Imas na myprotein.ba dobre proteinske cokoladice ili cjele cokolade...znas kako su dobre, samo nemoj pojesti cjelu cokoladu ima vise proteina neko u 3kg teletine
https://m.myprotein.ba/nasa-ponuda/protein/plocice.list
Moderators: _BataZiv_0809, anex
condy wrote:Spominjao si slatke i slane cokoladice.![]()
![]()
Imas na myprotein.ba dobre proteinske cokoladice ili cjele cokolade...znas kako su dobre, samo nemoj pojesti cjelu cokoladu ima vise proteina neko u 3kg teletine
Ako nije tajna sta onda ti radis u minhenuado-šampion wrote:Joj koja rasprava.![]()
Evo da vam kaze neko ko zivi u DE, to da je bilo sta generalno govoreci jeftinije u DE je obicna zabluda ljudi koji odu turisticki pa udju jednom i dvaput godisnje u neki granap (i to je obicno Lidl ili Aldi). Dezodorans je jeftiniji, slatkisi su jeftiniji, otprilike je to to, ne moze sad da mi naumpadne. Uglavnom, ja sam dole kupovao u Bingu, nisam nikad smece, najjeftinije salame i to, pazio sam koliko sam mogao sta kupujem i ovdje mi je korpa 50% skuplja sigurno. Voce, povrce, jaja, ako nije ono dno dna je puno skuplje. I to ako ne uzimas bio, ako uzimas bio nema te nigdje. Krompir ko zna kakav 1.5-2 eura. Meso da ne govorim. Kila junetine u Edeci je 25 eura. Ima kod Turcina za 15. Peciva su haos skupa, obicni hljeb u pekari je 3 eura. Ali ima otrov hljeb koji traje po mjesec dana (!!!) za euro. Ako hoces da jedes smece koje malo ko u Bosni jede moze biti tu negdje.
Robne kuce je jeftinije samo na rasprodajama koje su rijetke. i outletima van gradova, ko ima zivce i vrijeme da tamo ide, i tu je cesto roba druge klase, na nekim cak i pise na ulazu da je roba druge klase (recimo Esprit outlet). I da roba je ista. Tom Tailor u BiH i vamo je isti. Adidas je isti.
Jesti vani za vecinu prosjecnih ljudi je misaona imenica. Ispod 10 eura mozes jesti samo smece. Doduse to je u Minhenu koji je skup ali nije sad da je drugdje strasno jeftinije. Znaci dvoje ne moze rucati ni smece ispod 20 eura. Dva hamburgera i dva pica s nekim pomfritom i salatom.
U Bosni je vrlo lose stanje, to bez daljnjeg, ali zapad je daleko od bajnog kako ljudi u BiH misle. Ja se inace ne bih ukljucivao jer kao neko ko zivi tu nemam pretenzija da uopste imam bilo kakvu raspravu s nekim ko dodje turisticki jer su to totalno razlicite stvari, medjutim ide mi na zivce ta prica kako kod nas nista ne valja i kako na zapadu cvjetaju ruze. Masa ljudi na zapadu radi za 1500 eura ili manje. Stan je 600 minimalno. Ovdje u Minhenu imaju problem npr. ne mogu naci vaspitace za obdaniste posto je plata premala za Minhen pa uvoze od nas. Plata je 2 k eura bruto, znaci izadje oko 1200 neto, a soba s dijeljenom kuhinjom i wcom kosta 500 eura. Stan za sebe nema ispod 700-800 eura ni garsonjera. To je dobro za nekoga ko u BiH nema nikakav posao ili radi za 300 maraka. Evo nudi i nas buregdzija 1100 neto, ko hoce.
Nije tajna, ali moja stvar.supercali wrote:Ako nije tajna sta onda ti radis u minhenuado-šampion wrote:...
Ono sto se ne vratis u bih ako je bas tako lose?
Pa svako normalam zna da nije kad odes u njemacku odmah te ceka harem od 29 djevica 5000€ plata i kancelarija sa sluzbenim automado-šampion wrote:Nije tajna, ali moja stvar.supercali wrote:Ako nije tajna sta onda ti radis u minhenuado-šampion wrote:...
Ono sto se ne vratis u bih ako je bas tako lose?
Ja govorim generalno kako je, realno razmisljajuci, kriticki, a ne kako je meni, jer je to individualno. Da se mogu poistovjetiti s ovim koje sam opisao koji rade za sicu ne bih ni isao. Inace meni je super i super mi je bilo i dole sto se toga tice. Nisam otisao zbog para, dapace.
Poenta moje price nije je li dobro ili lose, naravno da je dobro, ovdje pricamo o ekonomski najjacoj zemlji u EU koja je samo u 2016. napravila preko 20 milijardi eura viskova, ali nije ni blizu "bosanskog sna" o Zapadu i konkretno o Njemackoj - realnost je negdje na pola puta.
Upravo tako.konektovan wrote:Jok, otišao si zbog cistog zraka.
stvar ukusa i izbora. meni nije bilo beze, jer sam u grazu nasao vecinu stvari, koje sam namjenski trazio.supercali wrote:Posto je duplo otkucalo da kazem da je fino svratiti u grac ako si u prolazu al namjenski ici u grac za kupiti nesto jr po meni beze
Zasto snobizam? Moze mu biti i priustio sebi, sasvim normalno.konektovan wrote:Snobizam, sta reci drugo.
tvoje misljenje i ne sporim ga. mada, ne poznajes me nikako i takve ocjene i epiteti su sasvim pausalni i subjektivni.konektovan wrote:Snobizam, sta reci drugo.
samo markirna roba bajo mojkonektovan wrote:Snobizam, sta reci drugo.
Da zbog pantalona i jakne pravim toliku kilometrazu?! sudeci po prvom postu od prije par stranica, i jeste otisao zbog odjevnih predmeta, to nikad necu svariti.lavic wrote:Zasto snobizam? Moze mu biti i priustio sebi, sasvim normalno.konektovan wrote:Snobizam, sta reci drugo.
Jedan je zivot i zivi ga kako on misli da treba.
Jbg do tebe je, spojio ugodno sa korisnim. Lijep put vani, kupio sta je trazio.Zadovoljio potrebu i dusu.konektovan wrote:Da zbog pantalona i jakne pravim toliku kilometrazu?! sudeci po prvom postu od prije par stranica, i jeste otisao zbog odjevnih predmeta, to nikad necu svariti.lavic wrote:Zasto snobizam? Moze mu biti i priustio sebi, sasvim normalno.konektovan wrote:Snobizam, sta reci drugo.
Jedan je zivot i zivi ga kako on misli da treba.
garmispartenkirhencoco1 wrote:stvar ukusa i izbora. meni nije bilo beze, jer sam u grazu nasao vecinu stvari, koje sam namjenski trazio.supercali wrote:Posto je duplo otkucalo da kazem da je fino svratiti u grac ako si u prolazu al namjenski ici u grac za kupiti nesto jr po meni beze
u seiersberg nisam ni isao, jer sam prije toga bio u gigasport outletu i jos jednom outletu i to mi sve lici na nase buvljake, razbacano, pomjesane marke i modeli.... u jednom centru naletio na naseg covjeka iz banovica, kojem sam pojasnio sta me interesuje i dao mi je dvije adrese u centru grada. sutradan otisao u k&o u sack strase , gdje sam kupio farmerke levis i tomy hilfiger koje sam i trazio. u neposrednoj blizini je foot locker, u kojem sam nasao i crne i smedje nike gojzerice koje sam trazio. dodatno kupio maxice 97 i jednu trenerku.
po bogner jaknu sam morao otici u njihovu oficijelnu radnju u kitzbil, jer je u citavoj austriji samo tamo bio model koji sam trazio u mom broju. za ovu jaknu mi je opet puno pomogao goran iz prijedora, koji radi u foot lockeru. on je nazvao tu prodavnicu u kitzbilu (jbg, ne govorim njemacki), provjerio je li tacna info sa njihove web stranice da imaju na stanju i rezervisao mi je, tako da me jakna cekala. u kitzbilu sam uzeo jos nekih stvari u lacosti i tomy hilfigeru. jaknu tomy hilfiger koju sam trazio, nasao u koperu, opet me zena iz njihove radnje u kitzbilu uputila tamo, jer je provjerila stanje i izvrsila rezervaciju.
jesam se navozao, presao oko 2.000 km, ali bez srkleta i napora, ostao sa suprugom 6 dana na putu, spavali dvije noci u grazu, dvije u kitzbilu i jednu u ljubljani. uglavnom, obisao i vidio dosta toga, nasao sve sto sam trazio, a sto ovdje nisam uspio i ja sretan i zadovoljan.
jedini "napor" mi je bio voznja do kitzbila i od kitzbila do autoputa, jer se poprilicno dugo, nekih 200 km, vozi po planincugama, na pojedinim mjestima bilo snijega i leda na cesti, sezona skijanja, pa guzva... ali, ni to nije bilo nista strasno.
kome sve ovo izgleda ludo i daleko, da kazem kako odmah iza zagreba prema mariboru ima, vise nego, solidan outlet centar "roses". mjesto se zove sveti kriz zacretje i nalazi se pored samog autoputa. i on mi je bio na spisku za obilazak i navratili smo u prolazu za austriju. ima dosta toga, ali ja nisam nista tu kupio, bio kratko, malo razgledao i kontao da, po potrebi, navratim u povratku. nije bilo potrebe za to
NormalnoDope_Man wrote:A dobro, otici samo zbog par odjevnih predmeta jeste smijesno. Ali ako je to usput i dio veceg putovanja, sto da ne. Ja da imam love i vremena stalno bih kruzio dalje nego sto sad kruzim, iskljucivo jer uzivam u tom. Pa onako usput negdje svratiti i kupiti nesto sto zelim.. to se zove zivjeti zivot. Kad imas slobodu i mogucnost da radis takve stvari. Pa i kad se cini nelogicno, upravo tada zivis.
Citam ovu temu bas jer planiram u Graz cim prodje zima i uhvatim neki produzeni vikend. Ne idem nikakvim poslom, samo cu posjetiti neku raju u Grazu i Linzu. Logicki gledano cisto gubljenje vremena i trosenje resursa.. al hebes ga, radim upravo da bi to mogao sebi priustiti, pa tako i lik iznad. Radi, zaradi i nek trosi kako zeli.
Auto da komsija bude ljubomoran, pare da komsinicu castismk ultra wrote:NormalnoDope_Man wrote:A dobro, otici samo zbog par odjevnih predmeta jeste smijesno. Ali ako je to usput i dio veceg putovanja, sto da ne. Ja da imam love i vremena stalno bih kruzio dalje nego sto sad kruzim, iskljucivo jer uzivam u tom. Pa onako usput negdje svratiti i kupiti nesto sto zelim.. to se zove zivjeti zivot. Kad imas slobodu i mogucnost da radis takve stvari. Pa i kad se cini nelogicno, upravo tada zivis.
Citam ovu temu bas jer planiram u Graz cim prodje zima i uhvatim neki produzeni vikend. Ne idem nikakvim poslom, samo cu posjetiti neku raju u Grazu i Linzu. Logicki gledano cisto gubljenje vremena i trosenje resursa.. al hebes ga, radim upravo da bi to mogao sebi priustiti, pa tako i lik iznad. Radi, zaradi i nek trosi kako zeli.
Za sta ce mi auto i pare ako se necu vozati
ne mogu, žena kočicondy wrote:i trkati
To je iluzija... Kad odes negdje gdje se bar malo normalnije zivi skontas sta kod nas sve nema jer nema kriticne mase sa parama._BataZiv_0809 wrote: Elem ni meni te šoping ture vise nemaju toliko smisla, sad kad maltene sve imas i kod nas. Prije kad kod nas nije bilo cestitog butika, ok. A ne znam ni koliko se isplati, al haj zene su to uglavnom, ne treba traziti suvise logiku![]()
I ako nema mozes naruciti u tome je poentatempuser wrote:To je iluzija... Kad odes negdje gdje se bar malo normalnije zivi skontas sta kod nas sve nema jer nema kriticne mase sa parama._BataZiv_0809 wrote: Elem ni meni te šoping ture vise nemaju toliko smisla, sad kad maltene sve imas i kod nas. Prije kad kod nas nije bilo cestitog butika, ok. A ne znam ni koliko se isplati, al haj zene su to uglavnom, ne treba traziti suvise logiku![]()
Kod nas je sve spalo u 2 soping centra i 7-8 prodavnica iz par grupacija i jeftinijih brendova + Azel i Bingo.
Neki dan sam otisao u Bukurest, bezveze, ima sirotinje kao i kod nas, ali imas tu kriticnu masu pa imas kupiti svega i uredno popusti na kraju sezone 50-70%.