Nastavak UZPa
- undefined007
#201 Re: Nastavak UZPa
Nikakva dalja podjela prema ratnim planovima komšija ne smije biti. To i jeste njihov krajnji cilj. Rasparčavanje, uzimanje teritorije BiH sebi i nama šta ostane. To znači da smo im mi mirnim putem legalizirali sastanke Miloševića i Tuđmana. Zašto bi im to davali u miru kad' nismo onda kada je najteže bilo ? Naprave li svoje "paradržave", doduše jedna već postoji, i druga bi htjela da krene putem kojeg prva već 22 godine zagovara. Onda će nam biti teže, mnogo teže. Bošnjaci moraju naći, napraviti, smisliti novi plan unutrašnje podjele ali da se slaže i podudara sa Evropskim. Čini mi se da su one ekonomske regije bile zagovarane od strane EU. To nije loše u teoriji ali bez ozbiljnog angažmana Amerike, Europe i još nekih regionalnih sila koje su na "našoj" strani do toga neće doći tako lahko. Palestinizacija bošnjačkog naroda znači i njegov nestanak, svedu li nas na nepovezane enklave brzo ćemo se i mi razići. Neka vam prvi primjer budu Kurdi.
-
palermo
#202 Re: Nastavak UZPa
Pa mi već imamo državu sa večinski lojalnim stanovništvom. Ako je Bošnjaka 50 % na popisu, ako imaš makar par postotaka Srba i Hrvata koji su lojalni ovoj državi onda se već došao do nekih 60% . Malo li je, pa ni u Crnoj gori nema više lojalnih državi, pitanje je ima li i u Makedoniji, da ne nabrajam dalje.Gojeni H wrote:
Mozda je prvi korak da sami sebi priznamo da smo straaasno naivni, da nakon osmanske i AU okupacije, dvije propale Jugoslavije, zadnji rat, 22 godine mira, mi nemamo ni sansu da imamo drzavu sa vecinski lojalnim stanovnistvom sto je valjda prvi preduslov da bismo nesto zvali drzavom.
SDA ne pravi situaciju, vec je koristi ... izgleda da sustinsku razliku mnogi ne mogu svariti.
Podjela ne smije biti tabu tema. Osuda UZP je vjerovatno zadnji momenat za diplomatsku inicijativu ka reviziji Dejtonskog sporazuma.
I da, bosnjacka strana treba biti ta koja treba predloziti "mirni razlaz 3 naroda".
Danas smo generali i sebi ne mozemo da dodjemo sa pitanjem ko je dozvolio enklave poput Srebrenice koje nikada nisu imale nikakvu sansu.
Imamo iskustvo sa zadnjim ratom ali smo spremni egzistirati potajno znajuci da u slucaju rata nasi sunarodnici u Krajini ostaju odsjeceni od nas.
Kakvu god zemlju zeljeli: sekularnu, gradjansku, bosnjacku, itd.. ona ne ide bez jedne vanjske politike i nacionalnih ciljeva (i ekonomske politike, itd., itd.).
Istinska emancipacija stanovnistva i demokratija se mogu sprovesti u drustvu koje ulijeva nadu. Rahat patnja nikome ne moze biti zivotna ambicija.
Bosna (a i Hercegovina) je bila i manja i veca nego sto je sada, ona nece nestati. Politike krvi i tla su prdnule u sisu u modernom vremenu. Na to se loze samo Srbija i Hrvatska.
Pluralizam, sigurnost i ekonomija ... a to se moze postici iskljucivo u drustvu sa lojalnim gradjanima.
A mozemo posmatrati omladinu kako odlazi, zaklinjuci se u multi-kulti sa ljudima koji nam 25 godina govore da to nece, i da su spremni da uzmu puske u ruke - ali nece, komentarisati jos jednu pobjedu SDA koja u gradjanskom drustvu ne bi imala nikakvog smisla, i da se nadamo demografskom porazu onih anamo, nekom tektonskom poremecaju ili Trecem svjetskom ratu koji bi zbrisao sve zloduhe i Dejtonskim sporaz s njima.
Krenite, svaki vam udarac halal ...
Od ovih 40 % koji nisu lojalni ovoj državi imaš makar polovicu koji mogu prihvatiti bez nekih velikijh problema da žive u ovoj državi. Zbog čega onda takav pesimizam. Neki dan u jednu mostarsku školu sa hrvatskim nastavnim planom i programom, došao ministar Bošnjak (ne tipa Džeralda Selmana, nego pravi Bošnjak što bi se reklo mumin) i dva-tri sata vazio profesorima škole (a 90 % njih su Hrvati) i nikome nije bilo čudno. To je još do prije par godina bilo nezamislivo.
Neke stvari se mijenjaju, sporo, ali ipak mijenjaju.Možda je to za naše živote sporo, jebi ga.
Jačati ekonomiju, držati se univerzalnih ljudskih principa, mijenjati važeći sistem vrijednosti......koliko god ovo izgledalo frazerski, to je jedini put za opstanak Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao političkog naroda, dakle naroda koji odlučuje o sebi i naroda koji ima svoju perspektivu
Slažem se da ni podjela ne treba biti tabu tema, samo ja, dakle ja ne govorim u ,množini, nikako ne vidim šta bi to Bošnjaci dobili sa njom.
- General War
#203 Re: Nastavak UZPa
Onda nista ne ucis iz istorije...a ni fakata,,,I jedno dijete koje je odraslo u Bihacu ili bilo gdje u zapadnoj bosni sarajevo je dalje od Zagreba...Mi u tuzli volimo BiH a ne sarajevski pasaluk gdje smo skoro ubjedjeni da Sarajevo uzima pare na lijepe oci i sto im se moze...hajd da podje po onome sto prizeljkujes, zar stvarno ne mislis da se nece pojaviti snage koje ce traziti neku svoju drzavicu ili prisajedinjenje sa srbijom ili Hrvatskom ako dodje do kakve opipljive ponude...Gojeni H wrote:Ne slazem se. Nisu to nikakvi torovi vec dio zemlje koju bi njeni stanovnici i dalje zvali Bosnom i Hercegovinom. Drugima se povraca od tog naziva. Bebe koje su se u Foci rodile 1996.god. su sada 21-godisnjaci, obrazovani u obrazovnom sistemu PC-a.General War wrote: Gojeni, sta mislis, da bi nekom eventualnom podjelom na tri tora da bi se na tome zavrsilo? Zaboravljas da bi fikretovci se u sedam dana opet pripojoli hrvatskoj...do Tuzle...kome je potrebno Sarajevo? Nikome...Bosnjaci bi potpisali sebi smrtnu kaznu u smislu neke teritorijalme cjeline...rascjepkani kao kurdi...to ti garantujem.
Ko i misli da dijeli bosnu po tom principu ili bilo kojem je neprijatelj sam sebi.
Odmakni se, zaboravi emocije, duboko udahni i vidi da li sebi mozes iskreno reci da takav covjek nekada moze biti barem relativno lojalni gradjanin s kojim mozes da dijelis oksigen.
Ko ima interes izvrsiti agresiju na zemlju sa neprijateljski raspolozenim homogenim stanovnistvo? Da li nam je rat u maloj Sloveniji nesto pokazao?
Na kraju, sta je alternativa, rahat patnja, kolone autobusa do MinKena ...?
Ova prica nema veze sa bosnjackim torom. Ovo je prica o Bosni i Hecegovini, manjoj teritorijem ali sposobnom da bude demokratska zemlja, da prijateljuje s kim hoce, da ima svoju reprezentaciju, da se decentralizuje a ipak bude efektivna, ...
Za ovo nekoliko godina na ovom forumu, kadgod je nakon ove ili one birokratske prepreke dosao na red Dejton, ja NIKADA nisam procitao NIJEDAN smislen post/prijedlog kako taj problem rijesiti a da se na kraju nije pricalo o ratu.
Finska je na kraju 2. svj. rata boljsevicima dala Karelijsku oblast u zamjenu za mir. Danas Finci zive 5 puta bolje nego onaj u Karelijskoj oblasti.
Bolan, pa u SAD imas pedeset i kusur drzava...pa opet uspjevaju kao federacija iako niko nikog tu nevoli.
Nece niko napadati drzavicu vecine sarajevskog kantona, javit ce se snage unutar koje ce traziti objasnjenje kako to dvije drzave izvrse agresiju, sve lijepo prodje na sudu...potpise se nekakav dejton (a prije nije se jebavalo ni za suhu sljivu nijedan mirovni sporazum),,,e eto nakon svadeset i kusur godina...eto hajmo mi napraviti nekakvu BiH...ne ide...? Sta neide? Ova retorika? Koliko znam dodik samo kenja ali u praksi je sasvim drugo...ko ga izvlaci...vecinom Bakir ili Covke...
Nego, niti se je pokusalo traziti revidiranje UZP-a kod gazdi...traziti neke ustupke, pa i odblokadu kocenja od strane HR i Srbije...Pc ili ...TUZBE...a ne laksom linijom....SAD i EU su garanti opstojanja Bosne a ne Bosnjaka...
Svima u svijetu je jasno sta se zbilo u BiH...ali niko ne trazi (barem koliko ja znam) ista po tom pitanju sa bosnjacke strane.
-
Fudo387
#204 Re: Nastavak UZPa
Problem nisu procenti lojalnih vec sistem koji onima nelojalnim omogucava da te drzi zaglavljenog, ni tamo ni ‘vamo.palermo wrote:Pa mi već imamo državu sa večinski lojalnim stanovništvom. Ako je Bošnjaka 50 % na popisu, ako imaš makar par postotaka Srba i Hrvata koji su lojalni ovoj državi onda se već došao do nekih 60% . Malo li je, pa ni u Crnoj gori nema više lojalnih državi, pitanje je ima li i u Makedoniji, da ne nabrajam dalje.Gojeni H wrote:
Mozda je prvi korak da sami sebi priznamo da smo straaasno naivni, da nakon osmanske i AU okupacije, dvije propale Jugoslavije, zadnji rat, 22 godine mira, mi nemamo ni sansu da imamo drzavu sa vecinski lojalnim stanovnistvom sto je valjda prvi preduslov da bismo nesto zvali drzavom.
SDA ne pravi situaciju, vec je koristi ... izgleda da sustinsku razliku mnogi ne mogu svariti.
Podjela ne smije biti tabu tema. Osuda UZP je vjerovatno zadnji momenat za diplomatsku inicijativu ka reviziji Dejtonskog sporazuma.
I da, bosnjacka strana treba biti ta koja treba predloziti "mirni razlaz 3 naroda".
Danas smo generali i sebi ne mozemo da dodjemo sa pitanjem ko je dozvolio enklave poput Srebrenice koje nikada nisu imale nikakvu sansu.
Imamo iskustvo sa zadnjim ratom ali smo spremni egzistirati potajno znajuci da u slucaju rata nasi sunarodnici u Krajini ostaju odsjeceni od nas.
Kakvu god zemlju zeljeli: sekularnu, gradjansku, bosnjacku, itd.. ona ne ide bez jedne vanjske politike i nacionalnih ciljeva (i ekonomske politike, itd., itd.).
Istinska emancipacija stanovnistva i demokratija se mogu sprovesti u drustvu koje ulijeva nadu. Rahat patnja nikome ne moze biti zivotna ambicija.
Bosna (a i Hercegovina) je bila i manja i veca nego sto je sada, ona nece nestati. Politike krvi i tla su prdnule u sisu u modernom vremenu. Na to se loze samo Srbija i Hrvatska.
Pluralizam, sigurnost i ekonomija ... a to se moze postici iskljucivo u drustvu sa lojalnim gradjanima.
A mozemo posmatrati omladinu kako odlazi, zaklinjuci se u multi-kulti sa ljudima koji nam 25 godina govore da to nece, i da su spremni da uzmu puske u ruke - ali nece, komentarisati jos jednu pobjedu SDA koja u gradjanskom drustvu ne bi imala nikakvog smisla, i da se nadamo demografskom porazu onih anamo, nekom tektonskom poremecaju ili Trecem svjetskom ratu koji bi zbrisao sve zloduhe i Dejtonskim sporaz s njima.
Od ovih 40 % koji nisu lojalni ovoj državi imaš makar polovicu koji mogu prihvatiti bez nekih velikijh problema da žive u ovoj državi. Zbog čega onda takav pesimizam. Neki dan u jednu mostarsku školu sa hrvatskim nastavnim planom i programom, došao ministar Bošnjak (ne tipa Džeralda Selmana, nego pravi Bošnjak što bi se reklo mumin) i dva-tri sata vazio profesorima škole (a 90 % njih su Hrvati) i nikome nije bilo čudno. To je još do prije par godina bilo nezamislivo.
Neke stvari se mijenjaju, sporo, ali ipak mijenjaju.Možda je to za naše živote sporo, jebi ga.
Jačati ekonomiju, držati se univerzalnih ljudskih principa, mijenjati važeći sistem vrijednosti......koliko god ovo izgledalo frazerski, to je jedini put za opstanak Bosne i Hercegovine i Bošnjaka kao političkog naroda, dakle naroda koji odlučuje o sebi i naroda koji ima svoju perspektivu
Slažem se da ni podjela ne treba biti tabu tema, samo ja, dakle ja ne govorim u ,množini, nikako ne vidim šta bi to Bošnjaci dobili sa njom.
Sad, stoji da li se isplati upustati u neke zajebancije tipa podjela i nacionalna drzava, pri tome ne zaboraviti da smo se kao narod ne tako davno jedva provukli kroz iglene usi i izbjegli skoro pa bioloski nestanak.
Ako se neko i odluci na takav korak, kupiti atomsku za nedaj boze, ustvari, dvije atomske.
-
daddy-kool
#205 Re: Nastavak UZPa
Možemo li prije navođenja rješenja (podjela, rat etc) usaglasiti šta je i zbog čega je problem koji pokušavamo riješiti?
Šta rješenje treba da postigne, šta je idealni ishod?
Last edited by daddy-kool on 03/12/2017 13:13, edited 1 time in total.
-
Fudo387
#206 Re: Nastavak UZPa
Prosjecna plata 2000 eura, za pocetak. Kasnije ce biti lakse.daddy-kool wrote:Možemo li prije navođenja rješenja (podjela, rat etc) usaglasiti šta je i zbog čega problem koji pokušavamo riješiti?
- Kejn
#207 Re: Nastavak UZPa
HAHAHAHA kakva podjela i davanje djelova Bosne, mi gledamo nekako da pojačamo svoj uticaj na Sandžaku a ovi bi davali djelove države okolo da bi imali svoja dva sa dva 
-
daddy-kool
#208 Re: Nastavak UZPa
đes Kusto.Fudo387 wrote:Prosjecna plata 2000 eura, za pocetak. Kasnije ce biti lakse.daddy-kool wrote:Možemo li prije navođenja rješenja (podjela, rat etc) usaglasiti šta je i zbog čega problem koji pokušavamo riješiti?
Moje razumijevanje je da ekonomija nije problem koji se pokušava riješiti.
-
Fudo387
#209 Re: Nastavak UZPa
Jarane, gladnog cojeka boli qrac za drzavom.daddy-kool wrote:đes Kusto.Fudo387 wrote:Prosjecna plata 2000 eura, za pocetak. Kasnije ce biti lakse.daddy-kool wrote:Možemo li prije navođenja rješenja (podjela, rat etc) usaglasiti šta je i zbog čega problem koji pokušavamo riješiti?
Moje razumijevanje je da ekonomija nije problem koji se pokušava riješiti.
-
daddy-kool
#210 Re: Nastavak UZPa
sve to stoji, ali se to nije problem koji se ovdje pokušava riješitiFudo387 wrote:
Jarane, gladnog cojeka boli qrac za drzavom.
- Gojeni H
#211 Re: Nastavak UZPa
Naravno da mu ne odgovara. U civilizovanoj zemlji bi bio geometar u najboljem slucaju.Banksy wrote:Sreća je jedino što to, prije svega, ne odgovara ovoj Erdoganovoj podguznoj muhi, tako da mirno spavajte...
-
Fudo387
#212 Re: Nastavak UZPa
Problem ces rijesiti tako sto ces mlade stimulisati da ostanu, vise kvalitetnih i zadovoljnih biznismena, doktora, i drugih su ti uslov da nesta pravis. Drzavu nece napraviti penzioneri i oni sa biroa za zaposljavanje, i vjecno nadrkana dijaspora.daddy-kool wrote:sve to stoji, ali se to nije problem koji se ovdje pokušava riješitiFudo387 wrote:
Jarane, gladnog cojeka boli qrac za drzavom.
-
daddy-kool
#213 Re: Nastavak UZPa
Problem je demografija, iseljavanje?Fudo387 wrote:
Problem ces rijesiti tako sto ces mlade stimulisati da ostanu, vise kvalitetnih i zadovoljnih biznismena, doktora, i drugih su ti uslov da nesta pravis. Drzavu nece napraviti penzioneri i oni sa biroa za zaposljavanje, i vjecno nadrkana dijaspora.
O tome pričamo?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#214 Re: Nastavak UZPa
Svjetski mediji kritikuju Plenkovića: Prvi evropski premijer koji je podržao ratnog zločinca
-
Fudo387
#215 Re: Nastavak UZPa
I masa nezadovoljnih, da, o tome pricamo.daddy-kool wrote:Problem je demografija, iseljavanje?Fudo387 wrote:
Problem ces rijesiti tako sto ces mlade stimulisati da ostanu, vise kvalitetnih i zadovoljnih biznismena, doktora, i drugih su ti uslov da nesta pravis. Drzavu nece napraviti penzioneri i oni sa biroa za zaposljavanje, i vjecno nadrkana dijaspora.
O tome pričamo?
Pa ne plasiraju se ideje o reorganizaciji, ili gluho bilo podjeli jer je ljudima dobro, naprotiv.
-
daddy-kool
#216 Re: Nastavak UZPa
Ne vidim kako bi podjela države riješila masovnu nezaposlenost ili siromaštvo? 
Očekivati je samo gori efekat-
Očekivati je samo gori efekat-
- stakasa
#217 Re: Nastavak UZPa
Realan rezultat ove presude je da se samo zbog nje iseli jos pedesetak hiljada ljudi. 40 hiljada Hrvata ovo ostalo Srbi i Bosnjaci izmedu sebe. Zveckanje oruzjem, zbijanje redova - haj ti sine u rodaka u Njemacku. Hocu da kazem da moze doci do apsurda svih apsurda da teritorije zbog kojih se je najvise trvilo ostanu prazne. Kao sto su prazni Knin i Vukovar. U BiH to jos nije slucaj ali na duze staze moze biti. Ili je blagodet mostarskog sunca jednostavno neunistiva?
Hrvatska nakon najbolje turisticke sezone ima lovu, mislim da ce se presuda sestorki u cash-u kompenzirat. Za pravnu stranu - tu je Senka Nozica (zemlja joj kosti ...)
Hrvatska nakon najbolje turisticke sezone ima lovu, mislim da ce se presuda sestorki u cash-u kompenzirat. Za pravnu stranu - tu je Senka Nozica (zemlja joj kosti ...)
- muha_sa
#218 Re: Nastavak UZPa
stakasa wrote:Realan rezultat ove presude je da se samo zbog nje iseli jos pedesetak hiljada ljudi. 40 hiljada Hrvata ovo ostalo Srbi i Bosnjaci izmedu sebe. Zveckanje oruzjem, zbijanje redova - haj ti sine u rodaka u Njemacku. Hocu da kazem da moze doci do apsurda svih apsurda da teritorije zbog kojih se je najvise trvilo ostanu prazne. Kao sto su prazni Knin i Vukovar. U BiH to jos nije slucaj ali na duze staze moze biti. Ili je blagodet mostarskog sunca jednostavno neunistiva?
- stakasa
#219 Re: Nastavak UZPa
muha_sa wrote:stakasa wrote:Realan rezultat ove presude je da se samo zbog nje iseli jos pedesetak hiljada ljudi. 40 hiljada Hrvata ovo ostalo Srbi i Bosnjaci izmedu sebe. Zveckanje oruzjem, zbijanje redova - haj ti sine u rodaka u Njemacku. Hocu da kazem da moze doci do apsurda svih apsurda da teritorije zbog kojih se je najvise trvilo ostanu prazne. Kao sto su prazni Knin i Vukovar. U BiH to jos nije slucaj ali na duze staze moze biti. Ili je blagodet mostarskog sunca jednostavno neunistiva?
Hrvatska nakon najbolje turisticke sezone ima lovu, mislim da ce se presuda sestorki u cash-u kompenzirat. Za pravnu stranu - tu je Senka Nozica (zemlja joj kosti ...)![]()
Bruno Stojic je veci zlocinac od Batka. Ali posto svako samo sebe gleda... Fino zena kaze, ja nisam bila u Mostaru, po meni su padale cetnicke granate, ne bih mogla braniti svoje delate. Sto je uvrijezeno misljenje, opsteprihvaceno. A sve to je i te kako vazno za temu gdje se okrece glava od realnog stanja i daju vizije koje su nespojive sa narodom. Tako da ne mislim da je Gojeni u pravu. Nego daj sta das, i ovo je odlicno
-
palermo
#220 Re: Nastavak UZPa
Pa sad, ne vjerujem da tu treba biti neka vrsta profesora Baltazara. Problem je dejtonski ustav koji suštinski generira partiokraciju kao način vladanja.daddy-kool wrote:Možemo li prije navođenja rješenja (podjela, rat etc) usaglasiti šta je i zbog čega je problem koji pokušavamo riješiti?
I onda mehanizmi koji su postavljeni kroz Dejton, a neki od njih i nisu loši, se koriste samo kao poluga za održavanje postojećeg stanja.
Idealni ishod ne postoji, ono što je moguće i realno je da se uspotsvai što je moguće širi konzensuz oko toga u kojem smjeru ova država treba ići.
- Kejn
#221 Re: Nastavak UZPa

El Fatiha braćo Bošnjaci!
Padoše junaci sa POSKOKA
- Skijaš
#222 Re: Nastavak UZPa
Ništa ti revolucionarno a ni genijalno nisi rekao. Ljudi su to pokušali, sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo. Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo. Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Pa opet sjeli i počeli crtati karte. Nije uspjelo.Gojeni H wrote:Mozda je prvi korak da sami sebi priznamo da smo straaasno naivni, da nakon osmanske i AU okupacije, dvije propale Jugoslavije, zadnji rat, 22 godine mira, mi nemamo ni sansu da imamo drzavu sa vecinski lojalnim stanovnistvom sto je valjda prvi preduslov da bismo nesto zvali drzavom.daddy-kool wrote:
Sva diskusija se svodi na prepucavanje oko zamišljenih rješenja koja ustvari ne rješavaju ništa.
Naš problem su velikosrpski i velikohrvatski projekat. Mi njih moramo poraziti da bi, i bez i sa podjele, ovdje mogli živjeti.
Velikosrpski projekat u BiH se neće moći poraziti bez značajne promjene Deytona a(Dayton 2) ili novog rata.
Za velikohrvatski postoji šansa za politički poraz.
Mi nećemo birati tajming za rat, te naša politika treba biti 100 godina patnje kroz Dayton 1 ali i istovremena priprema za rat.
Ti ako imaš model podjele koji je svima prihvatljiv, nađi bojice i počni crtati. Podjela je bila jedna od opcije još prije 25 godina, ništa ti tu, kao što rekoh, revolucionarno i genijalno nisi rekao. Nacrtaj kartu koja će proći i možda dobiješ Nobelovu.
-
palermo
#223 Re: Nastavak UZPa
Poskok kada je riječ o Praljku ima jedan strukturalni problem. U zapadnoj hercegovini je vrlo živo sjećanje na oca Slobodana Praljka, toliko je živo da če te ovih dana upravo u zapadnoj hercegovini vrlo rijetko naći transparente sa podrškom Praljku......i onda je Poskok u problemu, logično bi bilo da veliča Praljka ali onda je u sukobu sa svojim primarnim čitaocimaKejn wrote:
Padoše junaci sa POSKOKA
- Skijaš
#224 Re: Nastavak UZPa
Gojeni H wrote: Ova prica nema veze sa bosnjackim torom. Ovo je prica o Bosni i Hecegovini, manjoj teritorijem ali sposobnom da bude demokratska zemlja

-
Fudo387
#225 Re: Nastavak UZPa
Sto, sta je sa njegovim starim?palermo wrote:Poskok kada je riječ o Praljku ima jedan strukturalni problem. U zapadnoj hercegovini je vrlo živo sjećanje na oca Slobodana Praljka, toliko je živo da če te ovih dana upravo u zapadnoj hercegovini vrlo rijetko naći transparente sa podrškom Praljku......i onda je Poskok u problemu, logično bi bilo da veliča Praljka ali onda je u sukobu sa svojim primarnim čitaocimaKejn wrote:
Padoše junaci sa POSKOKA