Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
seln

#201 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

R A V E N wrote:A šta feministkinje nude društvu? Konstantno neki zahtjevi, zahtjevi, zahtjevi... I na na prilično arogantan i bezobrazan način.

Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...

"Šta me briga, ne interesuje mene!"
Sta god nudile... nije ni priblizno toliko nebulozno kao tvoje mucenje foruma originalnim mislima.
Tvoje misljenj o trudnickom slobodno utrljaj u kosu umjesto gela... zene jedva organizuju zivot i s atrudnickim, a ti bi i to ukinuo?
Koji si ti mizogini gmizavac...
tranquil

#202 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

R A V E N wrote:Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...

Šokantno odsustvo humanosti, obično svojstveno ekstremnim nacionalistima, rasistima i religijskim fanaticima, ponekad krasi i ljude koji misle da su racionalni i da je "zarada prije svega" savršeno racionalan moto pod kojim se treba živjeti.
seln

#203 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by seln »

tranquil wrote:
R A V E N wrote:Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...

Šokantno odsustvo humanosti, obično svojstveno ekstremnim nacionalistima, rasistima i religijskim fanaticima, ponekad krasi i ljude koji misle da su racionalni i da je "zarada prije svega" savršeno racionalan moto pod kojim se treba živjeti.
On bi da bude opinion leader, a jos nije shvatio da radnici nisu samo radnici, vec i konzumenti... i da je u interesu poslodavaca da radnici imaju solidne prihode, jer su najbroniji konzumenti.
tranquil

#204 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by tranquil »

Osjećam prisustvo... s onog svijeta... da li je to duh Ayn Rand s nama?

Image
R A V E N

#205 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

seln wrote: Sta god nudile... nije ni priblizno toliko nebulozno kao tvoje mucenje foruma originalnim mislima.
Tvoje misljenj o trudnickom slobodno utrljaj u kosu umjesto gela... zene jedva organizuju zivot i s atrudnickim, a ti bi i to ukinuo?
Feministkinje ne nude ništa, a zahtijevaju jako puno. Npr. neplaćeni kućni rad zaposlenih žena - odakle generirati novac za to?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#206 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Chmoljo »

R A V E N wrote:A šta feministkinje nude društvu? Konstantno neki zahtjevi, zahtjevi, zahtjevi... I to na prilično arogantan i bezobrazan način.

Ni malo nema zdravog razuma u tome da se nekome čuva radno mjesto i uz to još doplaćuje trudnički dodatak, jer je borba na tržištu brutalna, a kad firma i zbog toga, pored ostalih razloga, propadne, pa...

koji volej u mozak...
drndalo

#207 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by drndalo »

R A V E N wrote:
seln wrote: Sta god nudile... nije ni priblizno toliko nebulozno kao tvoje mucenje foruma originalnim mislima.
Feministkinje ne nude ništa, a zahtijevaju jako puno. Npr. neplaćeni kućni rad zaposlenih žena - odakle generirati novac za to?
Jaro, hajde se ti prvo dogovori sa samim sobom ili sa svojim alteregom ko je glavni...? Ko od vas sta cita, sta (misli da je) shvati(o), a sta napise...!

Hebem mu misa, ti ni sam ne znas sta hoces da kazes, ni za sta si, samo mislis da si protiv zena... :evil:
R A V E N

#208 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Šta će se desiti kada samostalni automobili izbace taksiste i auto-škole sa tržišta? Izbaciće i auto-mehatroničarske radnje.
omar little

#209 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

masovna eliminacija sirotinje i nezaposlenih, normalno. ukoliko ne doprinosis povecanju profita korporacija tvoja uloga na planeti ne postoji, sta ces ovdje da trosis resurse a da nista ne doprinosis dionickoj vrijednosti. poubijat sve i problem rijesen! vrlo jednostavno i logicno.
R A V E N

#210 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by R A V E N »

Pa nisam znao da ste vi ljevičari baš takvi... :place1:
Towelie

#211 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Towelie »

omar little wrote:masovna eliminacija sirotinje i nezaposlenih, normalno. ukoliko ne doprinosis povecanju profita korporacija tvoja uloga na planeti ne postoji, sta ces ovdje da trosis resurse a da nista ne doprinosis dionickoj vrijednosti. poubijat sve i problem rijesen! vrlo jednostavno i logicno.
Jel ti ovo ironicno?
John Cleese

#212 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

Bloo wrote:Image
Nice?
Ovako nesto, primjera radi? :|
Bloo wrote: :o :o :o :o
***kaaaaaa
:D :lol: :kiss: :run:
John Cleese

#213 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

Towelie wrote:
omar little wrote:masovna eliminacija sirotinje i nezaposlenih, normalno. ukoliko ne doprinosis povecanju profita korporacija tvoja uloga na planeti ne postoji, sta ces ovdje da trosis resurse a da nista ne doprinosis dionickoj vrijednosti. poubijat sve i problem rijesen! vrlo jednostavno i logicno.
Jel ti ovo ironicno?
A je l' ti to ozbiljno pitas? :D
omar little

#214 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

fakat :D
John Cleese

#216 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

hAZNADAR wrote:Bilo bi jos zanimljivije i postenije izbaciti nacionalni, etnicki, vjerski predznak kada se god prica o muskom sovinizmu ili emancipaciji.

Na temama ovog tipa se samo pokazuju stereotipi a od vjerovanja u stereotipe nije niko operisan.
Apsolutno. Bravo!

Stereotipi su, kad govorimo o velikim ljudskim grupama, primjenjivi samo na one koji su u stanju makar i pomisliti nesto lijepo o rahmetli Jugi ili bilo cemu sto (neka je i najtananija) slutnja povezuje s tom tematikom - sve je to ista (kako nekad negdje rece nekakva zapjenjena tuka) bagra orjunaska :|

A sta ja tu tebi pisem... pa ti najbolje znas koja je to bolest - iz vlastitog tuznog iskustva. (Procitah i to negdje, jebalo me citanje stupidarija da me jebalo te me jebalo - o memorisanju da i ne pricam...)
Cherry-Cherry

#217 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Cherry-Cherry »

R A V E N wrote:A šta feministkinje nude društvu? Konstantno neki zahtjevi, zahtjevi, zahtjevi... I to na prilično arogantan i bezobrazan način.

Pa šta ti predlažeš? Da dobije otkaz, kada rodi? Ili da žene uopšte ne rade?
:run:
John Cleese

#218 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by John Cleese »

Cherry-Cherry wrote:

Pa šta ti predlažeš? Da dobije otkaz, kada rodi? Ili da žene uopšte ne rade?
:run:
Ne predlaze nista.
CoJek prijeti... cekicem... :|
omar little

#221 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

alo, gerijatrija, neka vas s muzikom mladosti :D
medvjed23

#222 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by medvjed23 »

dijete, ne miješaj se kad ozbiljni, stariji ljudi pričaju (ili se gađaju linkovima)
omar little

#224 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by omar little »

deda, dosadni ti muzicki izbori.

Towelie

#225 Re: Čekić pada i drobi ljevicu i feminizam

Post by Towelie »

John Cleese wrote:
Towelie wrote:
Jel ti ovo ironicno?
A je l' ti to ozbiljno pitas? :D
Ne znam vise jbg, da znas kakvih sam budalastih mišljenja cuo i procitao, vise nisam siguran kad je neko ozbiljan i kad se zajebava.

Poov zakon na delu.
Post Reply