STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post Reply
jao_situacije

#201 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by jao_situacije »

Kolinda wrote:
asker wrote:
Kolinda wrote:Da slijepac pored očiju koji nije vidio šta mu se sprema iako se oružje gomilalo na sve strane i trupe se razmještaju uzduž i poprijeko...
Slijepca mozemo kritikovati mi Bosnjaci sto smo dovedeni ko kurbani pred klanje. Dok vi, ako si Bosanski Hrvat mu trebate spomenik podici u svakom gradu. Slijepcu je ponudjeno da ostane u krnjoj Jugoslaviji, da bude prvi predsjednik te Jugoslavije. Vi bi bili statisticka greska, a makar trecina Hrvatske bi nepovratno bila Srpska.
Eto Alija spasio Hrvate i Hrvatsku ,grohotom se smijem...
da upravo tako, i ne samo alija nego i dudaković kojeg hoćete da hapsite. kite bi se oslobodili olujom da bihać nije ostao
a da ne govorimo koliko puta je alija odbio u toku rata na pregovorima da pristane na spuštanje oružja prema vrs i da se korpusi samo prošetaju do hrvatske
da ne spominjemo da ste od najmanje 200 tona oružja koje nije namijenjeno vama bilo uzeli 3/4, da su vam iranci i saudi plaćali za stvari koje nikada niste isporučili itd. itd.
samo se o tome ne priča, a trebalo bi
Altsa

#202 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Altsa »

dječak sa šibicama wrote:Ako je Alijina odluka o izlasku iz Jugoslavije bila presudna, onda je Alija krivac za rat, kako tvrde Srbi.

Zar ne?

Da je Alija pristao na "ponudu iz Srbije", onda nebi bilo rata. Dakle, Alija je kriv za sve.

E sad... logiku ukljuciti.
To nije bila Alijina odluka vec vecinskog BH stanovnistva na regularno odrzanom referendumu.
Hadzi Lojo

#203 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Hadzi Lojo »

PM72 wrote:Već sam ti rekao da nisam bio na času povjesti kad su opisivali četničke diverzantske upade u Jugoslaviju. ;-) kao što je bio slučaj sa ustašama.Četnike jesu ganjali po šumama (jer nisu ni izlazili iz njih) sve do 1956 ali nakon toga nisu oružano mahnitali kao oni na Raduši 1972.Tačno je da u srpskim krajevima Istočne Bosne i po Crnoj gori komunizam nije nikad ušao u svijest ljudi a nije vala ni u hrvatskim krajevima u Hercegovini i po Lici,Baniji i Kordunu.

u Hrvatskoj od 1991 petokraka nije popularna a prolaz u sve pore društva imaju "uznici" koji preživješe komunističku diktaturi i djeca pobijenih ustaša iz Blajburga.A niko ne pominje šta su radili prije Blajburga. ;-)

Hadži lojo,

Navedi šta nije tačno pa da se izvinem ako treba.

Sve stoji, samo ti petokraka jos u srcu! Znamo da su petokraku prvu skinuli 91 u Srbiji, jer su umjesto nje svi vojnici nosili cirilicno JNA.

Htjeli ne htjeli cetnicki diverzanti su radili citavo vrijeme na njegovanju srpskog fasizma i to u centru Beograda a skriveni iza paravana JNA i SKJ. Znamo kako je sve pocelo i odakle je krenulo.
stakasa

#204 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by stakasa »

Hadzi Lojo wrote:
PM72 wrote:Već sam ti rekao da nisam bio na času povjesti kad su opisivali četničke diverzantske upade u Jugoslaviju. ;-) kao što je bio slučaj sa ustašama.Četnike jesu ganjali po šumama (jer nisu ni izlazili iz njih) sve do 1956 ali nakon toga nisu oružano mahnitali kao oni na Raduši 1972.Tačno je da u srpskim krajevima Istočne Bosne i po Crnoj gori komunizam nije nikad ušao u svijest ljudi a nije vala ni u hrvatskim krajevima u Hercegovini i po Lici,Baniji i Kordunu.

u Hrvatskoj od 1991 petokraka nije popularna a prolaz u sve pore društva imaju "uznici" koji preživješe komunističku diktaturi i djeca pobijenih ustaša iz Blajburga.A niko ne pominje šta su radili prije Blajburga. ;-)

Hadži lojo,

Sve stoji, samo ti petokraka jos u srcu! Znamo da su petokraku prvu skinuli 91 u Srbiji, jer su umjesto nje svi vojnici nosili cirilicno JNA.

Htjeli ne htjeli cetnicki diverzanti su radili citavo vrijeme na njegovanju srpskog fasizma i to u centru Beograda a skriveni iza paravana JNA i SKJ. Znamo kako je sve pocelo i odakle je krenulo.
Smajlaga jes to ti
PM72

#205 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Hadzi Lojo wrote:

Hadži lojo,

E moj Hadži lojo...

Petokraka je skinuta u proljeće 1992 i to u svim preostalim jedinicama JNA od Hrvatske do Makedonije.A ja pišem o oružanim diverzantskim upadima u Jugoslaviju.Ne pišem o četničkim "ilegalcima" koji su iznutra podrivali Jugoslaviju dok su tvoji istomišljenici bili na braniku otadžbine i radili sa SDB,KOS...a sad su čuvari vjere i "poštenja".
Hadzi Lojo

#206 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Hadzi Lojo »

Veze ti nemas, ti grizes muda sto nisi dobio kakvo odlikovanje i sto nisi hajrovo kao drugi!
Haj ti malo u Srbiju kod raje mozda ti jos sta sapnu kako dalje.
PM72

#207 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Hadzi Lojo wrote:Veze ti nemas, ti grizes muda sto nisi dobio kakvo odlikovanje i sto nisi hajrovo kao drugi!
Haj ti malo u Srbiju kod raje mozda ti jos sta sapnu kako dalje.
:-) :lol:
daboga ti dobio ljiljan kad si tako plaho pametan.
Alfaromeo

#208 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Alfaromeo »

Svidja mi se tema, nema sta.
Samo odkud vam ovo za Crnu Goru?!
Nije bas tako momci.
Tacno je da cojstvo i junastvo ono Alfa i Omega
ali reci da je bilo anti-yu ili anti-komunisticki
orijentisana , nema sanse.
Cista glupost, iskreno.
dječak sa šibicama

#209 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by dječak sa šibicama »

Alfaromeo wrote:Svidja mi se tema, nema sta.
Samo odkud vam ovo za Crnu Goru?!
Nije bas tako momci.
Tacno je da cojstvo i junastvo ono Alfa i Omega
ali reci da je bilo anti-yu ili anti-komunisticki
orijentisana , nema sanse.
Cista glupost, iskreno.
Ja nisam napisao da je Crna Gora bila antikomunisticki nastrojena, ne znam gdje si ti to procitao, vec da je u Crnoj Gori bio jak i cetnicki pokret.

Uostalom, Pavle Djurisic i njegovi sljedbenici su najbolji primjer.

PM72, pogledaj pod ime Nikola Kavaja. U vezi "nepostojanja cetnickih gerilaca".
Last edited by dječak sa šibicama on 08/12/2016 11:25, edited 1 time in total.
PM72

#210 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Nemoj nam samo o crnogorskom čojstvu i poštenju jer je ono palo sa Terezinim gaćama u Konavlima i sa spašavanjem bosanskih izbjeglica tokom rata u BiH.Tako su im valjali da mnogima i danas traže kosti po rupama...
Alfaromeo

#211 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Alfaromeo »

Nisam ja rekao
Da su Crnogorci bolji, nikad i nigdje
to nisam Rekao....
Samo da nije bila anti raspolozena, to sam mislio.
Naravno da je bilo Djuica i co, tacno ali
Vecina je ponosna na YU i to jos uvijek
Ja nikoga licno ne poznajem
Ko ne zali za YU, iskreno
Drvosjeca iz Dejcica

#212 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Sastanak u vezi rješenja krize u Mostaru zbog neodržavanja izbora počeo je danas u Mostaru u organizaciji SDA Mostar.
Da vidimo kako će završiti, šanse da se dogovore su nikakve. :oops:
Alfaromeo

#213 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Alfaromeo »

Da postoji volja
Bilo bi rijeseno za 2 sata
ali ali
Mater im
PM72

#214 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Dječače,
Ja ne trebam surfati da bi znao ko je Nikola Kavaja.Ja sam pisao da četničke organizacije nisu slale diverzante kao što su radile ustaške.Kavaja je oteo avion u americi,nije ga oteo na butmirskom aerodromu niti na Surčinu.
DonieBrasco

#215 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by DonieBrasco »

Kako moze da zavrsi sastanak SDA - HDZ, nego ti men ovo, ja tebi ovo, i eto dogovora. Njima dobro narod i drzava nayebu.
dječak sa šibicama

#216 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

PM72 wrote:Dječače,
Ja ne trebam surfati da bi znao ko je Nikola Kavaja.Ja sam pisao da četničke organizacije nisu slale diverzante kao što su radile ustaške.Kavaja je oteo avion u americi,nije ga oteo na butmirskom aerodromu niti na Surčinu.
Da i planirao je isti taj avion obrusiti na zgradu Centralnog Komiteta u Beogradu.

Sto je u njegovoj interpretaciji patriotski cin.

Ti zaboravljas da je sve to tematika borbe za vlast, kao sto je hrvatska/srpska dijaspora djelovala proptiv Jugoslavije, tako je i UDBA djelovala nelegalno van Jugoslavije. Uostalom, presuda u slucaju Djurekovic u Njemackoj jasno govori o nelegalnim kriminalnim djelima jugoslovenskih tajni sluzbi u inostranstvu, atentati i likvidacije politickih protivnika.
PM72

#217 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Kavaja je oteo putnički avion na liniji Njujork - Čikago i planirao da ga obruši na zgradu CK u sred Beograda.Tačno ali to je bilo tehnički neizvodivo jer bi do Beograda sa tom tipom aviona morao stajati i sipati gorivo bar tri puta a nije Juga iz 1979 bila mačiji kašalj da ga puste da priđe granici a kamoli da dođe do Beograda.Imali su rakete i eskadrile MIG-ova tako da je ovo bila samo scenografija i skretanje pažnje na sebe i svoj "antikomunistički" pokret.Jedino što bilmez nije skontao da su amerikanci alergični na otmice i ucjene pa makar one bile u cilju skidanja ili pravljenja štete nekoj komunističkoj zemlji.Zato je i popušio robiju haman do kraja života.

UDBA je služila za odbranu SFRJ a ne radi "borbe za vlast".Uništavanje ekstremnih pojedinaca i organizacija i jeste bio njen cilj i to ne možeš nazvati "nelegalnim i kriminalnim".I u vlastitoj bašti ubijaš štetočine i parazite jer ti prave štetu a ne da se sa krompirovim zlaticama i gusjenicama "boriš za vlast".Kad to isto rade službe iz Rusije,USA,Engleske,Izraela,Srbije,Hrvatske onda je to legalno?
dječak sa šibicama

#218 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Njemacki sud je rekao svoje sto se tice UDBA-e.
PM72

#219 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by PM72 »

Jah...veliš ,njemački sud je rekao svoje.I sad bi ja trebao reći "sram ih bilo što su po Njemačkoj smicali neprijatelje i teroriste" a to što su im njemačke tajne i javne službe davale zadatke,novac,oružje i držali ih na uzici?
Šteta je samo što su ostavljali tragove tj.slali nedovoljno obučene ljude.
Alfaromeo

#220 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Alfaromeo »

UDBA rokala, da.
Sta radi CIA, KGB
Ispade UDBA, ma mojne.
Sta rade Ameri sa istima?
Nama je svaka 2 UDBA i KOS.
I dan danas poslije toliko godina
za sve je kriva UDBA i KOS
Ma TITO kriv.
Kriv je TITO da sto nije uspio da prebaci vlast
Pa je stoka poslije njegove smrti jedva docekala
da rasturi drzavu.
Kako se samo brzo uniforme mijenjaju.
Pake

#222 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by Pake »

samo neka nam ovi hercegovački tuđman bobanovci i otvarač teme kaže šta su to hrvati ugroženi više od švicarskih francuza u Ženevi i većinskim francuskim kantonima u odnosu na većinske njemačke kantone

hoćemo li prepisat švicin ustav kmečavci
GeeTnT

#223 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by GeeTnT »

DonieBrasco wrote:Image

:pisnuo:
..kakav Ivan....Chaki

Image
dječak sa šibicama

#224 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

PM72 wrote:...
a vidi, ono, cetnicka emigracija na kraju krajeva nije ni trebala biti posebno aktivna ili glomazna jer Jugoslavija kao takva cetnicima i nije previse semtala, za razliku od ustasa.

Tito je cetnicima ponudio aboliciju, primio ih u JNA, velikosrpskim ideolozima je SFRJ kakvog god da je unutrasnjeg uredjenja, ipak bila drzava u kojoj zive svi Srbi.

Dakle, sto se njih tice, Jugoslavija je prihvatljiva zamjena za Veliku Srbiju, uostalom Milosevic i JNA generali nisu slucajno gorljivo branili Jugoslaviju, a zapravo svoju ideju "svi Srbi u jednoj drzavi".

Tako da tu ti je negdje odgovor, zasto cetnici nisu imali upade u Jugoslaviju, teroristicke akcije i slicno. Zasto bi, Jugoslavija je kako rekoh njima bila B opcija, lajt Velika Srbija. Progutaj petokraku, bitno da je Beograd glavni grad i da se iz njega upravlja drzavom, novcem, policijom, vojskom.

Cetnickoj emigraciji je uglavnom smetao samo Tito, iz vise razloga. A drzava kao drzava, sa sve granicama, ne toliko.
tandmand

#225 Re: STOP : Kraj višegodišnjeg majoriziranja hrvatskih federalnih partnera???

Post by tandmand »

dječak sa šibicama wrote:
PM72 wrote:...
a vidi, ono, cetnicka emigracija na kraju krajeva nije ni trebala biti posebno aktivna ili glomazna jer Jugoslavija kao takva cetnicima i nije previse semtala, za razliku od ustasa.

Tito je cetnicima ponudio aboliciju, primio ih u JNA, velikosrpskim ideolozima je SFRJ kakvog god da je unutrasnjeg uredjenja, ipak bila drzava u kojoj zive svi Srbi.

Dakle, sto se njih tice, Jugoslavija je prihvatljiva zamjena za Veliku Srbiju, uostalom Milosevic i JNA generali nisu slucajno gorljivo branili Jugoslaviju, a zapravo svoju ideju "svi Srbi u jednoj drzavi".

Tako da tu ti je negdje odgovor, zasto cetnici nisu imali upade u Jugoslaviju, teroristicke akcije i slicno. Zasto bi, Jugoslavija je kako rekoh njima bila B opcija, lajt Velika Srbija. Progutaj petokraku, bitno da je Beograd glavni grad i da se iz njega upravlja drzavom, novcem, policijom, vojskom.

Cetnickoj emigraciji je uglavnom smetao samo Tito, iz vise razloga. A drzava kao drzava, sa sve granicama, ne toliko.
:thumbup:
Teška srca ali moram da se složim sa tobom. :D
Post Reply