Kad je ovaj isti Zahiragic poveo ekipu da ih bijeIdemedosumom wrote:kad to?petunija wrote:"Pederi", kad su dobili batine, bili su koliko se sjećam u kinu a ne na ulici.Idemedosumom wrote:Pederi imaju pravo biti pederi. Nemaju pravu gologuzi špacirat po gradu. Poređenje niđe veze
I nisu bili gologuzi
Dzuma petkom
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#201 Re: Dzuma petkom
- petunija
#202 Re: Dzuma petkom
Pa kad je bilo njihovo zadnje okupljanje, u Sarajevu
- kamberovica polje
#203 Re: Dzuma petkom
SDA troll brani vjeru i vjerski integritet. Kako te nije stid?Dr Baltazar wrote:Da hoće... al nećeQler wrote:Da se hoce vratiti onaj mracni socijalizam i titoizam... malo bi bio jedan goli otok... jebem ti ovu demokratiju i ovu nasu vlast. Da hoće pocrkati svi ovi iz SDA i sličnih stranki na sve tri strane... stoka jedna gladna, kriminalna...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo jedan za crvene na temi:
"Duboko suosjećamo s bezbožnicima koji su isfrustrirani činjenicom da se veliki broj Bošnjaka muslimana više ne stidi svoje vjere.
Takođe im poručujemo da više ne živimo u mračnim komunističkim vremenima kada su militantni ateisti terorisali vjerničku populaciju.
Primitivnim uvredama i omalovažavanjima kao vašem jedinom sredstvu u borbi protiv vjernika posebno se radujemo jer je to najočitiji znak vaše slabosti"
-
Mohamad Sissoko
#204 Re: Dzuma petkom
Ma sve cekam kad ce ovu mrznju i pricu prebacit u Banja Luku ili Siroki Brijeg i njihove forume al kurko navikli ugnjetavat vjerske slobode Bosnjaka.Dr Baltazar wrote:Ovdje moraš znati da su komunjare u većini i da su to poprilično isfrustrirane osobe. Tvoje je samo da budeš dovoljno pametan i da ih hajcaš, a prostora sigurno imašMohamad Sissoko wrote:Treba im javiti da je berlinski zid srušen i da se narod širom Europe oslobodio tih komunističkih okova.Dr Baltazar wrote:
Takođe im poručujemo da više ne živimo u mračnim komunističkim vremenima kada su militantni ateisti terorisali vjerničku populaciju.
![]()
![]()
Činjenica je da se ovdje na nož dočekuju bilo kakvi prijedlozi koji idu u korist muslimana. Priča se o nekoj jednakosti koja prestaje čim na red dođu muslimani.
- basicm
#205 Re: Dzuma petkom
Koliko mrznje imate prema islamu je za ne povjerovati! Stavljaju se slike terorista i bombasa, jer to ide odmah nakon dzume. Takvu mrznju ne moze siriti normalan covjek. Ona colak je amater za vas.
A gdje vam je ona vasa smrt fasizmu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
A gdje vam je ona vasa smrt fasizmu?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- kamberovica polje
#206 Re: Dzuma petkom
- petunija
#208 Re: Dzuma petkom
@kamberovića polje
eki, kako ih nije stid? Pa vidiš da smo mi zlotvori i mi treba da se stidimo
Isfrustrirani, vaki, naki, vrijeđamo ih, ugnjetavamo...
eki, kako ih nije stid? Pa vidiš da smo mi zlotvori i mi treba da se stidimo
Isfrustrirani, vaki, naki, vrijeđamo ih, ugnjetavamo...
- Qler
#209 Re: Dzuma petkom
Dr Baltazar wrote:Da hoće... al nećeQler wrote:Da se hoce vratiti onaj mracni socijalizam i titoizam... malo bi bio jedan goli otok... jebem ti ovu demokratiju i ovu nasu vlast. Da hoće pocrkati svi ovi iz SDA i sličnih stranki na sve tri strane... stoka jedna gladna, kriminalna...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Evo jedan za crvene na temi:
"Duboko suosjećamo s bezbožnicima koji su isfrustrirani činjenicom da se veliki broj Bošnjaka muslimana više ne stidi svoje vjere.
Primitivnim uvredama i omalovažavanjima kao vašem jedinom sredstvu u borbi protiv vjernika posebno se radujemo jer je to najočitiji znak vaše slabosti"
Moja nena klanja svaki vakat, i jedna i druga, od kako znam za sebe, stari bio oficir u JNA... moš' misliti...
Samo se tada znalo gdje je mjesto vjeri a gdje drzavi. A vjeri sigurno nije mjesto u drzavi. I pisam se ja na drzavu kojom vjera upravlja... Tako je bilo u dark ages u evropi, tako je sada gdje je ISIL i vidis kako su i jedni i drugi prosperitetni...
- Towelie
#210 Re: Dzuma petkom
Sta nije jasno?Bloo wrote:Towelie wrote:Ako se ovo usvoji, mozda bi mogli traziti da nema ispita i predavanja dok traje Ramazan.
- Bloo
- Globalna šefica
#211 Re: Dzuma petkom
sve mi je jasno...samo te sihrično gledamTowelie wrote: Sta nije jasno?
- kamberovica polje
#212 Re: Dzuma petkom
Ja ko pastafarijanac zahtijevam da radim samo jedaan sat u danu a da imam pauzu za kafu od pola sata od tog jednog sata. Ko se ovog ne pridržava i ko ovo ne podržava krši moje vjerske slobode i on je pastafarijanofob i mrzitelj tjestenine. Ramen.
Last edited by kamberovica polje on 06/10/2016 13:45, edited 1 time in total.
- irac300
#213 Re: Dzuma petkom
Ukratko, preseravanje SDA omladine.
- Towelie
#214 Re: Dzuma petkom
Ako se kad zaljubim u tebe, znam ko i kad mi je postavio sihir.Bloo wrote:sve mi je jasno...samo te sihrično gledamTowelie wrote: Sta nije jasno?
-
Hendrix
#215 Re: Dzuma petkom
Znaci sada imamo dvije opcije...ili ides na dzumu i priznat si kao musliman prema novim pravilima ili ne ides i onda si automatski komunjara?
Najdraze mi je gledati masovni egzodus petkom oko 1 sat iz opstine heheh, koja zurba da se vide kako zure na dzumu, nemoj me sad jarane zurim na dzumu...dramaticna situacija...onda poslije kafica, malo se promuhabeti sa ahbabima, i eto 4 sata, gotovo radno vrijeme. Nema srkleta brate polahko, sve ce se uraditi...konacno slobodni da iskazemo svoje religiozno ubjedjenje a to je NERAD.
Nije ovde glavna religija Islam ili bilo koja druga, glavna je NERADIZAM, UBLEHIZAM, FUSHERIZAM i KULT LICEMJERSTVA.
Sve se svodi na izgovor da se ne radi, a mi kao narod smo u tome sampioni, razlika je samo u sistemima, bio on sekularan, komunisticki, religiozni...mi uvijek fino nadjemo razlog da se ne radi i da smugnemo s posla.
Najdraze mi je gledati masovni egzodus petkom oko 1 sat iz opstine heheh, koja zurba da se vide kako zure na dzumu, nemoj me sad jarane zurim na dzumu...dramaticna situacija...onda poslije kafica, malo se promuhabeti sa ahbabima, i eto 4 sata, gotovo radno vrijeme. Nema srkleta brate polahko, sve ce se uraditi...konacno slobodni da iskazemo svoje religiozno ubjedjenje a to je NERAD.
Nije ovde glavna religija Islam ili bilo koja druga, glavna je NERADIZAM, UBLEHIZAM, FUSHERIZAM i KULT LICEMJERSTVA.
Sve se svodi na izgovor da se ne radi, a mi kao narod smo u tome sampioni, razlika je samo u sistemima, bio on sekularan, komunisticki, religiozni...mi uvijek fino nadjemo razlog da se ne radi i da smugnemo s posla.
- ExNihilo
#216 Re: Dzuma petkom
Da se ne svađate, lupate obojica. Towelie je u pravu kada veli da je dan dobio ime po "okupljanju", a ne "okupljanje" po danu. Međutim, nije u pravu kada kaže da je dan arbitrarno odabran ili da su utorak/srijeda mogli biti dani džume namaza jednako kao i petak. To iz razloga što su se Kurejšije mnogo prije pojave Muhameda i islama okupljale na petak i taj dan zvale džumom. Samim tim, dolaskom islama, petak se već zvao džuma, i džuma je potom (logično) padala na petak.Towelie wrote:
Dzumua. Samo sto je to posledica toga da su arbitrarno usvojili ovu rec da se veze za petak. Da je dzuma utorkom i utorak bi se zvao dzumua.
- ultima_palabra
#217 Re: Dzuma petkom
Ma ovo se ionako već provodi, rijetko koji profesor zakazuje predavanja u to vrijeme... neka se onda to i formalno uredi.
Ali simptomatično je spominjanje evropskih konvencija od strane lika koji dobar dio kolega koje bi trebao predstavljati naziva bolesnima.
Ali simptomatično je spominjanje evropskih konvencija od strane lika koji dobar dio kolega koje bi trebao predstavljati naziva bolesnima.
- Edin H.
#218 Re: Dzuma petkom
E ovo jeste sustina.ultima_palabra wrote:Zahiragić i zahiragići shvataju konvencije o ljudskim pravima i generalno evropske vrijednosti kao švedski stol... pozivat će se na njih kad je u pitanju džuma i zabrana hidžaba, ali kad su u pitanju LGBT prava onda članove povelja zamijene ajeti iz Kur'ana.
Evropska konvencija o ljudskim pravima je univerzalna i ne moze se koristiti selektivno.
Kod nas je situacija potpuno obrnuta, vecina smatra da treba da uzme iz konvencije samo o ono sto smatra da je u skladu sa njegovim uvjerenjima i sto mu ide u prilog.
- piupiu
#219 Re: Dzuma petkom
kamberovica polje wrote:Ja ko pastafarijanac zahtijevam da radim samo jedaan sat u danu a da imam pauzu za kafu od pola sata od tog jednog sata. Ko se ovog ne pridržava i ko ovo ne podržava krši moje vjerske slobode i on je pastafarijanofob i mrzitelj tjestenine. Ramen.
Jaoooo, zamalo da me ubiješ
- Towelie
#220 Re: Dzuma petkom
Arapska tradicija predstavljena kao vera. Ima hejbet slicnih primera u danasnjem ortodoksnom Islamu.ExNihilo wrote:Da se ne svađate, lupate obojica. Towelie je u pravu kada veli da je dan dobio ime po "okupljanju", a ne "okupljanje" po danu. Međutim, nije u pravu kada kaže da je dan arbitrarno odabran ili da su utorak/srijeda mogli biti dani džume namaza jednako kao i petak. To iz razloga što su se Kurejšije mnogo prije pojave Muhameda i islama okupljale na petak i taj dan zvale džumom. Samim tim, dolaskom islama, petak se već zvao džuma, i džuma je potom (logično) padala na petak.Towelie wrote:
Dzumua. Samo sto je to posledica toga da su arbitrarno usvojili ovu rec da se veze za petak. Da je dzuma utorkom i utorak bi se zvao dzumua.
-
Ripicipi
#221 Re: Dzuma petkom
Vjernici su izuzetno agresivni ljudi.
- wewa
#222 Re: Dzuma petkom
mLogo jakaVariola Vera wrote:![]()
![]()
![]()
- ExNihilo
#223 Re: Dzuma petkom
Bojim se da ne razumijem. Elaboriraj.Towelie wrote:Arapska tradicija predstavljena kao vera. Ima hejbet slicnih primera u danasnjem ortodoksnom Islamu.ExNihilo wrote:Da se ne svađate, lupate obojica. Towelie je u pravu kada veli da je dan dobio ime po "okupljanju", a ne "okupljanje" po danu. Međutim, nije u pravu kada kaže da je dan arbitrarno odabran ili da su utorak/srijeda mogli biti dani džume namaza jednako kao i petak. To iz razloga što su se Kurejšije mnogo prije pojave Muhameda i islama okupljale na petak i taj dan zvale džumom. Samim tim, dolaskom islama, petak se već zvao džuma, i džuma je potom (logično) padala na petak.Towelie wrote:
- DaysleepeR
#224 Re: Dzuma petkom
Kako rekoh, već je spinovano da neko želi da zabrani ili već zabranjuje ili ne dozvoljava džumu.
Petkom na carinskom terminalu ako ne predaš odmah ujutro, carinjenje ostaje za subotu, svi carinici na džumu idu.
U zbiru veliki trošak za uvoznika, roba nije na policama za vikend kada su top dani za shopping, itd. itd.
I takvih primjera je bezbroj.
Petkom na carinskom terminalu ako ne predaš odmah ujutro, carinjenje ostaje za subotu, svi carinici na džumu idu.
U zbiru veliki trošak za uvoznika, roba nije na policama za vikend kada su top dani za shopping, itd. itd.
I takvih primjera je bezbroj.
- Idemedosumom
#225 Re: Dzuma petkom
Ponavljam, do sada ste preživjeli Islam, leti u evropu dok nije kasno