U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
insomnia78

#201 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by insomnia78 »

512MB wrote:Neznam, kao "perac guzica" il kako u Austriji kazu "Pflegehelfer" dobijes platu od 1500€ netto na ruke, i to 14x godisnje sa 5 sedmica odmora u godini. Bez ikakve kvalifikacije. Diplomirani "peraci guzica" zarade oko 1800€. Stanova ima naci i za 500-600€ mjesecno. Sad nek svak seb izracuna jel mu se isplati. A potraznja jest velika.
Odvadi malo
male_okice

#202 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by male_okice »

i sta u bosni je onda sramota brati maline, ili raditi u klasu jer nemas perspektive a u njemackoj/austiji nije sramota prati tudja govna?
sumirprimus

#203 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by sumirprimus »

male_okice wrote:i sta u bosni je onda sramota brati maline, ili raditi u klasu jer nemas perspektive a u njemackoj/austiji nije sramota prati tudja govna?
razlika na ruke :D
djevojka bez imena

#204 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by djevojka bez imena »

male_okice wrote:i sta u bosni je onda sramota brati maline, ili raditi u klasu jer nemas perspektive a u njemackoj/austiji nije sramota prati tudja govna?
Nije sramota, sto izvrces stvari? Neisplatno je. Nigdje te nema a polomis se.Mislim na maline
512MB

#205 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by 512MB »

insomnia78 wrote:
512MB wrote:Neznam, kao "perac guzica" il kako u Austriji kazu "Pflegehelfer" dobijes platu od 1500€ netto na ruke, i to 14x godisnje sa 5 sedmica odmora u godini. Bez ikakve kvalifikacije. Diplomirani "peraci guzica" zarade oko 1800€. Stanova ima naci i za 500-600€ mjesecno. Sad nek svak seb izracuna jel mu se isplati. A potraznja jest velika.
Odvadi malo
To su cinjenice.
sumirprimus

#206 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by sumirprimus »

pa dobijes kad prodje onaj period godina dvije...
elem niko se ne vraca sto je dvoljan pokazatelj :lol:
AmirBaa

#207 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by AmirBaa »

koliko zaradis mjesecno u bosni kad beres maline a koliko u njemackoj kad peres tudja govna ?
sumirprimus

#208 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by sumirprimus »

ma nisu to samo ljudi govna..
a i tamo bar pflegiras.. ovde se i jede :lol: :lol:
Njanjavi

#209 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Njanjavi »

Meni je pravo smjesno kolko je bosnjo zavro za tu njemacku u pm.
Toliko ljepsih djelova evrope, neizvikanijih.
Italija raj na zemlji, pojedini djelovi francuske, belgija, spanija, toliko jebene evrope a bosnjo navro njemacka pa njemacka.
Jebo vas njemacka vise smoriste sa njom.
sumirprimus

#210 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by sumirprimus »

Njanjavi wrote:Meni je pravo smjesno kolko je bosnjo zavro za tu njemacku u pm.
Italija raj na zemlji, pojedini djelovi francuske, belgija, spanija, toliko jebene evrope a bosnjo navro njemacka pa njemacka.
da me bogdom oce jebat njemacka, za papire,,, moze kako hoce...
512MB

#211 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by 512MB »

Italija, Spanija i Francuska raj na zemlji? :lol: :lol: :lol:

Zato ih pun kur..c u Njemackoj traze posla, a vidim i vode nemaju.
Last edited by 512MB on 04/08/2017 11:11, edited 1 time in total.
djevojka bez imena

#212 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by djevojka bez imena »

Zaboravio si najbolje, Luxemburg
ho oponopono

#213 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by ho oponopono »

...a đe će se vratiti, sramota bolan...priznati da to nije baš tako bajkovito kao što su snili...ipak je Bosna vespica, a sve ostalo je Harli Dejvidson, tamo su bokseri jebote, ođe se bave tenisom...:gunjastajl:
dječak sa šibicama

#214 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by dječak sa šibicama »

Njemacka puna talijana, nakon Turaka i "Jugoslavena" najbrojnija doseljenicka grupa, ne znam jesu li ih Poljaci prestigli.

Italija je lijepa, ali bogata samo na sjeveru. Sto juznije, to tuznije.
male_okice

#215 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by male_okice »

AmirBaa wrote:
koliko zaradis mjesecno u bosni kad beres maline a koliko u njemackoj kad peres tudja govna ?

ma dzaba ti sve pare ovog svijeta, ja ne prala govna profesionalno. jesi ikad imao priliku presvuci odraslu nepokretnu osobu? ja jesam i mogu ti reci osim sto ti ode kicma jer ta osoba bukvalno ne moze ti pomoci vec ti dizes citavu njenu/njegovu tezinu, sam prizor i smrad nije nimalo ugodno iskustvo, jos kod mene je bilo rijec o clanu uske porodice ali opet nije svejedno, tako da neke stvari se parama kupiti ne mogu.
sumirprimus

#216 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by sumirprimus »

na kraju krajeva nije samo ni do para... nego i do svega ostalog...
512MB

#217 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by 512MB »

male_okice wrote:
AmirBaa wrote:

ma dzaba ti sve pare ovog svijeta, ja ne prala govna profesionalno. jesi ikad imao priliku presvuci odraslu nepokretnu osobu? ja jesam i mogu ti reci osim sto ti ode kicma jer ta osoba bukvalno ne moze ti pomoci vec ti dizes citavu njenu/njegovu tezinu, sam prizor i smrad nije nimalo ugodno iskustvo, jos kod mene je bilo rijec o clanu uske porodice ali opet nije svejedno, tako da neke stvari se parama kupiti ne mogu.
Onda to nije posao za tebe a i nisi bas u nuzdi da ti treba. I naravno da se neperu govna po cijeli dan :lol:
Njanjavi

#218 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by Njanjavi »

512MB wrote:

Haveru ti imas i u Bosni raj na zemlji u pojedinim djelovima, ne kontam sta je cudno sto rekoh da i pomenute zemlje imaju predjela koji su raj na zemlji?
Imas prelijepih djelova Francuske, pogotovo njihova sela, provansa fazoni, pa sjeverna Italija takodje, sve blizu Svice oni kantoni, savrseno za covjeka koji se ne boji posla.
Imas onu stranicu helpx gdje napravis profil, platis 20 evrica i sebi nadjes farmu gdje mozes radit za smjestaj, hranu a radis par sati dnevno kao ispomoc.
Recimo da krenes od toga, opalis rutu od Italije, Francuske do bog te pito gdje oces i koliko, ako za to vrjeme dok si gore ne skontas kakav stalni posao u komunikaciji sa narodom kod kojeg budes, jebi ga onda.
A vrjednog radnika haveru svako cjeni i zeli imat.
mirsek

#219 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mirsek »

dječak sa šibicama wrote:Isplati se, cim masa raja ide. Zacepis nos i potrudis se da misli budu negdje drugdje :D
Njegovatelj ce nos zacepiti i u BiH i u inostranstvu tako da mu je jedina racunica gdje ce mu bolje platiti za taj prljavi posao.
mirsek

#220 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mirsek »

male_okice wrote:
pa bas tako. imam i ja rodbine koja je vani, narocito ove zenske, sad vec i starije koja je prije rata zavrsila osnovnu skolu u bosni i trenutno rade za 600 eura u holandiji kao cistacice. od te doticne snaha koja je zavrsila srednju u holandiji izmedju ostalog kao kao trgovac u primarku ima oko 800 eura. eh sad nadodaj na to da i suprug ima malo jaca primanja (ali radi kao varioc u jednom poganu i u smjenama) i da imaju 2 djece i kredit za auto i stan, realno ostane im 400 eura mjesecno za trosenje na hranu i eto neke luksuze.

tako da ne znam sta sad ocekujete koliko bi on trebao (pokretac teme) na gradjevini zaradjivati? uz to bez prethodnog radnog iskustva ili nekih posebnih extra vjestina??? pa ne rastu tamo pare na drvecu pa da sad ides uberes koliko ti treba i dobro. :-)
Jesi li sigurna da te malo ne lage jer npr. u Austriji za rad u prodavnici sa radnim vremenom od 5 sati dnevno imas slicnu platu od oko 800 eura i to bez austrijske diplome ?
512MB

#221 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by 512MB »

Njanjavi wrote:
512MB wrote:

Haveru ti imas i u Bosni raj na zemlji u pojedinim djelovima, ne kontam sta je cudno sto rekoh da i pomenute zemlje imaju predjela koji su raj na zemlji?
Imas prelijepih djelova Francuske, pogotovo njihova sela, provansa fazoni, pa sjeverna Italija takodje, sve blizu Svice oni kantoni, savrseno za covjeka koji se ne boji posla.
Imas onu stranicu helpx gdje napravis profil, platis 20 evrica i sebi nadjes farmu gdje mozes radit za smjestaj, hranu a radis par sati dnevno kao ispomoc.
Recimo da krenes od toga, opalis rutu od Italije, Francuske do bog te pito gdje oces i koliko, ako za to vrjeme dok si gore ne skontas kakav stalni posao u komunikaciji sa narodom kod kojeg budes, jebi ga onda.
A vrjednog radnika haveru svako cjeni i zeli imat.
Stoji, al ako ih poredis sa njemackom onda su kita
512MB

#222 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by 512MB »

mirsek wrote:
male_okice wrote:
pa bas tako. imam i ja rodbine koja je vani, narocito ove zenske, sad vec i starije koja je prije rata zavrsila osnovnu skolu u bosni i trenutno rade za 600 eura u holandiji kao cistacice. od te doticne snaha koja je zavrsila srednju u holandiji izmedju ostalog kao kao trgovac u primarku ima oko 800 eura. eh sad nadodaj na to da i suprug ima malo jaca primanja (ali radi kao varioc u jednom poganu i u smjenama) i da imaju 2 djece i kredit za auto i stan, realno ostane im 400 eura mjesecno za trosenje na hranu i eto neke luksuze.

tako da ne znam sta sad ocekujete koliko bi on trebao (pokretac teme) na gradjevini zaradjivati? uz to bez prethodnog radnog iskustva ili nekih posebnih extra vjestina??? pa ne rastu tamo pare na drvecu pa da sad ides uberes koliko ti treba i dobro. :-)
Jesi li sigurna da te malo ne lage jer npr. u Austriji za rad u prodavnici sa radnim vremenom od 5 sati dnevno imas slicnu platu od oko 800 eura i to bez austrijske diplome ?
Hofer, slaganje regala, 20 sati sedmicno plata 950€ netto na ruku
mirsek

#223 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mirsek »

djevojka bez imena wrote:
Zaboravio si najbolje, Luxemburg
Ma jok, Bregenc, Bodensko jezero i lagano.
Sto je neko davno nekad napisao zivis u Austriji, radis u Svici ili Lihtenstajnu a kupujes u Svabiji, milina. :D
Last edited by mirsek on 04/08/2017 14:48, edited 1 time in total.
mirsek

#224 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by mirsek »

512MB wrote:
mirsek wrote:
male_okice wrote:

Hofer, slaganje regala, 20 sati sedmicno plata 950€ netto na ruku
:thumbup: To je ta neka plata.
Nego mogao bi ti kakav outsourcing napraviti sa nama iz BiH sto se tice IT sektora, mozda i neki startup ili strani office ? :D
muhafuca

#225 Re: U nedoumici sam za posao,dvoumim se...

Post by muhafuca »

ma nije sramota ko ti je to rekao - to su sezonski poslovi i ide raja brati i maline i grozdje i sve to - to su sezonski poslovi - pitanje je sad koliko dobro ili lose su placeni ali to je druga prica.

Ne ostane nista neobrano - koliko god da je placeno nadje se radnika i pobere se - jesil ikad procitao da je ostao malinjak ili sta ja znam neobran zato sto se nije moglo naci radnika ?

Nisi. Al smije li se brate pricati o tome jesili li placen ko posten radnik ili skoro kao rob (dovoljno da prezivis mozda iduci mjesec) nakon sto se posao zavrsi i budes placen tu mizeriju.

Isto ti je i stalni posao kad nadjes - dobar si ako mozes racune i osnovne potrepstine razcvuc do 25og. to je teferic. vecini bude do 20og.

a satnica je takva obicno da nemozes dodatno zaradit pa ti vidi koliko se isplati.
Last edited by muhafuca on 04/08/2017 13:45, edited 1 time in total.
Locked