Pa kako ces drugacije donijeti sud za neki rezim koji je toliko zatvoren? Donosis ga i ti, doduse na osnovu "objektivnijih dokumentaraca".NajdraziVodjaa wrote: Da, ima dokumentaraca koje naprave isti oni koji nas ubjedjuju da su ljudi sjeverne koreje gladni mentalni bolesnici. inace cudi me tako rigidan i zatvoren rezim pustio da bi neki novinar sa zapada koji snima dokumentarac mogao tako ici i zavirivati u frizider lokalnog stanovnistva, da povjerovacu u to![]()
A ja nisam cest gost ali se ne pravim pametan i ne donosim zakljucke o necemu cemu malo znam ali ti izgleda ocigledno jesi cest gost u Koreji pa znas da umiru od gladi. Donosis sud o jednom narodu na osnovu par dokumentaracaJa sam gledao neke objektivnije dokumentarce u kojima su pokazane i mane i vrline Sjeverne Koreje prilicno objektivno. Daleko od savrsene zemlje ali daleko i od zivotinja kakvim ih prikazuju.
Ima ljudi koji su krisom snimali i slikali, pa poslije krisom iznijeli slike i snimke, sjevernokorejski rezim mozda ima nadzor nad vecinom stvari tamo, ali nisu sveznajuci.