Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post Reply
jao_situacije

#201 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by jao_situacije »

možda jeste stigao poziv direkt od donalda, al od donalda ducka
House

#202 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by House »

daddy-kool wrote:
jao_situacije wrote:ima 2 pozivnice, a ni jednu vizu :thumbup:
Druga je još bolja, kako ih nije više sramota ovo plasirati? :D
Šuti, zatraži vizu, povratna karta i malo po partijima.

http://sistercities.org/InauguralGala
TICKETS
Gala Ticket
$250.00
Gala Ticket - Young Professional Rate (ages 22-35)
$150.00
VIP Reception Ticket
$100

:pisnuo:
radiša

#203 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by radiša »

Zar mile nije reko da nece nikad u Sarajevo,odakle sad odjednom dolazi po vizu?
čaika

#204 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by čaika »

Predsjednik Srpske je naveo da je ispoštovao svu proceduru :lol: :lol: :lol: za dobijanje američke vize i da ne vidi razlog da njegov zahtjev bude odbijen :lol: :lol: :lol: :lol: .

- Otišao sam u Ambasadu SAD u Sarajevu veoma nevoljno. :lol: :lol: :lol: Bio sam na teritoriji SAD pošto je ambasada eksteritorijalna, a da bi dospio tamo prošao sam kroz FBiH :lol: :lol: :lol: :lol: . Nisam išao u Federaciju nego sam išao u američku amabasadu. :lol: :lol: :lol: :lol: Podnio sam formalni zahtjev, na njima je da o tome odluče, ja samo čekam da odgovore - rekao je Dodik, ističući da ga ne bi iznenadilo i da ne dobije vizu.

Naveo je da će, ako dobije vizu, ići u SAD da prisustvuje polaganju zakletve novoimenovanog predsjednika Donalda Trampa i inaugurativnom balu. Rekao je i da ne želi da izaziva nove spekulacije u vezi sa dobijanjem vize i odlaskom u SAD. :lol: :lol: :lol: :lol:
Guardian nije išao u Teheran ni FBiH, nego u američku ambasadu! Dosta je više ljaganja Guardiana u teheranskim medijima!
Kada je sletio svojim helikopterom, Guardian je stigao do ambasade najnovijim modelom airšumstera, vozilom sa pogonom na magnetnu levitaciju, proizvedenim u pogonima Kaldere u Bakincima! Guardian nije praktično dotakao tlo FBiH i Teherana, nego je poslije Šumske nogom stupio na tlo Amerike! Tako da je Guardian praktično već zakoračio na tlo Amerike, i da nije legalno već bi bio uhapšen u ambasadi.
Ajd ne serite više, sve će vas Guardian oploditi! :D
daddy-kool

#205 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by daddy-kool »

čaika wrote: Rekao je i da ne želi da izaziva nove spekulacije u vezi sa dobijanjem vize i odlaskom u SAD. :lol: :lol: :lol: :lol:

Nemojte me više. :D

Image
Alfons Kauders

#206 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by Alfons Kauders »

Sta im covjek radi, mene stid pomalo...

Samo mi zao sto ne mogu glasati za SNSD. :lol: Da im ostanu jos 50 godina na vlasti
arzuhal

#207 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by arzuhal »

Alfons Kauders wrote:Sta im covjek radi, mene stid pomalo...

Samo mi zao sto ne mogu glasati za SNSD. :lol: Da im ostanu jos 50 godina na vlasti
To ja stalno vičem...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#208 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by Chmoljo »

ti se smiješ, a kod njih nezaposlenost pada.
prog321

#209 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by prog321 »

Smanjis plate, dignes nezaposlenost.
Dva covjeka rade za platu jednog :-D
Alfons Kauders

#210 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:

ti se smiješ, a kod njih nezaposlenost pada.
Hoce to kad ti je petina stanovnistva starija od 65 godina, s tendencijom rasta... :D
arzuhal

#211 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by arzuhal »

Dodik pozvan na zvanični i najvažniji dio Trampove inauguracije

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#212 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by Chmoljo »

Alfons Kauders wrote: Hoce to kad ti je petina stanovnistva starija od 65 godina, s tendencijom rasta... :D
koga briga za tendencije bolan ne bio. pa reko čovjek i to je istina. tačka.

ako se pokaže i da nije istina, koga briga. tačka.

:D
LBVIEW

#213 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by LBVIEW »

Šveđanin wrote:Srbi su napokon skontali odakle dolazi moc i ko upravlja prostorom Balkana.
Ali lobiranje u Americi kosta malo vise od 150 dolara.

Sa druge strane, pomalo tuzno da ima ljudi koji gutaju ovu pricu "stigao poziv direkt od Donalda".
Sta ima biti tuzno,kakvi su i zasluzili su sve sto im se desava,pa i gubitak kognitivnih sposobnosti :mrgreen: uslijed 30-to godisnjeg ispiranja mozga.
arzuhal

#214 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by arzuhal »

lažna pozivnica, lažni referendum, lažni zakon o Danu RS-a, lažne optužnice protiv Vikića...tare čo'ek...Marvelov novi junak: Dodik the Guardian
zforumas

#215 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by zforumas »

sta kazete...glup...provaljuje se...seljak...krme...
i on takav nas nacitane slaze na kamaru :izet:
Ommadawn

#216 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by Ommadawn »

Najžalosnije je što mnogi u ovo sve vjeruju, kako u RS tako i u Srbiji. Još žalosnije je što vjeruju da će im "prijateljski odnosi sa Trumpom" donijeti nezavisnost i otcjepljenje od "nametnute BiH". Ako ga je i pozvao pa ovaj nekim čudom ode tamo (pretpostavimo) i još im obeća i pozajmi (jer dati i pozajmiti su dvije različite stvari) neke pare - ovi će ispasti još veće budale jer od tih para neće imati ništa osim duga kojeg će morati vratiti a kako i od čega je za njih kvantna fizika.
Da li se treba radovati njihovoj patetičnosti? Ne, jer ni ovi sa "druge strane" nisu mnogo pametniji. A i kad komšiji crkne krava - pripazi dobro svoju!
moja tetka

#217 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by moja tetka »

Dodo je ko beba na tuti... gleda te pravo u oci i sere.

Ovaj post mi je uljepšao ne samo dan nego do kraja godine..................... hvala ti forumašu :ljulja: :ljulja: :ljulja: :ljulja:
arzuhal

#218 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by arzuhal »

moja tetka wrote:Dodo je ko beba na tuti... gleda te pravo u oci i sere.

Ovaj post mi je uljepšao ne samo dan nego do kraja godine..................... hvala ti forumašu :ljulja: :ljulja: :ljulja: :ljulja:
:lol:
commendatore

#220 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by commendatore »

ja sam davno reko da je dodik najveci patriota bih - sta je on uradio srbima ne bi 5 armija BIH.....
Matzan

#221 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by Matzan »

dječak sa šibicama wrote:Image

quo vadis, Dodiče

Image

Quid est?
BHCluster

#222 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by BHCluster »

Matzan wrote:

Image

Quid est?
Ko mu je ova u pratnji?
jazzer

#223 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by jazzer »

Matzan wrote:Image

Quid est?
Guardian na bjelosvjetskim aerodromima izmedju dva oplodjavanja..gospodja iza njega je oplodjena
malo prije nego je nastala ova slika..osjetila je Guradianove sokove i ponadala se da ce druzenje sa njim
potrajati jos dugo, dugo, ali avaj, Guardian zuri jer mora obaviti ustavnu duznost..otuda joj suze na licu..

Jadnica, jedna od hiljada zena koje su pozelile isto, provesti ostatak zivota uz Guardiana..

:)
mO k3

#224 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by mO k3 »

Znate kako je dodik dobio pozivnicu ???
Melanie saj tu mister president .... mr. President ju nov a em from Balkan , AND Balkan hev big dasa Like YOU !! He is so hudz , hudz Like grand kanion .... YOU mus koling this dasa , on će sing An YOU PARTY :mrgreen:
Šunj

#225 Re: Dodikova lažna pozivnica na inauguraciju Trumpa :D

Post by Šunj »

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/mu ... ina-dodika
Image
Muke sa vizom građanina Dodika
Građanin Mile Dodik uradio je sve što ne bi predsjednik bh. entiteta RS-a Milorad Dodik.

Piše:
Nađa Diklić
Može se reći da Dodik, bacajući stotine eura na sve strane, tako vraća narodu- narodnoAP

Morao je otići u “Teheran”. Morao je podnijeti zahtjev za “građansku vizu” za SAD. Nije spomenuo “referendum o otcjepljenju RS-a”, čak je rekao da je to samo “interni dokument SNSD-a”. Ona „diplomatska“ u ovom slučaju (ne) važi.

Građanin Mile Dodik uradio je sve što ne bi predsjednik Milorad Dodik.

Samo što svoje „građanske poslove“ po Sarajevu ili „gradu u koji on neće otići“ za državu u koju će možda otići, obavlja helikopterom Vlade RS-a, koji je sve samo ne građanski. Ako ne uračunamo novac koji narod daje za taj helikopter i novac kojim narod plaća šest- sedam džipova sa specijalcima kojima, opet, „građani“ RS-a plaćaju da ga čuvaju.

Da li i ostali „građani“ sada mogu helikopterom do Sarajeva, kad je žurba? Prema novom budžetu Republike Srpske, sada će ovaj entitet dobiti još jedan helikopter i za to platiti novih deset miliona maraka. A predsjednik će „podebljati“ lični budžet za još milion.

Iz njegove posjete glavnom gradu BiH, stanovnici ovog bh. entiteta saznali su da im je i predsjednik – obični građanin koji je otputovao u to „neprijateljsko Sarajevo“, što je apsolutno zapanjujuće za trun bolje obaviještene građane RS-a i još, k tome, pokušavaju shvatiti kome predsjednik Dodik ide u Ameriku.

Skupa zaštita

Zapanjujuće, jer predsjednik Dodik, ima vjerovatno isti broj zaštitara kao i Putin. Čak i bivši predsjednici ovog entiteta koji su u Hagu ili izašli iz Haga, šetali su ulicama Banja Luke i pozdravljali se svojevremeno sa Banjalučanima. Barem onim dijelom Banjalučana koji nisu bili u logorima.

Nisu kada izađu van iz Banskog dvora dijelili stotine tadašnjih njemačkih maraka apsolutno nepoznatim ljudima ili pola hiljade eura – djetetu na ulici. I nisu ulazili na sporedni ulaz u Palatu predsjednika već na glavni, a na ta glavna vrata nisu stavljali dobro naoružane specijalce, koji sada imaju pravo i da zaustave „građanina drugog reda“, zadrži li se predugo u blizini.

Ima se, može se. Neko bi možda rekao: Dodik, bacajući stotine eura na sve strane, jednom u pola godine kada napusti Palatu predsjednika, tako vraća narodu - narodno.

Ostali građani ovog entiteta u kojem živi i predsjednik Dodik nesmetano od rata naovamo idu privatno ili poslom skoro svake sedmice u to Sarajevo. Bez ikakvih problema. Sada eto znaju, da i oni kao „građani“ valjda, imaju pravo i na helikopter.

Dodik ide na inauguraciju Trumpu, novom predsjedniku SAD-a.

Cipele za Melaniju

Ovo je vijest koja se do iznemoglosti ponavlja, ne bi li valjda postala i istina, stanovnicima RS-a. Da li zbog one: stotinu puta ponovljena laž postaje istina? Predsjednik Dodik je dobio na važnosti. Ide kod Trumpa, a Melanija (buduća „prva dama“ Sjedinjenih Američkih Država) nosi cipele iz banjalučke fabrike cipela, poslao joj savjetnik za privredu predsjednika Dodika, nesebično - dva para. Nikada nismo bili „bliži“ američkom tlu. Ili barem kolektivnom traženju vize za Ameriku.

No, uprkos dva para cipela koje je dobila Melanija Trump, pa čak i „skupu podrške“ Trumpu iz Istočnog Sarajeva, koji je organizirao neki „šaljivdžija“ na Facebooku i na koji je došlo jedva desetoro ljudi, činjenica je da Dodik ne ide na inauguraciju Trumpu.

Užasno bolna istina - jer nije ni pozvan.

I dok su lojalni glasači željno iščekivali slike „našeg predsjednika sa predsjednikom Amerike“, Američka ambasada u BiH odbila mu je ulaz u USA - diplomatski, jer ne odgovara na pozive lokalnog pravosuđa, te podriva ustavni sistem vlastite države.

Naravno, Dodik je imao spreman odgovor: zašto koristiti diplomatski pasoš i za privatnu žurku njegovog bivšeg lobiste u USA koji nije u Kongresu još od prošlog milenijuma, Roberta McEwena? Pa ko će drugi biti kriv ako ne to isto Sarajevo koje mu je „svojim lobistima“ uskratilo ne tako klasičan diplomatski put u Washington?

Trežnjenje naroda

Ova „trakavica“, ako građanin Dodik ne dobije vizu, nastaviće da se vrti i u narednoj kalendarskoj godini. Džaba što „banjalučke“ Melanijine cipele gaze američko tlo, kako onomad reče predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik, „ako se po broju cipela mjeri srpstvo, ja sam najveći Srbin jer nosim broj 46“, možda njegove neće.

Priča se „primila“ među običnim pukom. I ima da se vrti tamo do iza pravoslavnog Božića, dok ne dođe doba otrježnjenja, ali bukvalnog otrježnjenja od alkohola prosječnog stanovnika RS-a, pa dok ne shvate da im je i par zimskih cipela od prosječnih 150 maraka preskup. Nezavisno od broja.

Deda Mraz se pobrinuo da i naredna godina ne bude dosadna. Već nakon Božića, dolazi i Dan Republike Srpske – Sveti Stefan, kojeg su građani na referendumu, nezavisno od broja stvarno izašlih, svečano i ovjerili. I najveća „parada“ do sada.

Pa nova priča o referendumu. O Sudu i Tužilaštvu BiH, koji su baš prije par godina, ovakve kakve imamo sad, također ovjerili u Državnom parlamentu i u Domu naroda BiH, poslanici SNSD-a, ali se predomislili.

Kako neki dan reče poslanik SNSD-a u Skupštini ovog bh. entiteta „pa mi i ne čitamo skupštinski materijal...“.

Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Al Jazeere.

Izvor: Al Jazeera
Post Reply