512MB wrote:Ja uglavnom odsjedim u hotelu i rodbini odem na rucak, niukojem slucaju se mrcvarit kod raznoraznih tetki po secijamarealna do boli wrote:Hajmo ozbiljno..bez sarkazma i zaje**** cije.
Predpostavimo da vam familija ovo ne cita...
Sta stvarno prvo pomislite kada dozete familiji..ne majci i ocu..u stan..kucu ..vikendicu..
Da li stvarno mislite da ih obradujte samo zato sto im donesete kilo kafe..ili svojim dolaskom...da li stvarno mislite da niste dobrodoslii..ili je i ovo tema u stilu..prica se...reko mi neko..
Kako se zaista osjecate u BiH.
Dodjem 3x godisnje, osjecam se lijepo, imam svoje nekretnine i auto u Bosni tako da odem kod sebe. Odem uzoj rodbini, ne mlatimo praznu slamu kako je ovdje kako je u BH, uzivamo u sjedeljci, setnji, sasvim opusteno se zezamo, a doduse i svi moji su nekoliko puta bili vani u vise EU zemalja i znaju kako je na zapadu i ne misle da novac raste na grani.
Uglavnom pomazem finansijski i nije mi zao, podijelim koliko mogu, to je moja drzava i volim biti dole. Tacno je da ljudi u Bosni su vise materijalno orijentisani, i stim dolazi ta zavist ljubomora i cinizam. Mislim ako je neko obukao majicu Armani ne znaci da se i k...ci, mozda je to standard nekog ko zivi na zapadu. Najveci primitivizam sam dozivjela u zlatarskoj ulici na Bascarsiji od dvije mahaluse koje rade u zlatarskim radnjama sta one misle o dijaspori i kojim zanrom jezika su pricale i mlatile da cijela ulica cuje...(bila sam slucajni prolaznik), nasmijem se i pomislim koji primitivizam.
Pored svog cinizma, mene niko nece otjerati iz zemlje gdje sam rodjena, gdje dolazim koliko mi je ceif i gdje planiram docekati kraj zivota.