Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#201 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Moje mišljenje je da je neko ko se dig'o iz Niša da ubija po Sarajevu vjerovatno račun'o na to da bi mog'o da sebi tako okonča život.
-
Bodkin
#202 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Idi po rjecnik da vidis sta znaci insinuirati. Kakva dobrovoljacka i zarobljeniciGrean wrote:
On te pita za Dobrovoljacku posto si insinuirao da su tamo ubijeni zarobljenici.
-
junior3
#203 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Nema govora živi su razmjenjeni ovi sa spiska, al' znam neke od njih i znam da su batina fasovali, ne od svih ali od pojedinaca, no dobro uvijek ima takvih.SkyLimit wrote:Bolje da su im jednostavno ovako javno objavili imena i prezimena
- drndalo
#204 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Da su ih porokali na Dobrinji u/iz transportera, rekao bih UPS, hebiga... Nekome su se predali, neko ih zarobio, a neko nasao za shodno da ih ONO pobije, iako je ceskao jajca dok ih je neko drugi zarobljavao, i rizikovao svoje dupe... Herojski, nema sta... Da ne pricamo o tome sta se sve moglo saznati od njih, ali zivih...
-
Bodkin
#205 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Ok, posteno.Velkoski wrote:Moje mišljenje je da je neko ko se dig'o iz Niša da ubija po Sarajevu vjerovatno račun'o na to da bi mog'o da sebi tako okonča život.
Sta cemo sa onima iz okoline pazara koji su dosli da ubijaju po hercegovini? I na kraju, koji ce nam onda kurko zenevska konvencija.
-
Fudo387
#206 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Imat li vi kakav slican spisak da ste ih nam poslali, ne zive, a ono bar u jednom komadu?junior3 wrote:Nema govora živi su razmjenjeni ovi sa spiska, al' znam neke od njih i znam da su batina fasovali, ne od svih ali od pojedinaca, no dobro uvijek ima takvih.SkyLimit wrote:Bolje da su im jednostavno ovako javno objavili imena i prezimena
- Grean
#207 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Dobro, ne svrsta li ti u istu vrecu Dobrovoljacku samim tim sto si napisao, da nisu ubili one ne bi se skupljali svake godine u Dobrovoljackoj?Bodkin wrote:Idi po rjecnik da vidis sta znaci insinuirati. Kakva dobrovoljacka i zarobljeniciGrean wrote:
On te pita za Dobrovoljacku posto si insinuirao da su tamo ubijeni zarobljenici.
-
Bodkin
#208 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Ne. Dobrovoljacka je drugi slucaj. A i nema veze sa okupljanjem. Okupljali bi se svakako. Zavisi cime ih propaganda filujeGrean wrote:Dobro, ne svrsta li ti u istu vrecu Dobrovoljacku samim tim sto si napisao, da nisu ubili one ne bi se skupljali svake godine u Dobrovoljackoj?Bodkin wrote:Idi po rjecnik da vidis sta znaci insinuirati. Kakva dobrovoljacka i zarobljeniciGrean wrote:
-
junior3
#209 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
A otkud znam, nisam ja razmjene radio, vjerujem da mora biti.Fudo387 wrote:Imat li vi kakav slican spisak da ste ih nam poslali, ne zive, a ono bar u jednom komadu?junior3 wrote: Nema govora živi su razmjenjeni ovi sa spiska, al' znam neke od njih i znam da su batina fasovali, ne od svih ali od pojedinaca, no dobro uvijek ima takvih.
-
Fudo387
#210 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Nema momak, sve sto je nama doslo u razmjenu forenzicari su morali sastavljati.junior3 wrote:A otkud znam, nisam ja razmjene radio, vjerujem da mora biti.Fudo387 wrote:Imat li vi kakav slican spisak da ste ih nam poslali, ne zive, a ono bar u jednom komadu?junior3 wrote: Nema govora živi su razmjenjeni ovi sa spiska, al' znam neke od njih i znam da su batina fasovali, ne od svih ali od pojedinaca, no dobro uvijek ima takvih.
Suti, poklopi se usima.
-
Ripicipi
#211 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
ja sam to napisao, ne on...Grean wrote:Dobro, ne svrsta li ti u istu vrecu Dobrovoljacku samim tim sto si napisao, da nisu ubili one ne bi se skupljali svake godine u Dobrovoljackoj?Bodkin wrote:Idi po rjecnik da vidis sta znaci insinuirati. Kakva dobrovoljacka i zarobljeniciGrean wrote:
Pa kad je presjecena kolona to je u sustini i bilo to...
Dosta vojnika je skinuto i poredano po trotoaru, tu je jedan i ubijen.
To je potvrdio i Zoran Cegar.
-
junior3
#212 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Ne seri matere ti.Fudo387 wrote:
Nema momak, sve sto je nama doslo u razmjenu forenzicari su morali sastavljati.
Suti, poklopi se usima.
Ispade mi vama samo mrtve slali u zamjenu za žive.
-
TheMule
#213 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Ne ide to tako. Kad Sud ima postovanje i vjeru naroda, onda citav sistem stoji iza njih, od samog naroda do policijskih i drugih struktura, tako da bi bilo tesko nauditi bilo kom, ili naci ljude koje bi to cak zeljeli uradiliBodkin wrote:U azijskim vukojebinama je tako. U normalnim zemljama ga sud oslobodi i to je to. Inace ce mrak poceti gutati za svakoga koga pomisle optuzitiTheMule wrote:Problem sa Vikicem i par ovih slicnih slucajeva (Divjak, Dudakovic) je sto su to u sustini dobri posteni ljudi. Da nisu, neko kao ovaj specijalni tuzitelj bi prvo osvano u kolicima, a onda ako nastavi maltretirati i igrati se ljudskim zivotima, proguto bi ga mrak i to je to.
Nije mala stvar kad trebas da budes primjer pravde, a ti se igras ljudskim zivotima i njihovim porodicama radi politike ili jos gore, nacionalizma. Popisam se na tebe tuzitelju i na tvoj poso
Ali kad imas ovaj sadasnji sud, gdje nema pravde, i gdje dokazani ratni zlocinci dobiju 7 godina zatvora, i nevini se vode na sudjenje....eh onda nemas nikakva ledja, ali ni moralu vertikalu. Iza ovog specijalnog tuzitelja stoji samo neka partija (pretpostavljam SNSD), zivi u drugom entitetu pod zastitiom nekog debelog sudskog policajca ili dodikove amaterske zastitarske agencije.
Kakav supak moras biti da nevinog covjeka optuzis za zlocin, a ispred tebe na stolu ti stoji 0 dokaza da je kriv? Ako se djubre ne moze skinuti pravnim putem, onda mu treba kosti polomiti.
-
Bodkin
#214 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
To je cijena drzavnog suda. Onda je trebalo ostaviti ga na nivou entiteta i zdravo.TheMule wrote:Ne ide to tako. Kad Sud ima postovanje i vjeru naroda, onda citav sistem stoji iza njih, od samog naroda do policijskih i drugih struktura, tako da bi bilo tesko nauditi bilo kom, ili naci ljude koje bi to cak zeljeli uradiliBodkin wrote:U azijskim vukojebinama je tako. U normalnim zemljama ga sud oslobodi i to je to. Inace ce mrak poceti gutati za svakoga koga pomisle optuzitiTheMule wrote:Problem sa Vikicem i par ovih slicnih slucajeva (Divjak, Dudakovic) je sto su to u sustini dobri posteni ljudi. Da nisu, neko kao ovaj specijalni tuzitelj bi prvo osvano u kolicima, a onda ako nastavi maltretirati i igrati se ljudskim zivotima, proguto bi ga mrak i to je to.
Nije mala stvar kad trebas da budes primjer pravde, a ti se igras ljudskim zivotima i njihovim porodicama radi politike ili jos gore, nacionalizma. Popisam se na tebe tuzitelju i na tvoj poso
Ali kad imas ovaj sadasnji sud, gdje nema pravde, i gdje dokazani ratni zlocinci dobiju 7 godina zatvora, i nevini se vode na sudjenje....eh onda nemas nikakva ledja, ali ni moralu vertikalu. Iza ovog specijalnog tuzitelja stoji samo neka partija (pretpostavljam SNSD), zivi u drugom entitetu pod zastitiom nekog debelog sudskog policajca ili dodikove amaterske zastitarske agencije.
Kakav supak moras biti da nevinog covjeka optuzis za zlocin, a ispred tebe na stolu ti stoji 0 dokaza da je kriv? Ako se djubre ne moze skinuti pravnim putem, onda mu treba kosti polomiti.
Taj isti sud je osudio stotine zlocinaca.
A i ko ti garantuje da ga neko nije pustio niz vodu iz sarajeva?
-
Fudo387
#215 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Uglavnom mrtve, ili ako nahvatate nekih nepokretnih nana.junior3 wrote:Ne seri matere ti.Fudo387 wrote:
Suti, poklopi se usima.
- GeeTnT
#216 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Vama je bilo bitnije da zarobljenik potpise da svu imovinu poklanja vrs ili spc....junior3 wrote:A otkud znam, nisam ja razmjene radio, vjerujem da mora biti.Fudo387 wrote:Imat li vi kakav slican spisak da ste ih nam poslali, ne zive, a ono bar u jednom komadu?junior3 wrote: Nema govora živi su razmjenjeni ovi sa spiska, al' znam neke od njih i znam da su batina fasovali, ne od svih ali od pojedinaca, no dobro uvijek ima takvih.
-
junior3
#217 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Fudo387 wrote:Uglavnom mrtve, ili ako nahvatate nekih nepokretnih nana.junior3 wrote:Ne seri matere ti.Fudo387 wrote:
Suti, poklopi se usima.
De se uozbilji.
-
junior3
#218 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Povlačim se, protiv bošnjaka optužnice a opet se o srbima počelo i to uveliko. 
-
TheMule
#219 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Pa ne bih se bas slozio, jer i da su ostali na nivou entiteta, do sad bi bio neki sporazum o okstradiciji vjerovatno, tj, sad bi Vikic bio uhapsen i odvezen u Banja Luku....Bodkin wrote:To je cijena drzavnog suda. Onda je trebalo ostaviti ga na nivou entiteta i zdravo.TheMule wrote:Ne ide to tako. Kad Sud ima postovanje i vjeru naroda, onda citav sistem stoji iza njih, od samog naroda do policijskih i drugih struktura, tako da bi bilo tesko nauditi bilo kom, ili naci ljude koje bi to cak zeljeli uradiliBodkin wrote:
U azijskim vukojebinama je tako. U normalnim zemljama ga sud oslobodi i to je to. Inace ce mrak poceti gutati za svakoga koga pomisle optuziti
Taj isti sud je osudio stotine zlocinaca.
A i ko ti garantuje da ga neko nije pustio niz vodu iz sarajeva?
A za politicare iz Sarajeva, Vikic vise nije veliki igrac, ne vjerujem da imaju motiv. Neko je spomenuo da mozda zele da se na njemu slome kolica, jer bi se doznalo nesto o samom drzavnom vrhu u to vrijeme, ali ni to ne mogu da povjerujem, jer i za to trebaju dokazi, ne mogu ih stvoriti iz nicega. I opet se vracamo na onu da dokaza protiv njega sigurno nema, i da ce ga morati osloboditi optuzbe, samo jedan u nizu kojeg to tuzilastvo maltretira.
-
TheMule
#220 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Ne znam sto ste poceli potencirati Dobrovoljacku, kolona se nije drzala dogovora, i bio je samo jedan nacin da se zaustavi...
a svi zarobljeni u Dobrovoljackoj su pusteni ako se sjecam.
a svi zarobljeni u Dobrovoljackoj su pusteni ako se sjecam.
-
Fudo387
#221 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Ozbiljan sam.junior3 wrote:De se uozbilji.
Nisi ti los lik, zadovoljavas profil klasicnog Bosnje, zeza u redu, al' kad dodje ozbiljna prica iz tebe k'o iz onog radosnog pocnu nebuloze.
Majke mi, da je neko pored Fude radio sto si ti tvoji radili pored tebe ja bih ih posl'o u tri pizde materine.
Ako ne tada kad je gorilo, al' danas kad vise mrtve glave ne padaju, bi'.
Vas kad dodje ova prica isto da je sve radovan istim qrcom napravio.
Pobili svu istocnu Bosnu i Krajinu i sad bi da tu neko zali desetak supaka sto su prije nego fasovanja kursuma rokali po Sarajevu?
I jos mi govoris da se uozbiljim?
Uozbilji se ti.
- p206
#222 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Vikića mogu samo za karinu povući.
Da sam imao godina kao što nisam, lično bi se ponudio da ih streljam. Dođe iz vukojebine da zauzima i ruši grad koji bi ih sve u miru ljudski primio i dao šansu za bolji život, i sad treba da ih milujemo. Za one koji ruše što se gradilo zajedno ne treba da bude milosti.
Da sam imao godina kao što nisam, lično bi se ponudio da ih streljam. Dođe iz vukojebine da zauzima i ruši grad koji bi ih sve u miru ljudski primio i dao šansu za bolji život, i sad treba da ih milujemo. Za one koji ruše što se gradilo zajedno ne treba da bude milosti.
-
junior3
#223 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Ajd barem ne napisa da sam ja sranja radio, svaka čast.Fudo387 wrote:Ozbiljan sam.junior3 wrote:De se uozbilji.
Nisi ti los lik, zadovoljavas profil klasicnog Bosnje, zeza u redu, al' kad dodje ozbiljna prica iz tebe k'o iz onog radosnog pocnu nebuloze.
Majke mi, da je neko pored Fude radio sto si ti tvoji radili pored tebe ja bih ih posl'o u tri pizde materine.
Pobili svu istocnu Bosnu i Krajinu i sad bi da tu neko zali desetak supaka sto su prije nego fasovanja kursuma rokali po Sarajevu?
Uozbilji se ti.
Ništa gore od toga.
Što se tiče ovih deset ili koliko ubijenih, nemam tu šta ni reći jer uopšte nisam upućen u to.
-
Bodkin
#224 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
Pobijeni su prije krajine i IBFudo387 wrote:Ozbiljan sam.junior3 wrote:De se uozbilji.
Uozbilji se ti.
-
TheMule
#225 Re: Protiv Dragana Vikića i drugih podignuta optužnica
junior3 wrote:Ajd barem ne napisa da sam ja sranja radio, svaka čast.Fudo387 wrote:Ozbiljan sam.junior3 wrote:De se uozbilji.
Uozbilji se ti.![]()
Ništa gore od toga.
Što se tiče ovih deset ili koliko ubijenih, nemam tu šta ni reći jer uopšte nisam upućen u to.
Juniore ne lazi i ti si sranja radio. Sta si mi uradio sa kravom, vrati mi bar kožicu i plati za mlijeko