Vjerujem da bog bas voli takve koji kalkulisu i igraju ziheraski. Po meni, to sto tvrdis je nista drugo nego sebicno kalkulisanje iz najobicnijeg straha.El Mumin wrote: Bolje je umrijeti u ubjeđenju da Bog postoji, nego u ubjeđenju da Bog ne postoji.
Život će svakako proći, vjerovao ti ili ne vjerovao.
Nakon smrti ja shvatim da Bog ne postoji i da je Islam laž i nikome ništa dobro za mene, ili shvatim da Bog postoji to je samo opet dobro za mene, jer sam vjerovao.
Nakon smrti ti shvatiš da Bog ne postoji,dobro za tebe.
Shvatiš da Bog postoji i da je Islam istina, nagrabusio si jer nisi vjerovao.
Ko je u boljoj poziciji, ja ili ti?
Sent from my D5103 using Tapatalk
Opsjednuća demonima!
-
HobotnicaPLus
#201 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
- animals
#202 Re: Opsjednuća demonima!
Kad mumina uvatis na krivom,
on se samo usuti..
nema odgovora..
on se samo usuti..
nema odgovora..
- arzuhal
#203 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ovom vrstom opklade su se bavili i Gazali i Blez Paskal, nije to 'nako, ona ima svoje logičko utemeljenje...HobotnicaPLus wrote:Vjerujem da bog bas voli takve koji kalkulisu i igraju ziheraski. Po meni, to sto tvrdis je nista drugo nego sebicno kalkulisanje iz najobicnijeg straha.El Mumin wrote: Bolje je umrijeti u ubjeđenju da Bog postoji, nego u ubjeđenju da Bog ne postoji.
Nakon smrti ja shvatim da Bog ne postoji i da je Islam laž i nikome ništa dobro za mene, ili shvatim da Bog postoji to je samo opet dobro za mene, jer sam vjerovao.
-
El Mumin
#204 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Tačno. Iz straha prema Bogu klanjam. A, osim toga, zaboravio sam šta znači depresija i shvatio sam da me Islam čini srećnim.HobotnicaPLus wrote:Vjerujem da bog bas voli takve koji kalkulisu i igraju ziheraski. Po meni, to sto tvrdis je nista drugo nego sebicno kalkulisanje iz najobicnijeg straha.El Mumin wrote: Bolje je umrijeti u ubjeđenju da Bog postoji, nego u ubjeđenju da Bog ne postoji.
Pa, zašto ne slijediti sreću kad svi njoj svakako težimo? Zar to nije smisao života.
-
El Mumin
#205 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Nisu to krivudanja. Ja sam odlučio da vjerujem.animals wrote:Maloprije si govorio da znas..El Mumin wrote: Bolje je umrijeti u ubjeđenju da Bog postoji, nego u ubjeđenju da Bog ne postoji.
a sad se samo nadas![]()
koja krivudanja..
Ti si odlučio da ne vjeruješ.
Svakako ćemo i ti i ja napustiti ovaj svijet jednog dana, a ja sam odlučio da odem sa ovog svijeta kao vjernik, nipošto kao nevjernik.
-
El Mumin
#206 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Kako si znao?arzuhal wrote:Ovom vrstom opklade su se bavili i Gazali i Blez Paskal, nije to 'nako, ona ima svoje logičko utemeljenje...HobotnicaPLus wrote:Vjerujem da bog bas voli takve koji kalkulisu i igraju ziheraski. Po meni, to sto tvrdis je nista drugo nego sebicno kalkulisanje iz najobicnijeg straha.El Mumin wrote: Bolje je umrijeti u ubjeđenju da Bog postoji, nego u ubjeđenju da Bog ne postoji.
- animals
#207 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ajd jos jednom slozi se sam sa sobom..El Mumin wrote:Nisu to krivudanja. Ja sam odlučio da vjerujem.animals wrote:Maloprije si govorio da znas..El Mumin wrote: Bolje je umrijeti u ubjeđenju da Bog postoji, nego u ubjeđenju da Bog ne postoji.
a sad se samo nadas![]()
koja krivudanja..
Svakako ćemo i ti i ja napustiti ovaj svijet jednog dana, a ja sam odlučio da odem sa ovog svijeta kao vjernik, nipošto kao nevjernik.
Ja znam, prvo..
pa onda ne znas,ali se nadas..
-
El Mumin
#208 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
„Reci: ‘Šta mislite, ako je Kur’an od Allaha, a vi u nj nećete da vjerujete – ko je onda u većoj zabludi od onoga koji je u protivrječju dalekom od istine?’ Mi ćemo im pružati dokaze Naše u prostranstvima svemirskim, a i u njima samim, dok im ne bude sasvim jasno da je Kur’an istina. A zar nije dovoljno to što je Gospodar tvoj o svemu obaviješten?“ (El-Fusilet, 52-53)animals wrote:Ajd jos jednom slozi se sam sa sobom..El Mumin wrote:Nisu to krivudanja. Ja sam odlučio da vjerujem.animals wrote: Maloprije si govorio da znas..
a sad se samo nadas![]()
koja krivudanja..
Ja znam, prvo..
pa onda ne znas,ali se nadas..
Pametnom dosta!
- zagortenej
#209 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Pametnom dovoljnozagortenej wrote:pa zato što u Kur'anu piše:
I nevjernici/zalimi još govore: "Vi samo začarana čovjeka slijedite!" (25:8)
-
HobotnicaPLus
#210 Re: Opsjednuća demonima!
Zanima me sta islam kaze o necemu sto se zove placebo. Vjerovatno iskljucuje takvo nesto kad je lijecenje Kur'anom u pitanju.
Last edited by HobotnicaPLus on 27/08/2016 23:29, edited 1 time in total.
- animals
#211 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Pametnom...El Mumin wrote:
Pametnom dosta!
e sad ko je pametan,ne bi o tome
u religiji se ne spominju pametni, nego samo podlozni..
i oni koji ne sumnjaju..
sta tu pamet ima traziti..
-
Ripicipi
#212 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Religija i logika su operisani jedno od drugog.arzuhal wrote:Ovom vrstom opklade su se bavili i Gazali i Blez Paskal, nije to 'nako, ona ima svoje logičko utemeljenje...HobotnicaPLus wrote:Vjerujem da bog bas voli takve koji kalkulisu i igraju ziheraski. Po meni, to sto tvrdis je nista drugo nego sebicno kalkulisanje iz najobicnijeg straha.El Mumin wrote: Bolje je umrijeti u ubjeđenju da Bog postoji, nego u ubjeđenju da Bog ne postoji.
-
El Mumin
#213 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Da ti malo objasnim taj ajet, pošto vidim da se voliš igrati sa Božijom riječi.zagortenej wrote:Pametnom dovoljnozagortenej wrote:pa zato što u Kur'anu piše:
I nevjernici/zalimi još govore: "Vi samo začarana čovjeka slijedite!" (25:8)
Mušrici su na sve načine htjeli da odbije ljude od Muhammeda, jer su masovno prelazili na Islam.
Nazivali su ga ludim, začaranim itd, ali to im nije pomoglo.
Ajet ne aludira na to da je Muhammed a.s. bio začaran, nego citiranjem riječi nevjernika objašnjava kakvim su se spletkama služili da ljude odvrate od Allahove dž.š vjere.
Je li ti sad jasan taj ajet?
- zagortenej
#214 Re: Opsjednuća demonima!
Znači nije bio začaran? Buharija ne govori istinu?
-
El Mumin
#215 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
A šta pamet tu nema tražiti? Koristeći pamet čovjek pokušava spoznati šta je njegova svrha ovdje! Pameću dolazi do spoznaje da je cijelo stvaranje svemira produkt moćne inteligencije.animals wrote:Pametnom...El Mumin wrote:
Pametnom dosta!
e sad ko je pametan,ne bi o tome
u religiji se ne spominju pametni, nego samo podlozni..
i oni koji ne sumnjaju..
sta tu pamet ima traziti..
Tu inteligenciju komotno možemo nazvati Bogom.
-
El Mumin
#216 Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Ne razumiješ ti Islam... još... odustani dok još nije kasno.zagortenej wrote:Znači nije bio začaran? Buharija ne govori istinu?
-
El Mumin
#217 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Religija i logika su u uskoj korelaciji...Ripicipi wrote:Religija i logika su operisani jedno od drugog.arzuhal wrote:Ovom vrstom opklade su se bavili i Gazali i Blez Paskal, nije to 'nako, ona ima svoje logičko utemeljenje...HobotnicaPLus wrote: Vjerujem da bog bas voli takve koji kalkulisu i igraju ziheraski. Po meni, to sto tvrdis je nista drugo nego sebicno kalkulisanje iz najobicnijeg straha.
- animals
#218 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
I ta tolik inteligencija vec 1600 godina se zanima kako ljudiEl Mumin wrote: A šta pamet tu nema tražiti? Koristeći pamet čovjek pokušava spoznati šta je njegova svrha ovdje! Pameću dolazi do spoznaje da je cijelo stvaranje svemira produkt moćne inteligencije.
Tu inteligenciju komotno možemo nazvati Bogom.
obavljaju obrede svakodnevno..
jel su slucajno klanjali 4 ili 6puta,ili
idu se kupati neprikladno obuceni..
ja inteligencije,ako mu je to svrha..
a gdje je prija bio, ko ce ga znati..vjerovatno bila krscanin,pa konvertirala na slam..
- zagortenej
#219 Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Nemaš odgovor?El Mumin wrote:Ne razumiješ ti Islam... još... odustani dok još nije kasno.zagortenej wrote:Znači nije bio začaran? Buharija ne govori istinu?
Očito je da tebi ništa nije jasno, ti samo vjeruješ.
-
El Mumin
#220 Re: Opsjednuća demonima!
Da vam pokušam objasniti sa logičkog stajališta zašto mislim da džini postoje.
Neću namjerno ići putevima religije.
Mi živimo u višedimenzionalnom svijetu.
Postoje dimenzije koje su naprednije od nas i koje ne možemo spoznati našim čulima, jer su namijenjena za percepciju dimenzije u kojom mi postojimo.
U tim dimenzijama žive bića koja mi ne možemo spoznati, čisto zbog toga jer nemamo "alat" da bi to učinili.
Ta bića zbog naprednijeg stupnja razvoja i su sposobna da djeluju gotovo neprimjeceno u našoj dimenziji i da ulaze u interakciju sa nama.
Tih entiteta smo svjesni samo malim dijelom kroz njihovo djelovanje na naše duševno stanje.
Neću namjerno ići putevima religije.
Mi živimo u višedimenzionalnom svijetu.
Postoje dimenzije koje su naprednije od nas i koje ne možemo spoznati našim čulima, jer su namijenjena za percepciju dimenzije u kojom mi postojimo.
U tim dimenzijama žive bića koja mi ne možemo spoznati, čisto zbog toga jer nemamo "alat" da bi to učinili.
Ta bića zbog naprednijeg stupnja razvoja i su sposobna da djeluju gotovo neprimjeceno u našoj dimenziji i da ulaze u interakciju sa nama.
Tih entiteta smo svjesni samo malim dijelom kroz njihovo djelovanje na naše duševno stanje.
Last edited by El Mumin on 27/08/2016 23:50, edited 1 time in total.
-
El Mumin
#221 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Mogao si me ti prosvijetliti, bio bih ti zahvalan xDzagortenej wrote:Nemaš odgovor?El Mumin wrote:Ne razumiješ ti Islam... još... odustani dok još nije kasno.zagortenej wrote:Znači nije bio začaran? Buharija ne govori istinu?
- animals
#222 Re: Opsjednuća demonima!
A joj.................
dzini............
dzini............
- zagortenej
#223 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Nazivaš se vjernikom, a prema Kur'anu si nevjernik. Dovoljno?El Mumin wrote:Mogao si me ti prosvijetliti, bio bih ti zahvalan xDzagortenej wrote:Nemaš odgovor?El Mumin wrote: Ne razumiješ ti Islam... još... odustani dok još nije kasno.
-
El Mumin
#224 Re: Opsjednuća demonima!
Odustanite, najjači sam u raspravi. Ili jednostavno počnite da slijedite moje riječi koje će vas izvesti iz mračne šume materijalizma 
-
El Mumin
#225 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Opsjednuća demonima!
Kako po Kur'anu nevjernik, objasni molimzagortenej wrote:Nazivaš se vjernikom, a prema Kur'anu si nevjernik. Dovoljno?El Mumin wrote:Mogao si me ti prosvijetliti, bio bih ti zahvalan xDzagortenej wrote: Nemaš odgovor?