Najvažnije bi bilo da kriščani prevedu riječ islam, pa da vide značenje toga,VJERA U JEDNOG I JEDINOG BOGA.velez wrote:POTPISUJEM!!!!!!BECHO wrote:Ovdje su ti lave moj sve neki veliki Titini komunisti i u dezurni ateisti a kad progovoris o 'blagodatima' krscanstva, Celibatu i Hristosu Razapetpom onda te spaljuju na lomaci i lijepe ti etiketu mudzahedina! Sto se tice samog razvoja teme, nema se tu sta reci kad je ocigledno da nije niti crkva, niti pravoslavlje a niti katolicanstvo toliki problem koliki je Islam na ovim prostorima! Da se ne lazemo, mnogima zivci prorade i huja ih fata kad neko na forumu postavi neku suru, ajet, prouci fatihu, spomene Muhameda ili vidi one zamotane majke Srebrenice kao i arapsko pismo na nekom od basluka stradalih sehida! Takve srklet fata kad je vrijeme Ramazana i kad se trebaju klati Kurbani.Da se ne varamo, ovdje je covjek samo spomenuo knjigu koja je vjerovatno uz Bibliju najcitanija na svijetu a vi ste ga bez ikakvog razloga docekali na noz! Zbog cega? Upravo zbog ovog sto sam spomenuo u posljednjoj recenici...Nije ni crkva, ni krscanstvo, Isus ni Biblija toliki problem (ma koliko se vi trudili da ih poistovjecujete) kao sto je to Islam, Muhamed, Kur'an i Allah svevisnji! A ovi sto pricaju o tzv. Al-Kaidi i koji poistovjecuju famoznu arapsku civilizaciju (o arapskoj nepismenosti moze govoriti samo mahnitov koji nema pojma o zivotu) s nekim shupkom sto drzi pusku i Kur'an u ruci, mogu samo oni koji zive u medijskoj, moralnoj i svakoj drugoj blokadi i kojima su CNN i BBC glavni izvori informacija...
SVE JE RECENO!!!!!!
Moj brate ali najgori su mi nase balije a dosta ih je ovdje!!!!!
U svojoj duhovnosti su otisli 100 godina unazad!!!!
Zar nije sramota nekim današnjim transparentnim pojmovima tipa terorizam davati prefiks islamski. Smatram da je nemoguće da postoji islamski terorizam. terorizam je terorizam BILO KO DA GA UČINI, MUSLIMAN,KRIŠČANIN, JEVREJ, HARE KRIŠNA, ITD.
To je upravo taj problem koji u ljudima stvara strah od Islama.
Tako kad bi preveli islamski terorizam dobili bi riječ terorizam s vjerovanjem u jednog i jedinog Boga, što je apsurd teški.
SVE SE RELIGIJE POZIAVAJU NA ISLAM (znači na to vjerovanje u jednog Boga, o različitostima ne treba sad ghovoriti)
Kad se u palestini pobije 100 palestinaca to nije terorizam. Kad u Njemačkoj neki luđak pobije pola škole to onda nije strašno jer nije isalmski terorizam, i takva djela uopšte nemaju onu transparentnost kao kad to učini neki kvazimusliman.
Biblija zabranjuje ubistvo,
tevrat 7 božijih zapovjedi, također,
Quran isto tako,
KAKO ONDA MOŽE POSTATI TAKO USTALJENA SLOŽENICA ISLAMSKI TERORIZAM?