Dizane cijene i ega

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
triconja

#201 Re: Dizane cijene i ega

Post by triconja »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:
A ko prvi počne generalizirati? Mogu ti osim ove teme nabrojati još koliko želiš šovinističkih, a koje unižavaju spol i godina ženskog roda na forumu.
"Kuda izlaze žene nakon 40' -te"... i sl gluposti.
Ja apsolutno nisam fan ovog dijela foruma i pišem jako rijetko, ali nepobitno je da je muška populacija na forumu više šovinistički nastrojena od ženske populacije. I to u 80% slučajeva. Ako sam ja to primijetila, druge ženske osobe su sigurno i više pogodjene.
Zar je bitno?
Često imam utisak, čitajući komentare, nebitno koja tematika, da smo kao ljudi u stvarnosti uniformisani.
Žene - vještice, ovakve onakve, namazane, premazane, itd. (muška perspektiva)
Muški - šovinisti, papci, povrijeđenog ega itd. (ženska perspektiva)
Utopio se čovjek - svi znaju kako se mogao spasiti i kritikuju one koji su obučeni za to (u stvarnosti ne bi mogli izbaviti tojagu koja plovi rijekom).

Mislim, jasno je šta hoću primjerima reći.
Forum je mjesto gdje su mnogi tu ono što u stvarnosti nikad ne mogu ili neće biti.
Previše uniformisano da bi bilo istinito.
Ili oni komentari ispod članaka....pa ono nećeš nigdje naći u realnom svijetu.

Postavlja se pitanje: kako biti pogođen tom pričom, ako znaš da to baš i nije tako? Da je to više mišljenje kreirano kroz virtuelni svijet?
A podpitanje: ako i jeste tako (mišljenje o drugom spolu), u realnom svijetu, a ti si (ili ja, nebitno) živi dokaz da nije tako, kako onda ta priča uopšte može da pogađa?

Jeste bitno je. Ako se fura u 50% više slučajeva negativna furka o ženama srednjih godina i namjerno potencira uz uvredljive opaske. ... bitno je.
Upada u oči i ove fine ženske osobe se osjećaju loše vjerovatno.
Vedre su i dobre, pametne i tamo na temu o hrani lijepe super slike. Konstruktivne su u savjetima i sl.
Malo više poštovanja ne bi škodilo. Ne odnosi se na tebe.
Ako mislis na mene sto nekad uletim i lupim glupost e onda stvarno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#202 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: Jeste bitno je. Ako se fura u 50% više slučajeva negativna furka o ženama srednjih godina i namjerno potencira uz uvredljive opaske. ... bitno je.
Verde su i dobre, pametne i tamo na temu o hrani lijepe super slike.
Ok, a reci mi ovo: što na stereotip odgovaraš stereotipom?
Ako je neko uvrijedio, daj da mu vratim?
I sad kad se javi, evo recimo kolega max, i kaže da to nije tačno i da on, možda pripadnik te dobi, nema navedenih problema, e onda je, ma ja, svi sve vi divni, krasni, možete vazda :mrgreen:
Uviđaš li da, u želji da vratiš onima koji su, po tvom opisu, šovinistički nastrojeni, daješ sličan komentar?
Nema pravila. Svi ti članci su teške gluposti koje neko piše upravo da bi se stvarali stereotipi.
SaraFina

#203 Re: Dizane cijene i ega

Post by SaraFina »

mad_max_ba wrote:
SaraFina wrote:

Sad ću ti "prostodušno" objasniti logiku većine muškog svijeta na ovoj temi. Em ste nezapamćene zagondžije i nakon većine trava bukvalno ne raste, em nemate smetnji ni fizičkih ni psihičkih kad je libido u pitanju. Djecu pravite i u sedamdesetoj od pokvarenih jaja itd itd. ...

Žena čim predje pak četrdesetu, za otpada je, poput starog propalog kauča. I u tridesetim kvalitet je upitan, znači furate i uspješno zadovoljavate isključivo dvadesetogodišnjakinje. I kad vam je 30, 40, 50 ili 60 godina. VI sebe vidite sa ženskom osobom u dvadesetim.
Sad eto zapitaj se ti i ostatak ekipe je li to "realno"? Da se ne izrazim neprimjerenije :D
I da ja imam 29 do idućeg avgusta. I mani mi stereoTIPisanja!

A EVO ti i crno na bijelo :
Nema potrebe za nekim člancima i nekim potvrdama da bi se opravdala tvrdnja koja može biti a i ne mora 100% tačna.

Sebe lično nemam šta pitati jer moj post je bio isključivo ironični osvrt na stereotip naveden u tvom postu koji je ako ništa drugo bio potvrda ženskog, s jedne strane, a bgmi i muškog ega sa druge strane.

Također bih napomenuo da nikada i nigdje nisam napisao niti izrekao gore boldiranu i uvećanu rečenicu iz tvog posta.
Dakle molim lijepo da me se ne gura u isti koš kao što ni ja ne guram nikoga u većinu, a sa stereotipima, mlada damo, ste vi započeli.
Ja sam podvukla mišljenje većine. I procentualno navela 80%. Tebi niko ne osporava da se ogradiš u ovih 20%. I svaka čast. Dakle to nije stereotip niti generalizacija jer sam istakla 20% svijetlih primjera muškog roda :D
mad_max_ba

#204 Re: Dizane cijene i ega

Post by mad_max_ba »

ne idem na politiku jer ne želim da pišem neke postove a sarafina me baš načera

tomooooo
a jbga ja i ti vječno nepravedno optuženi :lol: :lol: :lol: :lol:
zoomba

#205 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

Jos kad uzmu cjepidlaciti :oops:
SaraFina

#206 Re: Dizane cijene i ega

Post by SaraFina »

:-x
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: Jeste bitno je. Ako se fura u 50% više slučajeva negativna furka o ženama srednjih godina i namjerno potencira uz uvredljive opaske. ... bitno je.
I sad kad se javi, evo recimo kolega max, i kaže da to nije tačno i da on, možda pripadnik te dobi, nema navedenih problema, e onda je, ma ja, svi sve vi divni, krasni, možete vazda :mrgreen:
Uviđaš li da, u želji da vratiš onima koji su, po tvom opisu, šovinistički nastrojeni, daješ sličan komentar?
Nema pravila. Svi ti članci su teške gluposti koje neko piše upravo da bi se stvarali stereotipi.

Ne dragi Tomo :)

U startu sam razgraničila na ovoj temi 80 : 20 % i općenito na forumu 50% više negativnih tema koje se odnose na ženske godine, izgled i "očuvanost".
Daleko da sam odgovorila stereotipom - generalizirala.
Tačno sam podijelila procentualno. Uz naravno dopuštene korekcije :D koje bi me demantirale.
supercali

#207 Re: Dizane cijene i ega

Post by supercali »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:Vala, kakite i ženski i muški, bez pardona, a sve zbog pogođene sujete/ega.
Dosta je razloga za nečiju dugoviječnost/dobar izgled.
Geni, način života, teret, ishrana i još dosta toga su indikatori koji ukazuju zašto je neko propao ili još dobro izgleda.
Nema tu nikakvih pravila, naravno da ima žena koje sa 40+ izgledaju odlično, a ima isto tako i muških.
Generalizacija, generalizacija everywhere :oops:

A ko prvi počne generalizirati? Mogu ti osim ove teme nabrojati još koliko želiš šovinističkih, a koje unižavaju spol i godina ženskog roda na forumu.
Ja apsolutno nisam fan ovog dijela foruma i pišem jako rijetko, ali nepobitno je da je muška populacija na forumu više šovinistički nastrojena od ženske populacije. I to u 80% slučajeva. Ako sam ja to primijetila, druge ženske osobe su sigurno i više pogodjene.
Zavisno od teme do teme generaliziraju oboje podjednako
Zasto zene ne otvore temu gdje izlaze muskarci poslije 40-e? zato jer znaju da izlaze svuda
SaraFina

#208 Re: Dizane cijene i ega

Post by SaraFina »

zoomba wrote:Jos kad uzmu cjepidlaciti :oops:
Ti Zoyu nazva starkom, a žena mladja od tebe :D kad smo kod cjepidlačenja :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#209 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: :-x

U startu sam razgraničila na ovoj temi 80 : 20 % i općenito na forumu 50% više negativnih tema koje se odnose na ženske godine, izgled i "očuvanost".
Tačno sam podijelila procentualno. Uz naravno dopuštene korekcije :D koje bi me demantirale.
Isto će to napisati i s druge strane, siguran sam.
Slažeš li se da su onda omjeri s obje strane 80:20 ili?
SaraFina

#210 Re: Dizane cijene i ega

Post by SaraFina »

supercali wrote:
SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:Vala, kakite i ženski i muški, bez pardona, a sve zbog pogođene sujete/ega.
Dosta je razloga za nečiju dugoviječnost/dobar izgled.
Geni, način života, teret, ishrana i još dosta toga su indikatori koji ukazuju zašto je neko propao ili još dobro izgleda.
Nema tu nikakvih pravila, naravno da ima žena koje sa 40+ izgledaju odlično, a ima isto tako i muških.
Generalizacija, generalizacija everywhere :oops:

Zavisno od teme do teme generaliziraju oboje podjednako
Zasto zene ne otvore temu gdje izlaze muskarci poslije 40-e? zato jer znaju da izlaze svuda

1.ili ih živo boli briga

2.ili nemaju potrebe omalovažavati muški rod koji je neoženjen a prešao 4 banke

Itd itd

Ja mislim da je odgovor pod 2. Tačan.
zoomba

#211 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

SaraFina wrote:
zoomba wrote:Jos kad uzmu cjepidlaciti :oops:
Ti Zoyu nazva starkom, a žena mladja od tebe :D kad smo kod cjepidlačenja :lol:

:lol:

Nekako mi se ucinila prezrela :D
supercali

#212 Re: Dizane cijene i ega

Post by supercali »

SaraFina wrote:
Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:
Zar je bitno?
Često imam utisak, čitajući komentare, nebitno koja tematika, da smo kao ljudi u stvarnosti uniformisani.
Žene - vještice, ovakve onakve, namazane, premazane, itd. (muška perspektiva)
Muški - šovinisti, papci, povrijeđenog ega itd. (ženska perspektiva)
Utopio se čovjek - svi znaju kako se mogao spasiti i kritikuju one koji su obučeni za to (u stvarnosti ne bi mogli izbaviti tojagu koja plovi rijekom).

Mislim, jasno je šta hoću primjerima reći.
Forum je mjesto gdje su mnogi tu ono što u stvarnosti nikad ne mogu ili neće biti.
Previše uniformisano da bi bilo istinito.
Ili oni komentari ispod članaka....pa ono nećeš nigdje naći u realnom svijetu.

Postavlja se pitanje: kako biti pogođen tom pričom, ako znaš da to baš i nije tako? Da je to više mišljenje kreirano kroz virtuelni svijet?
A podpitanje: ako i jeste tako (mišljenje o drugom spolu), u realnom svijetu, a ti si (ili ja, nebitno) živi dokaz da nije tako, kako onda ta priča uopšte može da pogađa?

Jeste bitno je. Ako se fura u 50% više slučajeva negativna furka o ženama srednjih godina i namjerno potencira uz uvredljive opaske. ... bitno je.
Vedre su i dobre, pametne i tamo na temu o hrani lijepe super slike. Konstruktivne su u savjetima i sl.
A zasto se ti osjecas lose ako neko kaze sve dijasporke traze domace recimo ako znas da ti pored domacih trazis i strance

Zasto te se dotice nesto ako znas da si drugacija od toga?
SaraFina

#213 Re: Dizane cijene i ega

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote: :-x

Isto će to napisati i s druge strane, siguran sam.
Slažeš li se da su onda omjeri s obje strane 80:20 ili?

Kako ću se slagati s nečim što nema nikakvo ni matematičko ni zdravorazumsko uporište?
mad_max_ba

#214 Re: Dizane cijene i ega

Post by mad_max_ba »

SaraFina wrote::-x
Tomahawk11 wrote:

Ok
Podijelila na početku 80-20 a strpa onih 20 u ovih 80.
Hladno :D
zoomba

#215 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

Zene se uvjek prave kao zrtve , a uvjek se postavljaju iznad :(
zoomba

#216 Re: Dizane cijene i ega

Post by zoomba »

A robuju komplexima :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#217 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:

1.ili ih živo boli briga

Itd itd

Može biti i jedno i drugo.
Ja opet mislim da puno više žene pogađaju negativni komentari u tom kontekstu, tj. da su osjetljivije na tu temu od muških.
Muški ko muški, naravno da ima nosine kad se udari na ego, ali žene baš boli komentar o godinama, kilaži, izgledu (u negativnom kontekstu).
SaraFina

#218 Re: Dizane cijene i ega

Post by SaraFina »

supercali wrote: A zasto se ti osjecas lose ako neko kaze sve dijasporke traze domace recimo ako znas da ti pored domacih trazis i strance

Sad je ovo " zamka pitanje" gdje ja trebam odgovoriti negativno, da bi ti nastavio u daljoj raspravi "pa što se onda to ima ticati i ostalih koje su 40+, ako su drugačije od toga" :D
supercali

#219 Re: Dizane cijene i ega

Post by supercali »

SaraFina wrote:

1.ili ih živo boli briga

Itd itd

A zasto ne bi bio pod 1 tacan?
Na temu gdje izlaze zenske iznad 40 javilo se koliko muskaraca?
I ti na osnovu mozda 10 muskaraca koji da kazem pljuju starke odmah procjeni da 80% je sovinista?
mad_max_ba

#220 Re: Dizane cijene i ega

Post by mad_max_ba »

SaraFina wrote:

Kako ću se slagati s nečim što nema nikakvo ni matematičko ni zdravorazumsko uporište?
Ček ček malo
Ono što kolega tomo tvrdi jeste to da sa izjavama tipa one o potenciji se daje upravo ovim iz skupine 80 povod za agresivnu raspravu i da takav način nije put...
Tomahawk11
Globalni moderator

#221 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote: Kako ću se slagati s nečim što nema nikakvo ni matematičko ni zdravorazumsko uporište?
Nisam rekao da trebaš ili moraš, pitam.
Samo imaj na umu da su muški na forumu ''malo više'' macho, gledano s vaše strane, malo više sirovi, balkanoidi, i sl.
Onda bude primanje i ide salva s druge strane.
Ako smo mi ovakve/onakve, onda ste vi ovakvi/onakvi....i ode.
SaraFina

#222 Re: Dizane cijene i ega

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:
SaraFina wrote:

1.ili ih živo boli briga

Itd itd

Može biti i jedno i drugo.
Ja opet mislim da puno više žene pogađaju negativni komentari u tom kontekstu, tj. da su osjetljivije na tu temu od muških.
Muški ko muški, naravno da ima nosine kad se udari na ego, ali žene baš boli komentar o godinama, kilaži, izgledu (u negativnom kontekstu).

Ne pogadjaju. Nego se to jednostavno u 50% slučajeva više forsira pa je iritantno.
Zato se gard diže.
Tomahawk11
Globalni moderator

#223 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

mad_max_ba wrote:
SaraFina wrote:

Ček ček malo
Ono što kolega tomo tvrdi jeste to da sa izjavama tipa one o potenciji se daje upravo ovim iz skupine 80 povod za agresivnu raspravu i da takav način nije put...
Apsolutno :thumbup:
Pecanje urodi plodom i voila.
supercali

#224 Re: Dizane cijene i ega

Post by supercali »

SaraFina wrote:
supercali wrote: A zasto se ti osjecas lose ako neko kaze sve dijasporke traze domace recimo ako znas da ti pored domacih trazis i strance

Sad je ovo " zamka pitanje" gdje ja trebam odgovoriti negativno, da bi ti nastavio u daljoj raspravi "pa što se onda to ima ticati i ostalih koje su 40+, ako su drugačije od toga" :D
Nije nikakva zamka nego obicno pitanje da bih ti kasnije mogao postaviti hocemo na kafu :mrgreen:
Govorim o tebi kao jedinki recimo
Jel se ti ikad nadjes uvrijedjena ako neko kaze plavuse su glupe (doduse ne znam jesi plavusa ili neka druga boja kose)
Tomahawk11
Globalni moderator

#225 Re: Dizane cijene i ega

Post by Tomahawk11 »

SaraFina wrote:
Ne pogadjaju. Nego se to jednostavno u 50% slučajeva više forsira pa je iritantno.
Zato se gard diže.
Pa ako se forsira, to je samo pokazatelj da najverovatnije nije neka apsolutna istina.
Koliko si samo forumskih situacija ''ponavljaj laž i postaće istina'' prošla?
Post Reply