Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
-
tr_ba
#201 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Cekaj malo,hajd i da mu nesto dokazu,osude ga,dobije 10 god. izadze za tri,i sve ispocetka...
I onda kao pravda zadovoljena...
Nisam ni za neke osvete,ali ni da se oci zamazuju nekim sudovima.
-
julisiz es grant
#202 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Može li se dati izjava i prijava tužilaštvu ako te oni ne pozovu? Koliko znam, oni prikupljaju dokaze u istrazi, i u toku toga ispituju i svjedoke, od kojih se neki pojave na suđenju, ako do njega dođe. Nisam siguran da ja mogu tek tako poslati poruku tužiocu i reći "mislim da je taj i taj ratni zločinac" i da oni samo na osnovu toga pokrenu istragu. Osim toga, to što neko nije optužen, ne znači da nisu istražne radnje o njegovoj ratnoj ulozi u toku, ili neće biti.stakasa wrote:Ok, ali pomirimo se s tim.Nebo je Limit wrote:U ratu je većina heroja i mudonja poginula, ako nisu poginuli onda su ubijeni ili otrovani, ostala je samo gomila podrumaša i ratnoprofiterska-švercerska banda a to nit ima duše ni poštovanja, narod je velika kukavica i ne ma ko da ga povede, nema mudonje, sve mrtvo.stakasa wrote: Jednom se mora podvuci crta. Ogorceni ljudi su svima opterecenje, sebi najvise. Osteceni ili neka urade nesto, eto kao sto i sam kazes kroz instituciju tuzilastva, i za to treba hrabrost velika. A ako nisu spremni na tu vrstu zrtve, sto isto tako prihvatam, neka sute. Forumska kuknjava je pateticna i vjerovatno najveci garant zlocincima da se nista nece poduzeti
Mnogi bi da neko drugi uradi posao za njih. Ko zna za slucajeve zlostavljanja, ima tuzilastvo i daj izjavu. Ili ako te je strah posljedica progutas i ides dalje
Mnogo je i mnogo preživjelih svjedočilo, i u Hagu i u našim i na srbijanskim sudovima...mnogi od njih po više puta. E za to proživljavanje traume treba mnogo hrabrosti, i mnogi su je pokazali. Da nisu, ne bi niko od zločinaca nikada bio osuđen.
- stakasa
#203 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Zauhar je i dvedeset dana, barem imas sansu da na sudu nesto uradis.tr_ba wrote:Cekaj malo,hajd i da mu nesto dokazu,osude ga,dobije 10 god. izadze za tri,i sve ispocetka...
- stakasa
#204 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Naravnojulisiz es grant wrote:Može li se dati izjava i prijava tužilaštvu ako te oni ne pozovu? Koliko znam, oni prikupljaju dokaze u istrazi, i u toku toga ispituju i svjedoke, od kojih se neki pojave na suđenju, ako do njega dođe. Nisam siguran da ja mogu tek tako poslati poruku tužiocu i reći "mislim da je taj i taj ratni zločinac" i da oni samo na osnovu toga pokrenu istragu. Osim toga, to što neko nije optužen, ne znači da nisu istražne radnje o njegovoj ratnoj ulozi u toku, ili neće biti.stakasa wrote:Ok, ali pomirimo se s tim.Nebo je Limit wrote: U ratu je većina heroja i mudonja poginula, ako nisu poginuli onda su ubijeni ili otrovani, ostala je samo gomila podrumaša i ratnoprofiterska-švercerska banda a to nit ima duše ni poštovanja, narod je velika kukavica i ne ma ko da ga povede, nema mudonje, sve mrtvo.
Mnogi bi da neko drugi uradi posao za njih. Ko zna za slucajeve zlostavljanja, ima tuzilastvo i daj izjavu. Ili ako te je strah posljedica progutas i ides dalje
Mnogo je i mnogo preživjelih svjedočilo, i u Hagu i u našim i na srbijanskim sudovima...mnogi od njih po više puta. E za to proživljavanje traume treba mnogo hrabrosti, i mnogi su je pokazali. Da nisu, ne bi niko od zločinaca nikada bio osuđen.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#205 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
U isto vrijeme,ovo je njihov mind setNebo je Limit wrote:malo se opet treba osvrnut oko sebe, nema narod šta da jede, nema posla, ne mogu se više računi plaćat, isključuju narodu struju, vodu vidim to svaki dan, svi u kreditima, samo je važno dan preživit i namirit neku nafaku, boli nekoga kita za stevandićem i stevandićima, narod se o sebi zabavio, borba kako izdurat mjesec.

- GeeTnT
#206 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Nisi u pravu, osim toga, rat i agresija na BiH je do danas najjbolje instituciono i sudski filtrirana i ko zna na sta bi licila da su je biljezili i filtrirali na sh-hs jeziku... vjerovatno bi dogadjaji iz agresije u buducnosti zahtijevali mnoge „revizije „ ... sreca pa su se stranci pobrinuli da istina koliko toliko ugleda svjetlo, a da nije tako ne bi danas o ppku stevandicu raspravljali...Nebo je Limit wrote:malo se opet treba osvrnut oko sebe, nema narod šta da jede, nema posla, ne mogu se više računi plaćat, isključuju narodu struju, vodu vidim to svaki dan, svi u kreditima, samo je važno dan preživit i namirit neku nafaku, boli nekoga kita za stevandićem i stevandićima, narod se o sebi zabavio, borba kako izdurat mjesec.
- insomnia78
#207 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
‘ajde? Pa se ti registrovo da nam to objasnis
- muha_sa
- insomnia78
#209 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Vidis, mislio sam da ovu temu treba zakljucati jer osim bosnjackog kmecanja ne doprinosi nicemu ali kad vidim kako djeluje na pojedine “bosance” shvatam da je treba staviti na vrh
- insomnia78
#210 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Jes, jes. Zivinicki rom. Cuj kako, pa koNbijem. Jesi ti gled’o Dom za vjesanje
-
PM72
#211 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
ja znam za slucaj kad je zena iz Njemacke platila 50 000 DM da smakne ubice njenih roditelja.Odrađeno a ubice "stradale" u saobraćajnoj nesreći.Da su procesuirani na ovim našim usranim sudovima već bi davno izašli iz zatvora još bi glumili "žrtvu" nevino osuđenih srpskih ratnika.tr_ba wrote:Cekaj malo,hajd i da mu nesto dokazu,osude ga,dobije 10 god. izadze za tri,i sve ispocetka...
Da rezimiramo.Debeli krmak,ako je koga ubio ili maltretirao treba da strahuje hoće li se kao slučajno udaviti na kupanju ili će mu auto sletjeti u jarak.Ili će ga slučajno upucati u lovu...ako nije onda ne treba da se sekira.
- banjaluka078
#212 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Stevandić nije hirurg, obični otorinac. Nije gej. To je jedan drugi, ex-radikalni, koji sad sjedi u parlamentu u Sarajevu.Ommadawn wrote:
Vidi ovako
U banjaluckom klinickom centru je radilo dosta strucnjaka koji nisu bili Srbi. Tokom rata su svi dobili otkaze, zahvaljujuci samopostavljenom novom direktoru Radoslavu Vukicu, a s obzirom da je pritisak pacijenata porastao (standardni pacijeni + ranjenici) tad se rukovodstvo uhvatilo za glavu pa su dovodili mlade studente s medicinskog fakulteta da rade. Dobar dio strucnjaka Srba se prebacio u Beograd jer im je rukovodstvo (na celu sa alkoholiziranim kretenom Vukicem, poznatom po govoru "svaku cu Turkinju licno sterilizirati da ne radja vise djece") smetalo pa je onda bilo "daj sta das". Eh tu dolazimo da je i Stevandic vjerovatno po tom pitanju dobio diplomu "na guzove". Vjerovatno, jer tesko mi je povjerovati da je bas on uspio privesti skolovanje kraju i steci zvanje nekog strucnjaka, u ovom slucaju hirurga.
Kad je Vukić napucao nesrbe s kliničkog centra, na pojedinim odjelima je ostao bez kvalitetnih ljekara. Onda se dosjetio da vrati određene na posao, ali na radnu obavezu, bez plata i doprinosa, pa sad jedva regulišu penzije. U međuvremenu je stasavala generacija podobnih sinova i kćeri, koji su specijalističke odnose polagali pred svojim očevima.
-
julisiz es grant
#213 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Mnogi leže i u našim zatvorima...neki sa toliko dugim kaznama da će prije umrijeti nego izaći.PM72 wrote:ja znam za slucaj kad je zena iz Njemacke platila 50 000 DM da smakne ubice njenih roditelja.Odrađeno a ubice "stradale" u saobraćajnoj nesreći.Da su procesuirani na ovim našim usranim sudovima već bi davno izašli iz zatvora još bi glumili "žrtvu" nevino osuđenih srpskih ratnika.tr_ba wrote:Cekaj malo,hajd i da mu nesto dokazu,osude ga,dobije 10 god. izadze za tri,i sve ispocetka...
Da rezimiramo.Debeli krmak,ako je koga ubio ili maltretirao treba da strahuje hoće li se kao slučajno udaviti na kupanju ili će mu auto sletjeti u jarak.Ili će ga slučajno upucati u lovu...ako nije onda ne treba da se sekira.
I još mnogi će ležati...i pored nekih očitih kikseva, Sud BiH ne namjerava prestati raditi na ratnim zločinima ko zna koliko još dugo. Svaki mjesec budu nove optužnice.
- stakasa
#214 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
julisiz es grant wrote:Mnogi leže i u našim zatvorima...neki sa toliko dugim kaznama da će prije umrijeti nego izaći.PM72 wrote:ja znam za slucaj kad je zena iz Njemacke platila 50 000 DM da smakne ubice njenih roditelja.Odrađeno a ubice "stradale" u saobraćajnoj nesreći.Da su procesuirani na ovim našim usranim sudovima već bi davno izašli iz zatvora još bi glumili "žrtvu" nevino osuđenih srpskih ratnika.tr_ba wrote:Cekaj malo,hajd i da mu nesto dokazu,osude ga,dobije 10 god. izadze za tri,i sve ispocetka...
I još mnogi će ležati...i pored nekih očitih kikseva, Sud BiH ne namjerava prestati raditi na ratnim zločinima ko zna koliko još dugo. Svaki mjesec budu nove optužnice.
-
PM72
#215 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
oko za oko...pasta za zube
ja vjerujem samo u tu parolu,jebo sudove...
ja vjerujem samo u tu parolu,jebo sudove...
- studiorum_tuzlaensis
#216 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ne znam stvarno što bi bilo nekog strah da svjedoči. Polazim od svoje porodice koja je svjedočila o svemu što je doživjela u Hagu i na našim sudovima uključujući etničko čišćenje, ubistva i kršenje zakona i običaja ratovanja. Tako nekako i razmišljam. Onda se pitam zar je moguće da je nekom vuna otići i reći sve što se desilo? Koga da se bojiš? Gore od toga što se desilo se ne može desiti danas sigurno, a teret će ti sa srca pasti. Ti bivši zločinci koji šetaju ulicama su ionako u većini slučajeva p****tine kojih bude strah vlastitih sjenki kad im se malo zaprijeti.
Znam za slučaj (u porodici) da je jedan takav kokošar nesrpsko stanovništvo zlostavljao po Ključu 1992-1995, a odležo je svoje u zatvoru. Džaba mu sve nije odležo kod žrtava. Frajer je bukvalno na iglama zadnjih 10 godina kako je izašo iz zatvora, ne smije izaći iz kuće u Banjaluci koliko su mu strah u kosti utjerali logoraši i ljudi nad kojim je svoj bijes iskaljivao tih godina. Sve to samo zbog par prijetećih poziva ili namjernih pogleda na cesti.
Nije isključivo da ga neko i rokne, zato ga je toliko i strah... nema te države i policije koga te može zaštititi od straha. Zato s vremena na vrijeme čuješ, ubio se ili ubio porodicu pa sebe. Garant što mu je crko traktor ili loša godina za šljivu... Bato moj, to je savjest.
Nekako se to u Krajini ne zaboravlja tako lako i ne prolazi, dok imam osjećaj da je u istočnoj Bosni obrnuta situacija i dalje, da se žrtve i dalje boje svojih katila. Kad izgubiš, majku, oca, brata ne vidim kako te može biti strah i za šta više. Da znam ko ih je mučio i ubio, pa ne samo da bi o tome na sva zvona pričao, već bi mu se posro u život pošteno, kad god i kako god mogu.
Znam za slučaj (u porodici) da je jedan takav kokošar nesrpsko stanovništvo zlostavljao po Ključu 1992-1995, a odležo je svoje u zatvoru. Džaba mu sve nije odležo kod žrtava. Frajer je bukvalno na iglama zadnjih 10 godina kako je izašo iz zatvora, ne smije izaći iz kuće u Banjaluci koliko su mu strah u kosti utjerali logoraši i ljudi nad kojim je svoj bijes iskaljivao tih godina. Sve to samo zbog par prijetećih poziva ili namjernih pogleda na cesti.
Nije isključivo da ga neko i rokne, zato ga je toliko i strah... nema te države i policije koga te može zaštititi od straha. Zato s vremena na vrijeme čuješ, ubio se ili ubio porodicu pa sebe. Garant što mu je crko traktor ili loša godina za šljivu... Bato moj, to je savjest.
Nekako se to u Krajini ne zaboravlja tako lako i ne prolazi, dok imam osjećaj da je u istočnoj Bosni obrnuta situacija i dalje, da se žrtve i dalje boje svojih katila. Kad izgubiš, majku, oca, brata ne vidim kako te može biti strah i za šta više. Da znam ko ih je mučio i ubio, pa ne samo da bi o tome na sva zvona pričao, već bi mu se posro u život pošteno, kad god i kako god mogu.
-
PM72
#217 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
to ti se za Krajinu samo čini jer su protjerani krajišnici masovno po zapadu ,dolaze čoporativno na odmor pa im testisi porastu pa po Kozarcu nose dukserice BH fanatikosa sa ljiljanima...hajd nek je pronosa po Foči ili Bratuncu
- studiorum_tuzlaensis
#218 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Ne govorim za balavurdiju koja dođe da se kurči 20 dana po Sanskom Mostu i Prijedoru, već o ljudima koji su prošli torture prije nego su protjerani, kao i o logorašina iz Prijedora i sa Manjače. Vrati se u 1992.
-
sumirprimus
#219 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
sta radi pravna drzava? sta rade silni mupovi po federadciji?
-
Lug
#220 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
ne kontam sto ce im ovo na kraju, zasto i kome se pravdaju, kome salju poruku, ponistavaju sve dobro sto su rekli u stilu, nemoj samo po glavi..? Ispada kao da su Bosnjaci citav rat i poslije rata radili protiv suzivota, tako da i sama izjava gubi na znacaju. Nemate se kome sta pravdati, drito u glavu reci i tacka, kao izvinjavaju se za izjavu..muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/tabakov ... /180202060
"I pored teškog perioda kroz koji prolaze, "možda i najtežeg poslije genocida nad njima", Tabaković i Alivuković naglašavaju dalje da Bošnjaci Srebrenice ostaju privrženi politici mira, suživota i dobrih međuljudskih i nacionalnih odnosa u Srebrenici."
Btw.
Bošnjaci u Srebrenici 1942. od pokolja spasili 3.500 Srba
Al Jazeera
-
PM72
#221 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
ja ne čuh za slučaj da je neko nekom poslije rata šamar opalio...studiorum_tuzlaensis wrote:Ne govorim za balavurdiju koja dođe da se kurči 20 dana po Sanskom Mostu i Prijedoru, već o ljudima koji su prošli torture prije nego su protjerani, kao i o logorašina iz Prijedora i sa Manjače. Vrati se u 1992.
-
PM72
#222 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
?sumirprimus wrote:sta radi pravna drzava? sta rade silni mupovi po federadciji?
- LBVIEW
#223 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Bilo je upravo u Kozarcu, a to je ujedno bila i prekretnica u procesu povratka, jer su Srbi poceli polalo nadolaziti kako ne mogu ostati u tudjem, ili mozda mogu, samo posljedice znaju biti jebene. Inace, Srbi su znali, onako coporativno, u kolonama proslavljati pobede srpske reprezentacije, sve dok bivsi pripadnici 17- nisu zarafalali, pri cemu je ranjen i srpski policajac koji obezbedjivao nejac. Nakon toga im je poruceno da drugi put mozda mogu uci , samo pitanje je kako ce izaci. I da, ne radi se o dijaspori koja provicira na godisnjem.PM72 wrote:ja ne čuh za slučaj da je neko nekom poslije rata šamar opalio...studiorum_tuzlaensis wrote:Ne govorim za balavurdiju koja dođe da se kurči 20 dana po Sanskom Mostu i Prijedoru, već o ljudima koji su prošli torture prije nego su protjerani, kao i o logorašina iz Prijedora i sa Manjače. Vrati se u 1992.
-
ušće
#224 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
Strah je naj efikasnija osveta ...on zna da ti znaš ...još nađeš način da mu saopštiš da svaki put kada pođe spavati dobro provjeri šta mu je ispod kreveta ...da provjeri tri puta ispod haube auta...da vrata zaključava više puta ...nema puno u javnosti ,ali ih je podosta tako crklo ...u Foči jedan se skoro malo zaljuljao sa konopcem oko vrata ...mora da je radi savjesti 
- sinuhe
#225 Re: Upoznaj zločinca: Nenad Stevandić
To mu je brat. Dva ili tri brata od kojih je ovaj kod SUP-a vozio za Merhamet.Ommadawn wrote:Nije!sinuhe wrote:Ne znas ti Fudo da je rodjak Sefera Halilovica cijeli rat radio u banjaluckom Merhametu. Stanovao ispred samog SUP-a.Fudo387 wrote:
Huseine, ne seri.
Stanovao covjek u Mejdanu. Znam ulicu, kucu i koje je kamione imao. I koje su boje bili.