Ovo je izjava oca prije nego je uopste pokrenuo saopstvenu istragu. Mozes ti i boljeMensurM wrote:Kaze tata da su ga zamijenili s nekim. Hmmmemmir1 wrote:Ne vjerujem ja da je tu bilo motiva da ga se ubije, no vjerujem da su ga namjeravali prebit i udarci palicom su bili fatalni.
Slučaj Dženan Memić
-
lijepa u dusi
#201 Re: Slučaj Dženan Memić
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#202 Re: Slučaj Dženan Memić
Ovo sto @lijepa u dusi kaze, mislim da ne moze niko pobiti to da se sinovi mocnika koji naprave sranje stite.
Stite se i u sredjenijim drzavama, sigurno. Samo, kod nas je ovo otislo u neku stvar.
Vidimo na primjeru onih debila iz Olova kako ima pravde, ali u slucaju kad je neka bijeda u pitanju.
Ko je odgovarao za smrt onog bicikliste u pljacki banke na Ilidzi?
Sta je sa x slucajeva udesa gdje se dobiju mizerne kazne? Ili slucajevi potezanja oruzja i ubistava, a ono levat dobije par godina i zbog dobrog vladanja, hajde ranije vani
Onaj ko kaze da je nase sudstvo, ali i komplet sudska, izvrsna i zakonodavna vlast u vinklu, taj ili nas zajebaje ili nema pojma. Ne znam sta trece moze biti.
Stite se i u sredjenijim drzavama, sigurno. Samo, kod nas je ovo otislo u neku stvar.
Vidimo na primjeru onih debila iz Olova kako ima pravde, ali u slucaju kad je neka bijeda u pitanju.
Ko je odgovarao za smrt onog bicikliste u pljacki banke na Ilidzi?
Sta je sa x slucajeva udesa gdje se dobiju mizerne kazne? Ili slucajevi potezanja oruzja i ubistava, a ono levat dobije par godina i zbog dobrog vladanja, hajde ranije vani
Onaj ko kaze da je nase sudstvo, ali i komplet sudska, izvrsna i zakonodavna vlast u vinklu, taj ili nas zajebaje ili nema pojma. Ne znam sta trece moze biti.
-
PM72
#203 Re: Slučaj Dženan Memić
To je šuplja priča.Niko od nas ne može napraviti pravnu državu ganjajući svoju pravdu.Ovo je Bosna i sila jedino poznaje silu.Što ovakvih slučajeva nema na Kosovu ili Albaniji?lijepa u dusi wrote:Ne shvatas sustinu Murizove borbe. Ovo nije borba samo za Dzenana, vec za sve naredne Dzenane koji se mogu desiti u ovom cirkusu od grada, drzave. Lahko bi Muriz rijesio svoj problem ali bi oni koji trebaju da nas stite od ubica ostali neotkriveni, u mogucnosti da rade na stetu sutra bilo kome od nas.PM72 wrote:Više mi je i ova tema dojadila.Te ovaj je ili onaj,reći ću ime pa neću,ne valja ovaj ili onaj.Nedao Bog zla slučaja ali meni da neko ubije dijete i da znam ko je - ne bi mi trebalo tužiteljstvo i ganjanje pravne države.Pobio bi govna i zatro im sjeme.Pa neka košta koliko god.
-
lijepa u dusi
#204 Re: Slučaj Dženan Memić
Po njihovoj rekostrukciji, tijelo je preletilo preko kombija (visokog 195 cm, Dzenan 190 cm visok, kako?) i palo iza 8 metara, zavrsivsi samo a jednom povredom- povredom glave. Koja je brzina vozila te visine trebala biti da tijelo te visine prebaci preko, iza sebe 8 metara?! Rekonstrukcija kaze 45 km/h. Alisa tvrdi da kombi koji juri (za tadasnje uslove ceate u aleji, juri; po cijem nalogu je aleja asfaltirana odmah nakon ubistva?!) 45 km/h po rupama, nije cula vec je bila tisina. Nakon toga famozna amnezija i bjezanija iz drzave.TheMule wrote:Znao sam jednog koji je motorm udario kombi i onda preletio preko njeg i pao na asfalt na drugu stranu. Poderana koza na nogama i rukama ko da je bio u pozaru pa izgorio. Nema sanse da bi ovaj Dzenan imo male povrede u slucaju direktnog udarca.
Ulovite djevojku, tog svjedoka i Rome, i sve ispitajte ponaosob dok se djele batine ko bombone - dok ne propjevaju
A onda, ubicu, vjestaka, i oca u Zenicu na 20 godina bez penzije kad izadju.
A Dalidu - dozivotno. Taj rad sudova je nedopustiv i izvor svog zla u BiH
Po kojim se ovo zakonima fizike odvijalo?
Dalje, Ljubo kaze da nije ni primijetio da je nekog udario vec mu Vasvija rekla, pa je pogledao i uocio iza sebe tijelo na istom retrovizoru koji je bio slomljen i zavrnut prema unutra (tako su oni rekli u nekoj drugoj izjavi).
Koliko malouman i potkupljiv moras biti da branis Alisu i smatras ovaj slucaj ispravno vodjenim?
Postoji jos mnogo nelogicnosti ali drugom prilikom.
-
lijepa u dusi
#205 Re: Slučaj Dženan Memić
Muriz ovo vidi kao ispravan nacin borbe i hiljade ga podrzavaju. Muriz nije ubica i nasilje ne opravdava nasilje. Muriz je vjernik i vjeruje u Bozju kaznu, a on ce se pobrinuti za kaznu na ovom svijetu.PM72 wrote:To je šuplja priča.Niko od nas ne može napraviti pravnu državu ganjajući svoju pravdu.Ovo je Bosna i sila jedino poznaje silu.Što ovakvih slučajeva nema na Kosovu ili Albaniji?lijepa u dusi wrote:Ne shvatas sustinu Murizove borbe. Ovo nije borba samo za Dzenana, vec za sve naredne Dzenane koji se mogu desiti u ovom cirkusu od grada, drzave. Lahko bi Muriz rijesio svoj problem ali bi oni koji trebaju da nas stite od ubica ostali neotkriveni, u mogucnosti da rade na stetu sutra bilo kome od nas.PM72 wrote:Više mi je i ova tema dojadila.Te ovaj je ili onaj,reći ću ime pa neću,ne valja ovaj ili onaj.Nedao Bog zla slučaja ali meni da neko ubije dijete i da znam ko je - ne bi mi trebalo tužiteljstvo i ganjanje pravne države.Pobio bi govna i zatro im sjeme.Pa neka košta koliko god.
-
lijepa u dusi
#206 Re: Slučaj Dženan Memić
Problem je kurcenje mocnika i cinjenica da se uglavnom petljaju sa sitnijim ribama, kokuzima, neutjecajnim ljudima, pa su mislili tako ce biti i sa Murizom. Ali se ispostavi da je Muriz tvrd orah, dokazi se podmecu, nelogicnosti sve vise, a Muriz i dalje kopa, ovi tonu sve dublje. Sad bi mozda i priznali gresku da to nije otislo predaleko i da u sve to nije ukljuceno 20ak ljudi.
Kad cete shvatiti da je ovo drzava par ljudi, svi ljudi na funkcijama imaju nekog iz sjene ko vuce sve konce, a oni su marionete?! Kako babo kaze, tako je. Cak i bez novca, jedan covjek sve funkcionere drzi u saci jer ih je on tu i postavio i ima da igraju kako on svira. Od novog komesara pa nadalje, svi!
Kad cete shvatiti da je ovo drzava par ljudi, svi ljudi na funkcijama imaju nekog iz sjene ko vuce sve konce, a oni su marionete?! Kako babo kaze, tako je. Cak i bez novca, jedan covjek sve funkcionere drzi u saci jer ih je on tu i postavio i ima da igraju kako on svira. Od novog komesara pa nadalje, svi!
-
PM72
#207 Re: Slučaj Dženan Memić
Poštujem ga i cijenim kao čovjeka,njegov gubitak i bol .Pogotovo njegov sabur.Samo ne vjerujem u priču o božjoj kazni.Ratni zločinci što pobiše na hiljade ljudi nisu kažnjeni božijim sudom nego daju izjave,dočekuju ih kao heroje i izdaju knjige.Gdje je tu božiji sud pošto ovozemaljski nije polučio rezultat? Poješće jorgan kad bude umirao? Aha.Malo morgen.Priča o božjoj kazni je ubleha kojom neuke mase drže pod kontrolom.Ja vjerujem samo u ovozemaljski sud- metak u čelo ili oko za oko.Ostaneš bez vlastitog djeteta zarad nečije sile ili hira i onda čekaš božju kaznu kad zemaljske nema?Muriz ovo vidi kao ispravan nacin borbe i hiljade ga podrzavaju. Muriz nije ubica i nasilje ne opravdava nasilje. Muriz je vjernik i vjeruje u Bozju kaznu, a on ce se pobrinuti za kaznu na ovom svijetu.
- Dr. Kuca
#208 Re: Slučaj Dženan Memić
Strasno sta se desava.
-
lijepa u dusi
#209 Re: Slučaj Dženan Memić
Ja se dobrim dijelom slazem s tobom ali ne mogu i ne zelim nikome ja nametati svoje stavove. Covjek odlucio ovako da se bori, ja mogu samo svim srcem biti uz njega i podrzavati tu borbu, na koji god nacin on zeli.PM72 wrote:Poštujem ga i cijenim kao čovjeka,njegov gubitak i bol .Pogotovo njegov sabur.Samo ne vjerujem u priču o božjoj kazni.Ratni zločinci što pobiše na hiljade ljudi nisu kažnjeni božijim sudom nego daju izjave,dočekuju ih kao heroje i izdaju knjige.Gdje je tu božiji sud pošto ovozemaljski nije polučio rezultat? Poješće jorgan kad bude umirao? Aha.Malo morgen.Priča o božjoj kazni je ubleha kojom neuke mase drže pod kontrolom.Ja vjerujem samo u ovozemaljski sud- metak u čelo ili oko za oko.Ostaneš bez vlastitog djeteta zarad nečije sile ili hira i onda čekaš božju kaznu kad zemaljske nema?Muriz ovo vidi kao ispravan nacin borbe i hiljade ga podrzavaju. Muriz nije ubica i nasilje ne opravdava nasilje. Muriz je vjernik i vjeruje u Bozju kaznu, a on ce se pobrinuti za kaznu na ovom svijetu.
- JThomas
#210 Re: Slučaj Dženan Memić
ovo kako radi je zasad i u ovakvoj situaciji jedino pravilno. nek' se kontradikcije i promjene verzija redaju.
- Sara03
#211 Re: Slučaj Dženan Memić
Krvna osveta.PM72 wrote:To je šuplja priča.Niko od nas ne može napraviti pravnu državu ganjajući svoju pravdu.Ovo je Bosna i sila jedino poznaje silu. Što ovakvih slučajeva nema na Kosovu ili Albaniji?lijepa u dusi wrote:Ne shvatas sustinu Murizove borbe. Ovo nije borba samo za Dzenana, vec za sve naredne Dzenane koji se mogu desiti u ovom cirkusu od grada, drzave. Lahko bi Muriz rijesio svoj problem ali bi oni koji trebaju da nas stite od ubica ostali neotkriveni, u mogucnosti da rade na stetu sutra bilo kome od nas.PM72 wrote:Više mi je i ova tema dojadila.Te ovaj je ili onaj,reći ću ime pa neću,ne valja ovaj ili onaj.Nedao Bog zla slučaja ali meni da neko ubije dijete i da znam ko je - ne bi mi trebalo tužiteljstvo i ganjanje pravne države.Pobio bi govna i zatro im sjeme.Pa neka košta koliko god.
- ovo_malo_duse
#212 Re: Slučaj Dženan Memić
Da se jednom slozim i sa tobom.PM72 wrote:Poštujem ga i cijenim kao čovjeka,njegov gubitak i bol .Pogotovo njegov sabur.Samo ne vjerujem u priču o božjoj kazni.Ratni zločinci što pobiše na hiljade ljudi nisu kažnjeni božijim sudom nego daju izjave,dočekuju ih kao heroje i izdaju knjige.Gdje je tu božiji sud pošto ovozemaljski nije polučio rezultat? Poješće jorgan kad bude umirao? Aha.Malo morgen.Priča o božjoj kazni je ubleha kojom neuke mase drže pod kontrolom.Ja vjerujem samo u ovozemaljski sud- metak u čelo ili oko za oko.Ostaneš bez vlastitog djeteta zarad nečije sile ili hira i onda čekaš božju kaznu kad zemaljske nema?Muriz ovo vidi kao ispravan nacin borbe i hiljade ga podrzavaju. Muriz nije ubica i nasilje ne opravdava nasilje. Muriz je vjernik i vjeruje u Bozju kaznu, a on ce se pobrinuti za kaznu na ovom svijetu.
Nek Allah dragi pomogne Murizu u njegovoj borbi, treba ga podrzati ako treba i finasijski ali da bogda sceri da se udas....
Treba ovu kuju Alisu uhvatit i onda laganini metode ala CIA dok sve fino ne isprica u kameru ko, kako, zasto. Ona sve zna.... Nasao bih je u misijoj rupi ,da se u Raqqi kod Isila u neku magazu sakrije nasao bih je i priznala bih ona meni sve
-
zenit dozic
#213 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni je najjaca prica ja bi ovo,ja bi ono. Ma bi da ne kazem sta.ovo_malo_duse wrote:Da se jednom slozim i sa tobom.PM72 wrote:Poštujem ga i cijenim kao čovjeka,njegov gubitak i bol .Pogotovo njegov sabur.Samo ne vjerujem u priču o božjoj kazni.Ratni zločinci što pobiše na hiljade ljudi nisu kažnjeni božijim sudom nego daju izjave,dočekuju ih kao heroje i izdaju knjige.Gdje je tu božiji sud pošto ovozemaljski nije polučio rezultat? Poješće jorgan kad bude umirao? Aha.Malo morgen.Priča o božjoj kazni je ubleha kojom neuke mase drže pod kontrolom.Ja vjerujem samo u ovozemaljski sud- metak u čelo ili oko za oko.Ostaneš bez vlastitog djeteta zarad nečije sile ili hira i onda čekaš božju kaznu kad zemaljske nema?Muriz ovo vidi kao ispravan nacin borbe i hiljade ga podrzavaju. Muriz nije ubica i nasilje ne opravdava nasilje. Muriz je vjernik i vjeruje u Bozju kaznu, a on ce se pobrinuti za kaznu na ovom svijetu.
Nek Allah dragi pomogne Murizu u njegovoj borbi, treba ga podrzati ako treba i finasijski ali da bogda sceri da se udas....
Treba ovu kuju Alisu uhvatit i onda laganini metode ala CIA dok sve fino ne isprica u kameru ko, kako, zasto. Ona sve zna.... Nasao bih je u misijoj rupi ,da se u Raqqi kod Isila u neku magazu sakrije nasao bih je i priznala bih ona meni sve
De mi recite ko je u bosni od rata na ovamo osvetio nekog svog
Ratni zlocinci slobodno setaju, ili izdrze neku kaznu pa opet setaju, ubice također izdrze kaznu pa opet setaju.
Stipu mi te price ja bi rokno da je mog. 25 god proslo rezultat se vidi. Nigdje tog rokanja osim na forumima, facebooku ili kafi.
- DaffyDuck
#214 Re: Slučaj Dženan Memić
Sve znas, al ne znas ko je BudnjoMensurM wrote:Jes. Muamer ti je ubica. Sin Alije Budnje. Ne znam ko je taj Budnjo, al je navodno pravo mocan. Toliko mocan da je potplatio 100 ljudi u ovom slucaju kako bi zastitio sina ubicu.
I obitelj Memic zna ko je ubica, al oni ce reci samo prezime. Cekaju da tuziteljica Dalida kaze ime.
Evo da ti bude jasnije, babo Budnjo, prvi s lijeva, roza kosulja, crvena kravata i brkovi:

-
Nadzorna_ploca
#215 Re: Slučaj Dženan Memić
Ne znam ni ja i nije mi ni zao jer mi se od ovakve face povraca.
Meni nije samo jasno zasto uopste ubistvo? Kome je rahmetli Dzenan smetao? Volio bih da mi neko to odgovori, zasto je ovom tajkunu smetao jedan takav momak.
Meni nije samo jasno zasto uopste ubistvo? Kome je rahmetli Dzenan smetao? Volio bih da mi neko to odgovori, zasto je ovom tajkunu smetao jedan takav momak.
- Thorgerson
#216 Re: Slučaj Dženan Memić
Bilo je jos nekih povreda, razderotina. Receno je da je primarna povreda, ona na glavi. Ja koliko sam shvatio, dakle prva povreda koja se desila je ta na glavi. Na obdukciji je tako utvrdjeno.karanana wrote:isto ko sto nije realno da udarac autom nanosi samo povrede glave, tako mi nije realno da neko premlacivanje koje vodi do kome i smrti moze biti naneseno samo na glavi. posebno ako inicijelna namjera nije da se osoba ubije. izadjes sa bejzbol palicom i udaras po rebrima, stomaku, nogama, mozda glavi. ali ne samo i iskljucivo po glavi.
Znaci Dzenanova prva ozljeda je ozljeda glave. Niko od vjestaka nije objasnio kako se to moglo desiti? A to pogotovo ne moze objasniti ni MensuM, samo palamudi ovdje bezveze i postavlja kojekakve citate ko papagaj. Njemu to nije teorija zavjere - da kombi visine 195 udari momka samo u glavu?
Pitas ga konkretno. On ti postavi link, svjedocenje vjestaka, koji opet nista nije rekao konkretno. Ili ti kaze da vjeruje tuzilastvu, sve ostalo zavjera.
Dakle, kako je momka kombi mogao udariti samo u glavu? Kako ga je mogao kombi udariti ako je hodao tik do Alise dodirivali se ramenima? Kako Alisa nije cula kombi? Pa ko god je setao Alejom, po danu kad vrvi od ljudi, cujes bolan konja kako dahce na 300 metara, da ne cujes ovog bumbara navecer kad je mir i tisina?!
Zasto tu rekonstrukciju nisu uradili? Zasto nisu stavili Alisu u 22h navecer ili koliko vec i onda upalili ovog T4 bumbara na jedno 1km, pa je pitali cuje li. Vjerovatno bi doktorica onda propisala da ima ostecenje sluha i da ne cuje od djetinjstva.
- Thorgerson
#217 Re: Slučaj Dženan Memić
Vidi, ne mora znaciti da je planirano da se momak ubije. Vjerovatno ni nije. Da ga se planiralo da ga se rokne, to bi se vec tako onda i odradilo. Mozda su ga htjeli zastrasiti, ali krenulo naopako.Nadzorna_ploca wrote:Ne znam ni ja i nije mi ni zao jer mi se od ovakve face povraca.
Meni je jasno da postoje ljudi koji mogu sumnjati u pricu Muriza Memica, ali mi nije jasno da postoje ljudi koji nemaju ni trunke sumnje u ovaj slucaj i misle da je sve cisto 100%. Kakav je npr. pokretac teme.
I pazi kao on ne voli teorije zavjere. Toliko tema ima na ovom forumu, toliko se o kojekakvim zavjerama prica, ali eto on bas ovu zavjeru ne voli oko Memica. Pa na njoj toliko aktivan.
Uostalom i ova anketa nesto govori. Toliko o radu naseg tuzilastva.
-
Nadzorna_ploca
#218 Re: Slučaj Dženan Memić
Ma ok, ali zasto i to. Jeli to ono hajmo nekoga prebiti pa se rahmetlija nesretno nasao tu ili je nesto drugo ciljano. Mislim, jasno mi je da je to golemo da se otkrije motiv ali ne mogu da se nacudim tome. Da je rahmetli Dzenan mafija ili nesto slicno pa i jasno bi bilo..Thorgerson wrote:Vidi, ne mora znaciti da je planirano da se momak ubije. Vjerovatno ni nije. Da ga se planiralo da ga se rokne, to bi se vec tako onda i odradilo. Mozda su ga htjeli zastrasiti, ali krenulo naopako.Nadzorna_ploca wrote:Ne znam ni ja i nije mi ni zao jer mi se od ovakve face povraca.
-
foton
#219 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni je MensurM malo enigma. Postavi temu sa tendencioznim pitanjem "da li (zaista) vjerujete da je poginuo od udara kombija" (bez ovog "zaista", ali se nekako samo namece), a onda brani "da" i to na prilicno los i neuvjerljiv nacin. Upucen je u cijelu pricu, inicijalno naizgled neutralan, a ima ocigledno lican odnos prema temi, i glavni argument (ako se moze tako nazvati) mu je da se "ne moze potkupiti 500 ljudi". (Ovdje bi bilo ukupno 10 ljudi za "potkupljivanje", od cega je recimo 5-6 deponovalo jajca pa ih se i ne potkupljuje nego samo stisce.)
Da li je ovo good guy/bad guy prica s iste strane? Jer ako nije, MM radi vrlo los posao i ko god ga placa neka prestane
U svakom slucaju, ko god postavi onakvo anketno pitanje, ocekuje vecinski "ne" odgovore... Pa zato enigma... Zanimljiva tema... Opipavaju se dokazi i sentiment javnosti...
Da li je ovo good guy/bad guy prica s iste strane? Jer ako nije, MM radi vrlo los posao i ko god ga placa neka prestane
U svakom slucaju, ko god postavi onakvo anketno pitanje, ocekuje vecinski "ne" odgovore... Pa zato enigma... Zanimljiva tema... Opipavaju se dokazi i sentiment javnosti...
- zateznistub
#220 Re: Slučaj Dženan Memić
Svakome ko ima dva grama sive moždane mase je jasno ko dan da je MensurM s one strane slučaja. Čisto sumLJam da je konkretno neko ko je akter više neko ko je drug, familija i sl.foton wrote:Meni je MensurM malo enigma. Postavi temu sa tendencioznim pitanjem "da li (zaista) vjerujete da je poginuo od udara kombija" (bez ovog "zaista", ali se nekako samo namece), a onda brani "da" i to na prilicno los i neuvjerljiv nacin. Upucen je u cijelu pricu, inicijalno naizgled neutralan, a ima ocigledno lican odnos prema temi, i glavni argument (ako se moze tako nazvati) mu je da se "ne moze potkupiti 500 ljudi". (Ovdje bi bilo ukupno 10 ljudi za "potkupljivanje", od cega je recimo 5-6 deponovalo jajca pa ih se i ne potkupljuje nego samo stisce.)
Da li je ovo good guy/bad guy prica s iste strane? Jer ako nije, MM radi vrlo los posao i ko god ga placa neka prestane![]()
![]()
Glede slučaja vjerujem da je krenulo po zlu tj. da nije namjerno ubijen nego da su ga htjeli istući i zaprijetiti. Neko prejako zamahnu i ubio momka, ostalo ide ovako kako čitamo...
- sheilak
#221 Re: Slučaj Dženan Memić
fakat, ko god da je angazirao murisam da brani oficijelnu verziju, trebao je naci nekog spretnijeg i neofirnijeg
ili ako se sam aktivirao-jer ima ociglednu neku poveznicu sa tom djevojkom alisom i budnjama-na kraju ce mu oni samu reci, nemoj nas ti vise braniti, majke ti 
nebulozan je argument da se ne moze toliko ljudi potkupiti. pa drzavni aparat je vecinom ili barem znacajnim dijelom u rukama kriminala. a sta je sa vec (polu)zataskanim slucajevima ubistava gdje su sudionici bili rastoder, mudzelet i naravno, sefic. a to su neke sitne ribice koje ce se izvuci sa simbolicnim kaznama i to su slucajevi za koje znamo.
no, meni nije jasna ta djevojka alisa. ok, mogu razumjeti da ju je strah, da joj mozda neko prijeti, ali njeno ponasanje nakon svega toga govori kao da nju nije i nesto puno strah. evo drug joj muris kaze da izlazi, uziva u zivotu. zrtva koja je prosla takvu traumu navodno s posljedicom amnezije trebala bi se drugacije ponasati.
nasi ljudi, da imaju obraza, kao sto ga nemaju (Reis Kavazovic je ovdje posebna prica, ne znam je li upoznat sa slucajem), trebali bi bojkotirati te porodice Budnjo i Mutap. Izbjegavati ih, ne usluzivati, ne kontaktirati, izolirati. Ako ih vec nece tuzilastvo sankcionirati kako treba, onda bi trebalo barem drustvo, mahala. A ne tretirati ih kao lokalne zvijezde.
nebulozan je argument da se ne moze toliko ljudi potkupiti. pa drzavni aparat je vecinom ili barem znacajnim dijelom u rukama kriminala. a sta je sa vec (polu)zataskanim slucajevima ubistava gdje su sudionici bili rastoder, mudzelet i naravno, sefic. a to su neke sitne ribice koje ce se izvuci sa simbolicnim kaznama i to su slucajevi za koje znamo.
no, meni nije jasna ta djevojka alisa. ok, mogu razumjeti da ju je strah, da joj mozda neko prijeti, ali njeno ponasanje nakon svega toga govori kao da nju nije i nesto puno strah. evo drug joj muris kaze da izlazi, uziva u zivotu. zrtva koja je prosla takvu traumu navodno s posljedicom amnezije trebala bi se drugacije ponasati.
nasi ljudi, da imaju obraza, kao sto ga nemaju (Reis Kavazovic je ovdje posebna prica, ne znam je li upoznat sa slucajem), trebali bi bojkotirati te porodice Budnjo i Mutap. Izbjegavati ih, ne usluzivati, ne kontaktirati, izolirati. Ako ih vec nece tuzilastvo sankcionirati kako treba, onda bi trebalo barem drustvo, mahala. A ne tretirati ih kao lokalne zvijezde.
-
PeraDzetic
#222 Re: Slučaj Dženan Memić
https://www.faktor.ba/vijest/potvreno-i ... ica-249919
Tuzilastvo u svojoj izjavi navodi da je M.B ispitan u augustu 2016. tj 10 dana prije nego sto se podigla optuznica protiv Seferovica.. i naravno prije Laticevog teksta...
Tuzilastvo u svojoj izjavi navodi da je M.B ispitan u augustu 2016. tj 10 dana prije nego sto se podigla optuznica protiv Seferovica.. i naravno prije Laticevog teksta...
-
MensurM
#223 Re: Slučaj Dženan Memić
Vidi Budnje na sta lici
Odoh se sad baciti s prozora u dzamiju u dvoristu ako je on sposoban ovo namjestiti.
Zar vama nije sumnjivo da cijeli grad zna ko je ubica, da se ubica sam obraca javnosti, a nigdje nikakve veze ubice s Dzenanom i Alisom ili s licem mjesta. To su bajke. Evo, ako neko zeli sa mnom idemo pravo u policiju da prijavimo tog Budnju, dajte dokaz neki i idemo. Moze i bez dokaza, ajmo provjerit sta je policija napravila po pitanju carsijskih prica (u ovom slucaju periferijskih).
Ja sam prvo mislio da je bivsi ubica (ljubomora, nasilan, prijetio, krv na jakni) al frajer rutinski prodje poligraf i cao.
I cini mi se da se slucaj od pocetka vodio kao ubistvo, ali autom. I na tu teoriju su Memici pristali.
Zar vama nije sumnjivo da cijeli grad zna ko je ubica, da se ubica sam obraca javnosti, a nigdje nikakve veze ubice s Dzenanom i Alisom ili s licem mjesta. To su bajke. Evo, ako neko zeli sa mnom idemo pravo u policiju da prijavimo tog Budnju, dajte dokaz neki i idemo. Moze i bez dokaza, ajmo provjerit sta je policija napravila po pitanju carsijskih prica (u ovom slucaju periferijskih).
Ja sam prvo mislio da je bivsi ubica (ljubomora, nasilan, prijetio, krv na jakni) al frajer rutinski prodje poligraf i cao.
I cini mi se da se slucaj od pocetka vodio kao ubistvo, ali autom. I na tu teoriju su Memici pristali.
-
MensurM
#224 Re: Slučaj Dženan Memić
To sam ti i ja rekao. Frajer nevin 1/1. Ako je neko ubica, trazite ga na drugoj adresi.PeraDzetic wrote:https://www.faktor.ba/vijest/potvreno-i ... ica-249919
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#225 Re: Slučaj Dženan Memić
Je li moguce da je kombi udario covjeka tako da ima samo jednu jedinu povredu?MensurM wrote:Vidi Budnje na sta liciOdoh se sad baciti s prozora u dzamiju u dvoristu ako je on sposoban ovo namjestiti.