Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#201 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Thorgerson »

insomnia78 wrote:Samo je malo skakljivo sto ne traze svacijeg brata isto.
Ti ne zivis ovdje, pa tako ni nemas pojma kako stvari funkcionisu. Ili se pravis da ne znas. :oops:

Jel ti fkt mislis da bi ovi trazili ovog momka da nisu ovoliko prozivali po medijima itd? Pa naravno da ne bi. Zavrsilo bi se ovo jos prije 4-5 dana.

Ovdje sve ide na guranje.
Ja ne kazem da drugi nisu gurali, ruzno je reci, ali ocito nisu dovoljno.

Ovaj Mulic je svaki dan bio haman po novinama, raja po fejsbuku, clanci po novinama, dakle nema gdje ih nije bilo. Ovaj slucaj je preeksponiran. Nekakvi pjevaci, pjevacice stavljaju statuse itd. I taman ce u toj situaciji CZ reci, jbg mi ne bismo dalje trazili, nema ga.

S druge strane onaj momak npr u Lasvu sto je upao 2-3 teksta bila i to je to. Jos nekakvi provalise kao otisao lik negdje, nije uopste se utopio. Pobjegao negdje i zivi, fino mu. :-)
breuer

#202 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by breuer »

pa to i jest problem i nadam se da će sa sljedećim situacijama država drugačije reagovati, odnosno da će odoljeti pritiscima obijesne rulje...
Thorgerson

#203 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Thorgerson »

breuer wrote:nije bitno kako bi ko reagovao, ev npr. ja ne bih, jer sam svjestan gubitka voljene osobe i činjenice kakva je situacija i toga da presing na državu i društvo može stvoriti dodatne žrtve,

već je problem što je država toliko slaba da mora slušati povike i pritisak lokalnog kabadahije, koji je u krajnje glupom i bizarnom incidentu izgubio brata za kojim je otišao još jedan mladi život...
Ti ne bi. Ja bi. Ponasao bih se isto ovako.

Nije bitno kako je momak poginuo, kako to ne kontas. Nije bitno jel sisao u Miljacku i kurcio se, il je fkt bio na obali i slucajno se podskliznuo. Ja koliko znam zvanicne verzije nema, nego samo naglabanja po kafanama. Nebitno, duznost drzave je da se brine o svima. I nije bitno ni ko je bio. Jel bio kriminalac? Nije. Jel bio ubica, silovatelj - nije. Mada i o takvima drzava brine. To sta je vozio, kako se oblacio mi je fkt bezveze.

I posto ces sad napisat komentar, pa trebala je drzava i druge onda da trazi i da se brine o njima. Ja sam gore objasnio zasto ovoga traze toliko. Qrac bi iko prstom mrdnuo, malo bi pogledali u miljacku, precesljali tamo - vamo. Nema ga i ajmo kucama. Kao sa momkom koji je upao u Lasvu.

Kazem ti bi mirno to podnio , ali ja ne bi. Sta, trazis brata odes u CZ oni sjede piju kafu. I ti bi im rekao, ma neka momci pijte kafu, caj nemojte da idete u hladnu rijeku, mozete i vi zaginut. :oops:

Ne mogu suplje, al nikako. :run:
Dope_Man

#204 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Dope_Man »

Thorgerson wrote:
Dope_Man wrote: Pitanje je da li, i sta, ovi placaju. Cisto sumnjam da placaju ista CZ za ovo, vec su ih pljuvanjem preko medija natjerali da se sve zivo angazira kako sad ne bi izgledala CZ lose u javnosti, jer da odustanu krenulo bi drvlje i kamenje po njima.

A da se ispostuje neki rok, pa onda ako hoces dalje potregu placas po danu, e tu ja ne bi imao nista protiv, ko ima para nek dalje trazi nakon nekog razumnog roka u kom drzavna sluzba uradi sta treba da uradi.
Da li bi ti to isto uradio za svog brata/sestru.
Nemoj samo moji nikada ne bi ovo sebi dozvolili.

Pitam te hipoteticki. Imas brata, napije se i upadne slucajno u Miljacku (nije ni prvi ni zadnji put da se neko pijan upadne u rijeku). Bil ti digao drzavu da ga nadju.

Ja bih. I ne bi ni sekunde razmisljao kakve bi mjere poduzeo da natjeram drzavu.

Sta je vama ljudi? Cuj sad ja da placam CZ koju ionako indiretkno placam. Sto se mene tice ja evo halalim svoj dio poreza koji je otisao u CZ i koji su potrosili na ovo traganje...

Fuj sta nece covjek sve ovdje procitati.
Ne, ne bih. Da se ovo isto meni desilo pustio bih ljude da odrade svoje, naravno i sam bih hodao sa njima i gledao da li ce se sta naci. Ali bih bio svjestan da nisam centar svemira i da nema potrebe po svaku cijenu nastavljati s tim unedogled. Znam da je to nekima sveto, meni nije. Osoba mi je bitna dok je ziva, a mrtvo tijelo je nista do materije koja ce se ubrzo raspasti i nahraniti crve u zemlji, il ribe u vodi, potpuno svejedno pocevsi od mog tijela, pa do svacijeg drugog.

A kad na to dodamo ZASTO je tijelo u vodi, sigurno da bi jos manje brinuo sve i da se radi o zeni koja me rodila.

Al hebiga, to sam samo ja. Niti imam potrebu da sam u centru paznje, niti mislim da sam nesto bitan, a niti mi sta znace tradicionalne vrijednosti poput potrebe da se tijelo sahrani pod zemlju. Ovi, sudeci po njihovim nastupima u javnosti, misle da su mnogo bitni.
Thorgerson

#205 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Thorgerson »

breuer wrote:pa to i jest problem i nadam se da će sa sljedećim situacijama država drugačije reagovati, odnosno da će odoljeti pritiscima obijesne rulje...
A to inace tako rade normalne drzave, jel?

Pa po tvojoj logici, ti sjedis kuci, zapali ti se stan - tebi ne treba zvati vatrogasce, jer pobogu ti dovodis te ljude u opasnost. I ono, sam si ga zapalio, jebi se snalazi se sad.

Il prvo vidjet sto ti se stan zapalio, pa cemo onda vidjeti da li ga gasiti ili ne.

Eto. Takva ti je logika.
jao_situacije

#206 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by jao_situacije »

ovo više nije potraga za momkom nego potraga za tijelom
ako voda izbaci tijelo dobro i jest ako ne izbaci ne izbaci
troše se pare bezveze i kad bude trebalo pomagati živima reći će nemamo para tražili smo tijelo i sve pare smo potrošili

civilna zaštita treba da spašava žive a ne da traži tijela
The BEN10

#207 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by The BEN10 »

I ja sam se toliko puta pitao kako je moguće da se neko utopi u Miljacki, naročito kada vodostaj nije visok. Zadnji put je izgledala ozbiljno 2014, kada je rhm Adnan nastradao u doba onih velikih poplava. Ali i tada su dvojica stajala u rijeci i probali nešto učiniti.
Ne znam, imam osjećaj da kada bih vidio nekoga u rijeci da bih bez razmišljanja skočio. Sasvim solidno plivam, mislim da ne bih oklijevao. Inače sam se kao dijete kupao u nabujaloj rijeci zajedno s drugom djecom - bukvalno nas je rijeka nosila stotine metara nizvodno. Dobro, jesmo bili ludi i ja svojoj djeci to ne bih dozvolio ni u ludilu, ali iz te perspektive kažem - ne mogu vjerovati da se neko može utopiti u Miljacki.
Mada ono, istini za volju, zna biti nezgodno i u običnom bazenu ako se čovjek napije vode nehotice. Tad nema veze koliko si fizički spreman i kako dobro plivaš, što je sasvim moguće bio slučaj i kod Adnana.

breuer

#208 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by breuer »

Thorgerson wrote:Ne mogu suplje, al nikako. :run:
ja još manje, vjeruj,

neko je dodao, ovo nije potraga za živom osobom već za tijelom, lešom ako ćemo slikovitije...

a sve da ti ili ja (nedaj bože) dignemo frku, ne bi nas niko ni slušao, jer nismo mafija poduzetnici, a to je onda mnogo šira slika propasti ovog društva kojem su takvi ljudi očito najbitniji...
insomnia78

#209 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by insomnia78 »

Cekaj dok hitna pocne izlaziti samo podobnim
kakotakonikako

#210 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by kakotakonikako »

Gdje nestade ono humano drustvo ?????
insomnia78

#211 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by insomnia78 »

Sjebale ga brude s bradicama i nargilama
Warashii

#212 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Warashii »

insomnia78 wrote:Cekaj dok hitna pocne izlaziti samo podobnim
Pa ovakvom logikom koja se nameće to će biti sasvim logičan slijed dogadjaja.
maxell_sarajevo

#213 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by maxell_sarajevo »

mnjonja wrote:Zao mi je momka konobara sto zijani glavu bezveze
Zao mi je zene i djeteta ili djece, koja ostadose iza ove budale
Ostavi zenu, koja je vjerovatno domacica,sa malom djecom/djetetom..mlada i ona garant...citav zivot pred njom
Zbog pjane guzice
Da se sad bori kroz zivot sama..da sve bude na njoj

Zamisli ti tog sebicnog stvora..da se sekundu ne zapitas hej pa nisam sam..iza mene porodica
Tako da mi njega ..pjane sebicne budale nije sekunde zao...nit bi potrosila minutu da ga trazim
Direktno je unesrecio dvije porodice....svoju i jadnog konobara
I nikad se ni jedna nece oporavit
Koliko sam cuo po Sportlifeu se prica da je udovica znala doci na posao isprebijana od nesretnika samoubice.
Tu kobnu noc je i njoj glumio uz pricu "ubit cu se"..., zao mi malog djeteta jer ce odrasti bez oca, znam kako je to.
Muhamed Đakmić

#214 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Muhamed Đakmić »

The BEN10 wrote:I ja sam se toliko puta pitao kako je moguće da se neko utopi u Miljacki, naročito kada vodostaj nije visok. Zadnji put je izgledala ozbiljno 2014, kada je rhm Adnan nastradao u doba onih velikih poplava. Ali i tada su dvojica stajala u rijeci i probali nešto učiniti.
Ne znam, imam osjećaj da kada bih vidio nekoga u rijeci da bih bez razmišljanja skočio. Sasvim solidno plivam, mislim da ne bih oklijevao. Inače sam se kao dijete kupao u nabujaloj rijeci zajedno s drugom djecom - bukvalno nas je rijeka nosila stotine metara nizvodno. Dobro, jesmo bili ludi i ja svojoj djeci to ne bih dozvolio ni u ludilu, ali iz te perspektive kažem - ne mogu vjerovati da se neko može utopiti u Miljacki.
Mada ono, istini za volju, zna biti nezgodno i u običnom bazenu ako se čovjek napije vode nehotice. Tad nema veze koliko si fizički spreman i kako dobro plivaš, što je sasvim moguće bio slučaj i kod Adnana.

Nije se Adnan utopio u vrijeme velikih poplava 2014. godine, nego par godina prije.
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#215 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by stetoskop »

The BEN10 wrote:I ja sam se toliko puta pitao kako je moguće da se neko utopi u Miljacki, naročito kada vodostaj nije visok. Zadnji put je izgledala ozbiljno 2014, kada je rhm Adnan nastradao u doba onih velikih poplava. Ali i tada su dvojica stajala u rijeci i probali nešto učiniti.

Bez obzira koliko si dobar plivač, decembar, hladna voda, grčenje mišića...
Obuca9

#216 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Obuca9 »

Adnan se utopio u maju 2012., par mjeseci poslije onog velikog snijega u Sarajevu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#217 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Chmoljo »

Muhamed Đakmić wrote:
Nije se Adnan utopio u vrijeme velikih poplava 2014. godine, nego par godina prije.
da.

Miljacka u 2014. je bila bar duplo veća nego na snimku. strava i užas.
Hajlac

#219 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Hajlac »

Dope_Man wrote:
Ci-Nick wrote:
al-em wrote:spasioci ga nikad nece naci, mozda nekad neko slucajno ali male su sanse, bolje da su se pare proslijedile porodici foco koja je ostala bez sina i brata koji ih je uzdrzavao
Ma znali su oni da ga neće naći, ovo je bio više marketing svih tih agencija, besposličara i parazita koji inače ništa ne rade.
Mogli su angažovati i 70.000 ljudi rezultat bi bio isti.
U Zenici je u zadnjih 20 godina bilo desetak utapanja, Uglavnom su ribari nalazili leševe i po nekoliko mjeseci poslije utapanja.
Valjda je okupljanje svih tih silnih agencija, odnosno ovih iz Konjca sa camcima, obicne raje itd.. rezultat brude i njegovog povlacenja po medijima kako CZ/GSS ne radi dobro svoj posao, a mediji jedva docekali da prodaju patetiku od price (vjerovatno za malo kesa). Nije sama GSS/CZ, ko je vec glavni, okupila 700 ljudi, i nema razloga da to radi. Tijelo, ako se i nadje, ce vjerovatno kao i prethodnog naci neko slucajno kad ispliva na povrsinu.

@al-em cisto sumnjam da ce bruda i pomisliti na stradalog konobara i njegovu porodicu. Vjerovatno je samo psovao kad je pronadjeno tijelo bilo od konobara a ne jedino koje je njemu bitno.
Ljudi moji naivni, nije u pitanju puki VERBALNI pritisak na medije i nadlezne nego, kako se moglo naslutiti iz onih clanaka o bivsim policajcima-dilerima i drugim njihovim ahbabima, o povlacenju izuzetno jakih veza - protkanih od podzemlja preko organa vlasti pa do mocnika-politicara...

Eklatantan primjer nejednakosti pojedinca u drustvu i cisti pokazatelj da ovdje mafija zapravo vlada i povlaci sve bitne konce!

Jelda, nisu se sjetili za akademika Prof. Redzica izdvojiti 20.000 KM za recimo trazenje informacije koja ce dovesti do rasvjetljavanja UBISTVA!!! (koje je vjerovatno djelo iste krovne mafijaske hobotnice zbog sve zustrijeg otvorenog protivljenja ubacenim dusmanima gradjanske Bosne i Hercegovine, koji imaju za dugorocni cilj raditi na spajanju Sandzaka i Saraj-fildzana).
Kome je naizgled nespojiva prica o mafiji s ovom o potragama, utapanjima i "utapanjima" te sistemu s dva arsina - dovoljno je reci -sirfa Zukic & poruka ubijenim konjem- te jedna vrlo ilustrativna slika osobe koja je upravo tih dana boravila u Sa povodom Kongresa:
Image

Ovdje mafija ima pod sobom politicare, svoje policajce, svoje sudije, i sto je po drustvo mozda i najgore - svoje medije! :twisted:
Last edited by Hajlac on 25/12/2017 12:30, edited 1 time in total.
BHF_Manijak

#220 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by BHF_Manijak »

Imam osjecaj da se sad sve radi, da bi se reklo da se eto kao nesto radi. Inace ovakva mi je odluka totalni idiotizam, osim u slucaju da zelis prikazati da nesto cinis da bi pronasao tijelo. Tijelo ces prije u Hrvatskoj naci, nego u blizini gdje je doslo do utapanja. Mislim nisam ekspert, ali laickom logikom, bas bas bas je mala sansa da je tijelo uopste u Miljackoj, a kamo li u blizini gdje su se utopili.
supercali

#221 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by supercali »

Thorgerson wrote:
breuer wrote:pa to i jest problem i nadam se da će sa sljedećim situacijama država drugačije reagovati, odnosno da će odoljeti pritiscima obijesne rulje...
A to inace tako rade normalne drzave, jel?

Pa po tvojoj logici, ti sjedis kuci, zapali ti se stan - tebi ne treba zvati vatrogasce, jer pobogu ti dovodis te ljude u opasnost. I ono, sam si ga zapalio, jebi se snalazi se sad.

Il prvo vidjet sto ti se stan zapalio, pa cemo onda vidjeti da li ga gasiti ili ne.

Eto. Takva ti je logika.
Lose zakljucujes
Nije poenta u intervenciji
Poenta je da breuer ne ocekuje vatrogasca nakon 3 dana poslije gasenja pozara da gelda ima li jos kakav plamencic i sl
dobar osjecaj

#222 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by dobar osjecaj »

BHF_Manijak wrote:Imam osjecaj da se sad sve radi, da bi se reklo da se eto kao nesto radi. Inace ovakva mi je odluka totalni idiotizam, osim u slucaju da zelis prikazati da nesto cinis da bi pronasao tijelo. Tijelo ces prije u Hrvatskoj naci, nego u blizini gdje je doslo do utapanja. Mislim nisam ekspert, ali laickom logikom, bas bas bas je mala sansa da je tijelo uopste u Miljackoj, a kamo li u blizini gdje su se utopili.
Cudne su rijeke. Nama se clan porodice utopio u Neretvi usred zime kad je Neretva bila neman koja nosi stabla kao perce. Les se pojavio tek nakon mjesec dana uopste ne tako daleko nizvodno.
Ci-Nick

#223 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Ci-Nick »

dobar osjecaj wrote:
BHF_Manijak wrote:Imam osjecaj da se sad sve radi, da bi se reklo da se eto kao nesto radi. Inace ovakva mi je odluka totalni idiotizam, osim u slucaju da zelis prikazati da nesto cinis da bi pronasao tijelo. Tijelo ces prije u Hrvatskoj naci, nego u blizini gdje je doslo do utapanja. Mislim nisam ekspert, ali laickom logikom, bas bas bas je mala sansa da je tijelo uopste u Miljackoj, a kamo li u blizini gdje su se utopili.
Cudne su rijeke. Nama se clan porodice utopio u Neretvi usred zime kad je Neretva bila neman koja nosi stabla kao perce. Les se pojavio tek nakon mjesec dana uopste ne tako daleko nizvodno.
Da, isti slučaj sa momkom koji se utopio u Zenici. Pao je u Bosnu u januaru kad je vodostaj bio visok a pronađeno tijelo u maju, kod Vranduka.
Dakle 4 mjeseca kasnije samo 20 km dalje.
Uz napomenu da su ga tražile samo lokalne jedinice a i to nekih desetak dana pa se odustalo od potrage.
Thorgerson

#224 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Thorgerson »

Koliko tijelo moze biti u vodi, da se ne raspadne.
Warashii

#225 Re: Miljacka - zar je moguce utopiti se u njoj?

Post by Warashii »

Thorgerson wrote:Koliko tijelo moze biti u vodi, da se ne raspadne.
Pa to ti je dosta relativno.
Ovisi o brzini toka rijeke, dna, toplote vode, predatora i sl.
Post Reply