Mislis, Metaliku i Halidazforumas wrote:Ili tip koji slusa sve i svasta pocne da pametuje kako je jedan bend smeceTomahawk11 wrote:Generalno smarate sa pricom sta ko slusa.
To mi je bas jedan vid kompleksa.
Vid' seljaka, slusa turbo folk!
Vid' drogerasa, slusa rok, tehno, bla bla...
Nek slusa ko sta hoce. Imas svoje, slusas sta ti se svidja.
Nisam nikakav muzicki analiticar, kompozitor, sta vec...
Ali hajde, to je dio nase kulture
Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#201 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
- zforumas
#202 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Nije moje da mislim, ja samo mlatim glavomTomahawk11 wrote:Mislis, Metaliku i Halidazforumas wrote:Ili tip koji slusa sve i svasta pocne da pametuje kako je jedan bend smeceTomahawk11 wrote:Generalno smarate sa pricom sta ko slusa.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Njanjavi
#204 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Al ja se bas osvrnuh na to, da mi ne moze lik koji glorifikuje whitesnake i acdc pricat o kvalitetu, pljuvat bilo koga ko slusa drukcije pa makar to bio i turbo folk.zforumas wrote:Ili tip koji slusa sve i svasta pocne da pametuje kako je jedan bend smeceTomahawk11 wrote:Generalno smarate sa pricom sta ko slusa.
To je ona generacija koja se klete u bjelo dugme a niko nije doprinjeo popularizaciji cobanijade u mainstreemu poput njih.
I sad satro oni su drukciji plaho od turbasha.
Po meni nisu sekunde drukciji, samo su malo izrazeniji kompleksi kod njih.
Turbasa boli k sta ko slusa, slusa svoje, narolja se i upadne u sevdah preko trivijalnih textova, dok ova prva grupacija siplja svoje komplekse, pljuvacke furke i uzdizu se iznad ostalih bez pokrica.
- zforumas
#205 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Ja jucer napisah da se o ukusima ne raspravlja, doduse na stranjskom jeziku...
Buraz dzaba ces jos jednu sijedu dobiti, opusti se. Ti slusas sta slusas, uzivaj u tome... Ti si prvi poceo sa spikom o Rolling Stones kao nekim levatima...
Kakvi su da su, ljudi tamburaju tolike godine i ne moze se reci da su levati.
Ja ne slusam ni jedan bend, slusam pjesme...one koje su meni dobre.
Buraz dzaba ces jos jednu sijedu dobiti, opusti se. Ti slusas sta slusas, uzivaj u tome... Ti si prvi poceo sa spikom o Rolling Stones kao nekim levatima...
Kakvi su da su, ljudi tamburaju tolike godine i ne moze se reci da su levati.
Ja ne slusam ni jedan bend, slusam pjesme...one koje su meni dobre.
- Njanjavi
#206 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Vidis to sto si napisao nije istina.
Ja napisah prvi post jer je lik pomenuo whitesnake u kontekstu kvalitetnog banda, ja od rolling stonesa volim x pjesama, i sam pomenuh under my thumb kao jednu od njih.
To ste pogresno skontali.
Druga je stvar sto su meni i mojoj generaciji drazi pearl jam, oasis i qotsa.
Ali samim tim ja ne spocitavam uspjeh i znacaj rolling stonesa, samo kazem da mi se ne mogu mjerit sa pomenuta tri banda.
Ja napisah prvi post jer je lik pomenuo whitesnake u kontekstu kvalitetnog banda, ja od rolling stonesa volim x pjesama, i sam pomenuh under my thumb kao jednu od njih.
Ali samim tim ja ne spocitavam uspjeh i znacaj rolling stonesa, samo kazem da mi se ne mogu mjerit sa pomenuta tri banda.
- dulekrele
#207 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
bas me interesuje kome treba ova suplja oko koncerta

- drndalo
#208 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Kruha i igara... I suneta... 
- zforumas
#209 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Ti buraz rece da ne bi isao na koncert i da cvaja ulaz bude i uporedi ih sa Whitesnake smecarima...al' hajd...nije bitno.Njanjavi wrote:Vidis to sto si napisao nije istina.
Samo ti kazem, nisi ti taj koji odredjuje je li veci uspjeh i znacaj Rolling Stones ili Oasisa... to je samo tvoje subjektivno vidjenje koje nemas potrebe da nameces ostalima.
- Njanjavi
#210 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Pa i ne namecem samo iznosim svoje, a vi sto razliku u misljenju i stavu shvatate kao nametanje nije do mene.
Ako po tim postulatima ocete da postupate, trebali ste iscoolirat sta ja trabunjam i rec

I btw to sto ja ne bi isao na koncert rolling stonesa ni da je cvaja karta ne znaci da pljujem cjeli njihov stvaralacki rad, vec jednostavno nije moja furka, ne cjenim ih toliko, nit bi nesta pretjerano bio odusevljen da dodju.
Ako po tim postulatima ocete da postupate, trebali ste iscoolirat sta ja trabunjam i rec

I btw to sto ja ne bi isao na koncert rolling stonesa ni da je cvaja karta ne znaci da pljujem cjeli njihov stvaralacki rad, vec jednostavno nije moja furka, ne cjenim ih toliko, nit bi nesta pretjerano bio odusevljen da dodju.
- zforumas
#211 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Evo prihvatamo izvinjenje
-
doktor78
#212 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Da polako privodimo kraju i ovu temu:
"Novinari „Faktora“ kontaktirali su i Jasminu Polić, direktoricu ustanove "Centar za sport i rekreaciju", koja upravlja stadionom na Koševu.
- O ovom koncertu saznala sam iz medija, ali da on bude na Koševu nikada nije bilo ni najmanjih naznaka. Nikada nas niko iz Grada i Kantona Sarajevo, ili neke druge agencije, nije kontaktirao zbog koncerta "Rolling Stonesa". Meni se sve to čini krajnje neozbiljno, jer i regionalne zvijezde barem godinu dana ranije nas kontaktiraju zbog koncerata. Zamislite onda koliko dugoročne planove ima najveća rock grupa u historiji. Samo čudo se mora desiti da "Stonesi" pjevaju uskoro u Sarajevu – rekla je za Faktor Jasmina Polić. "
"Novinari „Faktora“ kontaktirali su i Jasminu Polić, direktoricu ustanove "Centar za sport i rekreaciju", koja upravlja stadionom na Koševu.
- O ovom koncertu saznala sam iz medija, ali da on bude na Koševu nikada nije bilo ni najmanjih naznaka. Nikada nas niko iz Grada i Kantona Sarajevo, ili neke druge agencije, nije kontaktirao zbog koncerta "Rolling Stonesa". Meni se sve to čini krajnje neozbiljno, jer i regionalne zvijezde barem godinu dana ranije nas kontaktiraju zbog koncerata. Zamislite onda koliko dugoročne planove ima najveća rock grupa u historiji. Samo čudo se mora desiti da "Stonesi" pjevaju uskoro u Sarajevu – rekla je za Faktor Jasmina Polić. "
- Njanjavi
#213 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
zforumas wrote:Evo prihvatamo izvinjenje
Urazumio sam vas
- zforumas
#214 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Njanjavi wrote:zforumas wrote:Evo prihvatamo izvinjenje![]()
![]()
Urazumio sam vas
- So What!
#215 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Sarajevo je u vipe navrata potvrdilo, da bi ovi veliki bendovi uspjevali kod nas, da nam je malo veći životni standard i da smo kulturološki određeni da shvatamo da su cijene za velike koncerte skupe.
Koncerti poput stoner rock zvijezda Stoned Jesus, gdje je ulaznica iznosila 10 KM je rasprodat za 5 dana, a pripremaju se ulaznice za njihov drugi koncert dan poslije.
------------
Rasprodan koncert benda Stoned Jesus, dodan još jedan nastup
------------
Kao što je bio slučaj prošle godine sa pjevačicom Joss Stone koja je za sedmicu rasprodala Narodno Pozorište, vjerujem da će isti slučaj biti i sa ovom muzičarkom, cijene ulaznica ce biti skoro iste.
U prodaji ulaznice za sarajevski koncert Hindi Zahre
Koncerti poput stoner rock zvijezda Stoned Jesus, gdje je ulaznica iznosila 10 KM je rasprodat za 5 dana, a pripremaju se ulaznice za njihov drugi koncert dan poslije.
------------
Rasprodan koncert benda Stoned Jesus, dodan još jedan nastup
Muzička Zona
Nakon što je rasprodan najavljeni koncert benda Stoned Jesus za 13. maj, organizatori su dogovorili još jedan koncert.
Drugi nastup zakazan je za dan poslije, 14.05, a mjesto odražvanja oba koncerta je AG Club. Cijena ulaznice za novi datum je također 10KM.
Ulaznice se mogu rezervisati na [email protected] ili na inbox stranice Comrade Booking, a ulaznice se moraju preuzeti dan nakon što je rezervacija napravljena.
Prodajno mjesta: UMPUK svaki dan od 12:00 – 20:00
Prodajno mjesto: AG Club svaki dan od 08:00 – 16:00
Prodajno mjesto: Kafana kod Hete svaki dan od 18:00 – 00:00
------------
Kao što je bio slučaj prošle godine sa pjevačicom Joss Stone koja je za sedmicu rasprodala Narodno Pozorište, vjerujem da će isti slučaj biti i sa ovom muzičarkom, cijene ulaznica ce biti skoro iste.
U prodaji ulaznice za sarajevski koncert Hindi Zahre
Muzička Zona
Kao što smo jučer pisali, francusko-marokanska kantautorica Hindi Zahra dolazi u Sarajevo.
Ona će 11. marta u BKC-u promovisati svoj posljednji studijski materijal ‘Homeland’. Ulaznice za ovaj koncert su u prodaji po cijeni od 35KM za parter i tribine.
Mogu se kupiti na blagajni BKC-a te na Kupikartu.ba.
- Altsa
#216 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Hebo Zahru kad dolaze Stonesi. 
- dale cooper
#217 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Ozbiljno? Noel ima toliko smiješno loših tekstova, da je ovaj gore epitet koji si mu dao pretjerivanje epskih proporcija.Njanjavi wrote:
Noel moze bit prosjecan gitarista, to je i sam priznao x puta, ali je zato jedan od najboljih textopisaca nase generacije, i to mu se ne moze osporit ni sekunde![]()
I na kraju krajeva zasto je negativna stvar ako slusam od reggae do rocka, trip hopa, hip hopa sve redom?
Otkad je to postalo nepozeljno?
Oasis je realno precjenjen bend čija kompletna reputacija leži na dva dobra albuma. Ostalo je sve prosječno ili loše.
Od svih brit pop bendova oni su bili onaj koji je išao na sigurno i bazirao se na konstantnom recikliranju dva stuba Britanskog
pop rocka, Beatlesima i Stonesima. To i činjenica da su se koristili sve poteze iz knjige izlizanih rock klišeja ih čini i
najdosadnijim brit pop bendom. Blur i Pulp su uvijek bili bolji bendovi te generacije. Muzički avanturističniji + sa
odličnim smisao za humor.
- Altsa
#218 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
btw. Zahra je odlicna
- Njanjavi
#219 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA BLUR I PULP BOLJI BENDOVI TE GENERACIJE OD OASISA!!! Za nepovjerovat da neko ovo moze reci sasvim ozbiljan 
PoslaTo dimnim signalima sa stabla jagode
- dale cooper
#220 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Može ko je malo više slušao i jedne i druge i treće. Osim toga i Damon Albarn i Jarvis Cocker su nastavili pravitiNjanjavi wrote:HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA BLUR I PULP BOLJI BENDOVI TE GENERACIJE OD OASISA!!! Za nepovjerovat da neko ovo moze reci sasvim ozbiljan
dobru muziku, respektovanu i od kritike i od publike, mnogo nakon što je Noelova i Liamova inspiracija presušila
i nakon što su se pretvorili u sopstvenu parodiju.
-
LSD
#221 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Pa i jesu bili bolji, iako su i oni smiješni bendovi, a sad možeš misliti kakvi šarlatani su tek bili Oasis....zapravo citav taj brit pop je jedna velika podvala.
Što se tice ove teme i Stonesa u Sarajevu, još jedna u nizu bestidnih laži plasiranih putem medija
Što se tice ove teme i Stonesa u Sarajevu, još jedna u nizu bestidnih laži plasiranih putem medija
- Njanjavi
#222 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Ali druze, ti ne pricas o njima kao umjetnicima sada, ti pokusavas iskrivit cinjenicno, istorijsko stanje stvari, da nikad, ni u petnest paralelnih dimenzija i univerzuma, BLUR I PULP (kad napisem blur zamisljam da insan povraca, pulp da brabonjak upada u vodu wc solje) znaci nikad, nigdje, blur i pulp iz tog vremena ne mogu bit ozbiljnije i bolje, kvalitetnije od oasisa i noela kao textopisca. To sto oni nisu tad dobili frku sa oasisom, ne znaci da poslije nisu evoluirali u jako postovane muzicare. I samim tim ja ne napadam njih kao autore, kako zelis sad spinovat pricicu. Budi realan malo bolan, sa istorijskim uticajem oasisa nijedan od ta dva banda ne mogu prismrdit noelu samo. Liam je ionako samo bio showman. 
- dale cooper
#223 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Ja ne govorim o popularnosti Oasisa u ono vrijeme. Očigledno je da je bila enormna i da su obilježili brit pop eru.Njanjavi wrote:Ali druze, ti ne pricas o njima kao umjetnicima sada, ti pokusavas iskrivit cinjenicno, istorijsko stanje stvari, da nikad, ni u petnest paralelnih dimenzija i univerzuma, BLUR I PULP (kad napisem blur zamisljam da insan povraca, pulp da brabonjak upada u vodu wc solje) znaci nikad, nigdje, blur i pulp iz tog vremena ne mogu bit ozbiljnije i bolje, kvalitetnije od oasisa i noela kao textopisca. To sto oni nisu tad dobili frku sa oasisom, ne znaci da poslije nisu evoluirali u jako postovane muzicare. I samim tim ja ne napadam njih kao autore, kako zelis sad spinovat pricicu. Budi realan malo bolan, sa istorijskim uticajem oasisa nijedan od ta dva banda ne mogu prismrdit noelu samo. Liam je ionako samo bio showman.
Govorim o kvaliteti same muzike i kako ona izgleda sa ove vremenske distance. Ništa od Oasisa poslije What's The Story...
nije vrijedno spomena.
- Njanjavi
#224 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
Druze rec za insana koji je napisao the dying of the light da mu je inspiracija presusila i da je kao nesto podbacio, govori koliko si diskonektovan od realne kritike. Dalja rasprava stvarno nema smisla. 
- uglavnomja
#225 Re: Stonesi u Sarajevu? Novo poglavlje za kulturu Sarajeva?
ma za kolegu njanjavog je sve osim "te" generacije smece, ai u samoj generaciji je 90% smece (kao sto je meni smece gotovo sve ono sto je nabrojao na opnom spisku
)
a zna se ko su utemeljitelji rocka i da su svi nabrojani samo pokusaji originalnog
kopiranja
bas me zanima misjenje doticnog o dylanu? i on smecar tektstopisac i los muzicar? matorac kojeg bi trebalo popljuvati ako odluci doci u sa?
a zna se ko su utemeljitelji rocka i da su svi nabrojani samo pokusaji originalnog
bas me zanima misjenje doticnog o dylanu? i on smecar tektstopisac i los muzicar? matorac kojeg bi trebalo popljuvati ako odluci doci u sa?