SRBI:))
-
Slutim Konje
#201 Re: SRBI:))
Jadni ovi srbi, nevalja kad su četnici, nevalja kad nisu četnici, pa odjednom svi četnici, pa momci jeste li spremni?Ako niste spremite se spremite.
-
hAZNADAR
#202 Re: SRBI:))
Prvo - ljudi ne glasaju za SDA zbog odnosa SDA sa turskom vec iz mnogo drugih razloga. Inace bi medju strankama bio populisticki natjecaj u ulizivanju i hvalisanju Turske. Turkofilija postoji ali minorno. Problem je kada obicni respekt, prijateljske odnose ili interesno prijateljske odnose krenes tumaciti kao turkofiliju. Isto kao oni sto tvrde da Bosnjaci naginju Iranu, Palestini i analogno tome su neprijatelji njihovim neprijateljima - samo zato sto Bosnjaci nisu ukljuceni u diplomatski rat i osude kao neke politike u svijetu.cyprus wrote:Prvo, današnja popularnost najjače stranke u Bošnjaka nema nikakve veze sa njihovom podaničkom turkofilijom? Minorna pojava, jelde?Point. wrote:
Ne, jedini koji se pravite ludi ste vi koji furate ovu smijesnu pricu. Gdje su ti Bosnjaci pitam te, gdje izlaze da vidim jer ocigledno svojim ocima ne mogu vjerovati jer ti i tvoji srpski pobratimi kazete da Bosnjaci masovno briji na Tursku. Gdje izlaze? I evo i na ovoj temi o Srbima si uspio i ti i jos neki okrenuti pricu o Bosnjacima. Cudna ste vi sorta vi "bosanci", samo vam Bosnjaci trn u oku. Sto li, majku mu?
Drugo, evo ti link: https://www.facebook.com/RepublikaTurska/ pa pitaj neke od desetina hiljada članova ove grupe gdje izlaze, šta rade i tako to, a ako ti želudac dozvoljava, pregledaj i postove i komentare na istoj grupi...
Treće, ova tema je kurac od ovce i trebala se ključati čim je otvorena... A priču o Bošnjacima nisam okrenuo ja, nego sam samo replicirao na haznadareve gluposti...
Četvrto, znam da smo mi Bosanci čudnija sorta nego vi Šveđani, ali jebiga, tako nam grah pao
drugo - lajk nekoj grupi koja postuje tursku nije isto kao turkofilija. Jesu li germanofili svi koji su lajkali Njemacka facebook page - 104 000 njih? Ili amerofili svi koji nisu ovdje na forumu napali stranicu Amerika fan page? Istina je samo u tome da ti i slicni nalazite ono sto zelite da nalazite i selektirate. Isto kao oni radikalni muslimani koji dodju u Sarajevo, vide par prezimena na interfonu zgrada, par imena na TV i zakljuce kako je Sarajevo vlaski grad. Ili oni koji vide par pokrivenih cura pa pricaju o talibanizaciji Sarajeva. Ili oni sto im nije mrsko(ziva istina) doci u Sarajevo i uci u masu WC dok ne nadju flasu vode negdje i to stave na interenet i eto - islamizacija Sarajeva. Ili oni sto ne nadju sunku na pici u svakoj piceriji. Ili oni sto pricaju o licemjernosti, prodanosti,.. Bosnjaka zbog kipa Papi kod Katedrale. Svi ste vi samo hateri sa svojim fobijama i svojim demonima. Niste sposobni vidjeti realnost oko sebe vec gledate samo ono sto mrzite i tu dodate svega i pomnozite.
trece - vezano za to tvoja prica o ucestalosti i zastupljenosti turskih zastava nije nista drugo no prepuhivanje, pretjerivanje, selekcija,... gdje pravis stereotip da Bosnje vise masu turskim zastavama nego Turci sami. A to sjeda ko kec na desetku onoj glupoj prici kako Bosnjaci nisu nacija istog ranga kao ostali, kako su samo podanicke sluge i sl
Cetvrto - kada vec upotrebljavas Bosanci u ovoj prilici - po ko zna koji put i sam pravis antireklamu. Mozda bi ta bosanska ideja i imala neke sanse da nije islamofobije i netolerancije. De nastavite - sto bi stali samo na Turskoj. Ima i Saudija, Iran, pizda materina, neonacizam danasnjice,... za sve se moze naci slika na googlu i to prezentirati evo kakvi su Bosnjaci i u sta vjeruju.
- mO k3
#203 Re: SRBI:))
vrijeme je da napravis outingMatijevic_Vlado wrote:Pa eto super taman da se ti i Hrlson konacno ozenite tj udate. Sve najboljemO k3 wrote:@vlado Samo da ti javim da je njemacki parlament usovojio zakon brak za sve...Matijevic_Vlado wrote: Evo ja cu![]()
Sretno vlado ^
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#204 Re: SRBI:))
Samo ti uzivaj sa svojim dedicom JosefommO k3 wrote:vrijeme je da napravis outingMatijevic_Vlado wrote:Pa eto super taman da se ti i Hrlson konacno ozenite tj udate. Sve najboljemO k3 wrote: @vlado Samo da ti javim da je njemacki parlament usovojio zakon brak za sve...![]()
Sretno vlado ^niej bad ...
-
hAZNADAR
#205 Re: SRBI:))
Ovo je ili velika laz ili da se smjesta prijavi nadleznima.Al-Batros wrote:
U kraju gdje živim postoji nekropola stećaka Kameni svatovi. Tu je sada ostalo 20-ak stećaka jer su ih dobri Bošnjani trpali u temelje kuća koje su gradili. Kad nekog od njih pitaš nešto u vezi tih stećaka dobiješ odgovor u stilu: "Ko im jebe mater, nisu muslimani."
Nekropola Kameni Svatovi ili Maculje kod Novog Travnika je svjetska bastina UNESCO. Proglaseni nacionalnim spomenikom BiH. Nekropola se sastoji od 101 stecka i 16 krstova. Stećci su od krecnjaka, poredani su u redove i dobro su ocuvani. Trava se redovno kosi, posadjeni borici okolo,.. i opcina pazi. Jedini kulturocid koji je pocinjen tu je kada je prije 50 god izgradjen put kroz lokalitet i neki stecci pomjereni. Ima obilje informacija na internetu o toj nekropoli, po nekima najljepsa u BiH. Uostalom moze se vidjeti i na ovom videu kakav je odnos prema nekropoli.
Tacan broj stecaka na sljedecim linkovima.
http://www.pozitivne.info/predstavljamo ... g-travnika
https://www.slobodnaevropa.org/a/zastit ... 80880.html
https://bs.wikipedia.org/wiki/Nekropola_Maculje
https://www.vitez.info/nekropola-stecak ... -unesco-a/
Buduci da se radi o izolovanom i udaljenom mjestu od ostalih kuca - po kojoj logici bi neko bas odatle vadio kamen za temelje kuca. Da maksuz tu dodje i vadi kamen a vecina kamena su masivni sanduci od par stotina kila. Da ne spominjemo vjekove ranije i silne kuce svih tih vjekova - kako se niko ranije ne sjeti bas odatle vaditi kamen. Eto nema drugdje kamena.
Mozda bi bi covjek tvoju informaciju shvatio ozbiljno i prijavio slucaj skrnavljenja nacionalnog blaga sa UNESCO liste. Ali buduci da si slagao da je ostalo samo 20 stecaka i na osnovu proste logike se samo moze zakljuciti da LAZES.
Dokle ide ta propaganda protiv muslimana da se i ovakve stvari izmisljaju. Da muslimani unistavaju stecke i time se slika koju stvarate o Bosnjacima i odnosu prema sredjovjekovlju dopunjuje. Sirenje lazi i neistina u cilju degradacije neke grupe je zakonski kaznjivo, fabrikovanje stereotipa bi trebalo biti. Barem ovo mjesto bi trebalo biti postedjeno toga.
Mogu da se kladim da ce ti pojedini hateri ovdje ipak aplaudirati.
- cyprus
#206 Re: SRBI:))
Tipična nacionalistička podvalaPoint. wrote:Eh bravo, uzeo si relevantnu neku hebenu fb stranicu. Nema dalje. Svi smo mi Turci.cyprus wrote:Prvo, današnja popularnost najjače stranke u Bošnjaka nema nikakve veze sa njihovom podaničkom turkofilijom? Minorna pojava, jelde?Point. wrote:Ne, jedini koji se pravite ludi ste vi koji furate ovu smijesnu pricu. Gdje su ti Bosnjaci pitam te, gdje izlaze da vidim jer ocigledno svojim ocima ne mogu vjerovati jer ti i tvoji srpski pobratimi kazete da Bosnjaci masovno briji na Tursku. Gdje izlaze? I evo i na ovoj temi o Srbima si uspio i ti i jos neki okrenuti pricu o Bosnjacima. Cudna ste vi sorta vi "bosanci", samo vam Bosnjaci trn u oku. Sto li, majku mu?
Drugo, evo ti link: https://www.facebook.com/RepublikaTurska/ pa pitaj neke od desetina hiljada članova ove grupe gdje izlaze, šta rade i tako to, a ako ti želudac dozvoljava, pregledaj i postove i komentare na istoj grupi...
Treće, ova tema je kurac od ovce i trebala se ključati čim je otvorena... A priču o Bošnjacima nisam okrenuo ja, nego sam samo replicirao na haznadareve gluposti...
Četvrto, znam da smo mi Bosanci čudnija sorta nego vi Šveđani, ali jebiga, tako nam grah pao
I pusti me tih djecijih fazona svedjani, dijaspora buhubuhu, vrlo dobro se na popisu vidjelo ko, sta i gdje. Ja vrlo dobro znam ko sam, upravi vi Bosanci ste malo zbunjeni gdje pripadate a sudeci prema komentarima na ovom forumu od prosvjetljenih i fol intelektualno superiornijih Bosanaca blizi ste srpskoj mantri. Ti si na jednoj temi Bosanac a na drugoj Jugosloven. Haj se ti prvo dogovori sa sobom sta bi bio.
Vi "Bosanci", dakle vas mizernih par hiljada sto ste se tako popisali ste popusili foru, pali na nekakvu velikosrpsku ublehu o Bosancima ali nije uspjelo jebiga pa vam je sada jedino ostalo da naprdjujete po forumimam i ispoljavate agresivnost i ljutnju prema Bosnjacima. Sto te nema nikad na nekoj temi gdje se kritikuje hrvatsko-srpska anti bosanska politika nego si se i na temi o Srbima nasao prozvan da napadas Bosnjake? Providan si i ti i svi satro Bosanci ovdje. Kako vam se samo da vise?
Dalje, ta stranica je samo jedan od reprezenata ovog o čemu govorim... I podsjećam da stranica ima preko 70 hiljada članova... A što u cyber, što u stvarnom prostoru postoji još na stotine primjera ovoga o čemu govorim...
A što se tiče Bosanaca, ne znam otkud to u ovoj priči, ali hajd da i to raščistim da se nejasnoće ne nastave dalje povlačiti... Ja sam i Jugoslaven i Bosanac (i Hercegovac)... Jugoslaven sam po svom jezičkom, etno-nacionalnom i kulturnom nasljeđu, a Bosanac (i Hercegovac) sam tako što je Bosna i Hercegovina moja domovina... Šta je nejasno? Isto kao što si ti Bošnjak i Šveđanin... I nema razloga da negoduješ - sigurno je da je ljepše biti Šveđanin nego Bosanac... Čak ti malo i zavidim... A obzirom da mi se obraćaš sa "Vi Bosanci", iz toga se može zaključiti da se ti ne vidiš u toj grupi ljudi kojima je Bosna i Hercegovina domovina... Dakle, čini mi se da si ti taj koji se treba dogovoriti sam sa sobom...
To da me nema na temama na kojima se kritikuje hrvatsko-srpska politika je još jedna izmišljotina... Samo je stvar u tome - na ovom forumu nema ni približno hrvatskih i srpskih nacionalista koliko ima bošnjačkih... Zato moji postovi usmjereni ka S-H nacionalizmu obično ostanu nezamjećeni, dok se za one koji su usmjereni kao bošnjačkom nacionalizmu vazda uhvati vas nekoliko
PS Ovo sve što sam tebi napisao važi i za haznadara... Međutim, kako on vazda ode preširoko u mantranju istih floskula, svrsishodnije je tebi odgovarat...
Last edited by cyprus on 02/07/2017 13:59, edited 1 time in total.
- Point.
#207 Re: SRBI:))
Zato sto su jednog dana Bosanci drugog Jugoslaveni. Zato kad napadaju Bosnjake onda im prica nije previse drugacija od Srba, koju tu istu Bosnu preziru.¤ jelena ¤ wrote:Čuj, molim te....šatro Bosanci i Bosanci pod navodnicima! A šta su to oni svi ako nisu Bosanci i ako su šatro Bosanci?Point. wrote:Vi "Bosanci", dakle....
svi satro Bosanci ovdje.
Samo se pitam od koga li si naučio da stavljaš tuđe identitete pod navodnike?
- Point.
#208 Re: SRBI:))
Znaci ti neku cyber grupu od 70.000 ljudi podvlacis kao relevantnu za narod koji broji preko 2 i po miliona ljudi? Meni sve to a i citavi moj krug i svetnozdar Bosnjaka koje poznajem govori da je ova pojava krajnje minorna i neznatna. Postoji, i takve ljude licno prezirem, ali nije to ni blizu onoga sto bi ti zelio da bude.cyprus wrote:
Tipična nacionalistička podvalaGdje sam ja rekao da su svi Bošnjaci Turci ili turkofili? Ja nisam rekao čak ni da su većina takvi... Ti smatraš da ćeš podmetanjem takvog "zaključka" nešto poentirati ili me diskreditirati - međutim, kurko
Ja sam samo ustvrdio da turkofilija među Bošnjacima nije minorna pojava... Jedan značajan broj Bošnjaka (ne tvrdim da su većina, ali nije ni riječ o minornom broju) gaji prema Turskoj i njenom sadašnjem režimu mnogo veće osjećaje od pukog prijateljstva... Nije Bosni i Hercegovini Turska ni jedini, ni najveći, ni najvažniji prijatelj, a jedino se prema Turskoj ispoljava ovolika količina emocija... Dakle, jedino ako ćeš se nastaviti pravit lud možeš sve to negirat...
Dalje, ta stranica je samo jedan od reprezenata ovog o čemu govorim... I podsjećam da stranica ima preko 70 hiljada članova... A što u cyber, što u stvarnom prostoru postoji još na stotine primjera ovoga o čemu govorim...
Ti budi i Kambodjanin, imas svako pravo da se osjecas tako, ali meni zvucis konfuzan kad si malo Jugoslaven (nepostojeca zemlja) malo Bosanac. I zasto ponavljas da sam ja Svedjanin, ja nikad nisam rekao da se osjecam Svedjaninom ni u jednom trenu.cyprus wrote: A što se tiče Bosanaca, ne znam otkud to u ovoj priči, ali hajd da i to raščistim da se nejasnoće ne nastave dalje povlačiti... Ja sam i Jugoslaven i Bosanac (i Hercegovac)... Jugoslaven sam po svom jezičkom, etno-nacionalnom i kulturnom nasljeđu, a Bosanac (i Hercegovac) sam tako što je Bosna i Hercegovina moja domovina... Šta je nejasno? Isto kao što si ti Bošnjak i Šveđanin... I nema razloga da negoduješ - sigurno je da je ljepše biti Šveđanin nego Bosanac... Čak ti malo i zavidim... A obzirom da mi se obraćaš sa "Vi Bosanci", iz toga se može zaključiti da se ti ne vidiš u toj grupi ljudi kojima je Bosna i Hercegovina domovina... Dakle, čini mi se da si ti taj koji se treba dogovoriti sam sa sobom...
I evo, dolazimo do te poznate mantre neshvacenih i prosvjetljenih Bosanaca....svi su antibosanski osim vas par hiljada. Popusti me ovim bshitom. Po cemu je moj post anti bosanski?cyprus wrote: To da me nema na temama na kojima se kritikuje hrvatsko-srpska politika je još jedna izmišljotina... Samo je stvar u tome - na ovom forumu nema ni približno hrvatskih i srpskih nacionalista koliko ima bošnjačkih... Zato moji postovi usmjereni ka S-H nacionalizmu obično ostanu nezamjećeni, dok se za one koji su usmjereni kao bošnjačkom nacionalizmu vazda uhvati vas nekolikoA što se tiče anti-bosanske politike, ja koliko vidim, tvoj post je jedan od tipičnih anti-bosanskih...
PS Ovo sve što sam tebi napisao važi i za haznadara... Međutim, kako on vazda ode preširoko u mantranju istih floskula, svrsishodnije je tebi odgovarat...
- Sanjarko
#209 Re: SRBI:))
Pa mi Bosanci smo prirodno priglupi, pa ni ne trazimo opravdanje. Svjesni smo toga da smo priglupi. Priznajemo da smo priglupi, ja barem za ostale ne znam. A bas braca nismo, jb brata koji me hoce u grob poslat, i koji mi o glavi radi. Taj meni nije brat.KENJAC wrote:Gdje Bosanac trazi opravdanje za svoje gluposti ?Vizionar 1985 wrote:Pa Srpski i Hrvatski forumi itd. puni trkeljanja o nama. Kako ce nas u more, itd. Sta se sve tamo valja. Znaci ovo samo prekrizis i stavis Srbin ili Hrvat a temu ko zna ko je otvorio. Ne sjecam se koji forumas, da ne znas njegov indentitet mozda.KENJAC wrote:Sta radi Bosanac kad se nadje u ćorsokaku ?
Otvori jos jednu temu o Srbima !
Pa medju Srbima i Hrvatima !
I ovdje isto tako mezes u isti kontekst staviti i Srbe i Hrvate... Sve isto a sve tako razlicito!
Al to priznat, e to nece niko! A kad im kazes da svi lice jedno na drugog ko braca hece da te rastrgaju.
Kako vam se svijet smije. Kako ce vas istorija zalit. Kako ce vas djeca proklinjat.
Last edited by Sanjarko on 02/07/2017 15:19, edited 1 time in total.
- cyprus
#210 Re: SRBI:))
Dozvoli:Point. wrote:Po cemu je moj post anti bosanski?
Dakle, iz posta u post: vi Bosanci vako, vi Bosanci nako... I nisi anti-bosanski orijentisan?Point. wrote:Eh bravo, uzeo si relevantnu neku hebenu fb stranicu. Nema dalje. Svi smo mi Turci.
I pusti me tih djecijih fazona svedjani, dijaspora buhubuhu, vrlo dobro se na popisu vidjelo ko, sta i gdje. Ja vrlo dobro znam ko sam, upravi vi Bosanci ste malo zbunjeni gdje pripadate a sudeci prema komentarima na ovom forumu od prosvjetljenih i fol intelektualno superiornijih Bosanaca blizi ste srpskoj mantri. Ti si na jednoj temi Bosanac a na drugoj Jugosloven. Haj se ti prvo dogovori sa sobom sta bi bio.
Vi "Bosanci", dakle vas mizernih par hiljada sto ste se tako popisali ste popusili foru, pali na nekakvu velikosrpsku ublehu o Bosancima ali nije uspjelo jebiga pa vam je sada jedino ostalo da naprdjujete po forumimam i ispoljavate agresivnost i ljutnju prema Bosnjacima. Sto te nema nikad na nekoj temi gdje se kritikuje hrvatsko-srpska anti bosanska politika nego si se i na temi o Srbima nasao prozvan da napadas Bosnjake? Providan si i ti i svi satro Bosanci ovdje. Kako vam se samo da vise?
- Sanjarko
#211 Re: SRBI:))
Ti barem imas i tavan i magazu. Gdje ja da nadzem ikonu i sahovnicu. Jedino ako maznem iz neke crkve.TheMule wrote:Elem, ja prije nekog vremena otiso do nane da cistim tavan, kad tamo pod slojem prasine u kutiji ikona. E vidi bas, reko. Kasnije odem u magazu, kad tamo u cosku sahovnica nekog bana Stejpana. Sta sad u p.m? Tamam sam mislio da sam otkrio identitet, a sad opet zbunjen. Da li je moguce da su svi Hrvati ustvari Srbi?
- Sanjarko
#212 Re: SRBI:))
Ma narod se o svom jadu zabavio. Samo ga zanima da ima sta danas i sutra za popit, pojest. Ne zanima ga proslost, ne zivi u proslosti. Gleda samo danasnjost i buducnost, takvi smo izgleda uvijek bili. Ozalimo, prezalimo i nastavimo dalje.Kejn wrote:Odgovorno ti tvrdim da nije tako.Al-Batros wrote:
Bošnjaci ne provlače svoje sultane očito da veze nemaš šta pričaš. Bošnjaci najviše provlače svoju pred Tursku historiju. Odgovorno tvrdim da prosječan Bošnjak zna mnogo više o pred Turskoj historiji Bosne nego što zna o prilikama koji su vladali u Bosanskom Vilajetu. Nigdje nisam vidio neki kip Turskom Sultanu. Ali sam vidio kipove koje veličaju Tvrtka i Stećke (replika zgošćanskog stećka pred paralmetnom). Ta priča nekog veličanja okupatora kod Bošnjaka je prenapuhana i uglavnom služi za diskreditaciju Bošnjaka od strane Srpskih i Hrvatskih nacionalista.
Koja je definicija prosječnog Bošnjaka?
Niko ne govori da nema Turkofilije kod Bošnjaka jer je Turska prijateljska zemlja što je sasvim normalno, međutim:
Ko promoviše pred Tursku historiju Bosne na internetu : najveća srednjovjekovna fb stranica na internetu dinastrija kotromanić
Odgovor: Muslimani Bošnjaci
Ko promoviše pred Tursku historiju Bosne putem odjevnih predmeta Bosnian Kingdom?
Ko promoviše pred Tursku historiju Bosne na internetu: Bošnjaci muslimani
Ko je prvi podigao spomenik nekom Bosanskom Kralju u ovoj državi?
Ovo su ČINJENICE!
Mojne mi tih ko je Katarina ko je ta vlahnja fazona. To kad budeš sjelio sa onim duducima na poskoku i forumu Herceg Bosnia. Tamo prosipaj svoje šuplje.
- Sanjarko
#213 Re: SRBI:))
Prijavljeno.Slutim Konje wrote:Jadni ovi srbi, nevalja kad su četnici, nevalja kad nisu četnici, pa odjednom svi četnici, pa momci jeste li spremni?Ako niste spremite se spremite.
____________________________________________________________________________________________________________
Ne kontam kako ne dosadi pojedincima se klonirat itd. Kod mene sve transparentno, sa istim mejlom, isto sve, indentitet modovi znaju vjerovatno.
Za vas mrznja toliko jede. Pojest ce vas, izjest ce vas iznutra.
- insomnia78
#214 Re: SRBI:))
Ma bolestan lik. Ovo mu je sedam hiljaditi put da se klonira
-
alipasijaner
#215 Re: SRBI:))
Apsolutno se slazem s tobom samo sam kontrapitanjem postavio pitanje upuceno u istom pravcu ali suprotnom smjeru kojim je zapoceta tema..hAZNADAR wrote: I naravno - Bosnjaci ne naginju Palestini, Iranu,.. nego prosto imaju simpatije i na politickoj razini prijateljske odnose. Isto kao i sa zemljama Evrope,.. druga je stvar sto postoji pritisak na Iran napr od nekih politika u svijetu i ako neko nije neprijateljski - analogno naginje?
Ta logika samo vazi u slucaju Bosnjaka koji mrze zapad i krscanstvo,. poput vehabija u Becu i sl. Tu se jedino moze postaviti pitanje zasto koristis socijalu zemlje i ostale usluge a mrzis i zemlju i krscanstvo i propagiras propast te zemlje.
Ali generalizovati sve Bosnjake i proizvoditi teoriju da su muslimani i po eutomatizmu neprijatelji zapada je nidje veze. Moze isto tako postaviti pitanje svih ambasada i predstavnistava sa zapada u samom Sarajevu - pa reci kako smo licemjeri jer ih trpimo kod svoje kuce a analogno mrzimo.
Ko je uopce ikada plasirao to da svi Srbi mrze Ameriku i zapad i svi Bosnjaci takodjer?
- Sanjarko
#216 Re: SRBI:))
Ma dobro, lazem nije sve isto jer sam duduk sto se informatike tice i jos manican, a ne moze se na ovim forumima nik itd. mijenjat tako lako ko na nekim drugim. Htjeo sam sve isto, ne krijem indentitet uopste. Ne bi problem bio ni da je sa fejsa indentitet. Fakat ne kontam sta imaju u ovome svemu, pored svih svojih problema, problema koje imaju im clanovi porodice, prijatelji, drustvo oni ovo rade, i ne kontam kako im ne dojadi.insomnia78 wrote:Ma bolestan lik. Ovo mu je sedam hiljaditi put da se klonira
PS. Nemas avatara. Ponovo.
- Sanjarko
#217 Re: SRBI:))
Pola vas nema.Vizionar 1985 wrote:
PS. Nemas avatara. Ponovo.
- BHCluster
#218 Re: SRBI:))
Poenta je da se radi o Bosnjacima koji su u ocima ovakvih uvijek donji ma sta god radili. A najvise sto ti ove "Bosance" najvise boli to sto ti takvi Bosnjaci u najvecem broju stali u odbranu ove Drzave.hAZNADAR wrote:Prvo - ljudi ne glasaju za SDA zbog odnosa SDA sa turskom vec iz mnogo drugih razloga. Inace bi medju strankama bio populisticki natjecaj u ulizivanju i hvalisanju Turske. Turkofilija postoji ali minorno. Problem je kada obicni respekt, prijateljske odnose ili interesno prijateljske odnose krenes tumaciti kao turkofiliju. Isto kao oni sto tvrde da Bosnjaci naginju Iranu, Palestini i analogno tome su neprijatelji njihovim neprijateljima - samo zato sto Bosnjaci nisu ukljuceni u diplomatski rat i osude kao neke politike u svijetu.cyprus wrote:Prvo, današnja popularnost najjače stranke u Bošnjaka nema nikakve veze sa njihovom podaničkom turkofilijom? Minorna pojava, jelde?Point. wrote:
Ne, jedini koji se pravite ludi ste vi koji furate ovu smijesnu pricu. Gdje su ti Bosnjaci pitam te, gdje izlaze da vidim jer ocigledno svojim ocima ne mogu vjerovati jer ti i tvoji srpski pobratimi kazete da Bosnjaci masovno briji na Tursku. Gdje izlaze? I evo i na ovoj temi o Srbima si uspio i ti i jos neki okrenuti pricu o Bosnjacima. Cudna ste vi sorta vi "bosanci", samo vam Bosnjaci trn u oku. Sto li, majku mu?
drugo - lajk nekoj grupi koja postuje tursku nije isto kao turkofilija. Jesu li germanofili svi koji su lajkali Njemacka facebook page - 104 000 njih? Ili amerofili svi koji nisu ovdje na forumu napali stranicu Amerika fan page? Istina je samo u tome da ti i slicni nalazite ono sto zelite da nalazite i selektirate. Isto kao oni radikalni muslimani koji dodju u Sarajevo, vide par prezimena na interfonu zgrada, par imena na TV i zakljuce kako je Sarajevo vlaski grad. Ili oni koji vide par pokrivenih cura pa pricaju o talibanizaciji Sarajeva. Ili oni sto im nije mrsko(ziva istina) doci u Sarajevo i uci u masu WC dok ne nadju flasu vode negdje i to stave na interenet i eto - islamizacija Sarajeva. Ili oni sto ne nadju sunku na pici u svakoj piceriji. Ili oni sto pricaju o licemjernosti, prodanosti,.. Bosnjaka zbog kipa Papi kod Katedrale. Svi ste vi samo hateri sa svojim fobijama i svojim demonima. Niste sposobni vidjeti realnost oko sebe vec gledate samo ono sto mrzite i tu dodate svega i pomnozite.
trece - vezano za to tvoja prica o ucestalosti i zastupljenosti turskih zastava nije nista drugo no prepuhivanje, pretjerivanje, selekcija,... gdje pravis stereotip da Bosnje vise masu turskim zastavama nego Turci sami. A to sjeda ko kec na desetku onoj glupoj prici kako Bosnjaci nisu nacija istog ranga kao ostali, kako su samo podanicke sluge i sl
Cetvrto - kada vec upotrebljavas Bosanci u ovoj prilici - po ko zna koji put i sam pravis antireklamu. Mozda bi ta bosanska ideja i imala neke sanse da nije islamofobije i netolerancije. De nastavite - sto bi stali samo na Turskoj. Ima i Saudija, Iran, pizda materina, neonacizam danasnjice,... za sve se moze naci slika na googlu i to prezentirati evo kakvi su Bosnjaci i u sta vjeruju.
- LBVIEW
#219 Re: SRBI:))
Da se vratimo na temu: osvestanje spomenika cetnickim zlikovcima iz II Svjetskog rata, paradiranje cetnika tik uz masovne grobnice, instuticionalno negiranje, minimiziranje i relativizacija srpskih zlocina/genocida i si. nema veze s cim kod Srba? Ili ovdje vrijede neka druga pravila, kako smo uostalom od takvih kao ti i navikli?cyprus wrote:Prvo, današnja popularnost najjače stranke u Bošnjaka nema nikakve veze sa njihovom podaničkom turkofilijom? Minorna pojava, jelde?Point. wrote:Ne, jedini koji se pravite ludi ste vi koji furate ovu smijesnu pricu. Gdje su ti Bosnjaci pitam te, gdje izlaze da vidim jer ocigledno svojim ocima ne mogu vjerovati jer ti i tvoji srpski pobratimi kazete da Bosnjaci masovno briji na Tursku. Gdje izlaze? I evo i na ovoj temi o Srbima si uspio i ti i jos neki okrenuti pricu o Bosnjacima. Cudna ste vi sorta vi "bosanci", samo vam Bosnjaci trn u oku. Sto li, majku mu?cyprus wrote:
Dobro, znači pravit ćemo se ludi... OK...
- Sanjarko
#220 Re: SRBI:))
Nemojte tako. Mislim da kipar nije zlonamjeran, ali previse pridaje kod/u nas. Ima svega i kod/u nas, ali pola nije iz zlonamjernosti, nego iz gluposti itd. Dok drugdje je bas zla namjera i to institucionalna. Niko nije ni pisno za onu zemlju sto je Nemanja Kusturica oteo za onaj park i slicno. Ja jesam, cak sam ga i prokunio u mislima, iako sam kunjenje povuko poslije. Ali mislim da se to ne moze povuc kad se jednom kaze, pomisli.
- cyprus
#221 Re: SRBI:))
Pa neko tvoje, Pointove i haznadarove logike bi rekao da su to minorne pojaveLBVIEW wrote:Da se vratimo na temu: osvestanje spomenika cetnickim zlikovcima iz II Svjetskog rata, paradiranje cetnika tik uz masovne grobnice, instuticionalno negiranje, minimiziranje i relativizacija srpskih zlocina/genocida i si. nema veze s cim kod Srba? Ili ovdje vrijede neka druga pravila, kako smo uostalom od takvih kao ti i navikli?
- LBVIEW
#222 Re: SRBI:))
De se ti prvo izjasni, tj. odgovori na moje pitanje, cisto da vidimo dokle seze principijelnost, odnosno da li se, kao po obicaju, koriste dvostruki arsini za slicne pojave, pa cemo dalje.cyprus wrote:Pa neko tvoje, Pointove i haznadarove logike bi rekao da su to minorne pojaveLBVIEW wrote:Da se vratimo na temu: osvestanje spomenika cetnickim zlikovcima iz II Svjetskog rata, paradiranje cetnika tik uz masovne grobnice, instuticionalno negiranje, minimiziranje i relativizacija srpskih zlocina/genocida i si. nema veze s cim kod Srba? Ili ovdje vrijede neka druga pravila, kako smo uostalom od takvih kao ti i navikli?Ja međutim ne bih... Na kakva li si to druga pravila od mene navikao?
-
TheMule
#223 Re: SRBI:))
Ne vjerujem ti! Pitaj dedu ili nanu, gdje su je sakrili!Vizionar 1985 wrote:Ti barem imas i tavan i magazu. Gdje ja da nadzem ikonu i sahovnicu. Jedino ako maznem iz neke crkve.TheMule wrote:Elem, ja prije nekog vremena otiso do nane da cistim tavan, kad tamo pod slojem prasine u kutiji ikona. E vidi bas, reko. Kasnije odem u magazu, kad tamo u cosku sahovnica nekog bana Stejpana. Sta sad u p.m? Tamam sam mislio da sam otkrio identitet, a sad opet zbunjen. Da li je moguce da su svi Hrvati ustvari Srbi?
-
Fudo387
#225 Re: SRBI:))
Provjeri tamo gdje su prisarafili satelitsku antenu na balkon. Ja sam svoju tu nasao kad smo jedne godine prosirili balkon da nam komsije pocrkaju od zavisti. Bila i poruka, dragi Fudo ako ovo nekad nadjes mijenjaj ime u Milojko, tvoj pradeda Jovo.Vizionar 1985 wrote:Ti barem imas i tavan i magazu. Gdje ja da nadzem ikonu i sahovnicu. Jedino ako maznem iz neke crkve.TheMule wrote:Elem, ja prije nekog vremena otiso do nane da cistim tavan, kad tamo pod slojem prasine u kutiji ikona. E vidi bas, reko. Kasnije odem u magazu, kad tamo u cosku sahovnica nekog bana Stejpana. Sta sad u p.m? Tamam sam mislio da sam otkrio identitet, a sad opet zbunjen. Da li je moguce da su svi Hrvati ustvari Srbi?
Meni je cim smo poceli nesta bilo sumnjivo, pitam starog sto je pradedo stavio sam' tri sarafa, on suti i ni jedne.