Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
zforumas

#201 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

Samo nemoj da dokazuje da nije osunecen
zforumas

#202 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

sherbett wrote:
zforumas wrote:Samo nemoj da dokazuje da nije osunecen
Vade retro :mrgreen:
:evil:
zforumas

#203 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

sherbett wrote: Op..op :mrgreen: jel to znas kako ide nastavak???

VRS
NSMV
SMQL
IVB

:mrgreen:
Istjerujem zlo a utjerujem dobro :lol:
zforumas

#204 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

sherbett wrote:
zforumas wrote:
sherbett wrote: Op..op :mrgreen: jel to znas kako ide nastavak???

VRS
NSMV
SMQL
IVB

:mrgreen:
Istjerujem zlo a utjerujem dobro :lol:
Sjoooj.. da znas sta je ovo zadnje :lol:
:lol: :lol: :lol:
sto je najgore znam :mrgreen:

OT
Ja mislim da je Muhamed bio malo nizi od Isusa
Last edited by zforumas on 18/04/2017 12:45, edited 1 time in total.
zforumas

#205 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

sherbett wrote:Da cujem
Sta znac IVB ?
Znas da sam ucio latinski :evil:
mad_max_ba

#206 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by mad_max_ba »

zforumas wrote:
Sta znac IVB ?
Ala vas dvojite volite filozofirat po vjerskim temama :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
patriot_1

#207 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

"sherbett"

I molim te, odgovori na prethodno pitanje.. naravno, po tvom odgovoru cu znati da li si krsten i zaista krscanin po Isusovom nauku.
Koja je tocno veza ovog tvog odgovora na moj post???
Fakat ne razumijem!!!!!
Naravno!
Oš i krsno ime da ti kažem?
Ilija!
I kaj sad?Tebi su braća samom kršteni?
Meni nisu nego oni koji kršćanski žive!
zforumas

#208 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zforumas »

mad_max_ba wrote:
zforumas wrote:
Sta znac IVB ?
Ala vas dvojite volite filozofirat po vjerskim temama :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ma vidis da patriJot pristaje na brojanje krvnih zrnaca, pa rekoh da sherbi slucajno ne naumpadne da ga pita za taj spo(l)rni detalj :D
fatamorgana

#209 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by fatamorgana »

SamoVasGledam wrote:
sherbett wrote:
SamoVasGledam wrote:I treba što više ljudi da mu se ruga. Lik je upravo tako i namešten da jednostavno ne možeš a da mu se ne rugaš.
Zasto?
Zato što je u pitanju tridesetogodišnji devac koji se loži na to da mu ljudi jedu ''telo'' i piju ''krv''. Ne možeš takvog čoveka ozbiljno shvatati.
Ako ima istine u tome što piše u pojedinim gnostičkim evanđeljima da je Isus bio vrlo blizak sa Marijom Magdalenom onda najvjerovatnije nije bio djevac.
Nocty

#210 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

patriot_1 wrote:
sherbett wrote:PatriJoto.. treba biti fer. To sto ne vjeruju u ono sto mi vjerujemo ne znaci da se izruguju ili tvrde da lazu.

Nemamo pravo to da zamjeramo.
I ako ti vjerujes, kome se pravdas?
Za nas je Isus Bog za njih poslanik.. to o vjeri.. o o o religijama necemo.

Nego cekaj sad sam opet zaboravila, u kojoj si ti ono crkvi?
Dobro,možemo to okarakterizirati kao laganje a ne izrugivanje!Ponekad namjerno ponekad iz zablude!Masu toga što Novi Zavjet piše za Kuran i Muslimane je netočno!Ako je Isus Sin Božji i Bog,ako je razapet i umro na križu pa uskrsnuo,itd što je onda to nego laž da to nije tako?
A Isus i Apostoli nas uče da je sve to istina!
Idem u Protestantsku crkvu,ponekad u Katoličku a znao sam i u Pravoslavnu otići!Mi Kršćani bi jedni u drugima gledati braću u vjeri!
A bome i "nebraću" u onima koji ne žive pobožno!Npr. ako je netko zao i pokvaren i ne poštuje Boga , nije mi brat pa da se 10 puta krstio!
Ti da poštuješ boga upozno bi ga do sad kroz spasitelja
Al si i dalje isti onakav kakav si uvijek i bio :)
Jel ima nešto u tebi možda što ti govori i zapitkuje
"A da možda ima nešto više od ovog gdje sam sad?"
Il je ovo sve? Ti,crkva,pop...
Nocty

#211 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

SamoVasGledam wrote:
sherbett wrote:
SamoVasGledam wrote:I treba što više ljudi da mu se ruga. Lik je upravo tako i namešten da jednostavno ne možeš a da mu se ne rugaš.
Zasto?
Zato što je u pitanju tridesetogodišnji devac koji se loži na to da mu ljudi jedu ''telo'' i piju ''krv''. Ne možeš takvog čoveka ozbiljno shvatati.
Hahaha
Slaba ti je imaginacija
Nisi ti esenski jevrej
Nemaš taj šlif i talent da pišeš tako a kamoli dešifruješ
Nemaš podsticaja za znanje i dekripciju

Ja kažem uvijek kakav je to čovjek koji odbacuje znanje?
broj dva

#212 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by broj dva »

zforumas wrote:
Sta znac IVB ?
---
Cetvrti B razred u srednjoj skoli.
Nocty

#213 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

broj dva wrote:Malo ulja na vatru :evil:

Za Muhameda se zna da je postojao, bio covjek od krvi i mesa.
A Isus je bio biljka.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Sacre ... _the_Cross

Mislim, ni malo manje vjerovatno nego da je bio sin boziji :D
Ko ti je ovo reko?
Čuj gljiva sin božji
Moj fratar ante kad sam mu to reko počeo nogama da se krsti i poljeva svetom vodom...reko ta voda je fejk i simbolična,imam ja pravu vodu al je crna samo ko vještičin urnebes napitak...dobro sam živu glavu izvadio,odma one žene ustale što na koljenima idu u krug oko Marije....
dadinjo33

#214 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by dadinjo33 »

arzuhal wrote:
dadinjo33 wrote:
Nije da me briga, ali mislim da islam dugorocno u iole civilizovanom kontekstu moze opstati samo kroz neku reinterpretaciju tipa kuranijske ili slicnih.
Nemoj se samo naprezat isuviše ni u mišljenju niti u brizi za islamom i muslimanima, može pozliti čovjeku. Nego se ti oko svoje halke zabavi, nek' se uče edebu i kako postati insan.
Čovjeku, insanu, može pozliti kad čita kako je neko imao seks sa djetetom od devet godina, ljudima vadio oči usijanim ekserom i sjekao sve ruke i noge, oglušivao se na njihovu zadnju želju za vodom, naređivao ejakuliranja u silovane zarobljenice, vršio masovne egzekucije svih muškaraca i dječaka jednog plemena (opisi fakat isti kao u srebreničkom genocidu), slao ubice na žene koje su mu se rugale stihovima, uzimao za žene i konzumirao brak sa onim kojima bi tog dana pobio porodicu... i da ne nabrajam dalje. A nekom ko se još nije naučio edebu i postajanju insanom od tih opisa, naravno, ne može pozliti, nego ih on opravdava, možda mu i toplo oko srca na sve to i ponosi se što stoji na braniku "sunneta poslanika, koji je poslan kao milost svjetovima".
Nocty

#215 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by Nocty »

dadinjo33 wrote:
arzuhal wrote:
dadinjo33 wrote:
Nije da me briga, ali mislim da islam dugorocno u iole civilizovanom kontekstu moze opstati samo kroz neku reinterpretaciju tipa kuranijske ili slicnih.
Nemoj se samo naprezat isuviše ni u mišljenju niti u brizi za islamom i muslimanima, može pozliti čovjeku. Nego se ti oko svoje halke zabavi, nek' se uče edebu i kako postati insan.
Čovjeku, insanu, može pozliti kad čita kako je neko imao seks sa djetetom od devet godina, ljudima vadio oči usijanim ekserom i sjekao sve ruke i noge, oglušivao se na njihovu zadnju želju za vodom, naređivao ejakuliranja u silovane zarobljenice, vršio masovne egzekucije svih muškaraca i dječaka jednog plemena (opisi fakat isti kao u srebreničkom genocidu), slao ubice na žene koje su mu se rugale stihovima, uzimao za žene i konzumirao brak sa onim kojima bi tog dana pobio porodicu... i da ne nabrajam dalje. A nekom ko se još nije naučio edebu i postajanju insanom od tih opisa, naravno, ne može pozliti, nego ih on opravdava, možda mu i toplo oko srca na sve to i ponosi se što stoji na braniku "sunneta poslanika, koji je poslan kao milost svjetovima".
Normalan čovjek neće nikad hrlit ka masovnim ubilačkim religijama koje ograničavaju čovjekov potencijal i njegovu konekciju sa zemljom.
dadinjo33

#216 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by dadinjo33 »

Da, očito većina religija i drugih dogmatskih sistema svoje članove programiraju na selektivnu čovječnost i empatiju, samo prema "svojim". Prema "njihovim" je manje-više sve dozvoljeno bez imalo ustručavanja ili, ne d'o bog, saosjećanja. A kao što je polovična istina jednaka najvještijoj laži, tako je i selektivna čovječnost jednaka najcrnjoj nečovječnosti.
arzuhal

#217 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by arzuhal »

dadinjo33 wrote:
arzuhal wrote:
dadinjo33 wrote:

:-D

asurbanipal

#218 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by asurbanipal »

arzuhal wrote:

zagortenej

#219 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by zagortenej »

patriot_1

#220 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

arzuhal"

Što misliš hoće li ikad biti moguće da neki poznati pjevač,musliman,pređe na kršćanstvo i i dalje popularan,nitko ga ne osuđuje,npt pjeva na TV u Saudijskoj Arabiji,Iranu,Kuvajtu,Sudanu itd?
Cat Stevens, rođen kao Stephen Demetre Georgiou, a od 1978. poznat pod imenom Yusuf Islam, je britanski glazbenik švedsko-ciparskog podrijetla. Cat Stevens je prodao više od 60 milijuna albuma u cijelom svijetu. Wikipedia
dadinjo33

#221 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by dadinjo33 »

He opened up the doors of love
For every heart parched with thirst

He was a mercy to the words
And unto the human births
Narrated Anas bin Malik:
A group of eight men from the tribe of 'Ukil came to the Prophet and then they found the climate of Medina unsuitable for them. So, they said, "O Allah's Apostle! Provide us with some milk." Allah's Apostle said, "I recommend that you should join the herd of camels." So they went and drank the urine and the milk of the camels (as a medicine) till they became healthy and fat. Then they killed the shepherd and drove away the camels, and they became unbelievers after they were Muslims. When the Prophet was informed by a shouter for help, he sent some men in their pursuit, and before the sun rose high, they were brought, and he had their hands and feet cut off. Then he ordered for nails which were heated and passed over their eyes, and they were left in the Harra (i.e. rocky land in Medina). They asked for water, and nobody provided them with water till they died (Abu Qilaba, a sub-narrator said, "They committed murder and theft and fought against Allah and His Apostle, and spread evil in the land.") (Sahih al-Bukhari, Volume 4, Book 52, Number 261)
Da, to je taj vic ;)
dadinjo33

#222 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by dadinjo33 »

Ali sam čuo da kod Arša pričaju da će isključivo zbog ovoga u džennet ;)

arzuhal

#223 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by arzuhal »

patriot_1

#224 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

sherbett wrote:
patriot_1 wrote:
"sherbett"

I molim te, odgovori na prethodno pitanje.. naravno, po tvom odgovoru cu znati da li si krsten i zaista krscanin po Isusovom nauku.
Fakat ne razumijem!!!!!
Naravno!
Ilija!
Naravno da nisu.
Ali su mi braca kako me Isus ucio

I kurve i lopovi i razbojnici i carinici.
Ne samo ovce sta bleje po bogomoljama i lizu oltare a kao krsteni su...
Ohole podle babe koje samo druge osudjuju
Vrhunac oholosti
Da si sto puta krsten ne mozes da mi budes brat po vjeri
Al to ne znaci da cu te osudit i sutnut
Ja ti pruzam ruku.. a svoje ces dobiti skupa samnom kad za to bude vrijeme

Odakle ti pravo da nekoga osudjujes i protjerujes u ime Krista i krsta??
Vidi vidi sveca,oni koji su kršteni i idu često u crkvu su ovce?Ne osuđuje gospođa nikog,,,ha ha!
Zbunjena si do daske,te su ti braća kurve,lopovi,razbojnici ali nisu protestanti niti pravoslavci!

Gdje to Isus kaže da su ti braća u vjeri i njegovim učenicima lopovi,kurve i razbojnici,i gdje njih naziva braćom (ako nisu obraćeni).
Meni nijedan razbojnik ni lopov ni kurva nije brat u vjeri ali mi može biti bližnji!Marija Magdalena mi je sestra u vjeri jer se ,susrevši Isusa obratila i prestala biti kurva!I Matej carinik,prestao je biti lopov.Baraba (ako je vjerovati da se obratio).
patriot_1

#225 Re: Isus i Muhamed,sličnosti i razlike!

Post by patriot_1 »

sherbett wrote:
patriot_1 wrote:
"sherbett"

Fakat ne razumijem!!!!!
Naravno!
Ilija!
Naravno da nisu.
Ali su mi braca kako me Isus ucio

I kurve i lopovi i razbojnici i carinici.
Ne samo ovce sta bleje po bogomoljama i lizu oltare a kao krsteni su...
Ohole podle babe koje samo druge osudjuju
Vrhunac oholosti
Da si sto puta krsten ne mozes da mi budes brat po vjeri
Al to ne znaci da cu te osudit i sutnut
Ja ti pruzam ruku.. a svoje ces dobiti skupa samnom kad za to bude vrijeme

Odakle ti pravo da nekoga osudjujes i protjerujes u ime Krista i krsta??
"Ovu nadu često ne dijelimo, a ponekad i zloupotrebljavamo, na našim prostorima i našim međusobnim odnosima. Naši su odnosi, uz one zajedničke razloge podijeljenosti, opterećeni povijesnim sukobima među našim narodima. Danas su ti odnosi, ne znam kome je to u interesu, na veoma niskoj razini. To se događa zato što dopuštamo sredini u kojoj živimo da ona oblikuje nas, umjesto da mi, u duhu dijaloga i Kristove ljubavi, oblikujemo nju. Zato se bojimo dijaloga. Bojimo se okrenuti stranicu. Zato među našim Crkvama godinama ne postoje, ili su prigodni i iznimni kao ovaj naš molitveni susret, susreti u duhu dijaloga, međusobnog poštovanja i iskrene želje da se približimo jedni drugima. Umjesto da nadilazimo i smanjujemo razlike koje postoje, mi stvaramo nove. Umjesto da se jedni prema drugima odnosimo priznajući svoje pogreške i primjećujući tuđe vrline, mi činimo obrnuto, hvaleći se svojim umišljenim vrlinama i ističući tuđe pogreške. Ne budimo neprijatelji! Budimo braća i sestre u Kristu, što doista jesmo ako smo kršćani! Budemo bliži i bližnji! Dopustimo ljubavi Kristovoj da nas obuzme i međusobno pomiri, na što nas poziva geslo ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana i Pavlova poruka Korinćanima, ali i svima nama kao kršćanima, bez obzira na sve naše podijele i razlike ili, usuđujem se to reći, baš zbog naših podjela i razlika."
http://www.dubrovacka-biskupija.hr/port ... dubrovniku
Post Reply