radostan dan wrote:
pičići su vazda pred rat -najbolji i najljepši-...
Novi rat
-
dezurni_ucenik
#201 Re: Novi rat
-
realna do boli
#202 Re: Novi rat
Pa, djeca bi se poslala rodbini u dijasporu...nije to za njihove oci...
-
Seyfo
#203 Re: Novi rat
Obično su ratni huškači dijasporci.
Možete samo zamisliti koliko bi se na njih moglo računati.
Što neko reče, dok ima wirelessa
-
Ci-Nick
#204 Re: Novi rat
Iako je hiljadu puta spomenuta ona,.. " Ko rat želio, u kući mu bio" ! nije na odmet da se opet spomene.
Ne mogu da razumijem da ljudi ne razumiju da pravo i pravda nisu jedno te isto i da Srbi u BiH nisu ništa drugo do jedna strana ( da ne kažem supruga) u braku koji trenutno opstaje iz interesa. Da bi supruga ponovo bila zadovoljna brakom i ostala u zajednici muž će joj morati ponekad popustiti ili će mu ona uzeti pola stana na koji ima pravo.
Mi smo poslije rata (kada su Srbija i RS bili pod sankcijama) imali priliku napraviti takvu ekonomsku razliku da bi srbi sami srušili sve granice unutar BiH ali lopovluk, korupcija i lopovska privatizacija usporiše razvoj FBiH.
Još jedno pitanje za ove koji bi ratovali,... odu li kad u Srebrenicu, Višegrad, Banja Luku, Bijeljinu,.. da li bi ratovali za granice ili za ljude Bošnjake koji su i ovako i onako zaboravljeni i izgubljeni u RS-u ?
Ne mogu da razumijem da ljudi ne razumiju da pravo i pravda nisu jedno te isto i da Srbi u BiH nisu ništa drugo do jedna strana ( da ne kažem supruga) u braku koji trenutno opstaje iz interesa. Da bi supruga ponovo bila zadovoljna brakom i ostala u zajednici muž će joj morati ponekad popustiti ili će mu ona uzeti pola stana na koji ima pravo.
Mi smo poslije rata (kada su Srbija i RS bili pod sankcijama) imali priliku napraviti takvu ekonomsku razliku da bi srbi sami srušili sve granice unutar BiH ali lopovluk, korupcija i lopovska privatizacija usporiše razvoj FBiH.
Još jedno pitanje za ove koji bi ratovali,... odu li kad u Srebrenicu, Višegrad, Banja Luku, Bijeljinu,.. da li bi ratovali za granice ili za ljude Bošnjake koji su i ovako i onako zaboravljeni i izgubljeni u RS-u ?
Last edited by Ci-Nick on 21/09/2016 13:31, edited 1 time in total.
-
PM72
#205 Re: Novi rat
Šta je pisac htio reći?seln wrote:A zamisli tek kako je onima koji su ratovali 4 godine, a danas zive od plodova zemlje pete klase negdje ne obroncima Konjuha, a nemaju cak ni internet (jer ga ne mogu platiti)... pa tako nemaju ni sansu da nam podijele svoje mudroseranje iz 1001 bitke, sa svih mogucih frontova u BiH, niti da nam se nametnu kao vojni autoriteti.PM72 wrote:Ma šuti,maloprije ostadoh bez "Wireless"-a.Sav se preznojih i pomislih.Gluho bilo, da ovi naši internet ratnici i dijasporci u sred bosanske Oluje ostanu bez konekcije.Tobe jarabi-kako bi nastavili do Drine?Stali bi svi tenkići,brodići,aviončići...
-
nookey
#206 Re: Novi rat
Evo ide kamion Ferhadijom i bacaju raji puške, a na megafone se puštaju Gljivine ratne pjesme...
A javljaju mi i da se arapi na Ilidži opasavaju ekplozivom i spremaju da idu prema Lukavici zbog radi deblokade Grada.
Zamolio bih gore spomenute medije da prenesu ovu vijest kako bi se okupator mogao na vrijeme povući i proći sa minimumom žrtava u Narodno oslobodilačkom ratu građana BiH.
A javljaju mi i da se arapi na Ilidži opasavaju ekplozivom i spremaju da idu prema Lukavici zbog radi deblokade Grada.
Zamolio bih gore spomenute medije da prenesu ovu vijest kako bi se okupator mogao na vrijeme povući i proći sa minimumom žrtava u Narodno oslobodilačkom ratu građana BiH.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#207 Re: Novi rat

MORDOR NA NOGAMA

maca moja mala et hrane
- Ljakan
#208 Re: Novi rat
Naserem se ja usta i dacicu i vucicu a vamo halilovicu i izetbegovicu,majku svoju nek plase ratovima a ne jadan narod kojem je odavno pun kurac ovakvih izjava.Na kurac vas nabijem,gospodo.
-
NoriDeNoir
#209 Re: Novi rat
Meni nije jasno samo ko bi sada ratovao u tom ratu?
Evo ja sam u 30-tim godinama a puske u ruci nisam drzao, ne zato sto nisam htio sluzit vojni rok vec zato sto je isti bio uknut. Oni sto su ucestvovali u proslom ratu sada su uglavnomu 50-60 godinama zivota. To bi moralo svakih par sati primirije potpisivat da se odmore stare kosti?
A meni da das pusku, puco bi ja al ne znam puno bas o tome, a da me sada obucavas bas i ne ide.
Druga stvar je da se to stvarno i na neki nacin zapuca, ja mislim da bi tu isplao globalno sranje Rusija, Amerika, Europa bi se nadjebavali nad nama ko koga brani itd... Ako to uradimo, stvarno treba onda prostor Bosne iselit i zabranit da vise iko zivi tu jer 2 svjetska rata izazvati , pa to bi bilo stvarno previse a i rizik za ove sto prezive.
P.S.
Izgleda da smo onaj prosjek od svakih 50godina - rat na balkanu, sada sveli na 25. Ako nista barem tu napredujemo.
Evo ja sam u 30-tim godinama a puske u ruci nisam drzao, ne zato sto nisam htio sluzit vojni rok vec zato sto je isti bio uknut. Oni sto su ucestvovali u proslom ratu sada su uglavnomu 50-60 godinama zivota. To bi moralo svakih par sati primirije potpisivat da se odmore stare kosti?
A meni da das pusku, puco bi ja al ne znam puno bas o tome, a da me sada obucavas bas i ne ide.
Druga stvar je da se to stvarno i na neki nacin zapuca, ja mislim da bi tu isplao globalno sranje Rusija, Amerika, Europa bi se nadjebavali nad nama ko koga brani itd... Ako to uradimo, stvarno treba onda prostor Bosne iselit i zabranit da vise iko zivi tu jer 2 svjetska rata izazvati , pa to bi bilo stvarno previse a i rizik za ove sto prezive.
P.S.
Izgleda da smo onaj prosjek od svakih 50godina - rat na balkanu, sada sveli na 25. Ako nista barem tu napredujemo.
- seln
#210 Re: Novi rat
Nista, ba... oro ja njivu i kontam kad smo onomad bili na Stupu...ne, Kladnju...slagacu ti, Olovu... jok, Gradaccu....ma u Bihacu.PM72 wrote:Šta je pisac htio reći?seln wrote:A zamisli tek kako je onima koji su ratovali 4 godine, a danas zive od plodova zemlje pete klase negdje ne obroncima Konjuha, a nemaju cak ni internet (jer ga ne mogu platiti)... pa tako nemaju ni sansu da nam podijele svoje mudroseranje iz 1001 bitke, sa svih mogucih frontova u BiH, niti da nam se nametnu kao vojni autoriteti.PM72 wrote:Ma šuti,maloprije ostadoh bez "Wireless"-a.Sav se preznojih i pomislih.Gluho bilo, da ovi naši internet ratnici i dijasporci u sred bosanske Oluje ostanu bez konekcije.Tobe jarabi-kako bi nastavili do Drine?Stali bi svi tenkići,brodići,aviončići...
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#211 Re: Novi rat
Nismo ga MI sveli, vec VELIKA SRBIJA. Srbija zapocinje ratove.
- seln
#212 Re: Novi rat
Apsolutna istina. I ja sam to pomislio malo prije pocetka feste.radostan dan wrote:pičići su vazda pred rat -najbolji i najljepši-...SmokingMan wrote:Niko nije voljan ratovati,pogledajte omladine po gradu,zaajebavaju se lagano,pichici nikada bolji.
- SmokingMan
#213 Re: Novi rat
Neka bolan,jebo ga grmljavina. 
- seln
#214 Re: Novi rat
Ti to juce prikljucio internet, pa da nas usrecis mudroscu?Seyfo wrote:Obično su ratni huškači dijasporci.
Citava brigada "obektivnih" nista drugo ne pise, osim da su dijasporci krivi za sve.
I nevazno sad da je vise dijasporaca otislo poslije rata... nevazno pitanje zasto su ostali oni koji su ostali, kad je Air Bosnia vozio za 100 mara...
nevazno njihovo kenjanje kako ce pobjeci koliko sutra, cim zapuca... nevazno pitanje zasto to ne ucine sada...
nevazno sranje kako dijaspora uziva dok se oni pate ispijajuci x-tu kafu...
Dijaspora je kriva. To je alfa i omega zivotne mudrosti svakom mlatimudana i podrumasa, koji nam se sad prodaje pod "delte", kao Don Trezorko.
- seln
#215 Re: Novi rat
Salonac, idi ba, pripremaj se za referendum.Ci-Nick wrote:Iako je hiljadu puta spomenuta ona,.. " Ko rat želio, u kući mu bio" ! nije na odmet da se opet spomene.
-
Ci-Nick
#216 Re: Novi rat
Hoće li biti i u Zenici ?seln wrote:Salonac, idi ba, pripremaj se za referendum.Ci-Nick wrote:Iako je hiljadu puta spomenuta ona,.. " Ko rat želio, u kući mu bio" ! nije na odmet da se opet spomene.
-
sportman1
#217 Re: Novi rat
Ljudi ne kontaju da ce morati da ratuju ako ne zele da zive u getu.
Biti cete prisiljeni na rat. Kao Palestinci.
Rs ce se sutra povuci iz BIH institucija ,a u zapad. Hercegovini ce Hrvati proglasit autonomiju.
Sta cete onda?
Ohr mora jednom da ode makar nakon 30 godina.
Biti cete prisiljeni na rat. Kao Palestinci.
Rs ce se sutra povuci iz BIH institucija ,a u zapad. Hercegovini ce Hrvati proglasit autonomiju.
Sta cete onda?
Ohr mora jednom da ode makar nakon 30 godina.
-
palermo
#218 Re: Novi rat
Da ne odgovoram svima.
Ljudi ako nećete ni pod koju cijenu rat, hajde da onda uspostavimo zajednički konzensuz sviju nas i javimo ovima tamo da mogu izglasati nezavisnost kad hoće.
Ko se suprostavi općenarodnom konzensuzu odmah u bajbokanu ga poslati.
Mogli smo to i 92......poslati poruku Arkanu, mi smo tvoji....
Ljudi ako nećete ni pod koju cijenu rat, hajde da onda uspostavimo zajednički konzensuz sviju nas i javimo ovima tamo da mogu izglasati nezavisnost kad hoće.
Last edited by palermo on 21/09/2016 14:01, edited 1 time in total.
-
PM72
#219 Re: Novi rat
Seln,Nista, ba... oro ja njivu i kontam kad smo onomad bili na Stupu...ne, Kladnju...slagacu ti, Olovu... jok, Gradaccu....ma u Bihacu.
Nisam znao da si stigao biti i na Stupu i u Kladnju i na Olovu i u Bihaću.Mislim,nisam te vidio.
- _Reds_
#220 Re: Novi rat
Zdravo Švicarci.
Zaboravili ste da je mir na Balkanu samo period između dva rata.
isto su govorili i 90ti, lezite rata nece biti, i šta nam bi.
Opet isto govore.
Zaboravili ste da je mir na Balkanu samo period između dva rata.
isto su govorili i 90ti, lezite rata nece biti, i šta nam bi.
Opet isto govore.
-
Seyfo
#221 Re: Novi rat
Ti to juce prikljucio internet, pa da nas usrecis mudroscu?
Citava brigada "obektivnih" nista drugo ne pise, osim da su dijasporci krivi za sve.
I nevazno sad da je vise dijasporaca otislo poslije rata... nevazno pitanje zasto su ostali oni koji su ostali, kad je Air Bosnia vozio za 100 mara...
nevazno njihovo kenjanje kako ce pobjeci koliko sutra, cim zapuca... nevazno pitanje zasto to ne ucine sada...
Dijaspora je kriva. To je alfa i omega zivotne mudrosti svakom mlatimudana i podrumasa, koji nam se sad prodaje pod "delte", kao Don Trezorko.[/quote]
Krivo si me shvatio, nije dijaspora kriva, čak i sam priželjkujem da postanem jedan od njih. Samo primjećujem da bi rat kačio one koji su u BiH,a u pričama sa barem 80% dijaspore koju poznajem da su za rat,dok ne poznajem skoro nikog u BiH da je za rat. Statistika sačinjena na osnovu mene, ništa više. Možda i uzorak nije valjan.
Dijaspora je kriva. To je alfa i omega zivotne mudrosti svakom mlatimudana i podrumasa, koji nam se sad prodaje pod "delte", kao Don Trezorko.[/quote]
Krivo si me shvatio, nije dijaspora kriva, čak i sam priželjkujem da postanem jedan od njih. Samo primjećujem da bi rat kačio one koji su u BiH,a u pričama sa barem 80% dijaspore koju poznajem da su za rat,dok ne poznajem skoro nikog u BiH da je za rat. Statistika sačinjena na osnovu mene, ništa više. Možda i uzorak nije valjan.
-
daddy-kool
#222 Re: Novi rat
Rat će biti kada se RS odluči krenuti u otcjepljenje.
-
KIseljak12
#223 Re: Novi rat
Ako se ovdje zapuca, eto Sirije 2, a znate kako su tamo svi dobro prosli i prolaze dan danas.
-
sportman1
#224 Re: Novi rat
palermo wrote:Da ne odgovoram svima.
Ti bi im samo olaksao posao. Post je besmislen.
-
PM72
#225 Re: Novi rat
Jašta radi.1,3 miliona Srba ćemo zgurat preko Drine a ono malo Hrvata će se ionako ušutit' pa će biti sve kako mi želimo.Arapima ćemo ionako prodati kompletnu Istočnu Bosnu jer Bošnjaci se ne bi tamo vratili da žive sve kad bi im plaćali dnevnice.daddy-kool wrote:Rat će biti kada se RS odluči krenuti u otcjepljenje.