u vidu koliko je naša liga naopaka, potkupljiva, prljava, to mu je i teret oko vrata za međunarodni angažman, što mu i rezultati pokazuju.
Međutim, ja ne želim da nas trpaju ha se mrdnemo iz BiH, a reprezentaciji je to poso, jelte :-D .

Raduje me otvoreni optimizam za razliku od Mešinog, biće krvi moramo se boriti, pa ćemo vidjeti. Sam je sebi zadao jasan cilj i u startu se primjeti šta će biti u fokusu. Isto je i sa napadačkim fudbalom.

A zašto me posebno raduje jeste činjenica da je bio vrhunski fudbaler, što je bitan faktor i autoritet za svakog igrača i sigurno će bolje znati sa Džekom, Pjanićem. Sa druge strane i sad pamtim Amareve izjave i komentare o Džeki u Citiju, u stilu, nek ide u Swansee :-D . Iskreno, tog scenarija sam se najviše bojao, gdje bi on trenirajući strogoću, a zapravo liječeći komplekse, rastjerao ovih par kvalitetnih igrača koje imamo, a što zapravo mnogi ovdje jedva čekaju, sa pričom o slanju džeke na klupu i slične gluposti. Drago mi je da ta opcija više nije u igri.
Ricken

#212 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Muhamed Đakmić wrote:
Pa kakav će biti izbor, ako je ovakvo stanje sa Izvršnim odborom? Puno je veća vjerovatnoća da u BiH svaki selektor bude jednoglasno izabran ili da ne bude nikako izabran, nego da bude izabran sa recimo 12 od 15 glasova. To jednostavno ne postoji u ovakvom sistemu glasanja.

A drugo, puno bitnije. Pošto sam ja veliki advokat Premijer lige BiH, a usudio bih se reći i prilično dobar poznavalac iste, nabroj mi ta imena koja Robert treba upoznati da bi reprezentacija profitirala, odnosno ta imena koja ne može upoznati do marta naredne godine kad počinju kvalifikacije, ili septembra ove godine, kada počinje Liga nacija?

Nije ovo Kandahar, postoji hiljadu načina da se upozna sa igračima koji imaju kvalitet za reprezentaciju, ili nemaju kvalitet za reprezentaciju.

Dakle, spomenuo si Menala i igrače poput Menala. Ja te pitam koji su to igrači poput Menala koji iz naše lige zaslužuju makar probu u reprezentaciji?
Moje je pitanje vrlo jednostavno, čemu teatar sa izborom, koji traje nekoliko mjeseci. Mogli su odmah reći da Osim nije kandidat ili da zbog "nedostatka iskustva" nezadovoljava kriterije, iako je i to vrlo upitno, s obzirom da Prosinečki osima Srbijanskog kupa nema nikakvih dostignuća kao trener. Ili kup Japana nije dovoljno reprezentativan, da ne kažem titule u domaćem prvenstvu.

Što se tiče mladih igrača, ja ću ti pokušati odgovoriti protu pitanjima: Da li je Duljević u prošlim kvalifikacijama igrao dovoljno? Po čemu je to njegov učinak za ono vrijeme što je odigrao u reprezentaciji lošiji od Višćinog ili Lulićevog.

Naša reprezentacija u zadnjem ciklusu je bolovala od kurcobolje, pa ne vidim kakav su nam to profesionalni kvalitet donijele zvijezde iz lige 5.
channel10

#213 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by channel10 »

Da Menalo ne zaigra za susjede?!
Ricken

#214 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

Crvena Tifoza wrote:
Ricken wrote:

Klin se klinom izbija.
Ma nemoj se brinuti za mene. Ne udaram ja glavom u zid danas. :D :izet:
Udaraš u klin, zvuči bolnije.
Ricken

#215 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

channel10 wrote:Da Menalo ne zaigra za susjede?!
Zašto bi nas to trebalo iznenaditi?
channel10

#216 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by channel10 »

Ricken wrote:
Pa vidim spominje se nesto puno, pa da za takve ljude ne uslijedi hladan tus :D . Zato i stoji onaj gore post.
SSemir

#217 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by SSemir »

Mislio je na svoj najbolji posao. Sa ovakvom karijerom kao trenera, kao da je to tesko jbt. Baraz da osvoji, to mu je vrhunac karijere vec
bulevarmostar

#218 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by bulevarmostar »

Ako je istina da Azeri daju Robertu 6 puta vecu platu od BH saveza da ostane, a Slovenci duplo, onda je golemo da smo ga ukaparisali.

Ivica Osim jos jednom pokazao svoju velicinu.

Meni bi i Amar bio OK ali ovako je najbolje...Samo mi je zao sto se cirkus od ovoga izbora selektora naparavio.
Sve u svemu, osjecam da dolaze neki bolji dani za BH fudbal.
Bazinga1234

#219 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

channel10 wrote:
Ricken wrote:
Pa vidim spominje se nesto puno, pa da za takve ljude ne uslijedi hladan tus :D . Zato i stoji onaj gore post.
ne bi se naigrao tamo pored Perisica i Pjace, a tu su i Brekalo i Rebic.
ljevoruki

#220 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by ljevoruki »

Mene najvise interesira formacija koju Zuti preferira.
Ako je to 4-1-4-1 koji se pretvara u 4-5-1 u fazi odbrane nama fali jedan kvalitetan ofanzivni vezni i desni bek.
Nadam se da nece Mire biti primoran da igra drugaciju poziciju od onoga sto igra u Juvetu.
Ako bismo nasli jos jednog wingback-a kao sto je SEO mozda bi mogli probati sa trojicom nazad.
Jos par sedmica i vidjecemo sta nam novi selektor donosi novo i sta mozemo ocekivati od njega.
Sretno Zuti.
:bih:
snoopy_cb

#221 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by snoopy_cb »

Liga nam puna talenta, a niko za njih ne zna. Sta vam je, skautingu klubova ne moze pobjeci niko, pogotovo igrac koji iole vrijedi i odskace. Trenutno Menalo odskace od ostalih, a ostalo je na nivou prosjeka. Pa jbt Mamic dodje po maloljetnog klinca i plati ga solidno, Ibricica iskopase iz Podgrmeca iako je do tada bio s taktikom na vi, i sad raja konta nasa bara puna supertalenta samo treba doci Robi da ih ubaci, i eto novog Messia.
Logovan

#222 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Logovan »

tr_ba wrote: Nije da ih branim,al upucen nisi,i neznam zasto takvo nesto pises...
Ma nije on upućen, nego čisto onako nešto bezveze lupi samo da bi napisao.
Bazinga1234 wrote:
Muhamed Đakmić wrote: Zašto odluka nije dobra za bh. fudbal?
Zato sto nismo pitali Ivicu da izabere, tada bi objektivnost presudila, te bi Amar bio selektor.
Jest, trebamo samo slušati Ivicu i klimati glavom. Ako kaže da skočimo kroz prozor, mi moramo skočiti i tako to.
Bazinga1234

#223 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Bazinga1234 »

ljevoruki wrote:Mene najvise interesira formacija koju Zuti preferira.
Ako je to 4-1-4-1 koji se pretvara u 4-5-1 u fazi odbrane nama fali jedan kvalitetan ofanzivni vezni i desni bek.
Nadam se da nece Mire biti primoran da igra drugaciju poziciju od onoga sto igra u Juvetu.
Ako bismo nasli jos jednog wingback-a kao sto je SEO mozda bi mogli probati sa trojicom nazad.
Jos par sedmica i vidjecemo sta nam novi selektor donosi novo i sta mozemo ocekivati od njega.
Sretno Zuti.
:bih:
Tu formaciju sa 3 nazad je uzasno tesko uigrati... trebaju ti odlicni, brzi stoperi . jedino da Sea i Mumeta prebacimo u odbranu ali tada slabimo na drugim pozicijama.

Sto se tice ofanzivnog veznog - imas Denija Milosevica iz Konye , Gojaka , mozda Krunica...

Sto se tice desnog beka, tu cemo se morati krpiti sa Vranjesom.
SSemir

#224 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by SSemir »

Bazinga1234 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:Mislim da stvarno nema potrebe za vraćanje Ibiševića, dok bi se svakako trebalo razmisliti o Luliću. Ibišević će na Evropskom 2020. godine imati skoro 36 godina, a već na početku samih kvalifikacija će biti u 35. godini života. Ne treba nam ni iz razloga što će Prosinečki igrati sa jednim napadačem, pa će ta eventualna minutaža koju će Džekina rezerva imati svakako biti mala.

I to što je on trenutno napadač u ligi petice stvarno ne igra preveliku ulogu, neće to biti kad počnu kvalifikacije gotovo sigurno.
slazem se upotpunosti , ibisevic je zadnje 3 godine u reprezentaciji jako los , sjetimo se andore npr , da nije Djure ne bismo ni baraz izborili.

imamo Kodru,Djurica i Bajica.
De ba. Djuric koji se pati u engleskoj drugoj ligi? Nije mogao ni do serije a dpgurat.
Bajic kojem se nazire povratak u tursku?
Kodro, koliko je golova dao? Koliko je igrao? On je opet od ovih pobrojanih i najveca nada.
Ono, nisam ni za ibisevica da nam sjedi na klupi. Ali ako ovu trojicu navodis kao prednost i bolje od ibisevica onda, jbg...
Ricken

#225 Re: Robert Prosinečki - Selektor reprezentacije BiH

Post by Ricken »

@"SSemir:

Ako ćemo težiti smirivanju igre, onda svakako treba vratiti Vedu, Lulu, Misketa i Spahu. :-)
Locked