Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ovo je ono što je otkriveno, a šta je sve prošlo ispod radara to možemo samo da se dosjećamo.
Ne branim ih, daleko od toga.
Sumnjaš li u kvaliteti radova na autoputu u BiH, pod ingerencijom JPAC?
Nemam neko povjerenje ni u kvalitet radova na autoputevima u BiH, ali opet su mi ovi u Srbiji sumnjiviji. Ipak je tamo korupcija na dosta višem nivou nego kod nas. Cijenim i po školama: onakav način zaobilaženja direktora kojeg nastavnici izaberu kod nas ne bi bila tako normalna pojava i bez skandala kao kod njih, a ni prijem radnika nije toliko netransparentan kao kod njih. Ima i kod nas mutljavine, ali prijava inspekciji ili nadležnom ministarstvu, bar prema slučajevima koje znam, to ispravi.
Ono, vozi i nadaj se da je ispunjen bar minimum minimuma standarda struke.
Vjeruj mi, ovo sa zatrpavanjem guma što navodiš kao argument za nekvalitetan autoput u Srbiji nije nikakav argument.
Nema razloga da ti (ne)kvalitet novoizgrađenih autoputeva u Srbiji bude išta manje upitan nego kod nas.
Indeks percepcije korupcije u 2024 govori da smo mi ispod Srbije (lošiji smo).
konektovan wrote: ↑14/05/2025 14:55
Samo kinezima treba dati da rade,...
Kinezi napraviše Pelješki most, jbga.
Treba dati bilo kome da radi samo ne davati našim firmama (njih podugovarati).
Boga mi, gdje su kinezi tu su problemi, naucno dokazano. Nisu imali projekat a da ga nije pratila neka afera. Ovo sto rade u banana drzavama je zlocin, nazalost.
ibizza wrote: ↑14/05/2025 12:13
Nedavnio sam bio u Bg, iznenadio sam se kako su im propale gradske ulice. Mislio sam da od sarajveskih ulica nema gore, ali Bgm sam se zeznuo.
s velikom i bitnom razlikom, sto oni imaju studente, da ukazu na korupciju, a mi nargilase
ucenik1234 wrote: ↑17/07/2025 20:36
Pozdrav, je li bolje ici na olovo - kladanj - sekovice - caparde - loznicu ili na sokolac - han pijesak - vlasenicu - milice...?
Kakvo je stanje s murijom na romaniji?
Sarajevo-Olovo-Kladanj-Vlasnica-Milići-NK-KP-Drinjača pa na ZV. Ja sam znao ujutru stići za 1h i 50min ovim putem.
Jedino ako si pustolov pa voliš krivine iznad Šekovića. Preko Šekovića je jedino dobro ići za Kalesiju.