alkohol KLUB bivsih i sadasnjih ALKOHOLICARA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
supercali

#201 Re: alkohol

Post by supercali »

Alkos wrote:Vazda bilo i ostalo, pij' u guzicu, ne u glavu... :)

Alkohol nije loš kada čovjek ima mjeru (ali ne onu da pije dok se ne usere). :mrgreen:
Pa alkos nikad nece reci da je alkohol los :D
Alkos

#202 Re: alkohol

Post by Alkos »

Tako nekako... :mrgreen:

Imao sam sličnih scena, ali na svu sreću nikada na ispumpavanju nisam završio, iako sam bio blizu... Kako god, ljubav prema vinu i pivu je i dalje ostala! :mrgreen:

Ako si odlučio da ne piješ, podrška od mene. Bolje ne piti nikako, nego se dovoditi u takve situacije. Sretno! :thumbup:
supercali

#203 Re: alkohol

Post by supercali »

Ma nema sanse da vise pijem alkohol
Od sada mogu me samo vezati otvoriti usta pa sipati alkohol drugacije nikako
radostan dan

#204 Re: alkohol

Post by radostan dan »

ma jok ba...to ti je isto ko klepiš neku pa se sam sebi zgadiš...misliš više nećeš nikad...al kurko, hoćeš....
supercali

#205 Re: alkohol

Post by supercali »

S alkoholom sam sigurno rekao dovidjenja jer znam sebe

Nego sve forumasice imaju gratis kafu pa samo javite se na pp da rijesimo satnicu i vrijeme susreta :)
Rockefeller

#206 Re: alkohol

Post by Rockefeller »

supercali wrote:
Matijevic_Vlado wrote:
Rockefeller wrote:Alkohol zlo. Ne pijem vise.

:mrgreen:
Njegovo iskustvo je uticalo na tebe?
Svaka cast za ovu temu.
Srdacan pozdrav
Ako je stvarno utjecalo onda super

Kao sto rekoh moj cilj je da pokazem da alkohol i nije sreca i da te moze bas upropastiti
Sad kontam mozda je i bolje sto mi se desilo jer bi mozda postao hronicni alkoholicar pa bi u buducnosti bilo prebio zenu u alkoholiziranom stanju djecu itd
Nije. Desilo se prije dvije godine. A zlo je veliko, život se promijeni dosta nakon nekonzumiranja smetlja. Čovjek se bavi produktivnijim stvarima :)
supercali

#207 Re: alkohol

Post by supercali »

Pa sto ne otvori ranije da ucim na tvojoj gresci :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#208 Re: alkohol

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:Pa sto ne otvori ranije da ucim na tvojoj gresci :)
Kad cemo na limunadu?
supercali

#209 Re: alkohol

Post by supercali »

Tomahawk11 wrote:
Kad cemo na limunadu?
Kad na vrbi rodi limun :)
Sutra moze sto se mene tice
Rockefeller

#210 Re: alkohol

Post by Rockefeller »

Jebiga. Ljudi se čude što ne konzumiram alkohol, čude moš mislit :lol: Pobjegao sam od toga. Ne možeš se ni družit sa istim ljudima, bar je tako kod mene bilo. Jednostavno svako svojim putem.
supercali

#211 Re: alkohol

Post by supercali »

Ma ja se mogu druziti oni nek piju sta hoce ja cu kisele i sokove
Tomahawk11
Globalni moderator

#212 Re: alkohol

Post by Tomahawk11 »

supercali wrote:Ma ja se mogu druziti oni nek piju sta hoce ja cu kisele i sokove
Nisu ti sokovi zdravi. Puni hemije.
supercali

#213 Re: alkohol

Post by supercali »

Ma znam to al opet zdravije za mene nego alkohol
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#214 Re: alkohol

Post by Jimmy McNulty »

JThomas

#215 Re: alkohol

Post by JThomas »

ja kakve ljudi gluposti valjaju kad prepiju :mrgreen:
zforumas

#216 Re: alkohol

Post by zforumas »

supercali wrote:Ma ja se mogu druziti oni nek piju sta hoce ja cu kisele i sokove
Samo surutke da ti se jetra oporavi od otrova :mrgreen:
supercali

#217 Re: alkohol

Post by supercali »

Govorim generalno od sad do kraja zivota
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#218 Re: alkohol

Post by Jimmy McNulty »

supercali wrote:Govorim generalno od sad do kraja zivota
Ne znam zašto bi to sebi radio osim ako nemaš mjere svaki put kad popiješ a pročitao sam temu i vidim da ti se to samo jednom desilo, najbolje je naći granicu i držati je se. Ja sam tako skontao, kad mi je najljepše samo stanem i gotovo. Već dvije godine nisam ni prepio ni ništa, ujutru nov ustanem.
supercali

#219 Re: alkohol

Post by supercali »

Jimmy McNulty wrote:
supercali wrote:Govorim generalno od sad do kraja zivota
Ne znam zašto bi to sebi radio osim ako nemaš mjere svaki put kad popiješ a pročitao sam temu i vidim da ti se to samo jednom desilo, najbolje je naći granicu i držati je se. Ja sam tako skontao, kad mi je najljepše samo stanem i gotovo. Već dvije godine nisam ni prepio ni ništa, ujutru nov ustanem.
Jeste mi se jednom desilo i znao sam granicu prije al dovoljan je jedan put da ti zgadi alkohol do kraja zivota

Pisao sam kako sam se osjecao u bolnici
Sam sebe sam mrzio u tom trenutku
Sam sebe bi sutao nogama kakav sam klosar bio u tom trenutku

I zbog toga ne zelim vise da moja usta okuse kap alkohola a kamoli sta vise
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#220 Re: alkohol

Post by Jimmy McNulty »

Pa dobro tvoja odluka, poštujem je. Samo eto i ja sam jednom baš bio grozno prepio ali tad sam naučio lekciju. Kao što ostali forumaši kažu sad tačno znam mjeru i uživam u alkoholu. Meni je žao što se tebi to dogodilo ali možda je i bolje da ne piješ :D
ultima_palabra

#221 Re: alkohol

Post by ultima_palabra »

shalla

#222 Re: alkohol

Post by shalla »

Ja jedan jedini put probao alkohol, pred kraj rata, klinjo od 15 godina popio jednu pivu, bilo mi muka 5 dana poslije i tad rekao nećeš više nikad majčin sine, i dan danas kad pomirišem pivu hoće mi nešto biti. A recimo ono što je zanimljivo, dva-tri najbolja jarana također nisu pila pa nas valjda nije nikad poslije ni povuklo a vazda smo bili puni viceva i neke dobre zajebacije, svaki dernek bili glavni (kako ovo odvratno samokurčevito zvuči al je fkt bilo tako) i milion puta smo čuli od druge raje frazu poput "tačno ne vjerujemo da ste toliki hajvani a ne pijete" pa mi to vazda bilo smiješno, kao da je alkohol garant dobre zajebancije. Mislim da se razumijemo, apsolutno ne osuđujem ljude koji cugaju, čak štaviše, imam i familije i raje koja piju ko smukovi al eto, mene nikad nije povuklo i jbt ga...

Respo, to bio onaj dan kad sam zvao tebe i Bucketheada na kafu? E nesrećo, kud me ne posluša :lol:
supercali

#223 Re: alkohol

Post by supercali »

A dobro mozda bih ja zelio da se nije desilo pa da kao i do sada pijem umjereno nikad pijan i sl
Al kao sto rekoh mozda je ovo dobro sto se desilo za buducnost
Naravno ja necu prestati izlaziti i sl samo sto ja alkohol vise ne pijem
supercali

#224 Re: alkohol

Post by supercali »

shalla wrote:Ja jedan jedini put probao alkohol, pred kraj rata, klinjo od 15 godina popio jednu pivu, bilo mi muka 5 dana poslije i tad rekao nećeš više nikad majčin sine, i dan danas kad pomirišem pivu hoće mi nešto biti. A recimo ono što je zanimljivo, dva-tri najbolja jarana također nisu pila pa nas valjda nije nikad poslije ni povuklo a vazda smo bili puni viceva i neke dobre zajebacije, svaki dernek bili glavni (kako ovo odvratno samokurčevito zvuči al je fkt bilo tako) i milion puta smo čuli od druge raje frazu poput "tačno ne vjerujemo da ste toliki hajvani a ne pijete" pa mi to vazda bilo smiješno, kao da je alkohol garant dobre zajebancije. Mislim da se razumijemo, apsolutno ne osuđujem ljude koji cugaju, čak štaviše, imam i familije i raje koja piju ko smukovi al eto, mene nikad nije povuklo i jbt ga...

Respo, to bio onaj dan kad sam zvao tebe i Bucketheada na kafu? E nesrećo, kud me ne posluša :lol:
Znaci ti kriv da nisi zvao na kafu ne bi se desilo :)
shalla

#225 Re: alkohol

Post by shalla »

supercali wrote:
shalla wrote:Ja jedan jedini put probao alkohol, pred kraj rata, klinjo od 15 godina popio jednu pivu, bilo mi muka 5 dana poslije i tad rekao nećeš više nikad majčin sine, i dan danas kad pomirišem pivu hoće mi nešto biti. A recimo ono što je zanimljivo, dva-tri najbolja jarana također nisu pila pa nas valjda nije nikad poslije ni povuklo a vazda smo bili puni viceva i neke dobre zajebacije, svaki dernek bili glavni (kako ovo odvratno samokurčevito zvuči al je fkt bilo tako) i milion puta smo čuli od druge raje frazu poput "tačno ne vjerujemo da ste toliki hajvani a ne pijete" pa mi to vazda bilo smiješno, kao da je alkohol garant dobre zajebancije. Mislim da se razumijemo, apsolutno ne osuđujem ljude koji cugaju, čak štaviše, imam i familije i raje koja piju ko smukovi al eto, mene nikad nije povuklo i jbt ga...

Znaci ti kriv da nisi zvao na kafu ne bi se desilo :)
Ne ne ne, da si pristao na poziv i došao na kafu/sok, ne bi se tu noć absintKumirao ;-)
I Buckethead je trebao tu noć završiti gore, da vidite kakve su strašne posljedice nedolaska na kafu kad ja mogu :lol: :lol:
Post Reply