Musko muslimansko ime !!!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
van Basten

Post by van Basten »

Hena?
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

danas wrote:
zena wrote:
_BosanaC wrote: Bil' ti svega ti djetetu nadio neko od ovih imena? :?
sendzerveza - nemam pojam sta znaci.. (ako nije od saint jarvez) :D ni pemba - takođe pojma nemam..i ne sviđa mi se....
sva ostala...moglo bi biti i moje, i ime mog zenskog djeteta :)
pemba (pembe na turskom) je ruzicasta boja, znaci nekako kao ruzica recimo... imam jednu tetku koja se tako zvala, bila je divna zena...

PS @mamice, sta je bona :D :D
pa jel bona :D
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

milton wrote:Evo i mojih sugestija, pa uzmite što vam se sviđa:

Cool bosnian names (female):
Adelaida, Aida, Aicha (Aiša), Amber (means "lilly" in bosnian), Arlinda, Azra, Bilka, Boska, Carmela (Karmela), Charna (Čarna), Dahlia, Danira, Deina, Delyah (Delia), Deliliah (Dilajla), Deora, Divna, Drina (river in Bosnia), Dunya (Dunja), Elma, Ernedina, Farrah, Halima, Hanka, Hannah, Iskra, Jayda (Džejda), Jarmila, Yasmine (Jasmina), Jasna, Kaima, Kalina, Kambera, Katka, Khalia (Kalia), Kosara, LaMya (Lamija), Lawiza (Lavica), Lavina, Lemia, Leona, Lilia, Liridana, Lua, Malina, Medina, Meletta, Melvina, Meyra (Mejra), Mia, Milla, Millenia (Milenija), Milna, Mirela, Mirna, Naira (Nayra), Nada, Najda, Nalda, Narenta (Neretva; river in Bosnia), Neila, Nelly, Perla, Regina, Sabina, Sana (river in Bosnia), Sarah, Selma, Sheyla (Šejla), Stina (means "rock" in old-bosnian), Una (river in Bosnia), Vendela, Vesna, Zana, Zarka, Zehra, Zelda, Zayna (Zejna).

Cool bosnian males (male):
Adair, Adnan, Ale, Armin, Avdon, Aysel, Ban, Belmin, Bilal, Bran, Budmir, Damjan, Delal, Denjal (ili Denjel), Domobran, Darmin, Darwish (Derviš), Denzel, Delio, Deon, Desmir, Destin, Dian, Edber, Edhem, Edwin, Eldin, Emel, Enes, Enver, Ernedin, Godimir, Gorchin (Gorčin), Ibran, Idriz, Igman, Imran, Ishak (Isak), Jablan, Jacob (Jakup), Jadran, Jarmil, Jasen (Jasenko, Jasko), Jastreb, Jaylan (Džejlan), Jesenko, Junuz, Jusuf, Kaim, Kamber, Kamen, Kamer, Kaew, Kaplan, Kerim, Khaled (Halid), Kremen, Kulin, Lavin, Law (Lav), Leon, Lovor, Lubeid, Lukman, Mak, Marlon, Meldin, Melvin, Merlin, Milten, Miralem, Mirel, Naim, Neo, Nermin, Ozren, Palmir, Plamenko, Salem (Salim), Sandalj, Shewal, Shargan, Sokol, Sverad, Srebren, Timur, Tolmin, Twretko (Tvrtko), Venio, Vulkan, Zaim, Zemir, Zenit, Zmay (Zmaj), Zmayo (Zmajo)...

super ima me na spisku hehehhee ...bas sam cool :D
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

zasto je ova tema na podforumu Umjetnost i kultura :? :D :D :-) :-)

nemam pojma, ali ja bih svom deckicu dala ime Muhamed, samo kad bih znala da ga nece zvati Hamo ili Muha :D
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:zasto je ova tema na podforumu Umjetnost i kultura :? :D :D :-) :-)

nemam pojma, ali ja bih svom deckicu dala ime Muhamed, samo kad bih znala da ga nece zvati Hamo ili Muha :D
zvace ga mujo, ne brini se :D
Divlji u Srcu

#206 Re: Musko muslimansko ime !!!

Post by Divlji u Srcu »

Diako wrote:Vozdra raja,

imam mali problem. Treba da dobijem sina sredinom Juna. :D
Ali kakvo ime da mu nadijem. Moderno, kratko, muslimansko...
Daj te i vi kakvih prjedloga, bas me interesuje vase misljenje. Ime teba da bude adekvatno u Bosni, Njemackoj( tu zivimo) i u Francuskoj (porjklo moje zene, kaze tamo ce ici na fakultet).

I kako da ne razmisljam toliko! Hvala u naprjed za vase prjedloge :-)
evo recimo - Fikret... kao BABO... :-)
maccarona

Post by maccarona »

lijepa imena meni : Harun i Amina :D
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

evo ti par muslimanskih imena, ipak izbor je samo tvoj: Zlatan, Kulin, Stjepan, Radivoj, Ostoja, Prijezda.... moj favorit je dakako Vukaşin! nisu turska, nisu perzijska a bogme ni arapska, nisu ni hindu ni pastu ni urdu a opet su prava muslimanska. opet, izbor je tvoj 8-)
lady midnight

Post by lady midnight »

Adelaida, Aida, Aicha (Aiša), Amber (means "lilly" in bosnian), Arlinda, Azra, Bilka, Boska, Carmela (Karmela), Charna (Čarna), Dahlia, Danira, Deina, Delyah (Delia), Deliliah (Dilajla), Deora, Divna, Drina (river in Bosnia), Dunya (Dunja), Elma, Ernedina, Farrah, Halima, Hanka, Hannah, Iskra, Jayda (Džejda), Jarmila, Yasmine (Jasmina), Jasna, Kaima, Kalina, Kambera, Katka, Khalia (Kalia), Kosara, LaMya (Lamija), Lawiza (Lavica), Lavina, Lemia, Leona, Lilia, Liridana, Lua, Malina, Medina, Meletta, Melvina, Meyra (Mejra), Mia, Milla, Millenia (Milenija), Milna, Mirela, Mirna, Naira (Nayra), Nada, Najda, Nalda, Narenta (Neretva; river in Bosnia), Neila, Nelly, Perla, Regina, Sabina, Sana (river in Bosnia), Sarah, Selma, Sheyla (Šejla), Stina (means "rock" in old-bosnian), Una (river in Bosnia), Vendela, Vesna, Zana, Zarka, Zehra, Zelda, Zayna (Zejna).

Adair, Adnan, Ale, Armin, Avdon, Aysel, Ban, Belmin, Bilal, Bran, Budmir, Damjan, Delal, Denjal (ili Denjel), Domobran, Darmin, Darwish (Derviš), Denzel, Delio, Deon, Desmir, Destin, Dian, Edber, Edhem, Edwin, Eldin, Emel, Enes, Enver, Ernedin, Godimir, Gorchin (Gorčin), Ibran, Idriz, Igman, Imran, Ishak (Isak), Jablan, Jacob (Jakup), Jadran, Jarmil, Jasen (Jasenko, Jasko), Jastreb, Jaylan (Džejlan), Jesenko, Junuz, Jusuf, Kaim, Kamber, Kamen, Kamer, Kaew, Kaplan, Kerim, Khaled (Halid), Kremen, Kulin, Lavin, Law (Lav), Leon, Lovor, Lubeid, Lukman, Mak, Marlon, Meldin, Melvin, Merlin, Milten, Miralem, Mirel, Naim, Neo, Nermin, Ozren, Palmir, Plamenko, Salem (Salim), Sandalj, Shewal, Shargan, Sokol, Sverad, Srebren, Timur, Tolmin, Twretko (Tvrtko), Venio, Vulkan, Zaim, Zemir, Zenit, Zmay (Zmaj), Zmayo (Zmajo)...
moji favoriti :lol: :lol: :lol: ne znam jesu li mi kulji ili bosanskiJI :lol: :lol:

Kosara, Lavina (sinonim: odron :D), Lavica, Liridana, Lua :-?, Meletta :?, Vendela :?, Domobran (hajd dobro, bar nek nije Ujo :lol: ), Godimir, Lukman, Kremen, Twretko :lol:, Shargan :lol:... Denzel... :? :? :?

i chuj Naranta/Neretva :? :shock: ako je to cool trend buducnosti, moja ce se djeca, aBd, zvati Prenj i Chvrsnica :lol: :lol:

nego zhivota ti, gdje ovo nadje :?
Tesssa

Post by Tesssa »

to su njegove sugestije :oops: :D :D
lady midnight

Post by lady midnight »

prosto sumnjam :D shtavishe bojim se da su liste zaista odraz neke bosansko-anglosaksonske stvarnosti :roll: :roll:
al eto, ako se ljudima svidja...

p.s. zaboravih josh da medju favoritima navedem i ova :D:
Perla; Budmir; Kaew :?; Marlon; Neo (ovo je super, ovo se mozhe kao prefiks priheftati na sve zhivo :D); Sverad (zamisli kako bi izgledalo kad bi ovaj davao oglas: "radim sve..." :D); Plamenko (valjda mladji brat Kremenov) :D

p.s.s. @dawn: kad vidish kakva sve imena ljudi daju djeci...neka nama nasheg muje :D:D:D
venera888

Post by venera888 »

Perla? narentA? kambera? :D gorcin???
Eshek

Post by Eshek »

maccarona wrote:lijepa imena meni : Harun i Amina :D
Znam brata i sestru sa tim imenima :-)
maccarona

Post by maccarona »

eto aBd :D da dobijem blizance 8-) :D imena znate :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

jedno pravo lijepo ime: osama
ako postane reper more se zvat 8a
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

lady midnight wrote:prosto sumnjam :D shtavishe bojim se da su liste zaista odraz neke bosansko-anglosaksonske stvarnosti :roll: :roll:

Perla; Budmir; Kaew :?; Marlon; Neo (ovo je super, ovo se mozhe kao prefiks priheftati na sve zhivo :D); Sverad (zamisli kako bi izgledalo kad bi ovaj davao oglas: "radim sve..." :D); Plamenko (valjda mladji brat Kremenov) :D

p.s.s. @dawn: kad vidish kakva sve imena ljudi daju djeci...neka nama nasheg muje :D:D:D
ja moja ti :D nesto razmisljam, kakvo god vrijeme da dodje i trend, bit ce cool :D u nas domaci, u inostranstvu pop-egzotika :D
danas

Post by danas »

dawn_upon_dawn wrote:
lady midnight wrote:prosto sumnjam :D shtavishe bojim se da su liste zaista odraz neke bosansko-anglosaksonske stvarnosti :roll: :roll:

ja moja ti :D nesto razmisljam, kakvo god vrijeme da dodje i trend, bit ce cool :D u nas domaci, u inostranstvu pop-egzotika :D
jeste zlobne :D ja znam dvojicu sa imenom plamenko (paja medju rajom :-) :-) :-) ) ...

a ovaj neo -- da mu babo nije previse gledao matrix :? :D
a za perla, ne smijem ni da pomislim, jos sam pod utiskom postova na umjetnosti :D :D :oops:
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Tito rahmetli :lol: neka imena su aman-zaman....cuj Zmaj :lol: ....ne vidjeh Bruce Lee-a :lol: :lol:...cuj Shargan :? hoce 'l mu tepat Shargo :lol:

Ima lijepih, a ima vala i da nagrde nekoga 8-)
danas

Post by danas »

Lucy01 wrote:Tito rahmetli :lol: neka imena su aman-zaman....cuj Zmaj :lol: ....ne vidjeh Bruce Lee-a :lol: :lol:...cuj Shargan :? hoce 'l mu tepat Shargo :lol:

ti ljubomorna jer neJma lucynda :D :P
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

danas wrote:
Lucy01 wrote:Tito rahmetli :lol: neka imena su aman-zaman....cuj Zmaj :lol: ....ne vidjeh Bruce Lee-a :lol: :lol:...cuj Shargan :? hoce 'l mu tepat Shargo :lol:

ti ljubomorna jer neJma lucynda :D :P
Ma ovu su "lijepa muslimanska"....moje je zavedeno pod "glupa kjafirska" :lol:
Spliff.Master

Post by Spliff.Master »

Kulin!!! :D
Saian

Post by Saian »

neJma mog medju kul, preobichno valjda, meni kontam nesto Afan nije loshe ili Anur :) :oops:
maccarona

Post by maccarona »

Afan nije lose :D al ako budes ostao u njemackoj hm... :D zadirkivace ga :oops: :D
Saian

Post by Saian »

maccarona wrote:Afan nije lose :D al ako budes ostao njemackoj hm... :D zadirkivace ga :oops: :D
e ako se od Nijemaca ne bude znao odbranit u zadirkivanju, onda bolje da ga nema :D, a to o mojoj djeci u Njemachkoj i to je posebna tema :D, ustvari o mojoj djeci uopce sad zasad :D
Post Reply