Nokia - Android
Moderator: Benq
- spreca
#201 Re: Nokia - Android
Nokia 6 ...nemogu da je iskljucim nikako a nemogu ni da zovem sta bi moglo biti.....Jednostavno kad hocete zvati on ne reaguje....juce je pocela neka obnavljanja i posle toga ne rade pozivi
-
sencobih
#202 Re: Nokia - Android
Probaj resetovati na tvorničke postavke, to obično riješi većinu problemaspreca wrote:Nokia 6 ...nemogu da je iskljucim nikako a nemogu ni da zovem sta bi moglo biti.....Jednostavno kad hocete zvati on ne reaguje....juce je pocela neka obnavljanja i posle toga ne rade pozivi
- spreca
#203 Re: Nokia - Android
ali onda izbrisa sve sa telefona...fotografije kontakte itd ili ne?sencobih wrote:Probaj resetovati na tvorničke postavke, to obično riješi većinu problemaspreca wrote:Nokia 6 ...nemogu da je iskljucim nikako a nemogu ni da zovem sta bi moglo biti.....Jednostavno kad hocete zvati on ne reaguje....juce je pocela neka obnavljanja i posle toga ne rade pozivi
-
sencobih
#204 Re: Nokia - Android
Uradi prije toga sigurnosnu kopiju,.inače ode svespreca wrote:ali onda izbrisa sve sa telefona...fotografije kontakte itd ili ne?sencobih wrote:Probaj resetovati na tvorničke postavke, to obično riješi većinu problemaspreca wrote:Nokia 6 ...nemogu da je iskljucim nikako a nemogu ni da zovem sta bi moglo biti.....Jednostavno kad hocete zvati on ne reaguje....juce je pocela neka obnavljanja i posle toga ne rade pozivi
- spreca
#205 Re: Nokia - Android
sencobih wrote:
Uradi prije toga sigurnosnu kopiju,.inače ode sve
- Quaresma
#206 Re: Nokia - Android
iskustvasencobih wrote:Evo upravo mi stigao update na pie
-
sencobih
#207 Re: Nokia - Android
Ne znam šta da ti kažem, ne sviđa mi se što ne mogu da ukinem guglov vidzet, kao i onaj vidžet at glanc.Quaresma wrote:iskustvasencobih wrote:Evo upravo mi stigao update na pie
Imam osjećaj da sporije reagira ambijentalni zaslon prilikom dizanja telefona. Ostalo radi dobro kao i ranije, malo kozmetičkih promjena izgleda, i to je to za sada
- Quaresma
#208 Re: Nokia - Android
Prva slika sa stock kamere, druga je port od Google Pixela 3 s night modom

Da dodam, telefon spustio na ogradu od balkona radi bolje stabilizacije, jer je hmd preglup da stavi na ovaj telefon OIS. kako god, google camera otpuhao ovu nokiju
i da spomenem, napolju trenutno puse jak vjetar, sto dodatno pomjera grane od drveca

Da dodam, telefon spustio na ogradu od balkona radi bolje stabilizacije, jer je hmd preglup da stavi na ovaj telefon OIS. kako god, google camera otpuhao ovu nokiju
i da spomenem, napolju trenutno puse jak vjetar, sto dodatno pomjera grane od drveca
- escobar__
#209 Re: Nokia - Android
Nema tu nažalost Nokie.
- nagibSA
#210 Re: Nokia - Android
@Quaresma
Koja nokia brate, 7 plus? I koja verzija kamere, arnova zadnja?
Ja sam na arnova v8.3 zadnjoj stabilnoj (bug free je bukvalno), velika je razlika po noci naravno, nokia kamera neupotrebljiva skoro. 
Kako radi ta sa pixela 3 ?
Koja nokia brate, 7 plus? I koja verzija kamere, arnova zadnja?
Kako radi ta sa pixela 3 ?
- Quaresma
#211 Re: Nokia - Android
7 plus, skinuo ovu arnova zadnju sa apkmirror.
https://www.apkmirror.com/apk/arnova8g2 ... 6-release/
ovu sam skinuo najvise zbog ovog moda night insight
za sada osnovne stvari rade, nisam nesto pretjerano testirao, ne slikam toliko, mislim da mi cak na ovom camera portu radi ozo audio tokom video snimanja.
evo sta kaze arnova
Like every new version of Google, the codes change, so look for the codes to fix our device, etc.
Back camera :
- HDR+ OFF: Disable
- HDR+ ON: Works
- HDR+ Enhanced: Works
- Motion photos : Works
- Timer: Works
- RAW: Works
- Burst: Broken
- Flash:
-- OFF: Works
-- Auto: Works
-- Forced: Works
Front camera:
- Face retouching:Works
- Flash:
Zoom : Works
Slow motion: Broken (OnePlus)
Panorama: Works
Photo Sphere: Works
Lens blur: Not available
Photo booth: Disable
Night mode: Works, but not on OP6
Portrait mode:
- Rear: Yes
- Front: Yes
Video (Back camera):
- 1080P 30FPS: Yes
- 1080P 60FPS: Not available
- 4K 30FPS: Yes
- Stabilization: Yes
Video (front camera):
https://www.apkmirror.com/apk/arnova8g2 ... 6-release/
ovu sam skinuo najvise zbog ovog moda night insight
za sada osnovne stvari rade, nisam nesto pretjerano testirao, ne slikam toliko, mislim da mi cak na ovom camera portu radi ozo audio tokom video snimanja.
evo sta kaze arnova
Like every new version of Google, the codes change, so look for the codes to fix our device, etc.
Back camera :
- Flash:
Front camera:
- Face retouching:Works
- Flash:
Zoom : Works
Slow motion: Broken (OnePlus)
Panorama: Works
Photo Sphere: Works
Lens blur: Not available
Photo booth: Disable
Night mode: Works, but not on OP6
Portrait mode:
- Rear: Yes
- Front: Yes
Video (Back camera):
- 4K 30FPS: Yes
- Stabilization: Yes
Video (front camera):
-
sencobih
#212 Re: Nokia - Android
Skinuo sam ovu gore kameru, ali kad slikas namah se sruši kamera 
- FoolControl
#213 Re: Nokia - Android
Pozdrav drugari,
Imam pitanje u vezi Nokie 7 plus, kakva su kod vas iskustva?
Čitam na xda forumu da ima problem sa minimalnim osvjetljenjem, tačnije screen paneli sa oznakom novatek-v07 imaju problem, dok su paneli sa oznakom 07 normalni.

na slici iznad lijevi je novatek-v07 (osvjetljenje minimalno ide do 16%, tj. od tih 16% do 1% bukvalno svjetlost ostaje ista, ne smanjuje se), desno je 07 (osvjetljenje na 1%).
Nakon popravka lijevog, ovako izgleda minimalno osvjetljenje u poređenju sa desnim.

ps. Nokia se navodno ne oglašava na ovo, nego su valjda zamijenili proizvođača panela pa ugrađuju ove sa 07 oznakom.
Čitam na xda forumu da ima problem sa minimalnim osvjetljenjem, tačnije screen paneli sa oznakom novatek-v07 imaju problem, dok su paneli sa oznakom 07 normalni.

na slici iznad lijevi je novatek-v07 (osvjetljenje minimalno ide do 16%, tj. od tih 16% do 1% bukvalno svjetlost ostaje ista, ne smanjuje se), desno je 07 (osvjetljenje na 1%).
Nakon popravka lijevog, ovako izgleda minimalno osvjetljenje u poređenju sa desnim.

ps. Nokia se navodno ne oglašava na ovo, nego su valjda zamijenili proizvođača panela pa ugrađuju ove sa 07 oznakom.
- nagibSA
#214 Re: Nokia - Android
Ne bih ni znao za to da nisi napisao. Ne smeta mi u realnom radu, nikad ne smanjujem toliko osvjetljenje.
To je do firmware-a tj. drivera za touch panel. Mogu to srediti ako hoce.
Mada mislim da ima vaznijih stvari za posvetiti se. Nece to nikad ni biti na nivou flagshipa ni kvalitet ni kontrola kvaliteta ni hw ni sw.
Nego ima li neki dobar tempered glass ili nesto za ekran za n7p ?
Mada mislim da ima vaznijih stvari za posvetiti se. Nece to nikad ni biti na nivou flagshipa ni kvalitet ni kontrola kvaliteta ni hw ni sw.
-
s@mson
#215 Re: Nokia - Android
Jos nigdje nisam nasao, bice po ebaju tamburat, jer dok ovi nasi dobiju i meni ce stici...nagibSA wrote:Ne bih ni znao za to da nisi napisao. Ne smeta mi u realnom radu, nikad ne smanjujem toliko osvjetljenje.
btw, 7+ bestbuy trenutno...
- Quaresma
#216 Re: Nokia - Android
cudno, kod mene radisencobih wrote:Skinuo sam ovu gore kameru, ali kad slikas namah se sruši kamera
probaj u postavkama clear data, pa iznova pokreni app
svasta, i ja sad vidim taj problem, ali opet nista strasno, zna xda znaju pretjerivati i trollati.FoolControl wrote:Pozdrav drugari,
sto kaze nagib, uopste ne smeta u dnevnom koriscenju telefona
- FoolControl
#217 Re: Nokia - Android
@Quaresma
OK je to po danu, a kako po noći kad je oko tebe mrak, jel bliješti puno u lice kad imaš bijelu/svjetliju pozadinu?
OK je to po danu, a kako po noći kad je oko tebe mrak, jel bliješti puno u lice kad imaš bijelu/svjetliju pozadinu?
- Libyano
#218 Re: Nokia - Android
Po noci ima night mode sa zutim ekranom, super funkcionise.FoolControl wrote:@Quaresma
Moram priznati da je ovaj update donio neke bugove koji su pokvarili ugodjaj. Do sada nikakvih primjedbi nisam imao, ali sa updateom ima nekih sitnica. Zna chrome blokirati, fingerprint senzor slabije cita otisak, prije update-a skoro pa namirise prst...
- FoolControl
#219 Re: Nokia - Android
@Libyano
Trebaš posle instalacije veće nadogradnje (npr. prelazak sa 8.0 na 9.0), ući u recovery i tamo uraditi full wipe.
ps. obavezno uradit backup prije toga.
Trebaš posle instalacije veće nadogradnje (npr. prelazak sa 8.0 na 9.0), ući u recovery i tamo uraditi full wipe.
ps. obavezno uradit backup prije toga.
- Quaresma
#220 Re: Nokia - Android
nema problema, spustis brightness i to je to, uz to je jos night mode pa iskljuci plavi filterFoolControl wrote:@Quaresma
na oreu sam imao substratum gdje sam mogao staviti crnu temu kroz citav sistem, ali iz nekih razloga osjetljiv na jake boje, tako na substratumu sa crnom pozadinom boje su se bas isticale i izazivale mi neku mucninu, kao amoled displayi kod samsunga sto je i jedan od razloga sto izbjegavam amoled.
bilo je i tema sa bijelom bojom ali nisam sad tolio htio bacati pare na to, za sada je substratum nedostupan na Pie, tu je sad vec google stao u kraj tome, tesko da cemo uopste vidjeti neku customizaciju na tom nivou, ko hoce ovo, neka ostane na Oreu.
- FoolControl
#221 Re: Nokia - Android
@Quaresma
Aha, thx na info. Kako se ponaša RAM management, jel ima kakvih problema u održavanju aplikacija u pozadini i sl.?
Aha, thx na info. Kako se ponaša RAM management, jel ima kakvih problema u održavanju aplikacija u pozadini i sl.?
- nagibSA
#222 Re: Nokia - Android
Pretjeruju cesto na XDA. Koji djavo imas smanjivati toliko osvjetljenje, svakako je skoro necitljivo kad se spusti toliko. Koji je smisao, radije ga ugasi?!
Kakvo crno bljestanje po mraku, automatika fino radi, povecava/smanjuje osvjetljenje zavisno od ambijenta. A ima i night mode, odlicno radi posao.
Uprkos sitnim bagovima odlican tel, moze se reci bestbuy srednje klase kad se sve sabere i oduzme. (Hw, sw, podrska, garancija).
Ja sam ga uzeo preko mtela ima mjesec, 2 god garancije. Jeftinije mi bilo uzeti nego u piljari, jos na rate i ne osjetis.
Kako radite backup (google drive?), s obzirom da nemam root. Je l' uspije vratiti sve posle. Nisam radio factory reset posle updatea.
I da, pixel3 kamera je jos bagovita, bolja je starija verzija. Sacekacemo malo da se ispegla, bice extra za mjesec dana.
Kakvo crno bljestanje po mraku, automatika fino radi, povecava/smanjuje osvjetljenje zavisno od ambijenta. A ima i night mode, odlicno radi posao.
Uprkos sitnim bagovima odlican tel, moze se reci bestbuy srednje klase kad se sve sabere i oduzme. (Hw, sw, podrska, garancija).
Ja sam ga uzeo preko mtela ima mjesec, 2 god garancije. Jeftinije mi bilo uzeti nego u piljari, jos na rate i ne osjetis.
Kako radite backup (google drive?), s obzirom da nemam root. Je l' uspije vratiti sve posle. Nisam radio factory reset posle updatea.
I da, pixel3 kamera je jos bagovita, bolja je starija verzija. Sacekacemo malo da se ispegla, bice extra za mjesec dana.
- Quaresma
#223 Re: Nokia - Android
meni je to na prvom mjestu pri kupovini telefona, sasvim sam zadovoljan, treba uzeti u obzir da ima 4GB Rama, i moze rame uz rame sa flagshipima, dobro se drzi svakako, posebno u ovome ludilu kad eto imas telefone i sa 10GB Ram memorije.FoolControl wrote:@Quaresma
Nece sve aplikacije drzati u memoriji, recimo instagram cesto refreshuje ako ti je ta aplikacija bitna, ali tako radi instagram, ne znam za FB Aplikaciju jer je ne koristim, YT cesto drzi ali se desi da i refreshuje kako kad. Đ
Vjeruj mi da me nekada nervira kad mi ne refreshuje, posebno yt kad nekad umjesto da ga ugasim samo izadjem, pa kad hocu ponovo kasnije uci, on samo nastavi gdje je bio a ja hocu da me vrati na pocetak
Mislim ono, cjepidlacenje s moje strane, ali svakako, na nivou flagshipa.
-
ucenik1234
#224 Re: Nokia - Android
Pozdrav, gledam ovu Nokiu 6.1 zanimljiva mi djeluje, dobra kamera (ipak je to Carl Zeiss), dostatna memorija, android... u univerzalno je 370KM za gotovinu, je li to realna cijena za dati uredjaj i gdje se jos moze pogledati? Kakva su vasa iskustva sa 6.1?
-
sencobih
#225 Re: Nokia - Android
Došla sigurnosna zakrpa za oktobar, Nokia 7 plus