Huawei telefoni

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
sve_ovo_ja

#201 Re: RE: Re: Huawei telefoni

Post by sve_ovo_ja »

beco wrote:
sve_ovo_ja wrote:Ne znam, ja sam sinoc svoje instalirao bilo je 28x.xxx/300.000 dostupnih update-a. Jedino ako se ispucala ta kvota preko noci...
Jesi kupio u telekomu P9

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Da, isto je L-09 model. Pogresno napisah maloprije, cca 285.000 je bilo instaliranih,znaci jos 15.000 dostupnih update-a preko Hi Care.
beco

#202 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Ja sam svoj polovnog kupio i mislim da je sa mađarskog telekoma.

Kad odem u hicare early adopters samo kaze nema updata. Nista specificno ne govori. Mada meni je onaj 183 update tek prije 6 dana došao.

Neda mi se manuelno da ga updatujem kad mislim da ce i onako uskoro doci update.

orinoco

#203 Re: Huawei telefoni

Post by orinoco »

bosnianidiot wrote:
sve_ovo_ja wrote:Je li ko preuzimao Nougat preko HiCare aplikacije?
Jesam ja, danas preuzeo I instalirao na Mate 8, funkcionise bez problema.
Prvi dojmovi su odlicni, Huawei je jos jednom uradio super posao
Juče skinuo Nougat na P9, 2,3 GB. Telefon dvostruko brži. Nekoliko kozmetičkih izmjena, dodane boje na tekstovima, ali servisni font je i dalje ostao previše sitan. Ipak, zadovoljan, bolje je nego prije, premda mi je na mirovanju malo pojačana potrošnja baterije.
Last edited by orinoco on 04/02/2017 14:02, edited 1 time in total.
sve_ovo_ja

#204 Re: Huawei telefoni

Post by sve_ovo_ja »

Dobar je fazon sa onim eye comfort, baš ugodnije za koristiti mobitel - pogotovo naveče. :)
Fluidnije radi generalno, za sada extra update :thumbup:
beco

#205 Re: RE: Re: Huawei telefoni

Post by beco »

orinoco wrote:
bosnianidiot wrote:
sve_ovo_ja wrote:Je li ko preuzimao Nougat preko HiCare aplikacije?
Jesam ja, danas preuzeo I instalirao na Mate 8, funkcionise bez problema.
Prvi dojmovi su odlicni, Huawei je jos jednom uradio super posao
Juče skinula Nougat na P9, 2,3 GB. Telefon dvostruko brži. Nekoliko kozmetičkih izmjena, dodane boje na tekstovima, ali servisni font je i dalje ostao previše sitan. Ipak, zadovoljna, bolje je nego prije, premda mi je na mirovanju malo pojačana potrošnja baterije.
Kako si skinula update manuelno ili hicare/update

walk_M-A-N

#206 Re: Huawei telefoni

Post by walk_M-A-N »

The BEN10 wrote:Ima li neko problem sa gašenjem tel na hladnoći?
Ima. Čak i kada je baterija donekle puna, recimo 36%. Neko rješenje je nositi u džepu hlača se grije, a ne jakne. I ne koristiti :(

Kada pišem, čini se da Huawei ne podržava pretvorbu naših slova u poruci tako da šđčćž šalje kao sdccz što omogućava da poruka strane u 160 karaktera. Ako neko ovo ima, molim da napiše kako se podešava i koja je verzija.
Pozitivno je da ima podršku na tastaturi za povlačenje na bosanskom jeziku, iako naravno to nije sad nešto pravilno i gomila riječi fali.
orinoco

#207 Re: RE: Re: Huawei telefoni

Post by orinoco »

beco wrote:Kako si skinula update manuelno ili hicare/update

HiCare. Jednostavno i veoma brzo. U BH Telecomu, da ne pitaš :)
beco

#208 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Hahahaha :D

Ma uzivaj te i meni ce doci 7, vec nekad :D
beco

#209 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Nisam ni manuelno uspio da updejtujem. Pokusavao i da stavim http://www.gizrom.com/b361-emui-5-0-hua ... droid-7-0/ i ovaj beta http://www.android.gs/install-android-7 ... d-eva-l19/.

Nista ne ide samo kaze no update fajl found.

Stavljao u zip obliku i ekstrahovano na sd card. Nema pomoci.

Ostaje mi da cekam [emoji15]
Quaresma

#210 Re: Huawei telefoni

Post by Quaresma »

https://forum.xda-developers.com/p9/how ... o-t3551523

imaš i ovaj fazon, rebrandiras telefon, a i samim tim ces svaki naredni apdejt dobijati medju prvima.
beco

#211 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Thx na linku ali potencjalno zajeba je dosta

beco

#212 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

http://www.gsmarena.com/huawei_p10-8514.php
http://www.trustedreviews.com/huawei-p10-review
http://www.techradar.com/news/huawei-p1 ... d-features

Od prilike i ono što smo očekivali. Ne sviđa mi se sto je senzor pritiska naprijed te ala Samsung prednje dugme. Iskreno sad mi je draži izbor Huawei mate 9 od P10. Neki dan sam poredio P8, P9 te P10 na internetu i po meni definitivno je P8 najljepša.
strong69

#213 Re: Huawei telefoni

Post by strong69 »

Meni je ovaj Mate 9 zapeo za oko. Narocito u nedostatku telefona kakav je trebao biti Note.
Quaresma

#214 Re: Huawei telefoni

Post by Quaresma »

vala note je za sebe kategorija, kad vidim ovoliki telefon bez olovke i neki software featurea za istu, svi ovi veliki telefoni mi se cine useless.

srecom nougat je donio multiwindow opciju pa donekle moze proci. ja od galaxy s3 cekao da google implementira multiwindow. ekstra stvar.

multiwindow koristim dosta vremena sad na Z5 s nougatom,
beco

#215 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Ovo home dugme na P10 ce biti multifunkcionalno, nema po defaultu navigation trake (moze se u postavkama uključuti). Jednom kad se pipne home button to je back, dugo kad se drzi to je home, u lijevo swipe preko dugmeta zadnje aplikacike.

Ne znam vidjet ćemo je li samo gimck.
corei3

#216 Re: Huawei telefoni

Post by corei3 »

Kupio sam p8. Zanima me postoji li mogucnost nadogradnje na android 6.0. Sad mi je 5.0.1 i nepokazuje da ima novi update.
Quaresma

#217 Re: Huawei telefoni

Post by Quaresma »

beco wrote:Ovo home dugme na P10 ce biti multifunkcionalno, nema po defaultu navigation trake (moze se u postavkama uključuti). Jednom kad se pipne home button to je back, dugo kad se drzi to je home, u lijevo swipe preko dugmeta zadnje aplikacike.

Ne znam vidjet ćemo je li samo gimck.
Sto jednostavno kad moze kompliovano.

Kad su vec prebacili fingerprint sensor na prednji dio mogli su staviti i kapacitivne tipke.

Mada mi se svidja to.opet sa home tipkom.
shalla

#218 Re: Huawei telefoni

Post by shalla »

corei3 wrote:Kupio sam p8. Zanima me postoji li mogucnost nadogradnje na android 6.0. Sad mi je 5.0.1 i nepokazuje da ima novi update.
Trebalo bi da može, sestra mi ima P8 i ima 6.0 na njemu...
sve_ovo_ja

#219 Re: Huawei telefoni

Post by sve_ovo_ja »

Ne znam kako ce u praksi biti, ali u teoriji mi se ne svidja ovaj novi dizajn i ove zajebancije sa home buttonom :)
beco

#220 Re: Huawei telefoni

Post by beco »

Meni naprotiv se ne sviđa, mogao sam podnijeti da se furaju na Apple ali i na Samsung to je već previše :mrgreen:

P8 definitivno ima Android 6.0, pokušaj preko hi care ili hi suit :mrgreen:
corei3

#221 Re: Huawei telefoni

Post by corei3 »

Hisuite probao
kaze imam zadnju verziju a to je 5.01. Inace,tel mi se sve visr svida
rumenige_brajtner

#222 Re: Huawei telefoni

Post by rumenige_brajtner »

Nedavno kupio p9, cini se ok. Zasad me se najviše dojmila kamera, tj. kvalitet fotki. I da, updateovan na 7. Sve u svemu, zasad dobar.
corei3

#223 Re: Huawei telefoni

Post by corei3 »

Kako mi Nema OTA updatea za P8 mogu li isti snimiti na sljedeć način.

How to install Android 6.0 Marshmallow firmware
1. first of all, check your firmware version (if you just have this firmware, you doesn't need this tutorial)
2. make backup of all your personal data and charge a battery in your phone to 100% (optional)
3. download Android 6.0 Marshmallow B391 for Huawei P8
4. create folder dload in root of your internal storage or on your microSD card and place the update.app file here (video below show it)
5. go to settings/update and hit menu button and than choose Local update
6. if you copy the update.app file correctly, there will be this file shown now, tap on it and start installation
7. wait until update is done, you have Android 6.0 Marshmallow in your smartphone

Hvala
zdruzdjo

#224 Re: Huawei telefoni

Post by zdruzdjo »

corei3 wrote:Kako mi Nema OTA updatea za P8 mogu li isti snimiti na sljedeć način.

1. first of all, check your firmware version (if you just have this firmware, you doesn't need this tutorial)
2. make backup of all your personal data and charge a battery in your phone to 100% (optional)
4. create folder dload in root of your internal storage or on your microSD card and place the update.app file here (video below show it)
6. if you copy the update.app file correctly, there will be this file shown now, tap on it and start installation
7. wait until update is done, you have Android 6.0 Marshmallow in your smartphone

Hvala

Naravno.
Ponekad ti zna nesto zezati tako. nece da krene update proces. ne poklope se neke gluposti a onda mozes "na silu". ugasen mobitel i kombinacija nekih tipki ga doslovno natjera da pokrene update.
Naravno uvijek je pozeljno imati TWRP backup.
corei3

#225 Re: Huawei telefoni

Post by corei3 »

zdruzdjo wrote:
corei3 wrote:Kako mi Nema OTA updatea za P8 mogu li isti snimiti na sljedeć način.

Hvala

Naravno.
Ponekad ti zna nesto zezati tako. nece da krene update proces. ne poklope se neke gluposti a onda mozes "na silu". ugasen mobitel i kombinacija nekih tipki ga doslovno natjera da pokrene update.
Naravno uvijek je pozeljno imati TWRP backup.
:thumbup: Uspio bez problema. Nisam se ni sekunde pokajao sto sam uzeo p8. Odlican telefon. Zamal ne kupih samsung A8 :D
Post Reply