Istra je jedna plemenita drzava, raznolika, bogata historijom, kulturoloski napredna i bez ikakve sumnje za koplje ispred Hrvatske.
Podrska snaznoj Istri
Odjednom se krenu pozivati na Ustav, medjunarodno pravo i sl. A komsiji koji rovari po tudjem dvoristu ne treba crknuti krava, nego stado.Henry Chinaski wrote:Naravno da je ovo šuplja i ne želim da komšiji crkne krava ali interesantno je čitati nečije postove kad se priča okrene.
Viva Istriasherbett wrote:Da Bog da se odcjepila! Ja bi prva tamo preselila! Ovako jbga.. bolje mi je u glavnom gradu.. jer je rh tako fino centralizirana da je nama u zg idealno za zivot za razliku od ostalih djeliva RH
I ko im je kruv!
Naprotiv, da se npr RS odcjepi. Pa ko bi tamo preselio? Samo bi se u pitpunosti raselilo
naravno....sramota je doci bez bundesherbett wrote: Ako mi doneses bundu za naselje
Nije beg cicija................sherbett wrote:Toooooospreca wrote:naravno....sramota je doci bez bundesherbett wrote: Ako mi doneses bundu za naselje....stacu dzabe dolzaiti ako se nahladis
![]()
Napokon
pa objasni, sto je problemBHCluster wrote:To i jeste problem.Connaisseur Karlin wrote:
ne kuzim
zaboravio si spomennuti zaboravljene bosnjake Istrekockakockica wrote:Istra ima historijsko utemeljenje. Ta gruda vrijednih, radisnih, dobrocudnih Istrijana se na dunjaluckim kartama nalazi vijekovima, dok Hrvatska recimo postoji tek od 1991.godine. Sjetimo se izjave oca svih Hrvata Franje Tudjmana, citiram: "prvi put u povijesti imamo samostalnu hrvatsku drzavu"
Istra je jedna plemenita drzava, raznolika, bogata historijom, kulturoloski napredna i bez ikakve sumnje za koplje ispred Hrvatske.
Podrska snaznoj Istri
To sto ne kuzis.Connaisseur Karlin wrote:pa objasni, sto je problemBHCluster wrote:To i jeste problem.Connaisseur Karlin wrote:
ne kuzim
a sto bi to bilo konkretnoBHCluster wrote:To sto ne kuzis.Connaisseur Karlin wrote:pa objasni, sto je problemBHCluster wrote:
To i jeste problem.
Postoje tragovi višestoljetne prisutnosti Bošnjaka u Istri.Connaisseur Karlin wrote:zaboravio si spomennuti zaboravljene bosnjake Istrekockakockica wrote:Istra ima historijsko utemeljenje. Ta gruda vrijednih, radisnih, dobrocudnih Istrijana se na dunjaluckim kartama nalazi vijekovima, dok Hrvatska recimo postoji tek od 1991.godine. Sjetimo se izjave oca svih Hrvata Franje Tudjmana, citiram: "prvi put u povijesti imamo samostalnu hrvatsku drzavu"
Podrska snaznoj Istri

aludirala sam na temu od srtane kockakockicaHafis wrote:Postoje tragovi višestoljetne prisutnosti Bošnjaka u Istri.Connaisseur Karlin wrote:zaboravio si spomennuti zaboravljene bosnjake Istrekockakockica wrote:Istra ima historijsko utemeljenje. Ta gruda vrijednih, radisnih, dobrocudnih Istrijana se na dunjaluckim kartama nalazi vijekovima, dok Hrvatska recimo postoji tek od 1991.godine. Sjetimo se izjave oca svih Hrvata Franje Tudjmana, citiram: "prvi put u povijesti imamo samostalnu hrvatsku drzavu"
Podrska snaznoj Istri
Evo jednog starog snimka iz Monterola kod Umaga s početka 20. stoljeća
Na slici su bošnjački mornari koji odmaraju nakon bogatog ulova cipala.
Znam.Connaisseur Karlin wrote:aludirala sam na temu od srtane kockakockicaHafis wrote:Postoje tragovi višestoljetne prisutnosti Bošnjaka u Istri.Connaisseur Karlin wrote:
zaboravio si spomennuti zaboravljene bosnjake Istre
pa poetkom 20 st. mnogi bsonjaci su bilii trgovci, zasto bi fotka bila falsifikatHafis wrote:Znam.Connaisseur Karlin wrote:aludirala sam na temu od srtane kockakockicaHafis wrote: Postoje tragovi višestoljetne prisutnosti Bošnjaka u Istri.
Prebacit ću i ovo tamo. Slika je stvarno iznimno rijetka i neko nedobronamjeran bi rekao da je falsifikat ili fotošop.
Slažem se.Connaisseur Karlin wrote:
pa poetkom 20 st. mnogi bsonjaci su bilii trgovci, zasto bi fotka bila falsifikat
interesnatno, a gdje tocno ko tebe (vas)Hafis wrote:Slažem se.Connaisseur Karlin wrote:
pa poetkom 20 st. mnogi bsonjaci su bilii trgovci, zasto bi fotka bila falsifikat
A i poznati ribari.
U nas se najbolje vunice za izradu mušica zovu recimo: Sejina zela, Đulagina kita (ne ona kita već kita od stolnjaka...resa), Semin pliš, Mujagin braun...i dr.
Čuj gdjeConnaisseur Karlin wrote:interesnatno, a gdje tocno ko tebe (vas)Hafis wrote:Slažem se.Connaisseur Karlin wrote:
A i poznati ribari.
U nas se najbolje vunice za izradu mušica zovu recimo: Sejina zela, Đulagina kita (ne ona kita već kita od stolnjaka...resa), Semin pliš, Mujagin braun...i dr.
Немој, бре, да причаш глупости.Connaisseur Karlin wrote: pa poetkom 20 st. mnogi bsonjaci su bilii trgovci, zasto bi fotka bila falsifikat
Izo svaka ti je k'o iz musafahizo ramidovic wrote:Немој, бре, да причаш глупости.Connaisseur Karlin wrote: pa poetkom 20 st. mnogi bsonjaci su bilii trgovci, zasto bi fotka bila falsifikat
Па почетком ХХ века тзв. бошњаци нису ни постојали. Они су измишљени тек 1993. године у муслиманском Сарајеву.
А тачно се зна који народи су тада постојали, па чак и много векова пре тога..
okHafis wrote:Čuj gdjeConnaisseur Karlin wrote:interesnatno, a gdje tocno ko tebe (vas)Hafis wrote: Slažem se.
A i poznati ribari.
U nas se najbolje vunice za izradu mušica zovu recimo: Sejina zela, Đulagina kita (ne ona kita već kita od stolnjaka...resa), Semin pliš, Mujagin braun...i dr.Pa u Mostaru...ta nisam Iščapljine
Hafis wrote:Izo svaka ti je k'o iz musafahizo ramidovic wrote:Немој, бре, да причаш глупости.Connaisseur Karlin wrote: pa poetkom 20 st. mnogi bsonjaci su bilii trgovci, zasto bi fotka bila falsifikat
Па почетком ХХ века тзв. бошњаци нису ни постојали. Они су измишљени тек 1993. године у муслиманском Сарајеву.
А тачно се зна који народи су тада постојали, па чак и много векова пре тога..
Bosnjaci Istre se savrseno uklapaju u temuhizo ramidovic wrote:И доста се на овој теми причало о независној Истри.
Треба сад мало и овде о тзв. бошњацима.
Зашто би они били забрањена тема?