Da istresem dusu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
beobasket

#201 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

paladinka wrote:Meni nekako isto izgledaju , da ti pravo kazem . Jesu ove gace nesto puno skupe ?
Cini ti se. Oni gore odu jednom u dvije godine na odmor, mozda i ne. Ovi ispod odu tri puta godisnje ako ne i cetri.

Nemam pojma ali ako su neke iz prestiznih prodavnica sigurno nisu ispod 200 eura komad.
paladinka

#202 Re: Da istresem dusu

Post by paladinka »

beobasket wrote:
paladinka wrote:Meni nekako isto izgledaju , da ti pravo kazem . Jesu ove gace nesto puno skupe ?
Cini ti se. Oni gore odu jednom u dvije godine na odmor, mozda i ne. Ovi ispod odu tri puta godisnje ako ne i cetri.

Nemam pojma ali ako su neke iz prestiznih prodavnica sigurno nisu onda sigurno nisu ispod 200 eura komad.
Ako su , a mozda su i iz h i m za 10 eura , sta fali ljudima i ono gore i dole imaju dobre zube , znaci ili peru redovno ili su mogu priustiti zubara , ok , stari je mao procelav , sikiracija , djeca slatka, nista im ne fali ali sve u svemu ja nevidim nikakvu razliku , osim sto su se ti dole prosli kroz photoshop . Odakle znas da ta porodica iz gornje slike ne idu na odmor?
beobasket

#203 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

paladinka wrote:
beobasket wrote:

Nemam pojma ali ako su neke iz prestiznih prodavnica sigurno nisu onda sigurno nisu ispod 200 eura komad.
Ako su , a mozda su i iz h i m za 10 eura , sta fali ljudima i ono gore i dole imaju dobre zube , znaci ili peru redovno ili su mogu priustiti zubara , ok , stari je mao procelav , sikiracija , djeca slatka, nista im ne fali ali sve u svemu ja nevidim nikakvu razliku , osim sto su se ti dole prosli kroz photoshop . Odakle znas da ta porodica iz gornje slike ne idu na odmor?

Iz nekog razloga vecina Danaca ima jako fine zube. Otici zubaru da ti pulira zube da se cakle i nije tako skupo, 250-300 kruna kosta. Skupo je krpiti rupe ako imas. Recimo moja zubarinca se doslovo zaljubila u moje zube :D Ja ih perem poslje svakog jela nebitno gdje bio. Imam malo pakovanje kaladonta i jedno upotrebnu cetkicu malu, u slucaju da nisam kod kuce.
Last edited by beobasket on 22/03/2017 02:02, edited 1 time in total.
paladinka

#204 Re: Da istresem dusu

Post by paladinka »

I negdje otici na odmor je isto jeftino. Brutalno jeftino.
beobasket

#205 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

paladinka wrote:I negdje otici na odmor je isto jeftino. Brutalno jeftino.

Nije. Je jeftino putovati avionom ali odmor je malo vise nego samo avionska karta. Hoces malo otmenije da vidis kako cijene rastu. Zimsko ferije u sedmici pet, u Austriji za dvoje odraslih i dvoje djece izadje oko 26.000 kruna to je 3.500 eura. Sam da odes 6 dana sa avionom u Francusku, zimsko ferije racunaj 9.500 kruna, oko 1.300 eura.
supercali

#206 Re: Da istresem dusu

Post by supercali »

Zviz ne seri nece ti niko doci gore i uzeti posao
Jbt kad pogledam ove upise tacno vidim ono nemojte dolaziti u... (grad po zelji) nema se sta vidjeti skupo nema posla a ja uzivam u polsu fali jos radnika al ja i jos par bosanaca radimo 2-3 posla kupili kuce auta kad dodjem u bih sam hadzija i sl
Tromblon

#207 Re: Da istresem dusu

Post by Tromblon »

De, Beobasket popusti malo i dozvoli da se tema vrati na prvobitnu. Tvoje prokaka o Danskoj ubi ljude u pojam. Kako ne vidis da si dosadio svima. Haj u zdravlje :)
beobasket

#208 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Tromblon wrote:De, Beobasket popusti malo i dozvoli da se tema vrati na prvobitnu. Tvoje prokaka o Danskoj ubi ljude u pojam. Kako ne vidis da si dosadio svima. Haj u zdravlje :)
Jel trebam prisati kako para pada sa neba, kako steru crvene staze, kako covjeka sa srednjom skolom ceka naucna pozicija ili bar direktorska fotelja...? To sto vi volite uvelicavanja i ne realne stvari pisati nije isto kako ferca ostatak svijeta. Ovdje na forumu pojedini kukaju kako u Bosni se radi subotom i nedeljom. Ja cu ti naci sada posao, na pozadini mog poznanstva, radit ces i sa Dancima i pokojim strancima, svaku subotu i nedelju ces raditi, smjene su 12h - hoces? Imas slobodan ponedeljak, utorak i svako drugu srijedu. Ostale dane radis 12 sati u komadu. Hoces mozda voziti kamion i raditi na skladistu? Znaci dodjes na posao primjerice u 15:00 u vece sjedas u kamion vozis negdje, istovar, onda utovari, dodjes naredni dan u 14:00 sa kamionom, istovaras kamion opet nesto rada na skladisu i (naredni dan) oko 23:00 ides kuci poslje 30-35 sati rada u komadu i onda sutra opet na posao 15:00? Jedan poziv je dovoljan i imati ces posao ali ces stvarno raditi od jutra do sutra. Sve je po propisima, ako mislis da nije za tebe imas vrata sirom otvorena. Bez uvrede ali ljudi u Bosni imas stvarno ne realna ocekivanja koja temelje iskljucivo na sacici pojedinaca koja ljude po Bosni hrani cistim lazima kako negdje vani jedu iz zlatnog posudja i sta sve ne. Ti isti dizu potrosacke kredite i mazu pastete kako bi samo mogli vama prodati laznu sliku odnosno kako bi svoje komplekse ljecili, jer mislite da su neko i nessto.
Last edited by beobasket on 22/03/2017 10:16, edited 1 time in total.
Janjicar

#209 Re: Da istresem dusu

Post by Janjicar »

beobasket wrote:
Tromblon wrote:De, Beobasket popusti malo i dozvoli da se tema vrati na prvobitnu. Tvoje prokaka o Danskoj ubi ljude u pojam. Kako ne vidis da si dosadio svima. Haj u zdravlje :)
Jel trebam prisati kako para pada sa neba, kako steru crvene staze, kako covjeka sa srednjom skolom ceka naucna pozicija ili bar direktorska fotelja...? To sto vi volite uvelicavanja i ne realne stvari pisati nije isto kako ferca ostatak svijeta. Ovdje na forumu pojedini kukaju kako u Bosni se radi subotom i nedeljom. Ja cu ti naci sada posao, na pozadini mog poznanstva, radit ces i sa Dancima i pokojim strancima, svaku subotu i nedelju ces raditi, smjene su 12h - hoces? Imas slobodan ponedeljak, utorak i svako drugu srijedu. Ostale dane radis 12 sati u komadu. Hoces mozda voziti kamion i raditi na skladistu? Znaci dodjes na posao primjerice u 15:00 u vece sjedas u kamion vozis negdje, istovar, onda utovari, dodjes naredni dan u 14:00 sa kamionom, istovaras kamion opet nesto rada na skladisu i (naredni dan) oko 23:00 ides kuci poslje 30-35 sati rada u komadu i onda sutra opet na posao 15:00? Jedan poziv je dovoljan i imati ces posao ali ces stvarno raditi od jutra do sutra. Sve je po propisima, ako mislis da nije za tebe imas vrata sirom otvorena.
Ja cu ti uvijek naci za takav posao spremnog momka u BiH znaj dobro koji bi vrlo rado prihvatio taj posao ;)
edo_79

#210 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

beobasket wrote:
Jel trebam prisati kako para pada sa neba, kako steru crvene staze, kako covjeka sa srednjom skolom ceka naucna pozicija ili bar direktorska fotelja...? To sto vi volite uvelicavanja i ne realne stvari pisati nije isto kako ferca ostatak svijeta. Ovdje na forumu pojedini kukaju kako u Bosni se radi subotom i nedeljom. 1 Ja cu ti naci sada posao, na pozadini mog poznanstva, radit ces i sa Dancima i pokojim strancima, svaku subotu i nedelju ces raditi, smjene su 12h - hoces? Imas slobodan ponedeljak, utorak i svako drugu srijedu. Ostale dane radis 12 sati u komadu. Hoces mozda voziti kamion i raditi na skladistu? Znaci dodjes na posao primjerice u 15:00 u vece sjedas u kamion vozis negdje, istovar, onda utovari, dodjes naredni dan u 14:00 sa kamionom, istovaras kamion opet nesto rada na skladisu i (naredni dan) oko 23:00 ides kuci poslje 30-35 sati rada u komadu i onda sutra opet na posao 15:00?2 - Jedan poziv je dovoljan i imati ces posao ali ces stvarno raditi od jutra do sutra. Sve je po propisima, ako mislis da nije za tebe imas vrata sirom otvorena.
Poštovani gospodine, prine no što počnete za predstavljanjem vaših poznanstava moram vam pažnju skrenuti na 2 činjenice:

1 - Svaka subota i nedjelja koja bi se radila sa Dancima i pokojim strancima bi bila debelo plaćena, znači KEŠ, GENGE, PARE, MONEY, ŠUŠKE, KERME, REPA kako hoćeš .... a ne u BIH gdje radiš po sistemu, radi pa ćemo ti pisati narađene sate koje ćeš iskoristiti NIKAD.

2 - Sve je po propisima i sve je plaćeno jel tako? ili možda i kod tebe kažu, pisaćemo ti godišnji pa idi koristi, a znaš da nema od toga ništa, prekovremeni sati (u rijetkom slučaju da ti poslodavac iste isplaćuje) na satnice koje su date su SADAKA u BiH i nemaš apsolutno nikakvog prostora da praviš takve vrste poređenja.

3 - Ti nekom pričaš kad sjedneš u kamion, kad utovaraš, kad istovaraš. Poklopi se po ušima i nijedne više, pitaj našeg vozača kamiona iz BiH koji šparta po cijelom svijetu kolika mu je plata, kako je osiguran, gdje radi, šta radi i koliko radi....
JThomas

#211 Re: Da istresem dusu

Post by JThomas »

može l' u hrletovoj firmi nešto lakše, nešto u kancelariji? :lol:
edo_79

#212 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

JThomas wrote:može l' u hrletovoj firmi nešto lakše, nešto u kancelariji? :lol:
More miješano meso i piva, brez hljeba, ono lajt baš :lol: :lol: :lol:
beobasket

#213 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

edo_79 wrote:
beobasket wrote:
Jel trebam prisati kako para pada sa neba, kako steru crvene staze, kako covjeka sa srednjom skolom ceka naucna pozicija ili bar direktorska fotelja...? To sto vi volite uvelicavanja i ne realne stvari pisati nije isto kako ferca ostatak svijeta. Ovdje na forumu pojedini kukaju kako u Bosni se radi subotom i nedeljom. 1 Ja cu ti naci sada posao, na pozadini mog poznanstva, radit ces i sa Dancima i pokojim strancima, svaku subotu i nedelju ces raditi, smjene su 12h - hoces? Imas slobodan ponedeljak, utorak i svako drugu srijedu. Ostale dane radis 12 sati u komadu. Hoces mozda voziti kamion i raditi na skladistu? Znaci dodjes na posao primjerice u 15:00 u vece sjedas u kamion vozis negdje, istovar, onda utovari, dodjes naredni dan u 14:00 sa kamionom, istovaras kamion opet nesto rada na skladisu i (naredni dan) oko 23:00 ides kuci poslje 30-35 sati rada u komadu i onda sutra opet na posao 15:00?2 - Jedan poziv je dovoljan i imati ces posao ali ces stvarno raditi od jutra do sutra. Sve je po propisima, ako mislis da nije za tebe imas vrata sirom otvorena.
Poštovani gospodine, prine no što počnete za predstavljanjem vaših poznanstava moram vam pažnju skrenuti na 2 činjenice:

1 - Svaka subota i nedjelja koja bi se radila sa Dancima i pokojim strancima bi bila debelo plaćena, znači KEŠ, GENGE, PARE, MONEY, ŠUŠKE, KERME, REPA kako hoćeš .... a ne u BIH gdje radiš po sistemu, radi pa ćemo ti pisati narađene sate koje ćeš iskoristiti NIKAD.

2 - Sve je po propisima i sve je plaćeno jel tako? ili možda i kod tebe kažu, pisaćemo ti godišnji pa idi koristi, a znaš da nema od toga ništa, prekovremeni sati (u rijetkom slučaju da ti poslodavac iste isplaćuje) na satnice koje su date su SADAKA u BiH i nemaš apsolutno nikakvog prostora da praviš takve vrste poređenja.

3 - Ti nekom pričaš kad sjedneš u kamion, kad utovaraš, kad istovaraš. Poklopi se po ušima i nijedne više, pitaj našeg vozača kamiona iz BiH koji šparta po cijelom svijetu kolika mu je plata, kako je osiguran, gdje radi, šta radi i koliko radi....
U oba primjera imas manje od 2.000 eura netto. Sto je eto dovoljno da zivis od prvog do prvog, zavisi koliko placas stan i sta sve jos imas pokraj stana ali tu je negdje na granici za 30 dana. Prvi posao ima 14,300 kruna netto a drugi 14,800 netto.

Posao je po pitanju para fixan, znaci nema sto je nedelja, subota, vece, imas platu za taj posao a koliko sati uzme ga odraditi je drugo pitanje.

I nemas placeno penziono prve tri godine, vec sam stedi taj period.

Sve je po pesu.
edo_79

#214 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

beobasket wrote:U oba primjera imas manje od 2.000 eura netto. Sto je eto dovoljno da zivis od prvog do prvog, zavisi koliko placas stan i sta sve jos imas pokraj stana ali tu je negdje na granici za 30 dana. Prvi posao ima 14,300 kruna netto a drugi 14,800 netto.

Posao je po pitanju para fixan znace nema sto je nedelja, subota, vece, imas platu za taj posao a koliko sati uzme ga odraditi je drugo pitanje.

Sve je po pesu.
Ovdje sa prekovremenim u realnom sektoru imaš manje od 400 eura neto. Uzmi samo potrošačku korpu za četvoročlanu porodicu koja košta 850 eura i sračunaj sebi. Nemoj šuplje patriotske iz Treće Švedske Slavne Brigade svega ti
Last edited by edo_79 on 22/03/2017 10:33, edited 1 time in total.
beobasket

#215 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

Janjicar wrote:
beobasket wrote:
Jel trebam prisati kako para pada sa neba, kako steru crvene staze, kako covjeka sa srednjom skolom ceka naucna pozicija ili bar direktorska fotelja...? To sto vi volite uvelicavanja i ne realne stvari pisati nije isto kako ferca ostatak svijeta. Ovdje na forumu pojedini kukaju kako u Bosni se radi subotom i nedeljom. Ja cu ti naci sada posao, na pozadini mog poznanstva, radit ces i sa Dancima i pokojim strancima, svaku subotu i nedelju ces raditi, smjene su 12h - hoces? Imas slobodan ponedeljak, utorak i svako drugu srijedu. Ostale dane radis 12 sati u komadu. Hoces mozda voziti kamion i raditi na skladistu? Znaci dodjes na posao primjerice u 15:00 u vece sjedas u kamion vozis negdje, istovar, onda utovari, dodjes naredni dan u 14:00 sa kamionom, istovaras kamion opet nesto rada na skladisu i (naredni dan) oko 23:00 ides kuci poslje 30-35 sati rada u komadu i onda sutra opet na posao 15:00? Jedan poziv je dovoljan i imati ces posao ali ces stvarno raditi od jutra do sutra. Sve je po propisima, ako mislis da nije za tebe imas vrata sirom otvorena.
Ja cu ti uvijek naci za takav posao spremnog momka u BiH znaj dobro koji bi vrlo rado prihvatio taj posao ;)
Koliko dugo, nemoj da su kao sto su ovi ovdje dovodili svoje rodjake i sta sve ne koji su bjezali poslje mjesec, dva dana, jer nema kafica i slicnog. Jer u ovim firmama je doslovno iz pidjame u odjelo i obratno. Nije tesko srediti papire ima caka koju poslodavci znaju samo postaje problematicna kada je rijec o velikom broju ljudi ali inace za jednog ili dvojicu nije nikakva frka.
edo_79

#216 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

beobasket wrote:Koliko dugo, nemoj da su kao sto su ovi ovdje dovodili svoje rodjake i sta sve ne koji su bjezali poslje mjesec, dva dana, jer nema kafica i slicnog. Jer u ovim firmama je doslovno iz pidjame u odjelo i obratno. Nije tesko srediti papire ima caka koju poslodavci znaju samo postaje problematicna kada je rijec o velikom broju ljudi ali inace za jednog ili dvojicu nije nikakva frka.
Drug jesi ti uopšte svjestan šta pričaš i pišeš?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
beobasket

#217 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

edo_79 wrote:
beobasket wrote:U oba primjera imas manje od 2.000 eura netto. Sto je eto dovoljno da zivis od prvog do prvog, zavisi koliko placas stan i sta sve jos imas pokraj stana ali tu je negdje na granici za 30 dana. Prvi posao ima 14,300 kruna netto a drugi 14,800 netto.

Posao je po pitanju para fixan znace nema sto je nedelja, subota, vece, imas platu za taj posao a koliko sati uzme ga odraditi je drugo pitanje.

Sve je po pesu.
Ovdje sa prekovremenim u relanom sektoru imaš manje od 400 eura neto. Uzmi samo potrošačku korpu za četvoročlanu porodicu koja košta 850 eura i sračunaj sebi. Nemoj šuplje patriotske iz Treće Švedske Slavne Brigade svega ti
Ja sam na cetri auta potrosio sve skupa 267.000 maraka. Prva tri su bile obicne kante ovo cetvrto je eto fino. U Bosni za sva cetri bi potrosio knap 60.000 maraka. Omjer gotovo identican kada gledam dansku platu (za ovaj posao) i cijene auta kao primjer, znaci u bosni sa tih 400 i cijenama auta si skoro isto kao i Danskoj.
beobasket

#218 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

edo_79 wrote:
beobasket wrote:Koliko dugo, nemoj da su kao sto su ovi ovdje dovodili svoje rodjake i sta sve ne koji su bjezali poslje mjesec, dva dana, jer nema kafica i slicnog. Jer u ovim firmama je doslovno iz pidjame u odjelo i obratno. Nije tesko srediti papire ima caka koju poslodavci znaju samo postaje problematicna kada je rijec o velikom broju ljudi ali inace za jednog ili dvojicu nije nikakva frka.
Drug jesi ti uopšte svjestan šta pričaš i pišeš?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Da, jer ce ti poslodavac dati ono sto zakon kaze da mora biti minimum za takvog stranca ali ces ti podici kad legne i dio vratit u gotovini. :wink: Nije frka znam poslodavaca koji su spemni jos pogotovo ako je rijec o nekom koga predstavis kao rod. Zna da nece sutradan citati u novinama.
edo_79

#219 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

beobasket wrote:Ja sam na cetri auta potrosio sve skupa 267.000 maraka. Prva tri su bile obicne kante ovo cetvrto je eto fino. U Bosni za sva cetri bi potrosio knap 60.000 maraka. Omjer gotovo identican kada gledam dansku platu (za ovaj posao) i cijene auta kao primjer, znaci u bosni sa tih 400 i cijenama auta si skoro isto kao i Danskoj.
Kakvim cijenama auta, ti kupuješ nova auta jel tako? Znaš kad se u BiH može poštenim radom zaraditi za novo auto ... NIKAD pajdo moj. Ti četvrto mijenjaš legendo, a ja jedva osvojio jedno koje je 18 godina staro ......
beobasket

#220 Re: Da istresem dusu

Post by beobasket »

edo_79 wrote:
beobasket wrote:Ja sam na cetri auta potrosio sve skupa 267.000 maraka. Prva tri su bile obicne kante ovo cetvrto je eto fino. U Bosni za sva cetri bi potrosio knap 60.000 maraka. Omjer gotovo identican kada gledam dansku platu (za ovaj posao) i cijene auta kao primjer, znaci u bosni sa tih 400 i cijenama auta si skoro isto kao i Danskoj.
Kakvim cijenama auta, ti kupuješ nova auta jel tako? Znaš kad se u BiH može poštenim radom zaraditi za novo auto ... NIKAD pajdo moj. Ti četvrto mijenjaš legendo, a ja jedva osvojio jedno koje je 18 godina staro ......

Tebi je kanta od auta novo auto? Novo nisam nikada kupio. Pvrom je bilo gotovo 10 godina, drugom tri, trecem takodje i zadnje je imalo vlasnika prije mene dvije godine staro bilo. Ja jos u zivotu nisam kupio novo auto, gdje mogu reci da sam bio prvi vlasnik.
edo_79

#221 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

beobasket wrote:
edo_79 wrote:

Tebi je kanta od auta novo auto? Novo nisam nikada kupio. Pvrom je bilo gotovo 10 godina, drugom tri, trecem takodje i zadnje je imalo vlasnika prije mene dvije godine staro bilo. Ja jos u zivotu nisam kupio novo auto, gdje mogu reci da sam bio prvi vlasnik.
Ti si rekao da su kante ne ja .... 2 godine staro auto vs 18 godina staro auto .... uporedi i skontaj se jesi ti sav svoj .... ti već tri auta promijenio eej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Njanjavi

#222 Re: Da istresem dusu

Post by Njanjavi »

Haj meni zavrsi to u skladištu, imam iskustva na slicnim poslovima.
Hajd sad bleferu da te vidim.
zforumas

#223 Re: Da istresem dusu

Post by zforumas »

Imal' ko lopatu? Da malo razgrnemo...
edo_79

#224 Re: Da istresem dusu

Post by edo_79 »

zforumas wrote:Imal' ko lopatu? Da malo razgrnemo...
Image

Evo je iz Danske :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
JThomas

#225 Re: Da istresem dusu

Post by JThomas »

ludi ste, bolje vam je kod rođaka u češkoj, samo ako vam ne smeta da vam gola sekretarica donosi kafu...
Post Reply