THE WITCHER (sve o)

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
SanskiBiser

#201 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Raptor44 wrote: 31/12/2019 18:13
Averus wrote: 31/12/2019 11:34 Neko spomenu da je Nilfgaard predstavljen kao ultimate evil, a ovi "naši" kao ultimate good. Ne bih se složio. Jasno su nam dali do znanja da je sve sivo. I sam Witcher u nekoliko navrata krši svoj "kod" i upliće se u stvari u koje ne bi trebao. Glavni lik obično treba da nam se svidi, a onda ga gledamo kako odbija da prihvati dijete koje je sudbinom vezano za njega - i to njegovom krivicom. Isti taj Witcher je nešto ranije ubijedio druge da moraju ostati dosljedni zakonu iznenađenja. Kad je glavni lik tako siv (pun intended), onda ne moram ni navoditi dalje detalje kao histeričnu Calanthe, incestoidnog kralja, elfove koji su ga ipak poštedjeli, tragičnu priču sa Renfri itd.
Nilfgaard je fakat predstavljen kao "ultimate evil", pa jesi vidio šta radi ona vojska, onakve stvari nisu ni orci iz LOTR-a radili, a da ne govorim o Fringilli, po meni tu je napravljeno rušenje tog balansa "sivog svijeta", i to je stvar koja mi se najmanje dopala što se tiče serije.
Ostali likovi su mi dosta dobro napravljeni po tom pitanju, baš je osvježenje vidjeti takav svijet gdje ne postoji definicija dobra i zla, ili ne postoji "lesser evil" citirajući Geralta, na kraju krajeva to je jedan od glavnih razloga zašto sam se još davno zaljubio u Witcher svijet.

to je sve do dramaturgije i daljeg rada na seriji jer scenario je za drugu sezonu bio gotovo prakticno istovremeno kad i za prvu, mislim da je objasnjavano tj. da je kreator serije objasnio da je cilj prikazati evoluciju - da tako kazemo - Nilfgarda od obicne razularene, brutalne vojske koja je bila sacinjena od regruta koje su kupili kako su osvajali teritorije pa sve do mocne imperije, dio price koji ne smije da se otkriva a koji ti spominjes vezan za Nilfgard jer sad treba da bude iznenadjenje za gledatelje a vezan je i za pricu o Ciri naravno, to je igra na duge staze, vec je procurilo da je serija obnovljena za trecu sezonu.
SanskiBiser

#202 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Sretna nova godina! :bih:

Image
SanskiBiser

#203 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

SanskiBiser

#204 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

:lol:
johnlock071

#205 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by johnlock071 »

ferratilis wrote: 31/12/2019 10:20
Ali ako nisi citao knjige niti igrao igre, ne preporucujem seriju.
Ne znam zašto bezveze odbijaš ljude od serije. Nisam čitao ni igrao Witchera, mnogo volim fantasy i pregledao sam prvu sezonu serije koja mi je fantastična. Jedva čekam novu sezonu.
SanskiBiser

#206 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

@pici @karanana

Ako vam jos trebaju imate ovdje titlove za seriju, za svih 8 epizoda, dobro uradjen prevod, ono ocjena negdje 3+.
https://filebin.net/d0kpb10v8krii7d3

Rip serije 720p sa istim titlovima je na YuBraca.
karanana

#207 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by karanana »

SanskiBiser wrote: 01/01/2020 21:02 @pici @karanana

Ako vam jos trebaju imate ovdje titlove za seriju, za svih 8 epizoda, dobro uradjen prevod, ono ocjena negdje 3+.
https://filebin.net/d0kpb10v8krii7d3

Rip serije 720p sa istim titlovima je na YuBraca.
Hvala. Sve ok. Svrsio seriju prije nekoliko dana.
aditon

#208 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by aditon »

nisam očekivao da ćete mi reći da ne gledam seriju ako nisam čitao knjige i igrao PC igre, baš suprotno :) Kontao sam da kako nisam fan od ranije, neće mi ništa pokvariti doživljaj serije kao što to može biti slučaj s svim onima koji su npr čitali knjige. U svakakom slučaju, skinut ću do sada emitovane epizode pa pogledati.
Bloo
Globalna šefica

#209 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Bloo »

Dogurala do 4 epizode.
Za sada...nothing special.
Scene masnog oznojenog nauljenog Supermana - turn off.

I da, ovo sto ste spominjali, nekom ko nije citao romane i igrao igre..malo tesko ce biti pohvatati.

Dijalozi na.momente cringe.
Raptor44

#210 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Raptor44 »

Meni se javilo par osoba kojima sam preporučio seriju, a koji do prije neki dan nisu imali nikakvog dodira sa Witcherom, da im dodatno pojasnim likove i priču. Očigledno da im se serija sviđa, ali da nije na najjednostavniji način prezentovana, što je logično jer sama priča je dosta složena.
Uhvatite se igri, posebno ako ste fan takvog žanra, to je najbolja preporuka koju ćete dobiti od nekoga ove godine, barem da imate neku osnovnu predodžbu ko su glavni likovi, i dijelove njihove priče. Jer naravno da možete gledati samu seriju, i može vam se i svidjeti, ali bit će dosta upitnika nakon svake epizode..
REDDEVILS

#211 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by REDDEVILS »

Pregledao 4 epizode, a veceras cu ostatak :)
Image
ferratilis

#212 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

johnlock071 wrote: 01/01/2020 20:43
ferratilis wrote: 31/12/2019 10:20
Ali ako nisi citao knjige niti igrao igre, ne preporucujem seriju.
Ne znam zašto bezveze odbijaš ljude od serije. Nisam čitao ni igrao Witchera, mnogo volim fantasy i pregledao sam prvu sezonu serije koja mi je fantastična. Jedva čekam novu sezonu.
Ti si poseban.
Bloo
Globalna šefica

#213 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Bloo »

REDDEVILS wrote: 02/01/2020 14:05 Pregledao 4 epizode, a veceras cu ostatak :)
Image
Moree boobieess :mrgreen:
diablobih

#214 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by diablobih »

Strasna scena tu, jebozovna yennifer :D
SanskiBiser

#215 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Bloo wrote: 02/01/2020 13:16 Dogurala do 4 epizode.

I da, ovo sto ste spominjali, nekom ko nije citao romane i igrao igre..malo tesko ce biti pohvatati.

Image
SanskiBiser

#216 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Šta reći koju posluku porati hejterima :D

Image

Top 4 , The Witcher cast

I Calanthe na 9 poziciji :D

Mandalorian i Star Wars cast ostatak. :izet:
SanskiBiser

#217 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Onaj osjecaj kad skontas da nekim Kinezima smetaju crnci i tamnoputi glumci u seriji :lol:

Image

The Witcher’s diverse cast is criticized in China
China has had trouble embracing a diverse cast in the past, after viewers slammed the new live-action remake of The Little Mermaid
https://www.abacusnews.com/culture/witc ... le/3043873
ferratilis

#218 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by ferratilis »

Radim s azijatima svaki dan, nemas pojma koji su to rasisti. Ja nisam mogao vjerovati u pocetku, ali navikne se covjek na sve. Bitno je da imaju kompleks nize vrijednosti u odnosu na bijelce pa im je lako uzet pare. :lol:

kineska reklama za deterdzent :D
SanskiBiser

#219 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

ferratilis wrote: 02/01/2020 22:21 Radim s azijatima svaki dan, nemas pojma koji su to rasisti. Ja nisam mogao vjerovati u pocetku, ali navikne se covjek na sve. Bitno je da imaju kompleks nize vrijednosti u odnosu na bijelce pa im je lako uzet pare. :lol:

kineska reklama za deterdzent :D

A svasta, opra ga pravo. :lol:
redhat

#220 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by redhat »

SanskiBiser wrote: 31/12/2019 15:19
redhat wrote: 31/12/2019 14:48 Sve serije i filmovi koji su adaptacije igara pate od istih boljki a to je da ona linearnost koja je nebitna za igru jednostavno mora postojati u nečemu gdje gledalac očekuje početak, zaplet i kraj. Narativ igre, ili radnja igre mora biti takva da igru malo igraš pa prestaneš pa opet uzmeš igras i stalno tako - jer igra je upravo to, ubijanje dosade, zabava i to prosječni gamer ne očekuje vele priču. Witcher knjige s druge strane nisu ništa posebno, to su skup kratih priča, bajki koje imaju podlogu u poljskom folkloru i nisu nikad do igre bile pretjerano popularne ni komercijalne. Dvije navedene stvari treba posmatrati odvojeno i ne pretjerano povezano. Što se tiče Netflix Witchera serija je puna rupa u radnji, epizode su svaka barem po 15 minuta preduge i sve pate od nedovoljno razvijenih likova i plitke priče po principu borba između dobra i zla ali opet šta drugo očekivati od serije inspirisane igrom? Recimo World of Warcraft lore ili svijet, je deset puta kompleksniji od Witchera jer je Blizzard sjedio i pisao radnju i zaplete do epskih razmjera pa opet film nije ništa posebno jer nemoguće je sve natrpati u film čak ni od tri sata, a opet ako izbaciš neki bitan dio navučeš bijes na sebe. WOW je trebala biti trilogija ali od toga se odustalo jer ko hoće da doživi WoW.
Za mene serija ništa posebno, igra odlična, knjige srednja žalost za one koji nisu čitali Gospodara prstenova koji je kao djelo i autorski Biblija po kvaliteti za Witchera.

Mrs na foe listu. :thumbup:
Hahah ne može bošnjo skontati da je OK imati drugačije mišljenje, i da se ne moraš slagati sa svima i da se čitav svijet ne mora ravnati prema bošnji.
Jbg naučit će bošnjo, jal kod kuće jal kod šefa Helmuta.

Uzdravlje
SanskiBiser

#221 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

redhat wrote: 03/01/2020 07:38
redhat wrote: 31/12/2019 14:48 Sve serije i filmovi koji su adaptacije igara pate od istih boljki a to je da ona linearnost koja je nebitna za igru jednostavno mora postojati u nečemu gdje gledalac očekuje početak, zaplet i kraj. Narativ igre, ili radnja igre mora biti takva da igru malo igraš pa prestaneš pa opet uzmeš igras i stalno tako - jer igra je upravo to, ubijanje dosade, zabava i to prosječni gamer ne očekuje vele priču. Witcher knjige s druge strane nisu ništa posebno, to su skup kratih priča, bajki koje imaju podlogu u poljskom folkloru i nisu nikad do igre bile pretjerano popularne ni komercijalne. Dvije navedene stvari treba posmatrati odvojeno i ne pretjerano povezano. Što se tiče Netflix Witchera serija je puna rupa u radnji, epizode su svaka barem po 15 minuta preduge i sve pate od nedovoljno razvijenih likova i plitke priče po principu borba između dobra i zla ali opet šta drugo očekivati od serije inspirisane igrom? Recimo World of Warcraft lore ili svijet, je deset puta kompleksniji od Witchera jer je Blizzard sjedio i pisao radnju i zaplete do epskih razmjera pa opet film nije ništa posebno jer nemoguće je sve natrpati u film čak ni od tri sata, a opet ako izbaciš neki bitan dio navučeš bijes na sebe. WOW je trebala biti trilogija ali od toga se odustalo jer ko hoće da doživi WoW.
Za mene serija ništa posebno, igra odlična, knjige srednja žalost za one koji nisu čitali Gospodara prstenova koji je kao djelo i autorski Biblija po kvaliteti za Witchera.

Hahah ne može bošnjo skontati da je OK imati drugačije mišljenje, i da se ne moraš slagati sa svima i da se čitav svijet ne mora ravnati prema bošnji.

Uzdravlje
Mišljenje ....teza, antiteza, sinteza. Kod tebe ima samo prdimahovina, jos prdimahovine, jos vise prdimahovine umjesto to troje. :mrgreen:

Ima ih koji imaju drugacije misljenje i na ovoj temi i ja licno nemam nikakvih problema s tim, ali su argumentovani i ne sadrze netacne navode i zablude.

Nije problem do Bosnje - Bosnjo nije ni gori ni losiji od Helmuta - moja preporuka ti je da odes na TW reddit temu pa napisi ovo sto si napisao na forumu pa sacekaj da ti neko odgovori, 99% ti garantujem da ces dobiti etiketu shitposter.

Ma mrš na foe listu. :D
SanskiBiser

#222 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by SanskiBiser »

Objektivna anti-prdimahovina :thumbup:
redhat

#223 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by redhat »

SanskiBiser wrote: 03/01/2020 09:23
redhat wrote: 03/01/2020 07:38

Uzdravlje
Mišljenje ....teza, antiteza, sinteza. Kod tebe ima samo prdimahovina, jos prdimahovine, jos vise prdimahovine umjesto to troje. :mrgreen:

Ima ih koji imaju drugacije misljenje i na ovoj temi i ja licno nemam nikakvih problema s tim, ali su argumentovani i ne sadrze netacne navode i zablude.

Nije problem do Bosnje - Bosnjo nije ni gori ni losiji od Helmuta - moja preporuka ti je da odes na TW reddit temu pa napisi ovo sto si napisao na forumu pa sacekaj da ti neko odgovori, 99% ti garantujem da ces dobiti etiketu shitposter.

Ma mrš na foe listu. :D
Reddit nije mjera ničega, otiđi na bilo koji podforum i napiši nešto protiv teme tog podforuma popljuvat će te. Počni na forumu alfista pričati protiv alfe zapalit će te. Odi na mandalorian podforum i počni šiljiti protiv Star Warsa s noge na nogu će te. A to što je sam Lucas rekao da je citiram "Star wars najveća sapunica koja postoji i da se sam nije nadao njenom uspjehu" to je ne nebitno. Ja sam iznio mišljenje, podkrijepio sam ga i čak ima dosta recenzenata koji su ukazali na stvari koje sam ja naveo i na sve to tvoj odgovor je "prdimahovina" i to je ok. Poštujem, možda ti je vokabular i obrazovanje tanko, nisu se baš čitale knjige pa teže koncipiraš rečenice i ja to poštujem ali isto tako neću više ulaziti u raspravu sa likom koji u jednoj rečenici upotrijebi prdimahovinu tri puta, žašaraj malo druže.

Uzdravlje
redhat

#224 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by redhat »

Potpisujem, najdraži su mi dijalozi kad spakuju tipičnu američku masnu psovku sa kraja dvadesetog vijeka u dijalog srednjevjekovne poljske.
Bloo
Globalna šefica

#225 Re: THE WITCHER (sve o)

Post by Bloo »

redhat wrote: 03/01/2020 09:55

Potpisujem, najdraži su mi dijalozi kad spakuju tipičnu američku masnu psovku sa kraja dvadesetog vijeka u dijalog srednjevjekovne poljske.
Pa, it's not a bug, it's a ....mozda intentional humourous feature.
Mada scena u dungeonu izmedu pigleta i onog magicnog crnca je bila šekspirijanska....(ne ona sa seksom vec o voljenju i odlasku).
Post Reply