Dan (i) nakon referenduma u RS
-
doktor78
#201 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ovo je podvijanje repa. Izgleda da je skontao kako je ovaj put pretjerao.
Ovo sa 1.martom je preganjanje na simbolickoj ravni (vi nama 9.januar, mi vama 1.mart), a sto se tice nepopunjavanja srpskog kluba zastupnika - puna podrska! Samo, SDA-ovci ce to pametnije odraditi, nece talasati oko odluke US, ali nece nista uraditi na njenom sprovodjenju
Ovo sa 1.martom je preganjanje na simbolickoj ravni (vi nama 9.januar, mi vama 1.mart), a sto se tice nepopunjavanja srpskog kluba zastupnika - puna podrska! Samo, SDA-ovci ce to pametnije odraditi, nece talasati oko odluke US, ali nece nista uraditi na njenom sprovodjenju
- Lakat Jebić
#202 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ovo je odlicnoA_A_AKCIJA wrote:K nozi, Mile!![]()
Tako je, poštuj Ustavni Sud, nema ti druge. Kako je lijepo kada sam podebljaš i ojačaš institucije Države koju mrziš, ali moraš da postuješ.
100% podržavam apelaciju koju podnosi Ustavnom Sudu. Isto kao što ću podržati i Baketove poslije ovoga, neka se konačno nešta počelo rješavat.![]()
Pa da imamo zajedničke praznike, kako i pripada državi, a ne neke odvojene. I da RS promijeni ime, nije ovo kako treba.![]()
Samo institucionalno, nema ti druge.
Mektiću, zovi ga u Bijeljinu, da ljudi proslave kad ga ugurate u maricu,
apelacije su isto sjajne, za drzavu. nek padne i ovim nasim bogaljima svaka odluka koju su donijeli zadnje dvije godine jer jedu govna i kontaju da moze kako bilo. ovako se "uci" vladavina prava
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#203 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Na, puna podrska scakom legalnom aktu. Kad meni didje poziv iz Senoine, taman mogu reci, necu tamo hocu u drugi sud...doktor78 wrote:Ovo je podvijanje repa. Izgleda da je skontao kako je ovaj put pretjerao.
-
doktor78
#204 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
E moj Mekticu, te fore mozes prodavati onim babama sto su glasale prekjuce. Jedno je neprovodjenje, a drugo je otvoreno negiranje odluke USdeveloper10 wrote: - Pošto su se pojavile različite interpretacije mojih izjava u ovom slučaju, naglašavam da sam protiv bilo kakvog saslušanja zvaničnika Republike Srpske zbog neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH. To je selektivan pristup Tužilaštva BiH. Tom logikom, prvo bi trebalo da budu uhapšeni mnogi drugi, poput Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji godinama ne provode odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa izborima u Mostaru – kaže Mektić za „EuroBlic“.
-
Budjav_lebac
#205 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
SDA ce reci da ce popuniti Dom naroda Srbima, ali svojim Srbima. 
-
oakville
#206 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Mogu li forumsko pučanstvo zamoliti za mali kritički otklon naspram poruka State Departmenta (koji se, da podsjetim, nalazi preko okeana i izjava ga ništa ne koštabh.tornjak wrote:Tarzo wrote:State Department i Inzko već nekoliko puta ponavljaju, maltene naređuju, da Tužilaštvo BiH i SIPA napokon počnu raditi posao za koji su namijenjeni i plaćeni.
Samim tim daju nedvosmislenu podršku Državi BiH i njenim institucijama.
Samo što još nisu rekli: "pa nećemo vam mi pisati optužnicu i privoditi Dodika!?"
Druga bitna stvar, smatram da SIPA ima kapacitete da uhapsi bilo koga u ovoj državi.
Ukoliko bi se Dodik ipak odlučio na taj očajnički korak da (zlo)upotrijebi policiju RS-a ili neke druge zaštitarske agencije i suprotstavi se SIPA-i, tada bi se morale uključti snage za brze intervencije EUFOR-a kako bi se spriječila eskalacija sukoba.
Potezi jasni i utemeljeni na zakonima BiH. Samo treba raditi mudro i odlučno i poštovati sve zakonske procedure.
vec sam objasnio....![]()
Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Postby bh.tornjak » 27/09/2016 08:53
Babo ruco.....u prevodu.....imate odrijesene ruke da se secesionistickoj politici nahebete matere...et
State Department: Referendum u RS je nelegalan, podržavamo institucije da traže odgovornost lidera
U saopćenju se navodi da je raspisivanjem referenduma prekršena odluka Ustavnog )suda BiH te kako su Sjedinjene Američke Države zabrinute da je ovaj referendum samo testiranje koje bi na kraju moglo dovesti do pokušaja proglašavanja nezavisnosti RS-a od BiH.
"Sjedinjene Američke Države osuđuju ovaj ilegalni referendum i podržat će lokalne institucije dok nastoje da zatraže odgovornost lidera Republike Srpske za podrivanje vladavine prava i opstrukciju implementacije Dejtonskog mirovnog sporazuma", stoji u saopćenju koje potpisuje portparol State Departmenta Mark Toner.
Jedno pitanje: znamo da 90-99% srpske dijaspore BiH s prebivalištem u RS-u ne smatra BiH ni za državu, ni za domovinu, odnosno Srbija im je na prvom mjestu i oni su njen produžetak i dijaspora, a oni Srbiji jedini ratni plijen iz 90ih, kakav takav, ali odličan za dalje potkusurivanje i naduravanje sa Zapadom vođeni logikom "morate i nama na kraju nešto dati, inače ćemo stalno praviti problem."
Pretpostavimo da recimo stvarno se uhapsi tamo neki šestorazredni političar - šta će se promjeniti? Odgovor: ništa. Malo halabuke, super ovima nije dobro onima, poslije ode SNSD, dolazi naredni srpski političar s istom pričom i planom možda malo uvijenije, i sve ostaje isto, uz dodatak da MZ slavi "jačanje državnih institucija i predlaže dalje jačanje." Pošto su te tzv. državne institucije organizirane po principu "u RSu ne treba da bude Bošnjaka i Hrvata, ali zato mora biti 60-70% srba zaposlenih u tzv državnim institucijama da ih bošnje hrane dok ih ovi potkopavaju iznutra" a što je koncept MZa (gdje su srbi većina tu građanska država, a gdje su bošnjaci većina tu treba "multivitaminski pristup"
Što ne pustiti sve da se vidi da s ovim sistemom tzv. državnih institucija se ne može suprostavljati ničemu? RS je ovisna o tzv. državnim institucijama više nego Bošnjaci, jer preko nje dolaze srbi do zaposlenja i dižu se krediti. Na stranu baciti lažne srpske napade na tzv. državne institucije, jer je to isto kao i reforma odbrane - čim su srbi osjetili da su vojno puno slabiji, fola su se protivili reformi a i sve činili da uspije (doduše nisu dobili ono što su tražili, kao i s PDVom ali su bar zaposlili još par svojih ljudi koji bi inače lunjali po nalazištima ovaca na Kupresu
Malo razdužih, ali ja sam u principu za vraćanje na prvobitni Dejton, vođen sopstvenom mudrošću "šta god srbi predlažu ispuni im, jer to je najbolji način da se samoupropaste"
Last edited by oakville on 27/09/2016 15:49, edited 1 time in total.
-
Mirza007
#207 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Sto se Mostara tice, postupak provodjenja odluke ustavnog suda je u toku, druga stvar je sto se jos nisu dogovorili. U medjuvremenu nema izbora tj, ne krsi se sudska presuda.doktor78 wrote:E moj Mekticu, te fore mozes prodavati onim babama sto su glasale prekjuce. Jedno je neprovodjenje, a drugo je otvoreno negiranje odluke USdeveloper10 wrote: - Pošto su se pojavile različite interpretacije mojih izjava u ovom slučaju, naglašavam da sam protiv bilo kakvog saslušanja zvaničnika Republike Srpske zbog neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH. To je selektivan pristup Tužilaštva BiH. Tom logikom, prvo bi trebalo da budu uhapšeni mnogi drugi, poput Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji godinama ne provode odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa izborima u Mostaru – kaže Mektić za „EuroBlic“.
Sto je 09.01. tice, odrzavanje referenduma je direktno krsenje presude ustavnog suda koji je explicitno zabranio odrzavanje referenduma. Takodjer se krsi i presuda suda o neustavnosti praznika obzirom da je u PC isti jos uvijek zvanican i slavi se. Ovdje u optuznici moraju biti najmanje dvije tacke o krsenju odluka ustavnog suda. Dobar pravnik ce naci jos poneku.
Prema tome, SIPA mora raditi po nalozima iz tuzilastva inace nakon Salihovica bi i Mektic moga ostati bez posla. Najpametnije mu je da radi svoj posao po zakonu a ne pametuje okolo jer mu to nije u opisu radnog mjesta.
- and
#208 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
interesantno.doktor78 wrote:Ovo je podvijanje repa. Izgleda da je skontao kako je ovaj put pretjerao.
za ovaj referendum koji je organizovao iako su bošnjaci zvanično u institucijama rs rekli da im ugrožava vitalni nac.interes, ustavni sud ga zabranio, niko iz svijeta ga nije podržao, nije imao nikakvu kontrolu misli da je volja naroda, iako se u dejtonu ne spominje, a kompromitovan je i time što je karadžić za sprovođenje odluka tog 9 januara osuđen na 40 godina.
1.mart je činjenica, na preporuku eu organizovan je i održan referendum o nezavisnosti koji je pokazao volju građana bih, imao je posmatrače eu i kontrole i cijeli svijet ga je priznao i bih je tada priznata nezavisnost.to je jednostavno činjenica a i u dejtonskom sporazumu bih je priznat kontinuitet postojanja, što će reći da nije nastala u dejtonu.
u svakom slučaju podržavam apelaciju, da vidimo kako pravno stvari stoje.
- KatarinaKosaca
#209 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Kako zna koliko je Srba glasalo «kad se odbiju Bosnjaci i Hrvati»? Ne priznaje rezultate popisa. Cita iz imena i zakljucuje? 
- Logovan
#210 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
KatarinaKosaca wrote:da ce neustavnom Ustavnom sudu predativaplikaciju za 1.mart koji.je povod za rat...pogubljen totalnoDonieBrasco wrote:Sta ovo rece za 1. mart ?
-
oakville
#211 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
A s obzirom da predstavnici srpske dijaspore izvan matičnog Beograda dosljedno, hrabro i legitimno odbiju nametnuti Ustavni Sud, hoće li RS odbiti da primi zagarantiranih lažiranih 30% od PDVa? Kad napuštaju srpski uposlenici poslove u tzv. državnim institucijama bez plate i ostalih priležnosti?
- Ricken
#212 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Zakonski nije, i potpuno je upravu.doktor78 wrote:E moj Mekticu, te fore mozes prodavati onim babama sto su glasale prekjuce. Jedno je neprovodjenje, a drugo je otvoreno negiranje odluke USdeveloper10 wrote: - Pošto su se pojavile različite interpretacije mojih izjava u ovom slučaju, naglašavam da sam protiv bilo kakvog saslušanja zvaničnika Republike Srpske zbog neprovođenja odluka Ustavnog suda BiH. To je selektivan pristup Tužilaštva BiH. Tom logikom, prvo bi trebalo da budu uhapšeni mnogi drugi, poput Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića, koji godinama ne provode odluku Ustavnog suda BiH u vezi sa izborima u Mostaru – kaže Mektić za „EuroBlic“.
-
haos1
#213 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
On je ovo uradio samo da ostane na vlasti, nigdje veze, pa sada na međunarodnom planu nije vrijeme za nikakve referendume i podjele, to znaju i srbi, znači koristi njihovu velikosrpsku ideologiju za svoje interese, i možda ga zato i uklone.seldzuk wrote:
mogli bi mi preć na temu Dodiku odzvonilo
gledajući komentare na srbijanskim portalima, izgleda da ga ni Srbi više ne vole
-
dezurni_ucenik
#214 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
KatarinaKosaca wrote:«U Federalnom Sarajevu». Opet proziva sarajevske Srbebh.tornjak wrote:"spremanm sam odazvati se tuzilastvu...ali ne u Sarajevu"
![]()
![]()
![]()
Koja losa imitacija Vucica....cvike, pogled u daljinu, slidanje cvika.....
Jos da usne poveca kod Karabega i izgubi koju kilu, i eto ga Vucko originale.
- and
#215 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
dade nam odgovor na 2 pitanja.Ponovio je i da je 1. marta održan referendum koji Srbi nisu podržali, a da je kasnije upravo referendum o nezavisnoti BiH bio povod za rat.
ko je počeo rat i kako se poštuje volja građana izražena na validnom referendumu, koju zadnjih dana spominje
ništa svat?
- KatarinaKosaca
#216 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Analife u Zemunu cini cuda u estetskoj hirurgiji..dezurni_ucenik wrote:KatarinaKosaca wrote:«U Federalnom Sarajevu». Opet proziva sarajevske Srbebh.tornjak wrote:"spremanm sam odazvati se tuzilastvu...ali ne u Sarajevu"
![]()
![]()
![]()
Koja losa imitacija Vucica....cvike, pogled u daljinu, slidanje cvika.....
Jos da usne poveca kod Karabega i izgubi koju kilu, i eto ga Vucko originale.
-
dezurni_ucenik
#217 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Dodik pokreće apelaciju Ustavnom sudu BiH: 1. mart kao Dan nezavisnosti BiH je neustavan
Dodik: Spreman sam dati izjavu Tužilaštvu BiH, ali samo na području RS-a

-
DonieBrasco
#218 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Po njima se samo srbi pitaju, hoce li BiH u EU, hoce li u Nato samo srbi odlucuju, kaze Ivanic dok sam ja tu nece biti nove tuzbe protiv Srbije za agresiju i dokazano ucesce u ratu.and wrote:dade nam odgovor na 2 pitanja.Ponovio je i da je 1. marta održan referendum koji Srbi nisu podržali, a da je kasnije upravo referendum o nezavisnoti BiH bio povod za rat.
ko je počeo rat i kako se poštuje volja građana izražena na validnom referendumu, koju zadnjih dana spominje![]()
ništa svat?
Nista se srbi ne pitaju, nisu srbi RS a pogotovo ne BiH, ima i drugih naroda, sve se to moze srediti po zakonu da bude regularno sto bi rekao jedan gospodin.
Last edited by DonieBrasco on 27/09/2016 16:07, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#219 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
ima li gdje video tog performansa?
-
Heller
#220 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Ovaj ko kockar kad se počne vadit. 
- Alfons Kauders
#221 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
nasho video, odo zapalit, pauza
- shake69
#223 Re: RE: Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Mnooogo sam iznenadjen ovom naslovnicom Blica. Zar da oni odrze opelo posljednjem velikosrbinu Balkana!?haos1 wrote:On je ovo uradio samo da ostane na vlasti, nigdje veze, pa sada na međunarodnom planu nije vrijeme za nikakve referendume i podjele, to znaju i srbi, znači koristi njihovu velikosrpsku ideologiju za svoje interese, i možda ga zato i uklone.seldzuk wrote:
mogli bi mi preć na temu Dodiku odzvonilo
gledajući komentare na srbijanskim portalima, izgleda da ga ni Srbi više ne vole
- arzuhal
#224 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
Dođe poklon-album UEFA u današnjem Blicu!? 
- KB9
#225 Re: Dan (i) nakon referenduma u RS
nije se ovoliko pogubio jos od vremena kad ga je bakir iz 60 minuta doceko kod onog hrvataAlfons Kauders wrote:nasho video, odo zapalit, pauza![]()