Zato su joj i dali protivnika Trumpa, jedino ce tako vjestica imati sansu za pobjeduLDLT wrote:Moram priznati doduše...
Da je bio netko drugi, tipa Pence..nisam siguran da li bi Hillary pobijedila. Trump je na pravom mjestu u pravo vrijeme za prvu ženu u White House
US presidential election - Trump vs Hillary
- raoul duke
#201 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
- jeza u ledja
#202 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ko joj je dao?raoul duke wrote:Zato su joj i dali protivnika Trumpa, jedino ce tako vjestica imati sansu za pobjeduLDLT wrote:Moram priznati doduše...
Da je bio netko drugi, tipa Pence..nisam siguran da li bi Hillary pobijedila. Trump je na pravom mjestu u pravo vrijeme za prvu ženu u White House
- raoul duke
#203 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Čarobnjak iz Ozajeza u ledja wrote:Ko joj je dao?raoul duke wrote:Zato su joj i dali protivnika Trumpa, jedino ce tako vjestica imati sansu za pobjeduLDLT wrote:Moram priznati doduše...
- jeza u ledja
#204 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Znaci masoni.
Znao sam!
Znao sam!
- raoul duke
#205 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma ne... narod zna.
- Acid25
#206 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Hannity i Trump kupuju od istog dilera.jeza u ledja wrote:.
Slušajući pojedine bisere, zaključio sam da su ipak za Trumpove loše nastupe krivi mikrofoni.
Sada je mikrofon bio tako podešen da se čuje kako Trump diše. Također Hillary je imala dva mikrofona, a jadnik Trump samo jedan.
- MyTao
#207 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Nikad mi jedno nece biti jasno... ako svijetom upravljaju neke tajne sile i organizacije... kako to da za njih zna svaki idiot sa youtube kanalom?
- jeza u ledja
#208 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
I cisto onako, konverzacije radi. Clinton bi pobijedila i drugog predizbornog kandidata Republikanaca Ted Cruza.
Jedino bi bilo gutavo protiv Rubia i takvih, a protiv Kasicha bi vjerovatno izgubila. Al djaba, kad je sva GOP toliko otisla udesno. Demografija je na strani liberala i o tome se prica vec godinama, medjutim Republikanci su otisli skroz nekim drugim kolosijekom od onog koji se predlagao nakon poraza Romneyja.
Jedino bi bilo gutavo protiv Rubia i takvih, a protiv Kasicha bi vjerovatno izgubila. Al djaba, kad je sva GOP toliko otisla udesno. Demografija je na strani liberala i o tome se prica vec godinama, medjutim Republikanci su otisli skroz nekim drugim kolosijekom od onog koji se predlagao nakon poraza Romneyja.
- raoul duke
#209 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Joj ovih americkih liberala na klixu... Give me a break...jeza u ledja wrote:I cisto onako, konverzacije radi. Clinton bi pobijedila i drugog predizbornog kandidata Republikanaca Ted Cruza.
- jeza u ledja
- Jack Be Nimble
#211 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Kruza bi uzela sigurno, jer je Kruz dokazani politicki luzer. Mnogo Republikanaca ne moze da smisli Kruza kao covjeka a kamo li politicara.
Kasich je bio dobar, od svih njih izgledao normalan sem po pitanju podbacaja i ostalih zenski prava.
Niko drugi od Republikanaca nije bio spreman da ide protiv Hillary, ali definitivno svako od njih bi bio tezi protivnik nego Trump.
Paul Ryan mi je izgledao kao moguca buducnost Republikanac, ali vecina Republikanaca koja nisu odma na pocetku rekli NE Trumpu su sebi mozda otezali buducnost. Uvijek ce biti, on je onaj koji nije htjeo javno kazati da je protiv trumpa.
Ipak ima jos nade za Trumpom. Sigurno ce izgubiti u vecinskom glasanju, ali mozda uspije da prebaci par republika na svoju stranu i dogura do 270.
Kasich je bio dobar, od svih njih izgledao normalan sem po pitanju podbacaja i ostalih zenski prava.
Niko drugi od Republikanaca nije bio spreman da ide protiv Hillary, ali definitivno svako od njih bi bio tezi protivnik nego Trump.
Paul Ryan mi je izgledao kao moguca buducnost Republikanac, ali vecina Republikanaca koja nisu odma na pocetku rekli NE Trumpu su sebi mozda otezali buducnost. Uvijek ce biti, on je onaj koji nije htjeo javno kazati da je protiv trumpa.
Ipak ima jos nade za Trumpom. Sigurno ce izgubiti u vecinskom glasanju, ali mozda uspije da prebaci par republika na svoju stranu i dogura do 270.
- jeza u ledja
#212 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Mislim da ce Trump prije dobiti popular vote nego electoral college, al neise...
Boli Trumpa kurac. Vec se spekulise da ce on nakon ovoga osnovati kakvu medijsku kucu tipa Breitbart i sljedece 4 godine koristiti svoju popularnost i omrazenost Clintonovih da o njoj pljuje kojekakve teorije i slicno. Demokrati ce naravno biti zadovoljni jer su uzeli ponovo Bijelu Kucu, sto bi bilo prvi put da su uzeli 3 uzastopne izbore jos od vremena Trumana. Zahvaljujuci Trumpu mozda cak uzmu i Senat, i boli ih cuna.
Jedini politicki gubitnici ce biti Republikanci.

Boli Trumpa kurac. Vec se spekulise da ce on nakon ovoga osnovati kakvu medijsku kucu tipa Breitbart i sljedece 4 godine koristiti svoju popularnost i omrazenost Clintonovih da o njoj pljuje kojekakve teorije i slicno. Demokrati ce naravno biti zadovoljni jer su uzeli ponovo Bijelu Kucu, sto bi bilo prvi put da su uzeli 3 uzastopne izbore jos od vremena Trumana. Zahvaljujuci Trumpu mozda cak uzmu i Senat, i boli ih cuna.
Jedini politicki gubitnici ce biti Republikanci.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#213 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
gledo sam kratko kako je razara
nju i muza joj
i na kraju nes o promjeni zakona
dobro je da nije mijenjan bila bi u zatvoru
ne znam kakve su zene glasacice ali ako proradi sujeta mogo bi trump pobijeiti
nju i muza joj
dobro je da nije mijenjan bila bi u zatvoru
ne znam kakve su zene glasacice ali ako proradi sujeta mogo bi trump pobijeiti
- ljevoruki
#214 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Koga je razorio?Black swan wrote:gledo sam kratko kako je razara
nju i muza joj
dobro je da nije mijenjan bila bi u zatvoru![]()
Sve se slazu da je Hillary dobila i ovu debatu a to sto je on spominjao Bila jebaca je samo dokaz koliko je ocajan i lose savjetovan.
Izgleda da nisi shvatio zasto je on rekao da bi Hillary bila u zatvoru - nije zbog zakona nego zbog emaila koje je izbrisala.
Ova trka ni izbliza nije gotova, ima jos uvijek veliki broj ljudi koji ce glasati za njega ili protiv Hillary, nije ni bitno.
Koliko god to strasno zvuci ima jos uvijek sanse da postane predsjednik USA.
-
llull
#215 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ma nemam pojma ... lik se potrudio pa rekoh da ga serujem ... iskreno meni su govna i ona i onMyTao wrote:llull wrote:http://seadfoco.com/2016/10/10/umjesto- ... kautirana/Sinoc se odrzala druga predsjednicka debata za predsjednika Sjedinjenih Americkih Drzava. Pristrasni mediji kazu da je Hillary pobjedila, ali sve cinjenice upucuju na to da ju je Trump, bukvalno, nokautirao.
U proslom postu sam rekao da ce Hillary pucati penal i da ce ga promasiti. Imala je nevjerovatnu priliku da pospremi Trumpa i njegovu kampanju u zaborav, ali Trump se izvukao vrlo metodicnim odbranama i preciznim kontra-napadima.
Svoje misljenje baziram na vise faktora:
1.
Kada je izasla snimka na kojoj Trump govori veoma eksplicitnim jezikom, kampanja je krenula nizbrdo. Podrsku su povlacili Republikanci, mediji su zahtjevali da se povuce iz trke, ukratko jako, jako losa situacija. Hillary je dobila poziciju da zada posljednji udarac Trumpu i njegovoj kampanji, ali dva sata prije same debate, krenuo je prvi od par odlicnih poteza Trumpove kampanje. Trump se pojavio na press konferenciji sa navodnim zrtvama silovanja i seksulanog napada Bill Clinton-a. Naravno, te zene su bile pozvane da prisustvuju i samoj debati. Na ovaj nacin je Trump postavio gambit i indirektno rekao Hillary, ako ces ti ici nisko, idemo i ja, samo sto ja imam zrtve, a ti imas rijeci iz privatnog razgovora izmedju dva muskarca.
2.
Odmah na pocetku debate Trump je morao da se brani napada zbog rijeci koje je izgovorio na toj snimci. Ono sto je nevjerovatno mocno u njegovom odgovoru jeste da je se izvinuo, da mu je zao sto je to rekao, ali svijet ima mnogo vece probleme od njegovih rijeci od prije 11 godina. Ovaj odgovor bi bio vrlo los, da Trump, tzv. ‘master persuader’ nije dodao slike tih problema u vidu da ISIS odrubljuje glave nevinim ljudima, te da nevine ljude ubijaju utapanjem u metalnim kavezima. Na ovaj nacin je naslikao sliku problema, usidrio je emocionalno u glavama ljudi koji su gledali strah od problema koji postoji i ponudio rijesenje. Takodjer je potpuno razoruzao uticaj snimke tako sto je uporedio vaznost rijeci sa aktualnim problemima u kojima ljudi ostaju bez zivota na brutalan nacin.
3.
Trumpov komentar da ce, ako on postane predsjednik, poslati Hillary u zatvor zbog toga sto je prekrsila zakon lazuci FBI, te brisuci 33 hiljade povjerljivih email-ova dok je vrsila duznost Sekretara drzave. Ovaj komentar mu je postigao mnogo bodova i mnogo je uzdrmao samu Hillary, jer poslije toga je izgubila fokus, mnogo je pricala u prazno, a jos na par mjesta je izjavila potpune nebuloze, kao onaj komentar o Abraham Lincoln-u. Mnogo ljudi u Americi smatra da je ona trebala da bude optuzena i iza resetaka jer je prekrsila zakon, a mnogi drugi su uradili 10 puta manje i sada su u zatvoru i karijere su im unistene.
4.
Trump je sasvim dovoljno uradio kada je u pitanju diskusija oko Sirije da uvjeri narod Amerike da nije totalni idiot po tom pitanju i da se razumije u situaciju koja se desava.
5.
Hillary nije uspijela da umanj uticaj njenog komentara da se pola Trumpovih glasaca moze nazvati jadnim i beznadnim. Ona je rekla da zali sto je to rekla, ali nije uspijela ikoga da uvjeri da ona zbilja tako ne misli o njima. Ipak tu se radi o desetinama miliona Amerikanaca kojima bi ona od januara iduce godine mogla biti predsjednik.
6.
Ostatak debate su proveli raspravljajuci probleme o ekonomiji, trgovini, zdravstvenom osiguranju itd, uglavnom o problemima u kojima 90% ljudi se ne razumije se previse i to ih ne zanima previse, pa se ti djelovi uvijek najbrze zaborave. Trump je tu uzeo poene jer je bio kompetentan u debati, iako je mainstream narativ da je on potpuno inkompetentan da se bavi tim problemima. Pokazujuci da posjeduje znanje i sposobnost da raspravlja o tim problemima i nudi rjesenja na njih, uvjerio je veliki broj glasaca da je on pravi covjek za taj posao.
Na kraju bih htio da pokazem rezultate fokus grupe, neodlucenih glasaca koja se sinoc provodila.
Focus Group: Who are you willing to vote for?
BEFORE #DEBATE
• Hillary: 8
• Trump: 9
AFTER DEBATE
• Hillary: 4
• Trump: 18
![]()
![]()
Jeli ovo kosava pisao?
- jeza u ledja
#216 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
ljevoruki wrote:Koga je razorio?Black swan wrote:gledo sam kratko kako je razara
nju i muza joj
dobro je da nije mijenjan bila bi u zatvoru![]()
![]()
Sve se slazu da je Hillary dobila i ovu debatu a to sto je on spominjao Bila jebaca je samo dokaz koliko je ocajan i lose savjetovan.
Izgleda da nisi shvatio zasto je on rekao da bi Hillary bila u zatvoru - nije zbog zakona nego zbog emaila koje je izbrisala.
Ova trka ni izbliza nije gotova, ima jos uvijek veliki broj ljudi koji ce glasati za njega ili protiv Hillary, nije ni bitno.
Koliko god to strasno zvuci ima jos uvijek sanse da postane predsjednik USA.
Ne znam bas da li se slazu da je Hillary pobijedila, prije da je svima muka bilo nakon ljigavstine u cijeloj debati. On je "zaustavio krvarenje", tj. odliv svojih glasaca, i to je jedino sto je postignuto.
-
omar little
#217 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
ja nisam nigdje vidjela konsenzus o njenoj pobjedi. vise je on dobitnik tu nego ona.
svaki kandidat prije debate ima cilj, sto ne mora nuzno biti da pobijedi protivnika, moze biti da pridobije/okrene odredjeni segment sa specificno skrojenim porukama, da zaustavi stetu, ako je u problemu, da etablira/promijeni/ novi message za kampanju, tako to. nakon debakla od prve debate, ocekivanja za trumpa su bila toliko niska da on jednostavno nije mogao ne izaci pozitivno iz ove debate. mogao je zajebati jedino da je nju poceo drapati po stejdzu ili da je popizdio na moderatore. a nije. nije se izblamirao kao prvi put, ne bjeze od njega ni glasaci ni republikanci (kako se mislilo da ce u velikom broju ako ponovi predstavu iz prve runde), znaci on je dobar.
vjerujem da im je cilj bio zatvoriti news cycle na pussy grabbing issue, ili makar privremeno presaltati na bila i njegove zene, ali nisu bas uspjeli. ne znam ni da ce se moci ikako iskobeljati iz te rupe, ne znam ni ko bi se uopce mogao iskobeljati iz onoga. jedino, sto pajo gore kaze, da se objavi neka bomba tipa hilari dila oruzje isisu sa strane pa da usicari.
svaki kandidat prije debate ima cilj, sto ne mora nuzno biti da pobijedi protivnika, moze biti da pridobije/okrene odredjeni segment sa specificno skrojenim porukama, da zaustavi stetu, ako je u problemu, da etablira/promijeni/ novi message za kampanju, tako to. nakon debakla od prve debate, ocekivanja za trumpa su bila toliko niska da on jednostavno nije mogao ne izaci pozitivno iz ove debate. mogao je zajebati jedino da je nju poceo drapati po stejdzu ili da je popizdio na moderatore. a nije. nije se izblamirao kao prvi put, ne bjeze od njega ni glasaci ni republikanci (kako se mislilo da ce u velikom broju ako ponovi predstavu iz prve runde), znaci on je dobar.
vjerujem da im je cilj bio zatvoriti news cycle na pussy grabbing issue, ili makar privremeno presaltati na bila i njegove zene, ali nisu bas uspjeli. ne znam ni da ce se moci ikako iskobeljati iz te rupe, ne znam ni ko bi se uopce mogao iskobeljati iz onoga. jedino, sto pajo gore kaze, da se objavi neka bomba tipa hilari dila oruzje isisu sa strane pa da usicari.
- sunceKOtepsija
#218 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
mislim da hilarijini simnpatizeri zive u teskoj zabludi o nekoj njenoj prednosti, cak sam uvjeren da ce vise zena (ili barem tu negdje jednako manje vise) glasati za trumpa ako dode do izbora
- jeza u ledja
#219 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Zabluda kazes?sunceKOtepsija wrote:mislim da hilarijini simnpatizeri zive u teskoj zabludi o nekoj njenoj prednosti, cak sam uvjeren da ce vise zena (ili barem tu negdje jednako manje vise) glasati za trumpa ako dode do izbora
Ma sigurno. Eno zene vec hrle na izborna mjesta sve sa Trumpovim kacketima.
@ omar little, "pussy grabbing issue".
- Point.
#220 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Naravno, svaka zena bi voljela i zudi za tim da je jedan bogati macan poput Trumpa dira po vagini kad mu se prohtije. Because he is rich, bitch.sunceKOtepsija wrote:mislim da hilarijini simnpatizeri zive u teskoj zabludi o nekoj njenoj prednosti, cak sam uvjeren da ce vise zena (ili barem tu negdje jednako manje vise) glasati za trumpa ako dode do izbora
Ko god glasa za ovu budaletinu Trumpa treba mu lobotomiju izvrsiti. Odmah.
-
llull
#221 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ako Trump pobjedi to ce bas biti rezultat, jer stvarno protiv njega su skoro svi mediji u USA, i to vec mjesecima ga bukvalno satanizuju.
Evo jedan simpa primjer
https://www.youtube.com/watch?v=Qg0pO9VG1J8
Evo jedan simpa primjer
https://www.youtube.com/watch?v=Qg0pO9VG1J8
- tzipiripi
#222 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Takve priče i praksu je svijet doživio od '33.-'45. Srećom tad su dobili po njonji. I sad slušamo prijetnje.Point. wrote: Naravno, svaka zena bi voljela i zudi za tim da je jedan bogati macan poput Trumpa dira po vagini kad mu se prohtije. Because he is rich, bitch.
Za one koji podržavaju ovo:
"As President, I will make it clear that the United States will treat cyberattacks just like any other attack. We will be ready with serious political, economic, and military responses."
Ili ovo
"Strength and resolve were the only language Putin would understand." ...........
Za tu glupost lijeka nema.
-
Fudo387
#223 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Ne bi svaka to pozeljela, samo treba biti posten i priznati da one koje se vrte oko Trumpa i slicnih likova i ne bi bile nesto posebno uznemirene ako ih doticni zgrabi za (hajmo biti malo politicki korektni) vadzajnu.Point. wrote:Naravno, svaka zena bi voljela i zudi za tim da je jedan bogati macan poput Trumpa dira po vagini kad mu se prohtije. Because he is rich, bitch.sunceKOtepsija wrote:mislim da hilarijini simnpatizeri zive u teskoj zabludi o nekoj njenoj prednosti, cak sam uvjeren da ce vise zena (ili barem tu negdje jednako manje vise) glasati za trumpa ako dode do izbora
Njih zanimaju pare, karijera, lagodan zivot, a zato su spremne i na neke stvari koje su uobicajene u tim krugovima.
Razumijem feministkinje i njihov stav, al' sta ovi kurajberi glume?
Eto, pored njih kad prodje dobra koka oni s rajom prokomentarisu kako joj se po ocima vidi da je inteligentna, i da bi svi sa njom uzivali u razgovoru o filozofiji...mis'im, de malo.
- Point.
#224 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Budaletina je mislila na moze zgrabit bilo koju zenu a ne samo one koje se vrte, jel, po tim krugovima. Kad ti covjek koj zeli biti predsjednik drzave ovako misli, sta dalje pricati.Fudo387 wrote:Ne bi svaka to pozeljela, samo treba biti posten i priznati da one koje se vrte oko Trumpa i slicnih likova i ne bi bile nesto posebno uznemirene ako ih doticni zgrabi za (hajmo biti malo politicki korektni) vadzajnu.Point. wrote:Naravno, svaka zena bi voljela i zudi za tim da je jedan bogati macan poput Trumpa dira po vagini kad mu se prohtije. Because he is rich, bitch.sunceKOtepsija wrote:mislim da hilarijini simnpatizeri zive u teskoj zabludi o nekoj njenoj prednosti, cak sam uvjeren da ce vise zena (ili barem tu negdje jednako manje vise) glasati za trumpa ako dode do izbora
Ko god glasa za ovu budaletinu Trumpa treba mu lobotomiju izvrsiti. Odmah.![]()
Njih zanimaju pare, karijera, lagodan zivot, a zato su spremne i na neke stvari koje su uobicajene u tim krugovima.
Razumijem feministkinje i njihov stav, al' sta ovi kurajberi glume?
Eto, pored njih kad prodje dobra koka oni s rajom prokomentarisu kako joj se po ocima vidi da je inteligentna, i da bi svi sa njom uzivali u razgovoru o filozofiji...mis'im, de malo.
-
Fudo387
#225 Re: US presidential election - Trump vs Hillary
Mislis da su drugi bolji po tom pitanju?Point. wrote:Budaletina je mislila na moze zgrabit bilo koju zenu a ne samo one koje se vrte, jel, po tim krugovima. Kad ti covjek koj zeli biti predsjednik drzave ovako misli, sta dalje pricati.
Pa Obamu njegova umalo nije razbila pred kamerama kad se trp'o onoj danskoj predstavnici, i to heeejjj...na dzenazi Mendeli.