Pa dobro, ko je se obogatio na toj nesreci?PM72 wrote:Ja nemam sentimenta prema onima koji su se obogatili zaklonjeni iza bjeline potočarskih nišana."Naš je" pa neka krade? E malo morgen.Da mi je brat ili babo neka odgovara svak' za svoje.Partizani su svoje profitere streljali a mi svoje šaljemo po svijetu da nas predstavljaju.Nekad se ljudi nisu bojali Boga ali jesu Golog otoka.Ovi što ih ti braniš ne boje se ni Golog otoka ni božje kazne.Gojeni H wrote:Dobro, vodnice, eto volim predsjednika Izetebgovica, rahmet mu dusi, mastam o dzihadu, ... ali imas li ti sta konkretno napisati a da nije trac rubrika?
DakleM, tema je Srebrenica.
ende.
SREBRENICA
-
Fudo387
#201 Re: SREBRENICA
-
crazy_diamond
#202 Re: SREBRENICA
ja ne znam cemu ovo silno kmecanje za srebrenicom, kmece najvise oni koji i nisu iz tog kraja i nemaju nikakve veze realne sa srebrenicom, osim emotivno, ali sta da se radi, bosnjacki vrh ali i sami srebrenicani u najvecem broju, u cilju realnog prikaza stanja, trebali bi pokrenuti inicijativu za izmjenu, odnosno dopunu naziva tog grada, da se zove SREBRENICA HALALOSUM.
95. kad se realno moglo i vojno i politicki vise uraditi da ne padne, u sustini je bilo halalosum, poslije vojnog pada i svih zrtava postalo je kasno za sve, ista politika da se taj dio halali nastavljena je i poslije rata do danasnjih dana, veliki broj sami prognanika je to odavno halalio, ako ti je mrsko ti registrovati se za svoj rodni kraj i glasati tamo barem i tako barem malo doprinijeti necemu, onda znaci da si halalio, po sarajevskom i tuzlanskom kantoni podrinjci se fino politicki udruzuju i izbore se za pozicije, malo je kome do rodnog kraja, i sta se tu ima vise kmecati
ne znam koliko je tacan, a mislim da jest podatak da su prilikom osvajanja srebrenice cetnici izgubili slovom i brojem samo jednog vojnika, od tad, preko svih onih masovnih predaja koljacima, rasula,neorganizovanosti i svega, sta ocekivati danas, poznajem dosta srebrenicana koji su se fino snasli i u federaciji, a pogotovo po svici i americi, ima se para, ima se ljudi, ali niko nista ozbiljnije nije uradio da se tamo barem odrzi taj camil, s organizacijom i parama su mogli lagano sprijeciti ovo sto se dogadja, al qrac, halalili su to oni u svojim glavama odavno, sve ovo sto se dogadja je neumoljiva historijska neminovnost, nazalost jbg
95. kad se realno moglo i vojno i politicki vise uraditi da ne padne, u sustini je bilo halalosum, poslije vojnog pada i svih zrtava postalo je kasno za sve, ista politika da se taj dio halali nastavljena je i poslije rata do danasnjih dana, veliki broj sami prognanika je to odavno halalio, ako ti je mrsko ti registrovati se za svoj rodni kraj i glasati tamo barem i tako barem malo doprinijeti necemu, onda znaci da si halalio, po sarajevskom i tuzlanskom kantoni podrinjci se fino politicki udruzuju i izbore se za pozicije, malo je kome do rodnog kraja, i sta se tu ima vise kmecati
ne znam koliko je tacan, a mislim da jest podatak da su prilikom osvajanja srebrenice cetnici izgubili slovom i brojem samo jednog vojnika, od tad, preko svih onih masovnih predaja koljacima, rasula,neorganizovanosti i svega, sta ocekivati danas, poznajem dosta srebrenicana koji su se fino snasli i u federaciji, a pogotovo po svici i americi, ima se para, ima se ljudi, ali niko nista ozbiljnije nije uradio da se tamo barem odrzi taj camil, s organizacijom i parama su mogli lagano sprijeciti ovo sto se dogadja, al qrac, halalili su to oni u svojim glavama odavno, sve ovo sto se dogadja je neumoljiva historijska neminovnost, nazalost jbg
- Gojeni H
#203 Re: SREBRENICA
Znaci ipak nista ...PM72 wrote:
Ja nemam sentimenta prema onima koji su se obogatili zaklonjeni iza bjeline potočarskih nišana."Naš je" pa neka krade? E malo morgen.Da mi je brat ili babo neka odgovara svak' za svoje.Partizani su svoje profitere streljali a mi svoje šaljemo po svijetu da nas predstavljaju.Nekad se ljudi nisu bojali Boga ali jesu Golog otoka.Ovi što ih ti braniš ne boje se ni Golog otoka ni božje kazne.
ende.
Pricali smo o nekakvoj izdaji.
Haj' zdrav i ziv bio.
-
palermo
#204 Re: SREBRENICA
by seldžukSrebrenica ne pripada samo Srebreničanima, već svim Bošnjacima, jer ljudi koji su tamo pobijeni nisu pobijeni zato što su Srebreničani, već Bošnjaci. Odgovornost prema Srebrenici imamo svi na način da je trebamo zaštititi kao pitanje vlastitog ponosa
Ne mislim da je ovaj forum toliko relevantan da nužno oslikava stanje svijesti bošnjačkog čovjeka, ali može biti dobar lakmus.
Pisao sam na temama o Mostaru, ružno je i tužno optuživati mostarske Bošnjake što se ne mogu sami oduprijeti hrvatskoj politici. Očekivati to od naroda koji je fizički, intelektutalno i na svakidrugi način devastiran je naprosto suludo.
Još je ružnije i tužnije to očekivati od samih Srebreničana. A u svemu je najtužnije očekivati da mi ( sad govorim o Bošnjacima) budemo politički narod, subjekt dešavanja sa sviješću koja ne ide dalje od mjesta koja pogledom možemo safatati.
Ovdje se napisaše priče i priće o Bakiru....i neka su, ali zar stvarno ne vidite (zapravo za dio pisača sam gotovo u potpunosti ubijeđen da vide, ali namjerno to rade) da je dobar dio takvih upisa upravo na tragu politike koja se Bakiru zamjera.
- madner
#205 Re: SREBRENICA
To je tacno, narod koji glasa za Bakira sigurno nema veci domet od ovoga.
- Gojeni H
#206 Re: SREBRENICA
Bravo!palermo wrote:
Ne mislim da je ovaj forum toliko relevantan da nužno oslikava stanje svijesti bošnjačkog čovjeka, ali može biti dobar lakmus.
Pisao sam na temama o Mostaru, ružno je i tužno optuživati mostarske Bošnjake što se ne mogu sami oduprijeti hrvatskoj politici. Očekivati to od naroda koji je fizički, intelektutalno i na svakidrugi način devastiran je naprosto suludo.
Još je ružnije i tužnije to očekivati od samih Srebreničana. A u svemu je najtužnije očekivati da mi ( sad govorim o Bošnjacima) budemo politički narod, subjekt dešavanja sa sviješću koja ne ide dalje od mjesta koja pogledom možemo safatati.
Ovdje se napisaše priče i priće o Bakiru....i neka su, ali zar stvarno ne vidite (zapravo za dio pisača sam gotovo u potpunosti ubijeđen da vide, ali namjerno to rade) da je dobar dio takvih upisa upravo na tragu politike koja se Bakiru zamjera.
Ocekuje se od Mostaraca da u miru nastave braniti ono sto su u ratu odbranili, a bilo je po mnogima neodbranjivo ... istovremeno, ocekuje se da stvore ekonomsko cudo od pola grada, bez ikakvog angazmana drzave ili ostatka bosnjacke i bosanske populacije.
Isto tako se bivsi predjsednik optuzuje za izdaju, ali se istovremeno Podrinjci optuzuju sto su se sljegli u Sarajevo i Tuzlu.
Ocekuje se da se Podrinjci, bez bilo kakvog ili malo angazmana od strane drzave, vrate u Podrinje, izdrze cetnicko bacanje rucnih bombi pod prozore, maltretiranje djece po skolama, i da i oni stvore ekonomsko cudo koje ce otpuhati mrske cetnike ili ih privoliti da ih se okanu.
Svi mi ostali necemo ku.rcem mrdnut', nit' traziti od drzave ili SDA da nam pokazu strategiju opstanka naseg naroda u Hercegovini i Podrinju, a nemojte nam ni marke traziti. Izdrzite ...
Takvo je razmisljanje jednog dijela forumskih mudrosera. Srecom, forumsko misljenje ne odrazava NISTA.
-
Fudo387
#207 Re: SREBRENICA
palermo wrote:Ne mislim da je ovaj forum toliko relevantan da nužno oslikava stanje svijesti bošnjačkog čovjeka, ali može biti dobar lakmus.
Mogla bi se od ovoga napraviti fina tema, samo ce je indijanci iste sekunde bombardovati titom, reisom, zlatnim kasikama, i normala, ujebat'.Gojeni H wrote:Takvo je razmisljanje jednog dijela forumskih mudrosera. Srecom, forumsko misljenje ne odrazava NISTA.
Je li ovaj forum stvarno slika i prilika svijesti kod Bosnjaka?
- Gojeni H
#208 Re: SREBRENICA
Srce moje drago, znas da nije.Fudo387 wrote:palermo wrote:Ne mislim da je ovaj forum toliko relevantan da nužno oslikava stanje svijesti bošnjačkog čovjeka, ali može biti dobar lakmus.Mogla bi se od ovoga napraviti fina tema, samo ce je indijanci iste sekunde bombardovati titom, reisom, zlatnim kasikama, i normala, ujebat'.Gojeni H wrote:Takvo je razmisljanje jednog dijela forumskih mudrosera. Srecom, forumsko misljenje ne odrazava NISTA.
Je li ovaj forum stvarno slika i prilika svijesti kod Bosnjaka?
Od ankete o nacionalnom/etnickom izjasnjavanju, preko stranaka za koje ce se glasati, itd., itd., ovaj forum moze samo biti slika jednog dijela forumske populacije, odnosno one koja najvise pise, najvise provodi vremena na forumu, te najbrze tipka ... slika i prilika svijesti Bosnjaka je nesto sasvim drugo. Mjesavina svakodnevne melanolije i zadrtosti na ulici, te energije nakon pobjede na tekmi. Ovom narodu je tako malo potrebno ...
-
Fudo387
#209 Re: SREBRENICA
Znam iz svog licnog iskustva, doduse ono je poprilicno limitirano posto vise nemam puno kontakta sa nasim svijetom.Gojeni H wrote:Srce moje drago, znas da nije. Od ankete o nacionalnom/etnickom izjasnjavanju, preko stranaka za koje ce se glasati, itd., itd., ovaj forum moze samo biti slika jednog dijela forumske populacije, odnosno one koja najvise pise, najvise provodi vremena na forumu, te najbrze tipka ... slika i prilika svijesti Bosnjaka je nesto sasvim drugo. Mjesavina svakodnevne melanolije i zadrtosti na ulici, te energije nakon pobjede na tekmi. Ovom narodu je tako malo potrebno ...
Ili da pojednostavim, nikad nisam imao posla sa nekim k'o je ubijedjen da je Alija prodao Srebrenicu, obecao mu zlatnu kasiku i sl. gluposti, a
temelji ovog foruma su usadjeni na tim, za mene, nebulozama.
Zato sam ovo i pitao, tim prije sto mi se vas dvojica dojmate kao normalni likovi sa kojima bih mogao razgovarati, popiti pivu, kafu... a da mi
u neka doba ne izazovete nagon da vas zbodem.
-
PM72
#210 Re: SREBRENICA
Fudara moj pošteni,
Prvo pogledaj ovaj video zapis pa ćemo onda o kafi,pivi i nećemo se biti...
https://youtu.be/ZKp5EZIG5S4
https://youtu.be/u1UQkKlIBlw
-
Fudo387
#211 Re: SREBRENICA
Jebo te Munira, a ti nju.PM72 wrote:Fudara moj pošteni,
Za sta je ta polupismena nesretnica uopste bitna?
-
PM72
#212 Re: SREBRENICA
ovo je tvoje pitanje:
ja ti postavim video u kojem se jasno vidi samo nekoliko njih koji su se obogatili a ti na vrlo ružan i drzak način odgovaraš.Pa dobro, ko je se obogatio na toj nesreci?
-
Fudo387
#213 Re: SREBRENICA
Obogatila se?PM72 wrote:ovo je tvoje pitanje:
ja ti postavim video u kojem se jasno vidi samo nekoliko njih koji su se obogatili a ti na vrlo ružan i drzak način odgovaraš.Pa dobro, ko je se obogatio na toj nesreci?
Napravila kucu?
Dobro, hajde, uzela neku kintu...ako je to nekome ko je izgubio toliku porodicu prioritet u zivotu, opuhat kasu udruzenja, pisaj ga, eto ga tamo
neka zivi sa tim.
Ali cudim se tebi, ne mozes bolan od ovoga praviti cirkus. Ako je Munira tupava ne moras ti sa njom u isto kolo.
Ili sta ja znam tamo s nekim, kako se onaj qrac zove, Meholjic...
-
PM72
#214 Re: SREBRENICA
Čuj šta ima veze što je pokrala sve što je stigla???? pa Tito te jebo - čime vam te mozgove ispiraju? U ovoj zemlji je hiljade i desetine hiljada ljudi izgubilo svoje najmilije pa nemaju odobrenje da uzimaju sve do čega dođu.Izgubila sina.Rahmet mu duši.I moj je jaran izgubio dvojcu pa stane u red i za potvrdu i za olaćanje komunalija.Nikom nije feninga uzeo niti se okoristio.Dobro, hajde, uzela neku kintu...ako je to nekome ko je izgubio toliku porodicu prioritet u zivotu, opuhat kasu udruzenja, pisaj ga, eto ga tamo
neka zivi sa tim.
Ali cudim se tebi, ne mozes bolan od ovoga praviti cirkus. Ako je Munira tupava ne moras ti sa njom u isto kolo.
Ili sta ja znam tamo s nekim, kako se onaj qrac zove, Meholjic...
I ako kažeš ili ukažeš na tu istinu - onda je to cirkus? Onda si izdajnik,Galijašević ili Meholjić? Pa Meholjić je sasuo svima istinu u lice a to što mnogima ne odgovara - drugi je padež.
Treba procesuirati sve one koji su i marku ukrali.prvo krenuti od onih u boračkim i šehidskim udruženjima jer je tu najveći lopovluk.
- uglavnomja
#215 Re: SREBRENICA
cuj neku kintu
4 milje mjesecno x 12 mjeseci x 20 godina je gotovo MILION maraka
kintica (jeste za bakira
, ostali su u prosjeku 0,9 milje)... plus sta je stotina hiljada (da ne kazem miliona) markica humanitarne raspodijelila po svom cejfu, uglavnom rodbini, pa sta je uzela tala, i sta se naputovala svijetom ...
pa joj sin istim stopama taba ...
i onda jos kaza fudara: mutava munira
nije ona mutava, daleko od toga, ona je laktaros i jezikara ... bez skrupula ... tipican primjer uspjesnog bosnjaka
ako nisi procitao moj post, dodgadjaj iz 96. kad su stranci htjeli ih psjete, tih par udruzenja srebrenicana, prva recenica je bila: ne dolazite ako nemate sta konkretno
a druga: ne zovite one druge, one nisu prave majke-zene srebrenice, mi smo jedine prave ...
necija tragedija, bilo licna bilo kolektivna ne djae toj osobi automatski neke dobre osobine, ko je bio glup, zao, lopov, nepismen... itd nije postao pametan, ni dobar ni posten ni obrazovan ... ostao je isti kakav je bio, samo ljudi oko njega zbog neke empatije zatvraju oci pred cinjenicama.
4 milje mjesecno x 12 mjeseci x 20 godina je gotovo MILION maraka
pa joj sin istim stopama taba ...
i onda jos kaza fudara: mutava munira
ako nisi procitao moj post, dodgadjaj iz 96. kad su stranci htjeli ih psjete, tih par udruzenja srebrenicana, prva recenica je bila: ne dolazite ako nemate sta konkretno
a druga: ne zovite one druge, one nisu prave majke-zene srebrenice, mi smo jedine prave ...
necija tragedija, bilo licna bilo kolektivna ne djae toj osobi automatski neke dobre osobine, ko je bio glup, zao, lopov, nepismen... itd nije postao pametan, ni dobar ni posten ni obrazovan ... ostao je isti kakav je bio, samo ljudi oko njega zbog neke empatije zatvraju oci pred cinjenicama.
-
Fudo387
#216 Re: SREBRENICA
PM72 wrote: Zaljubljen sam u Meholjica...
Ja samo velim da Srebrenica nije to sto vas dvojica pokusavate nametnuti.uglavnomja wrote: Ti si dobro pros'o, ja volim Muniru...
-
PM72
#217 Re: SREBRENICA
Vidim da voliš fasifikovati, prepravljati,vaditi stvari i rečenice iz konteksta...što je uobičajena osobina Bošnjaka M92.Džaba američki pasoš i život u normalnoj i sređenoj zemlji,iz njega ne možeš izbiti balkanštinu.Fudo387 wrote:PM72 wrote: Zaljubljen sam u Meholjica...Ja samo velim da Srebrenica nije to sto vas dvojica pokusavate nametnuti.uglavnomja wrote: Ti si dobro pros'o, ja volim Muniru...
Kad bi u Americi neki predsjednik ribolovačkog,lovačkog,kuglaškog,ragbi a kamoli boračkog udruženja prisvojio kutiju žvaka bio bi smjenjen.A kamoli da uzme neki dolar,kupio auto ili kuću...pa završio bi na električnoj stolici za primjer ostalima.E zato smo mi karina od zemlje i nikad se nećemo odvojti od baliluka,primitivizma,lopovluka i korupcije.
- uglavnomja
#218 Re: SREBRENICA
mene si pogresno kvot'oFudo387 wrote:PM72 wrote: Zaljubljen sam u Meholjica...Ja samo velim da Srebrenica nije to sto vas dvojica pokusavate nametnuti.uglavnomja wrote: Ti si dobro pros'o, ja volim Muniru...
ja ne volim muniru, sorry ...
a ne znam sta ti znaci srebrenica? danas je to grad u kojem je demokratskom vecinom izabran nacelnik.
a bune se ljudi koje ne zive tamo. a zgrnuli su pare na prici o povratku, sve u talu sa politicarima. . normalno je da drzava pomaze svakome ko dozivi tragediju, ali pljacka milijardi dolara humanitarne pomoci od strane malog broja pojedinaca ne spada ni u najpatriotskijem sljepilu u oblike pomaganja drustvu. 20 godina je srebrinica krava muzara (da mi oproste sve zrtve, ali takvom su je napravili oni koji su trebali cuvati pomen na mrtve, ne ja) i za donacije i politicke poene. i onaj ultimativni argument za zacepljivanje svah usta i svih reakcija i svih kritika.
-
palermo
#219 Re: SREBRENICA
a tipičan primjer uspješnog Srbina.....Nole Đokovićuglavnomja wrote:
i onda jos kaza fudara: mutava muniranije ona mutava, daleko od toga, ona je laktaros i jezikara ... bez skrupula ... tipican primjer uspjesnog bosnjaka
.
i još će ono pričati o multietničkom poimanju Bosne i Hercegovine, a mene će proglasiti nacionalistom.....
- madner
#220 Re: SREBRENICA
Forum nije ogledalo drustva, demografski, ekonomski itd je debelo iznad prosjeka.Fudo387 wrote:Znam iz svog licnog iskustva, doduse ono je poprilicno limitirano posto vise nemam puno kontakta sa nasim svijetom.Gojeni H wrote:Srce moje drago, znas da nije. Od ankete o nacionalnom/etnickom izjasnjavanju, preko stranaka za koje ce se glasati, itd., itd., ovaj forum moze samo biti slika jednog dijela forumske populacije, odnosno one koja najvise pise, najvise provodi vremena na forumu, te najbrze tipka ... slika i prilika svijesti Bosnjaka je nesto sasvim drugo. Mjesavina svakodnevne melanolije i zadrtosti na ulici, te energije nakon pobjede na tekmi. Ovom narodu je tako malo potrebno ...
Ili da pojednostavim, nikad nisam imao posla sa nekim k'o je ubijedjen da je Alija prodao Srebrenicu, obecao mu zlatnu kasiku i sl. gluposti, a
temelji ovog foruma su usadjeni na tim, za mene, nebulozama.
Zato sam ovo i pitao, tim prije sto mi se vas dvojica dojmate kao normalni likovi sa kojima bih mogao razgovarati, popiti pivu, kafu... a da mi
u neka doba ne izazovete nagon da vas zbodem.
Alija ce u neutralnoj histografiji biti upisan kao gubitnik, no Bosnjacki mit o Aliji nema veze s tim.
Tako i ovaj polusvijet koji nije politicki pismen nema plan ni strategiju, niti neki stav i konsensus oko bitnih pitanja.
- relativno84
#221 Re: SREBRENICA
Previse se busas Hakijom, ali koliko primjetim crvena boja vas veze, mozda i ljubav prema casici.PM72 wrote: Pa Meholjić je sasuo svima istinu u lice a to što mnogima ne odgovara - drugi je padež.
Hakija voli da prica ali nikako da spomene pocetak rata, kada je pokupo 60 mladica vojno sposobnih te ono malo mts sto nisu predali djikanima i zapalio duboko u unutrasnjost sela, lafo da se obuce. I dok su se oni tako obucavali (otimali od seljaka stoku za rostiljanje i ostalo sto im je bilo potrebno) za to vrijeme su lokalni djikani uz podrksu Arkanovih supaka palili one nepokretne po gradu koji se nisu stigli izvuci u sumu. Kad su zavrsili s mrcvarenjem tih staraca prebacili su se na oslobadjanje kuca od svega sto je vrijedno prevoza do Srbije.
Obican narod se vratio u grad nakon sto je par djikana zaplatilo, proslo je jos 15 dana da bi se jedan dan pojavio kamion koji se spusta niz Bojnu uz pucanje koje je trajalo dugo, Hakija oslobodioc vratio sa svojim diverzantima. I prva stvar koju su "oslobodili" bio je hotel Domavija, nije u njemu ostalo puno nakon onih prethodnih oslobodilaca ali eto njima dovoljno da od necega pocnu.
1992 kuca mu nije imala ni jebenu fasadu, danas je okruzena video nadzorom, kamena fasada i ostala sranja jer ima se moze se, Hakija kao i svaka hulja se dobro uklopio s tamosnjim djikanima jer su i oni upoznati da im nije ucinio previse stete u ratnom periodu tako da nije imao probleme, lijepo se pozicionirao u udruzenju za povratak i obnovu kuca dok su pare dolazile, kasnije se okrenuo crvenima jer valjda zivi u ubjedjenju da zeleni nece primiti alkoholicare u svoje redove, i tu se zeznuo. Mada da je zaglavio kod zelenih danas bi mu ti vjerovatno prigovarao kradju donirane gradje koja nikako da zavrsi tamo gdje treba
- Pitar s Kariba
#222 Re: SREBRENICA
Ja ako sam dobro shvatio stavove i poruke ovog foruma, Bošnjaci treba da zbog dvije Munirine kuće u Vogošći i sprata kojeg izdaje nakom direktoru budu sretni što je ovaj čovjek pobijedio u Srebrenici:

- madner
#223 Re: SREBRENICA
Sasvim je logicno da ako se ne radi na povratku rezultati izbora budu takvi.
Srebrenicani imaju jaci lobi trenutno u Sarajevu nego u Srebrenici.
-
daddy-kool
#224 Re: SREBRENICA
Gojeni H wrote:
Isto tako se bivsi predjsednik optuzuje za izdaju, ali se istovremeno Podrinjci optuzuju sto su se sljegli u Sarajevo i Tuzlu.
Ocekuje se da se Podrinjci, bez bilo kakvog ili malo angazmana od strane drzave, vrate u Podrinje, izdrze cetnicko bacanje rucnih bombi pod prozore, maltretiranje djece po skolama, i da i oni stvore ekonomsko cudo koje ce otpuhati mrske cetnike ili ih privoliti da ih se okanu.
Svi mi ostali necemo ku.rcem mrdnut', nit' traziti od drzave ili SDA da nam pokazu strategiju opstanka naseg naroda u Hercegovini i Podrinju, a nemojte nam ni marke traziti. Izdrzite ...
Takvo je razmisljanje jednog dijela forumskih mudrosera. Srecom, forumsko misljenje ne odrazava NISTA.
Tamo gdje je došla čizma ARBiH, tu se narod i mogao vratiti, sve ostalo je bilo stavljanje glave u torbu. Ko ima porodicu ta računica dobija još dramatičniji iskaz. Nisam upratio da postoji ovoliki animozitet prema izbjeglicama/prognanim/etnički očišćenim kod Srba ili Hrvata. Zar je toliko teško mentalno se staviti u poziciju tih ljudi i pokušati razmisliti koje su bile njihove opcije?
Bila je neka strategija povratka, ali je odrađena kilavo i nedorečeno.
Svakako nam treba agilniji pristup od ovog konstantnog povlačenja.
-
daddy-kool
#225 Re: SREBRENICA
Jedina po meni smislena strategija povratka u Srebrenicu u osnovi ima distrikt, ali ko je na tome radio?madner wrote:Sasvim je logicno da ako se ne radi na povratku rezultati izbora budu takvi.