http://www.focus.de/politik/ausland/gef ... 70088.htmlBullet Tooth Tony wrote:Daj nam link da procitamo , sta imamo od naslova ...
Rat u BiH zbog referenduma?
- pirpa
#201 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
-
dezurni_ucenik
#202 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Bullet Tooth Tony wrote:Daj nam link da procitamo , sta imamo od naslova ...
A fakat, lik stavio vijest na njemackom, konto da znamo svi sprehat dojcen.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#203 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
dezurni_ucenik wrote:Bullet Tooth Tony wrote:Daj nam link da procitamo , sta imamo od naslova ...
A fakat, lik stavio vijest na njemackom, konto da znamo svi sprehat dojcen.
- sjedi 1
#204 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
07.11.2015pirpa wrote:http://www.focus.de/politik/ausland/gef ... 70088.htmlBullet Tooth Tony wrote:Daj nam link da procitamo , sta imamo od naslova ...
-
dezurni_ucenik
#205 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Black swan wrote:a ja sqm mislio da ja volim fantastiku
- Bullet Tooth Tony
#206 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Mene interesuje ima li normalne omladine i starijih u RS-u... Da li oni "strahuju" od sukoba, imaju razmisljanja o tome , misle da je bolji mir.. cita li neko njohove forume?
-
dezurni_ucenik
#207 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ludzak wrote:Ratujte do milje volje al samo mi recite dan i datum kada ćete početi sa ratom da znam kada započeti sa spremanjem za Njemačku.
Hoce hoce primice te. Eno takmicenje krenulo na PRO7 koje ce domacinstvo da te prihvati
Nije im dosta sirijskih izbjeglica, jos im samo bosnje fale.
- sjedi 1
-
dezurni_ucenik
#209 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Znaci treba nam 13.058 km do Zelanda.
- sjedi 1
#210 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Tačnodezurni_ucenik wrote:
Razmišljam ima jedno par godina i sve kontam ajde staće,staće,pa dok ovi izboru prođu,pa dok sledeći izbori prođu...
Skupilo se više,ono ako ništa zbog djece,jebo mene ja sam svakako zgužen čim boravim u ovoj prokletoj zemlji
Sve rasprodati i mrš više u pičku materinu eto vam pa se otcjepljujte ukidajte,ganjajte...
Bez mene
Last edited by sjedi 1 on 28/08/2016 23:37, edited 1 time in total.
- Danguba
#211 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
gomila nebuloza...volta dzontra wrote:novi rat u BIH ne bi bio ni nalik na prosli. masovnih zlocina ne bi bilo jer nema masovnog pomjeranja stanovnistva. narodi su teritorijalizirani. Srbi u RS ne bi uopce napadali povratnicke zajednice jer nisu glupi. ako bi se povratnicke zajednice naoruzale i uspostavile svoje samozastitne milicije vjerojatno bi RS oko njih uspostavila kontrolu i to je to. Srbija i RH bi se mijesale samo u situaciji prijetnje nekim pomijeranjima veceg broja stanovnika i to defanzivno i dobile bi za takve ogranicene akcije zeleno svjetlo MZ. Znaci ne smiju djelovati ofanzivno ali mogu dovesti postrojbe da zadrze stanovnistvo na terenu s vecinskim HR i SRB stanovnistvom. To i ne bi bilo prikazano ko agresija nego neke stabilizacijske snage koje bi drzale humanitarne koridore bla bla bla. Nitko nema toliku nadmoc da ostvari neke ogromne napretke. Zaboravljate da i u proslom ratu nije bilo nekih megagiga ofanzivnih akcija. Manje vise svatko je pocistio opcine u kojima je etnicki domirao. Akcije 95 su bile dio americkog projekta dovodjenja stanja na terenu do preduvjeta za pregovore. Ne bi bilo nikakvih bombardiranja gradova, masovnih zlocina i slicno. Vise sitna puskaranja na mjestima kontakta policijskih jedinica. Zavrsilo bi nekim Dejtonom 2 koji ovisno o medjunarodnom dogovoru velikih igraca moze zavrsiti nesto integriranijom federalnom drzavom ili raspadom. Fantazije o istebljivanju Bosnjaka zdruzenim srpsko-hrvatskim napadom ili nekoj Oluji br 2 u kojoj bi se pomjerilo milijun Srba su gluposti
- Danguba
#212 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
dezurni_ucenik wrote:
A agencija se zove vjerovatno ''Orao''.
...a najbliza abasada bila je u Rimu ako se ne varam. Probao i vidio da je skuplja pita od tepsije.
-
L u c i f e r
#213 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
O referendumu na bl forumu tihoBullet Tooth Tony wrote:Mene interesuje ima li normalne omladine i starijih u RS-u... Da li oni "strahuju" od sukoba, imaju razmisljanja o tome , misle da je bolji mir.. cita li neko njohove forume?
-
Paul F.
#214 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Koji su njihovi glavni forumi ? Ovi otvorenog tipa jer ne bih se registrovao kod njih.
- KB9
#215 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
al se pojedinima ovde ratuje da bi mogli sto lakse ispalit u bijeli svijet 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#216 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
ima i toga... evo recimo mene samo veliko sranje može natjerati da napustim babovinuKB9 wrote:al se pojedinima ovde ratuje da bi mogli sto lakse ispalit u bijeli svijet
- kritichar
#217 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Novi rat u BiH, skoro siguran u slučaju pokušaja odcjepljenja, ali ne zahvaljujući patriotizmu Bosanaca, već Brčko D.
u slučaju odcjepljenja slabo ko bi krenuo na entitetsku granicu, na Pale, Doboj i sl., ali mislim da bi mnogi otišli u Brčko da prave blokadu
Sada imamo puno više kukavica koje ne zanima BiH već njihova guzica, i dosta manji broj bi stao u odbranu države nego 90-tih
pored toga nemamo lidere koji bi motivisali narod, koji bi ih probudili iz trenutne letargije, isto kao što nikog nema da motiviše na proteste
pitanje Brčkog se ne bi moglo riješiti mirno, a bez Brčkog Zapadna RS ostaje u izolaciji, ukoliko bi međunarodna zajednica ravnodušno posmatrala "legalni" referendum o odcjepljenju, Brčko bi bilo zadnja nada za očuvanje države
u slučaju odcjepljenja slabo ko bi krenuo na entitetsku granicu, na Pale, Doboj i sl., ali mislim da bi mnogi otišli u Brčko da prave blokadu
Sada imamo puno više kukavica koje ne zanima BiH već njihova guzica, i dosta manji broj bi stao u odbranu države nego 90-tih
pored toga nemamo lidere koji bi motivisali narod, koji bi ih probudili iz trenutne letargije, isto kao što nikog nema da motiviše na proteste
pitanje Brčkog se ne bi moglo riješiti mirno, a bez Brčkog Zapadna RS ostaje u izolaciji, ukoliko bi međunarodna zajednica ravnodušno posmatrala "legalni" referendum o odcjepljenju, Brčko bi bilo zadnja nada za očuvanje države
- mO k3
#218 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
kritichar wrote:Novi rat u BiH, skoro siguran u slučaju pokušaja odcjepljenja, ali ne zahvaljujući patriotizmu Bosanaca, već Brčko D.
-
freeme1
#219 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Sto bi se reklo " u sridu "kritichar wrote:Novi rat u BiH, skoro siguran u slučaju pokušaja odcjepljenja, ali ne zahvaljujući patriotizmu Bosanaca, već Brčko D.
Brcko tj teritorijalna poveznost je osnova i najophodnija kratkorocna pretpostavka za bilo kakvo odjepljenje manjeg entieta i to je bilo osnova vec i prije prosle agresije, u toku a i poslije. Pa u Dejtonu srbi su se odrekli Sarajeva , koje ima ogromnu stratesku, politicku, vojnu, ekonomsku i svaku drugu vaznost mnogo vecu nego sto to ima Brcko kao grad ali koridor i veza BL-Beograd je znacila da se dogovor o tome nije mogao da postigne vec je ostavljeno za poslije, i tek je Dodik potpisom od prije nekoliko godina stavio zvanicno tacku na to stanje.
Ali nije samo Brcko, u slucaju bilo kakvog odcjepljenja, samostalno ili kao dio Srbije, Gorazde i citav taj kraj bi bilo osudjeno na propast, ne samo zbog izolacije vec sto bi Srbima bilo neohodno ako bi zeljeli da imaju Istocnu Hercegovinu pod svojom kontrolom.
A oni ni Brcko a ni Gorazde ne mogu na miru da " naprave " srpskim, nisu mogli 1992 kao sto nisu mogli ni Prijedor, Bijeljinu, Kljuc, Sanski Most, Visegrad, Zvornik, tj sve one gradove gdje su imali apsolutnu kontorlu ali su ipak izvrsili genocid u tim mjestima, tj sveli su ne-srbe na 1-3 % a to se ne moze na miran i kulturan nacin, ma kako to neki sanjali i zeljeli i kroz svoje najbolje namjere. Ne mozes nekoga natjerati na bijeg sa 2 kese u ruci na miran nacin a bez toga nema srpskog Brckog i Gorazda a bez toga nema ni bilo kakvog nezavisnog manjeg eniteta ili kao dijela velike srbije.
Znaci Brcko kratkorocno i Gorazde dugorocno a to gledajuci samo srpske separatiste. Gdje su ovi zapadni, ko jos misli da u slucaju da se srbi mirno odvoje i dobiju na tanjiru sve ono sto zele , da bi oni samo to gledali i ne bi trazili isto: Mostar, Stolac, Jajce, Gornji Vakuf ( veza sa S.Bosnom) Vitez, Kiseljak, Novi Travnik, Busovaca....
Evo npr Jajce, Bosnjaci vecina u gradu i imaju politicku vlast dok hrvati imaju kontrolu nad hidrocentralama ( 2 komada i da ne idemo u detalje sta to znaci ekonomski ). U slucaju da se srbi na miru mogu da se odvoje( sto nema ni 1 % sanse ali da uzmemo to hipoteticki ) i da hrvati traze isto , ko misli da bi se hrvati odrekli tek tako kontrole nad tako strateskim objektima i ko misli da bi im Bosnjaci tek tako predali vlast u ruke a samim time i sebe dobrovoljno natjerali u stanje kao iz 1996-98 ?????
A jos Mostar, Stolac, Gornji Vakuf, Novi Travnik, Busovaca, Vitez.. i da Bosnjaci mirno gledaju kako im sunarodnjaci bjeze iz Brckog, Gorazda, Srebrenice, Kozarca, Prijedora, Bijeljine, Janje sa dvije kese u rukama , hoce li isto tako mirno gledati i druge sunarodnjake sa dvije kese u rukama iz Mostara, Stoca, Prozora, Jajca, Gornjeg Vakufa, Viteza, Novog Travnika, Busovace, Kiseljaka, Zepca....A Evropa ih vise nece primati, Amerika jos manje, znaci samo pravac Sarajevo, Tuzla, Zenica..dok i na njih za 10-20 godina ne stigne red. Pa bujrum ., ko voli neka izvoli da ocekuje taj scenario.
- sinuhe
#220 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Ratovi se vode na strateskom nivou a ne na tome ko ce zauzeti Brcko.
Sta Bosnjaci kao jedan od najmanjih i najsiromasnijih naroda mogu dobiti ratom a da vec nemaju u ovakvoj BiH? Svakako ne granice sa nekom trecom zemljom vec sa Hrvatskom i Srbijom.
Ozbiljnim prihvatanjem eurointegracija mnogo toga bi doslo na svoje.
Sta Bosnjaci kao jedan od najmanjih i najsiromasnijih naroda mogu dobiti ratom a da vec nemaju u ovakvoj BiH? Svakako ne granice sa nekom trecom zemljom vec sa Hrvatskom i Srbijom.
Ozbiljnim prihvatanjem eurointegracija mnogo toga bi doslo na svoje.
-
BISCANIN2
#221 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Hm, Artiljerija od Bihaca100km od Banjaluke 15km od prijedora 10 km. Kad se pogleda malo karta kakva buducnost ceka Prijedor i Bl. Sta bi oni kao probijali koridor
. Bihac i Krajina slobodni koridori slobodni. Moj brate. Vala ako bi sacuvali te teritorije duze od 5 dana trebalo bi im spomenik podici, a mi se kolektivno preseliti u Zanzibar. Ljudi razumiju samp jedan jezik a to je jezik sile i pricajmo tim jezikom. Bio sam neku noc sa ljudima. Stav je bolje zagovnat sad nego poslije. Djecu i ovu zemlju konacno na selamet izvesti.
- Lincoln-Burrows
#222 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Još jedan rat i selamet ne gine.BISCANIN2 wrote: Stav je bolje zagovnat sad nego poslije. Djecu i ovu zemlju konacno na selamet izvesti.
- Dozer
#223 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
"Mirno spavajte, rate nece biti".
Dok se ne zapuca...
A zapucati se, bar u smislu pravog rata - nece. Mogu se desiti pojedinacne regionalne tenzije, i to je to. Suvise su ovi nasi etno-nacionalisticki politicari pokrali i zaularili, da bi sve to sad tek tako izgubili. A znaju oni vrlo dobro da bi upravo oni bili prvi na meti, i to svako "svojih", kada bi se desio scenario slican pocetku '90-ih
Dakle - mirno pajkite
Dok se ne zapuca...
A zapucati se, bar u smislu pravog rata - nece. Mogu se desiti pojedinacne regionalne tenzije, i to je to. Suvise su ovi nasi etno-nacionalisticki politicari pokrali i zaularili, da bi sve to sad tek tako izgubili. A znaju oni vrlo dobro da bi upravo oni bili prvi na meti, i to svako "svojih", kada bi se desio scenario slican pocetku '90-ih
Dakle - mirno pajkite
-
freeme1
#224 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Pokrali su oni i 1991-1992 pa opet krvi do koljena. ako se ne sjecas da te podjetim, politicari su 1991-1992 podijelili sve fabrike, tacno se znalo iz koje je stranke direktor i gdje idu "donacije" tacno se znalo ko je ministar i ko kosi i ko vodu nosi..jer tada su imali pod kontrolom fabrike koje su vrijedile mnogo vise nego danas, teritorije koje su bile bogatije nego danas, stanovnistva koje je placalo poreze vise nego danas..da je bilo do pljacke nisu trebali metka da ispale, sve su imali a opet se prolila krv. Pa znaci nije samo do pljacke vec do neceg drugog.Dozer wrote:"Mirno spavajte, rate nece biti".
Dok se ne zapuca...
Dakle - mirno pajkite
Pa ti meni i ostalima objasni kako da od Brckog i Gorazda napravis srpsko Brcko i srpsko Gorazde, , kako da od Mostara i Jajca napravis hrvatski Mostar i hrvtasko Jajce samo uz " regionalne " tenzije a da metka ne ispalis i krv ne prolijes , i kada to uradis onda nas mozes ubijediti da ce sve u miru proci. I kada sve to u miru se zavrsi javi mi na PP adresu da mogu da posaljem svoju familiju , rodbinu , komsiluk iz svih tih gradova a i drugih koje sam ranije naveo tebi u stan ili kucu, kada ti je toliko stalo da obicnih ljudi sigurno ces ih kod sebe primiti..ili ces se tek tada sjetiti da koristis silu protiv njih da bi svoju udobnost spasio ?
- edo_79
#225 Re: Rat u BiH zbog referenduma?
Jarane pa ja bih imao šta ubijat oko sebe mjesec dana ravnih, računajući i vikende..... a da ne govorimo daljeDozer wrote:"Mirno spavajte, rate nece biti".
Dok se ne zapuca...
Dakle - mirno pajkite