KOME SMETA GORAN

Post Reply
Trebam te

#201 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Trebam te »

O'zone wrote:
Bodkin wrote:
ušće wrote:Zašto mora Goran ,a ne može Vinko meni najvažnije pitanje...
SBB i ja kao vi i SDA
Evo za info jedan sam od 100 - ak onih što su se obradovali osnivanju NS ali imam veliku mahanu,ne slušam naredbe,ne podnosim licimjere,neću u liniju jer je to nekom ćeif ,i hoću natrag onu ideju zbog čega je osnovana NS
Ova koju vi sad često branite nije moja jer nije ,više ni Dinina,nit Danisova,nit Bojanova a izgleda nit Denisova i Albinova možda da joj dodamo kao kod nekih drugih pa bude NS Sabina Čudić
Ne zaboravite molim vas odgovor na gore postavljeno pitanje...
Zasto ne goran?
Zašto ne Dvorana Gorana Čengića i Vinka Samarlića ili obratno? Kad je mogao i može most Suade Dilberović i Olge Sučić može i dvorana, zar ne?

Uopste nije trebalo preimenovati most Vrbanjusu u ime Suade i Olge...i ovo mi je poveca glupost...postenije je bilo dati jedan mali clanak da se izucava o njima u bosanskoj istoriji kao prvim zrtvama rata...ovako blage veze nemam niti ko su zene bile a niti su imale ikakav poseban doprinos u bivsoj drzavi da se ime lijepi na most i stavljju nekakva obiljezja...ja sam striktno protiv tog
johntra

#202 Re: KOME SMETA GORAN

Post by johntra »

ušće wrote:@ Bodkin
Ništa protiv, ali evo recimo zato što je Čengić .
Zašto ne može Vinko...
@O'zone bravo..
Kakve veze sad ima Čengić, kao prezime? insistira se ime dvorane zato što je Goran dijete Grbavice i zato što je dvorana na Grbavici...
Vinko već ima ulicu, Goran ne, mada bi ja prema Vinku dao ime neke druge dvorane, čak i Skenderije ili Zetre, jer je bio olimpijac...
putokaz1

#203 Re: KOME SMETA GORAN

Post by putokaz1 »

Trebam te wrote:
putokaz1 wrote:Goran smeta trojici vijećnika koji su prošli na listi DF-a?

Ne smeta Goran ali smeta mi da se imena javnih ustanova zovu po pojedincima...jednosatvno dvorana Sarajevo i to je to...

Onako ako ustanova nosi ime pojedinca, nasa posljeratna stigma '' koje ciji'' bice duze prisutna medju generacijama a to bas za Bosnu nije dobro.

Zamisli sutra sadasnji politicar da sebi ulicu i moras zivjeti u njoj a znas koji je bezveznjak ili krimos bio :shock: :shock: :shock:

Ostavimo se imena, hajmo trenirati :izet:
-Pa dobro
-Čengić nije bio Političar
-Promjeniti imena ulica,umjesto Josip Broz Tito staviti Komrovačka Ulica ili umjesto Alija Izetbegović staviti Bosansko Šamačka
-Ova Priča oko Imena je sama pokazivanje snage,trenutne snage SDA s potplaćenim zastupnicima ,vijećnicima te jačanja Ljevice
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#204 Re: KOME SMETA GORAN

Post by sabina1 »

SBB i ja kao vi i SDA
Evo za info jedan sam od 100 - ak onih što su se obradovali osnivanju NS ali imam veliku mahanu,ne slušam naredbe,ne podnosim licimjere,neću u liniju jer je to nekom ćeif ,i hoću natrag onu ideju zbog čega je osnovana NS
Ova koju vi sad često branite nije moja jer nije ,više ni Dinina,nit Danisova,nit Bojanova a izgleda nit Denisova i Albinova možda da joj dodamo kao kod nekih drugih pa bude NS Sabina Čudić
A sta je to toliko vazno sta ja mislim.
Goran Cengic je bio civil a izgubio je zivot iako nije morao niti je to bilo slucajno...jasan primjer GRADJANSKE HRABROSTI...
Uz Vinka Samarlica su na liniji odbrane stajali i moj tetak i najbolji prijatelj mog oca i moj komsija tezak invalid koji je umro nakon 20 godina...
Svi su oni za mene kao i Vinko Samarlic heroji odbrane.

Goran Cengic je bio vitez. Civil vitez.

Na kraju krajeva niko vama nije branio da na javnim raspravama predlozite ime Vinka Samarlica niti da delegirate vijecnika za kog ste glasali da uputi amandman sa njegovim imenom.

Pominjanje celnika Nase stranke u kontekstu ove teme je i vise nego degutantno i deplasirano...
dragma
Vozim: Pješe

#205 Re: KOME SMETA GORAN

Post by dragma »

zunazu wrote:
dragma wrote:KOME SMETA GORAN
Svima vama koji ga koristite u dnevnopolitičke svrhe. Ja bih volio samo da dođe dan kada ćemo ga konačno ostaviti da počiva u miru.

Dvorana ima ime kakvo ima, izabrano je i legalno je, poštujmo zakon i red, a što neko reće treba čovjeku dati ulicu i to je to. Ovaj sav seljakluk oko šaranja, referenduma i ostalo svaku je granicu prešao. Imate li imalo osjećaja za njegovu porodicu?
Prije nego što bilo šta prokomentarišem haj mi samo objasni kakva je razlika između naziva ulice i naziva dvorane?
Imenovati ulicu po nekome je veća čast?
Ili manja možda?
Molim te, prosvjetli me, baš bih volio znati.

Osim toga, nisi pomislio da možda pišemo o njemu zbog njegove humanosti, suosjećanja sa njegovom porodicom, majkom u prvom redu, i njenog pijeteta prema ubijenom sinu.

Kad se već hvataš porodice:
Ispovijest / Čengićeva majka Nataša: Zar Goran ne zaslužuje da dvorana nosi njegovo ime?

Osjećam se poniženo, jadno i ružno, jer deveta je godina kako su mi obećali da će sportska dvorana na Grbavici nositi ime po mom sinu Goranu Čengiću.
Kazala je to Nataša Zimonjić-Čengić, majka Gorana Čengića, vrsnog rukometaša Bosne i Hercegovine, koji je ubijen 1992. godine u toku rata na Grbavici jer je htio spasiti komšiju Husniju Ćerimagića.....

https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... ime/276778
Sanjarko

#206 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Sanjarko »

fakat wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma bolje ulicu neku kod dvorane nazvati po Goranu i spomenik podignuti, a naziv dvorane ostaviti. Halo 100.000 km nije malo. Mislim da godinu dana narodna kuhinja sa tim parama ljude moze hraniti. Znaci samo predloziti naziv neke ulice po Goranu i tu mu spomenik podici, a naziv dvorane ostaviti. Poslusajte ovo moje, ne mislim vam nista lose sa ovim, i mislim da ne grijesim.
:thumbup:
Ma mogu i bez referenduma u vijecu kako sam shvatio nazvati dvoranu po Goranu. Znaci neka samo predloze to i neka narodu pokazu ako ovi iz Sda ne glasaju za to da su s-pci. Ali referendum od 100.000 km je glupost i bacanje para u vjetar. O tome i govorim, i jos u drzavi gdje su ljudima referendumi zla nanijeli.
Sanjarko

#207 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:
zunazu wrote:
dragma wrote:KOME SMETA GORAN
Svima vama koji ga koristite u dnevnopolitičke svrhe. Ja bih volio samo da dođe dan kada ćemo ga konačno ostaviti da počiva u miru.

Dvorana ima ime kakvo ima, izabrano je i legalno je, poštujmo zakon i red, a što neko reće treba čovjeku dati ulicu i to je to. Ovaj sav seljakluk oko šaranja, referenduma i ostalo svaku je granicu prešao. Imate li imalo osjećaja za njegovu porodicu?
Skola na palama se zove srbija. Izabrano legalno. Postujmo zakon i red.
Skoli dali ime po fasisti. Sve legalno. Postujmo red i zakon.
Pa upravu ste svi na neki nacin, ali sta mozemo. Ne mozemo silom sada ukloniti naziv Radovan Karadzic itd. Jb ga tako je. Treba biti realan. Znamo mi svi da ne valja to i upravu si ali sta mozemo. Trebamo rat zapoceti radi toga. Ovo je sramota onih koji su ove nazive i dali, ali sta mozemo, tako je, kako je.
Bodkin

#208 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

O'zone wrote:
Bodkin wrote:
SBB i ja kao vi i SDA
Zasto ne goran?
Zašto ne Dvorana Gorana Čengića i Vinka Samarlića ili obratno? Kad je mogao i može most Suade Dilberović i Olge Sučić može i dvorana, zar ne?
Pa naravno da moze i to. Poenta je da je goran personifikacija necega i ja sam zato vise za taj prijedlog mada mi je glupo dati po dvojici al eto
Bodkin

#209 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

Zašto ne može Vinko...
@O'zone bravo..
Zato sto je cengic? Mozda sam glup al ne kontam
Sanjarko

#210 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Sanjarko »

Kejn wrote:
sabina1 wrote:
Kejn wrote:Bezidejna i propala tzv. Ljevica će sada nastojati ispolitirati dvoranu do maksimuma jer nemaju ništa drugo ponuditi osim Yugo atavizama i izfabrikovanih problema. Ispade da je najveći problem Bosanac i Hercegovaca naziv jedne Opštinske sportske dvorane a ne ekstremno siromaštvo i nezaposlenost. Klasičan potez " Ljevice" zbog čega su skoro uvjek od završetka rata u opoziciji.
Jedina je šteta što ekstremno siromaštvo i nezaposlenost datiraju od 01.01.1996 godine i što je evo 21 godina kako SDA sa satelitima kolo vodi , mladi odlaze i zdravi i bolesni umiru (jedni od neimaštine drugi jer se nemaju gdje pravovremeno liječiti) a sve propada osim njihovih suludih ideja pa tako i ideje da naziv dvorane može proći po njihovom.

E pa ne može.

Građanska opozicija puna manjkavosti od 1996 je upravo to - opozicija svugdje i u najvećoj mjeri pa je to amnestira ama svake odgovornosti jer biti opozicija znači jednu sitnicu...ne biti vlast i ne donositi odluke , ne upravljati novcima....

Referendum će biti 26.11.2017.
Imali ste priliku dva puta do sada da vodite Federaciju pa ste pokazali da ste isto "njesra" kao i SDA. Nepotizam, stavljanje podobnih umjesto sposobnih nije boljka narodnih stranaka već i svake stranke bilo koje orijentacije u BiH.
Ma u vlasti je i ljevica itd. Jeste negdje nemaju vecinu, negdje imaju ili su je imali ali su svi u vlasti a pod tim mislim da imaju zastupnicka mjesta itd., u vijecima, parlamentima itd., tako da je to sve suplja po meni, i sve mi se nekako cini da je Kasumovic upravu kada kaze u drugom fesu, u drugom dresu. A glavni problem ove drzave je uredzanje koje je apartheidno itd., i koje nas unisti sve. O glavi nam svima radi i medzusobno se jedemo mi narod, a i zbog i elita, mocnika koji su isto krivi kao i uredzanje, po meni cak su oni i glavni krivci jer su oni i donijeli ovo uredzenje.
Sanjarko

#211 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Sanjarko »

Bodkin wrote:
Zašto ne može Vinko...
@O'zone bravo..
Zato sto je cengic? Mozda sam glup al ne kontam
Nisi shvatio. On kaze zasto ne Goran i Vinko. Po obojici.
uglavnomja

#212 Re: KOME SMETA GORAN

Post by uglavnomja »

suada i oga su bile iste, zene, civili, demostrantice ...

goran je bio civil
vinko je bio policajac, u uniformi

zato ne mogu zajedno, jer nisu bili isti

a vrbanja je bila i ostala vrbanja ... i kad se sjetim da je to godinama bio most suade dilberovic, , samo suade, dubrovcanke, a olga, sarajka, je dodana kasnije, nakon puno inicijativa

Trebam te wrote:[
Uopste nije trebalo preimenovati most Vrbanjusu

:D

trener braco gumena glava
ušće

#213 Re: KOME SMETA GORAN

Post by ušće »

Ne vrijedi ovdje nekima ukazivati na greške :
Ako si protiv prelamanja preko koljena i donošenja pogrešnih odluka i ako ukazuješ da se ponašaju gore od onih koje kritikuju odmah si SDA ili ko već...
Goranovo ime se toliko pogrešno ispolitiziralo da se ne čudim da će proraditi onaj čuveni Balkanoidni inat ..e neće vala pa taman...

Naj gori od svih nesuvislih kometara koji opet govore o totalnom neznanju i nemoći su ;
- Goran je bio sportista
- Goran je bio humanista .
-Goran je bio civil.
-Goran je dijete Grbavice.

Sve to Goran jeste i možda mnogo više ,ali
Halo ??? Dali to možda nema više nijedno dijete Grbavice koje ima te odlike , jeli to možda druga djeca Grbavice manje vrijede od Gorana .
Ne vrijeđajte glupim isprikama uspomenu na jednog časnog čovjeka ,samo zato što vas je neko preveslao i što ste shvatili da ste premalo ili nimalo uradili na prijedlogu koji je eto bio Vaš .Čuj vi ste se uzdali u savijest viječnika , a dupetom niste mrdnuli da ta savjest malo proradi .
salihh

#214 Re: KOME SMETA GORAN

Post by salihh »

Bezze je ovo sve ispilitizirano. Mislim da se odpocetka cijela prica koristi u dnevno politicke igre, a da je goran nevazan. Tjera se nekakav inat... inicijativa je postavljena i vodjena na nacin da se ponovo postavlja prica na nacin mi smo raja, sarajlije, multi ovo ono... ovi drugi su papci, odnekud sljegli, ne znaju sta je grbavica itd... ne vidim ni trunke iskrenosti nigdje
JThomas

#215 Re: KOME SMETA GORAN

Post by JThomas »

ali vam to smeta samo kad ne dolazi iz sda.
strong69

#216 Re: KOME SMETA GORAN

Post by strong69 »

Poslije svih ovih desavanja i najbolje je da se dvorana zove Novo Sarajevo. Jebo ovo, oko svega nastane klanje.
rizibizi

#217 Re: KOME SMETA GORAN

Post by rizibizi »

U duhu desavanja sportska dvorana na Grbavici treba da se zove intuitivno i jednostavno "Sportska dvorana" za bolje i nismo i ovo Novo Sarajevo nam je puno. Sta bi na kraju s referendumom?
Bodkin

#218 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

Garant su raspravljali u mjesnim zajednicama kad su davali ime dvorane na alipasinom ili ime skole po nacisti
Bodkin

#219 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

Vizionar 1985 wrote:
Bodkin wrote:
Skola na palama se zove srbija. Izabrano legalno. Postujmo zakon i red.
Skoli dali ime po fasisti. Sve legalno. Postujmo red i zakon.
Pa upravu ste svi na neki nacin, ali sta mozemo. Ne mozemo silom sada ukloniti naziv Radovan Karadzic itd. Jb ga tako je. Treba biti realan. Znamo mi svi da ne valja to i upravu si ali sta mozemo. Trebamo rat zapoceti radi toga. Ovo je sramota onih koji su ove nazive i dali, ali sta mozemo, tako je, kako je.
Mozemo se buniti. Mozemo se ako nista posrati po onima koji su odgovorni, a ne klepiti usima.

I ne vjerujem da bi ovaj prije tako pisao da je kojim slucajem dato ime koje njemu ne odgovara
GeeTnT

#220 Re: KOME SMETA GORAN

Post by GeeTnT »

JThomas wrote:ali vam to smeta samo kad ne dolazi iz sda.
..mene cesto prozovu kao esdeaovca ( :-) ) jbg nisam "ostali", a nisam ni dijete mijesanog braka,...elem.. rado bih odgovorio na ovu tvoju opasku. Licno smatram da dvorana treba da bude imenovana po Goranu Cengicu.

Vidis "medo", nema ni ...ali...ako... znaci kratko i jasno i uz sto vecu Boziju i sto manju pomoc Sabine i slicnih isfrustriranih osoba dvorana bi mogla nositi ime heroja Cengica.
ušće

#221 Re: KOME SMETA GORAN

Post by ušće »

Bodkin wrote:Garant su raspravljali u mjesnim zajednicama kad su davali ime dvorane na alipasinom ili ime skole po nacisti
Pa dobro jasno je nama da bi ti više volio da se dvorana Alipašinom zove po Brnetu a škola po Milošu Obiliću a vala i Alipašino su mogli po kakvom " serbskom" junaku preminovati,al eto izmače vam se ...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#222 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Chmoljo »

da ne znam kako je lako Mustafa busuladžić dobio svoju školu, a kako teško Olga svoju tablu na mostu, možda bih i povjerovao da ne postoji namjerna kampanja u kojoj se sve želi podijeliti na naše i njihovo. i to, između ostalog, vodeći se opskurnim detaljem poput imena.

nećemo se zavaravati, svrha otpora imenima koja ne zvuče uhu milo je u svrhu dnevne politike: da se prošlost oboji isključivo u crno i bijelo, da se demoniziraju lokalni politički protivnici, da se regrutuje glasačko tijelo.

da je SDA onakva kakvom je njeni apologeti pokušavaju predstaviti, na braniku Bosne i Hercegovine (:lol:), njeni politički protivnici bi bili HDZ i manje-više sve stranke iz RS-a. međutim, HDZ je partner u očuvanju vlasti. pa tako se na lokalnom nivou pokušava svakoga ko se odvaži nazvati ljevicom (ne ulazeći u to koliko ona to stvarno i jeste), pokušava ga se nazvati prikrivenim četnikom, srbokomunistom, jugonostalgičarem koji želi ponovo bratstvo i jedinstvo... za to vrijeme se sa HDZom lagano nabacuje na voleje u Kiseljaku, sa Miloradom se tumači sanovnik, sa Kolindom liječi njen klimakterij. ruka ruku mije.

sav ovaj cirkus ima samo jedan motiv: zadržati vlast, a time i zadržati javna preduzeća i zaštititi se od sudskog progona.

oni koji iskreno vjeruju u ono što izlazi iz SDA kuhinje, takve iskreno žalim.

dakle, Goran smeta onima koji svojim glasačima nemaju šta drugo ponuditi osim da ih ubjede da su sretni što su se rodili baš tu gdje jesu i što se zovu baš tako kako se zovu. i da su oni zaslužni za to.
Bodkin

#223 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Bodkin »

ušće wrote:
Bodkin wrote:Garant su raspravljali u mjesnim zajednicama kad su davali ime dvorane na alipasinom ili ime skole po nacisti
Pa dobro jasno je nama da bi ti više volio da se dvorana Alipašinom zove po Brnetu a škola po Milošu Obiliću a vala i Alipašino su mogli po kakvom " serbskom" junaku preminovati,al eto izmače vam se ...
Jasno je i nama da svrsavas svaki dan jer goran nije dobio dvoranu. Moze vam se
Mohamad Sissoko

#224 Re: KOME SMETA GORAN

Post by Mohamad Sissoko »

ušće wrote:
:-D :thumbup:
GeeTnT

#225 Re: KOME SMETA GORAN

Post by GeeTnT »

Chmoljo wrote:da ne znam kako je lako Mustafa busuladžić dobio svoju školu, a kako teško Olga svoju tablu na mostu, možda bih i povjerovao da ne postoji namjerna kampanja u kojoj se sve želi podijeliti na naše i njihovo. i to, između ostalog, vodeći se opskurnim detaljem poput imena.

nećemo se zavaravati, svrha otpora imenima koja ne zvuče uhu milo je u svrhu dnevne politike: da se prošlost oboji isključivo u crno i bijelo, da se demoniziraju lokalni politički protivnici, da se regrutuje glasačko tijelo.

da je SDA onakva kakvom je njeni apologeti pokušavaju predstaviti, na braniku Bosne i Hercegovine (:lol:), njeni politički protivnici bi bili HDZ i manje-više sve stranke iz RS-a. međutim, HDZ je partner u očuvanju vlasti. pa tako se na lokalnom nivou pokušava svakoga ko se odvaži nazvati ljevicom (ne ulazeći u to koliko ona to stvarno i jeste), pokušava ga se nazvati prikrivenim četnikom, srbokomunistom, jugonostalgičarem koji želi ponovo bratstvo i jedinstvo... za to vrijeme se sa HDZom lagano nabacuje na voleje u Kiseljaku, sa Miloradom se tumači sanovnik, sa Kolindom liječi njen klimakterij. ruka ruku mije.

sav ovaj cirkus ima samo jedan motiv: zadržati vlast, a time i zadržati javna preduzeća i zaštititi se od sudskog progona.

oni koji iskreno vjeruju u ono što izlazi iz SDA kuhinje, takve iskreno žalim.

dakle, Goran smeta onima koji svojim glasačima nemaju šta drugo ponuditi osim da ih ubjede da su sretni što su se rodili baš tu gdje jesu i što se zovu baš tako kako se zovu. i da su oni zaslužni za to.
..cini mi se da se ovde nije ni dala sansa "raspravi", nego su svi koji su imali sta da kazu ili iznesu neki drugi prijedlog u startu markirani kao "smeta ti ime Goran". Znaci nema alternative, tj uzmi ili ostavi... suti ili si esdea...
Pa zar tako ne radi upravo sda, sebija, kuko...
Post Reply