Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

Nayya

#201 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Nayya »

sadie_forever wrote:jedete li svinjetinu? pitanje je samo za ljude koji su iz porodice koja je bosnjacka/ili muslimanske tradicije?
NE ! Glupo pitanje!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#202 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

niđe veze :roll:

govorim kako je opasno jesti nekuhano i nepečeno

ovo su asadovci pričali smo već na forumu o siriji

jaoj jesam si ga spustio :roll:
Nayya

#203 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Nayya »

zavezata-vreca wrote:sto pitas? zasto samo muslimani, zasto diskriminicaja?
zato sto je ocigledno srbenda neka, ili ti ga jedan od onih bolesnika sa komentara na klixu!
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#204 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by _BataZiv_0809 »

Black swan wrote: na hrvatskom certifikati
a kod tvojih vaučeri :evil:
Na češkom bonovi ili tak neš za njihovu privatizaciju

citao sam nekad o tome

kad me fascinirala ta tema oko pada istocnog bloka
Truba

#205 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

dezurni_ucenik wrote:
I sta sad treba da ovo bude, ko ti spustio bosnjama i muslimanima tako sto si izvukao tamo neke divljake. Glup ti komentar skroz :oops:
mislim da si me već negdje potkačivao a ovo ti je bilo dno dna
u SAA ima i kršćana i muslimana i alavita i ostalih a ne zna se ko je ovo
stoga ideš na ignore
žao mi je
dezurni_ucenik

#206 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dezurni_ucenik »

Black swan wrote:
dezurni_ucenik wrote:
I sta sad treba da ovo bude, ko ti spustio bosnjama i muslimanima tako sto si izvukao tamo neke divljake. Glup ti komentar skroz :oops:
mislim da si me već negdje potkačivao a ovo ti je bilo dno dna
u SAA ima i kršćana i muslimana i alavita i ostalih a ne zna se ko je ovo
stoga ideš na ignore
žao mi je
:thumbup:
sumirprimus

#207 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

he jebte prebacili siriju i na temu o svinjetini :-) :lol:
pustopoljina

#208 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by pustopoljina »

toliko je to normalna scena da ljudi stoje u krugu oko njih i slikaju ih. ono...
Tko su da su, nisu normalni ni medju svojima.
seln

#209 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by seln »

Tomahawk11 wrote:
seln wrote: A ovo tek sad vidjeh.... daaaa, jadna dijaspora, moraju da jedu klempu, a kad dodju u Bosnu, onda izvoljevaju...
Jebemtikupus, ljudi prije mene saznaju sta mi je na tanjiru.
Sta, bolan, odmah skaces ko da si na ekser stao....jesam sta slagao?! Nisam rekao da moras iskljucivo klempu jesti, ali da je jeftinije meso i da ga je lakse naci/kupiti od teletine/junetine/jagnjetine, recimo.
I ne znam sto odmah dijaspora, moj stari radi u Barseloni, znaci ne pricam po nekom sterotipu.
Da je jeftinije, to jeste. Da ga je lakse naci, to nije. Ne znam sta ti stari radi u Barceloni i u kakve prodavnice zalazi... ali svuda u Evropi imas govedinu, piletinu, ribu, divljac... u svakom boljem marketu. Neki dan vidim svjeze lane... heej, svjez bambi... 14 eura kg.
Naravno da je svinjetina jeftinija, ali da je neko kupuje zbog toga, ne vjeujem. Ko je jede, jede je. Ko je ne jede, nece poceti zbog nize cijene.
Truba

#210 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

pustopoljina wrote:toliko je to normalna scena da ljudi stoje u krugu oko njih i slikaju ih. ono...
Tko su da su, nisu normalni ni medju svojima.
neki ritual dole u arapa
salik97 reče i kršćani to rade

ko god da je nehumano i nehigijenski
za mene ludo
sumirprimus

#211 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

da se radi o jeftinoci mesa, onda bi se u bosni samo svijnetina i jela ..mojne zafrkancije :D
istom se biftek pici svaki dan... :D
Juliuscezar

#212 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Juliuscezar »

Ne jedem, jesam li sad necivilizovan, glasac SDA i vehabija
Truba

#213 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

bhnapoleon1 wrote:Ne jedem, jesam li sad necivilizovan, glasac SDA i vehabija
to kod ne jedem treba biti točka ili uskličnik
i kraj

sve poslije
ne jedem, ali
ili zašto drugi ne bi trebali jesti...
ili kako to nije zdravo

je dno dna
sumirprimus

#214 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by sumirprimus »

to, usklicnikm ga labudaneee :lol:
irac300

#215 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by irac300 »

azurna_obala wrote:Tolika gadna i ružna životinja, a uz to i nezdravo meso totalno, i da je još i jedem. Svinja jede vlastiti izmet i ostale fekalije, uginulog praščića bez problema servira.
Da vidiš tek kako kokoš govance proguta ili kljucka lešinu. A tek ribe. Što ne mogu preseravanja u p.m.
azurna_obala

#216 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by azurna_obala »

irac300 wrote:
azurna_obala wrote:Tolika gadna i ružna životinja, a uz to i nezdravo meso totalno, i da je još i jedem. Svinja jede vlastiti izmet i ostale fekalije, uginulog praščića bez problema servira.
Da vidiš tek kako kokoš govance proguta ili kljucka lešinu. A tek ribe. Što ne mogu preseravanja u p.m.

Sve mi se čini da možeš.
dezurni_ucenik

#217 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dezurni_ucenik »

Tomahawk11
Globalni moderator

#218 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Tomahawk11 »

seln wrote: Da je jeftinije, to jeste. Da ga je lakse naci, to nije. Ne znam sta ti stari radi u Barceloni i u kakve prodavnice zalazi... ali svuda u Evropi imas govedinu, piletinu, ribu, divljac... u svakom boljem marketu. Neki dan vidim svjeze lane... heej, svjez bambi... 14 eura kg.
Naravno da je svinjetina jeftinija, ali da je neko kupuje zbog toga, ne vjeujem. Ko je jede, jede je. Ko je ne jede, nece poceti zbog nize cijene.
Ma Spanci krpe puno krmetine....i morskih plodova/riba/skoljki/rakova i sl. To sam se i licno uvjerio. Krmetina je najjeftinija, dok su plodovi zara pravo.
Sto se kod nas najvise jede piletina? Zato sto je najjeftinija. Tako je svugdje. Naravno da ces pojesti komad kvalitetnog mesa, ali svakodnevnica...jede se ono jeftinije. A pripremis jednom domace pile i skontas da ono kupovno nema veze sa piletinom. Jbg, ali tako je.
Nek jede ko sta hoce, vec rekoh. Al da je bosnji dusa pohvaliti se kako jede krmetinu, jeste.
Tomahawk11
Globalni moderator

#219 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:da se radi o jeftinoci mesa, onda bi se u bosni samo svijnetina i jela ..mojne zafrkancije :D
istom se biftek pici svaki dan... :D
jebo ga ti, vidi se da samo gledas slobodu na tusnju
da gledas kad kakvu utakmicu na tv vidio bi....zapadni susjedi...pa ide reklama, akcija, svinjski vrat, svinjsko ovo, svinjsko ono....isto i kod istocnih komsija....sto li....nikad na akciji nema junetine, janjetine....jah, mi cafiri koljemo mlade zivotinje.
dezurni_ucenik

#220 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dezurni_ucenik »

Tomahawk11 wrote:
seln wrote: Da je jeftinije, to jeste. Da ga je lakse naci, to nije. Ne znam sta ti stari radi u Barceloni i u kakve prodavnice zalazi... ali svuda u Evropi imas govedinu, piletinu, ribu, divljac... u svakom boljem marketu. Neki dan vidim svjeze lane... heej, svjez bambi... 14 eura kg.
Ma Spanci krpe puno krmetine....i morskih plodova/riba/skoljki/rakova i sl. To sam se i licno uvjerio. Krmetina je najjeftinija, dok su plodovi zara pravo.
Sto se kod nas najvise jede piletina? Zato sto je najjeftinija. Tako je svugdje. Naravno da ces pojesti komad kvalitetnog mesa, ali svakodnevnica...jede se ono jeftinije. A pripremis jednom domace pile i skontas da ono kupovno nema veze sa piletinom. Jbg, ali tako je.
Nek jede ko sta hoce, vec rekoh. Al da je bosnji dusa pohvaliti se kako jede krmetinu, jeste.

To cisto zbog drustva. Znas kakvi smo mi, ko ide u dzamiju odmah ga proglase sdaovcem, vehabijom i seljakom, ko jede svinjetinu taj je prosvjetljeni europejac.
irac300

#221 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by irac300 »

azurna_obala wrote:
irac300 wrote:

Sve mi se čini da možeš.
Čini se tebi mnogo šta, od svinje si napravio mitološko biće. Mijenjaj bobe.
MyTao

#222 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by MyTao »

Uvijek mi je bila zanimljiva ta zabrana svinjskog mesa... Islam je samo najnovija abrahamska religija koja ga zabranjuje.

Moja neka hipoteza je da je nekada davno jedan "boziji poslanik" imao stado ovaca I krava a neko drugi stado svinja... pa je on onda "prenio" boziju naredbu da je svinjsko meso prljavo I da je zabranjeno... biznis procvatao sedam dana kasnije :D
moke_31

#223 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moke_31 »

13 stranica a tema još nije zaključana i obrisana :-) :-) :-)
dezurni_ucenik

#224 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dezurni_ucenik »

MyTao wrote:Uvijek mi je bila zanimljiva ta zabrana svinjskog mesa... Islam je samo najnovija abrahamska religija koja ga zabranjuje.

Moja neka hipoteza je da je nekada davno jedan "boziji poslanik" imao stado ovaca I krava a neko drugi stado svinja... pa je on onda "prenio" boziju naredbu da je svinjsko meso prljavo I da je zabranjeno... biznis procvatao sedam dana kasnije :D

A meni je uvijek bilo zanimljivo kako se ti volis dokazivati na ovom forumu da si ateista. Moze li i jedna tema proci da ti ne pocinjes komentar sa "ja sam ateista".
seln

#225 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by seln »

dezurni_ucenik wrote:
To cisto zbog drustva. Znas kakvi smo mi, ko ide u dzamiju odmah ga proglase sdaovcem, vehabijom i seljakom, ko jede svinjetinu taj je prosvjetljeni europejac.
Ma ja, ba... dobar taj teleskop, tacno se isarajva vidi sta ko radi u dijaspori.
Od svih mojih poznanika Bosnjaka koji zive ovdje... ni jedan ne jede svinjetinu.
Svi idu u dzamiju, u rasponu od "uz Bajram" do svakodnevno.... i niko nije clan SDA.
Sto ne gumo kvaziugrozenosti....
Last edited by seln on 07/06/2017 14:04, edited 2 times in total.
Locked