Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
Gojeni H

#201 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

KB9 wrote:arapi su buduci stanovnici, na ogromnu zalost svih nas
Zasto na ogromnu zalost svih nas ... odnosno da preformulisem pitanje: KOjih svih nas?

Na drugoj temi, velikom broju forumasa ne smeta da im zemlju nazivaju big shit-om, ne bi je sutra branili, gledaju kako se ispaliti iz zemlje po svaku cijenu ...

Dakle, samo naprijed, neka zemlja ostaje onima koji je hoce, ... ako nece Bosnjaci, hoce Srbi ili Arapi.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#202 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

Ja sam za to da se vrate bogumili
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#203 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Black swan wrote:Ja sam za to da se vrate bogumili
i ja
da se Slaveni vrate iza Karpata :D
Gojeni H

#204 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Gojeni H »

Toto wrote:
Black swan wrote:Ja sam za to da se vrate bogumili
i ja
da se Slaveni vrate iza Karpata :D
Sve slavenska necist.

Kelti rules!
Fudo Bosna

#205 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Procitati tekst uvazenog pr Durakovica, i kome nije jasno, da malo sire razmisli, posmatrace stvari u sirem kontekstu. Naseljavanje Arapa,(a ovi koji dolaze su pretezno hanbelije, a ima ih poprilicno koji naginju wehabizmu, ponajvise je lose, za nas, Bosnjake), jer vec imamo problema sa domacim agresivnim wehabizmom, to zna svaki Bosnjak/musliman, koji ide redovno u dzamiju, a koji je, poput mene, pripadnik tradicionalnog, (za ove prostore), hanefijskog mezheba, i esserijsko/maturidijske akide. Arapi, pogotovu sa podrucja zaliva, nisu, (poput Turaka naprimjer), ni najmanje kompatibilni nasem mezhebu/pravcu u islamu, a i za razliku od Turaka, nisu i evropski narod i imaju(prije svega u odnosu na nas Bosnjake, potpuno drugaciji nacin zivota i kulture), za razliku od nama, (i kulturoloski i vjerski, i ekonomski/radne navike/poslovanje, puno slicnijih Turaka), ili nasih sunarodnjaka/Bosnjaka, iz Srbijanskog ili Crnogorskog dijela Sandzaka, a mnogi sarajevski Bosnjaci su pokazivali amonozitet prema Turcima, (a Bosnjaka je oko 4 milijuna u Turskoj), ali i prema Sandzackim doseljenicima/Bosnjacima, mada smo pripadnici istog naroda, tradicije/ mezheba/pravca u islamu i slicno.

Retrogradne HZHB snage i RS ski razbijaci BIH, jedva ce dicekati ovu masovnu kupovinu Bosanskoga grunta/topraka, kao validan izgovor, za secesijske teznje, a protiv/moje, nase Domovine, BIH.

Proputovao sam veliki dio islamskoga svijeta, i od svih muslimana , Arapi, koji cine jedva 1/6, ili i manje muslimana od 1,8 milijardi, su najmanje kompatibilni i nasim ekonomskim navikama, tretiraju radnike kao roblje, skloni su nepostivanju zakona, imaju "beduinski", mentalitet,konkretno, znam Pakistance ili Bangladezane, koji u Medini rade ,po 12h sati dnevno, za "smijesnih", 400 do 500km, u nasoj valuti, a gazda Saudijac im bogatas, vlasnik 100 njak radnji, fuuuj. Onaj ko je bio u Saudiji npr moze da potvrdi, (licno mi pricali nasi studenti), da je saudijskom policajcu sasvim, O.K., da student iz BIH, ima manje od 500km, a on preko 2500km i jos npr, dodatno taksira/ na crno, isto ili gore se tretiraju nearapi ili nedomicilni u Kataru, Kuwajtu , Emiratima, tamo radnici zive i placeni su , kao stoka...

Mada, istine radi, manje sam bio u zalivskim zemljama ali zasigurno, jos jadniji i bijedniji status imaju radnici tamo, kao stoku ih tretiraju, pa malo razmislite, kada ih "hvalite", i prodajete om svoj vatan i grunt...

Nas najprimitivniji poslodavac je "humanista", za "gazdu" iz Zaliva, a da ne kazem koja je glupost, sto dopustamo ovome seljacini sa Ilidze da nam prodaje, on i slicni lokalni djikani, nas najbolji grunt u Kantonu Sarajevo i sire, bez ikakve zastite grunta, reciprociteta i uz slican kriminal...
Last edited by Fudo Bosna on 28/08/2016 13:09, edited 1 time in total.
insomnia78

#206 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by insomnia78 »

Fudo Bosna wrote:Procitati tekst uvazenog pr Durakovica, i kome nije jasno, da malo sire razmisli, posmatrace stvari u sirem kontekstu. Naseljavanje Arapa,(a ovi koji dolaze su pretezno hanbelije, a ima ih poprilicno koji naginju wehabizmu, ponajvise je lose, za nas, Bosnjake), jer vec imamo problema sa domacim agresivnim wehabizmom, to zna svaki Bosnjak/musliman, koji ide redovno u dzamiju, a koji je, poput mene, pripadnik tradicionalnog, (za ove prostore), hanefijskog mezheba, i esserijsko/maturidijske akide. Arapi, pogotovu sa podrucja zaliva, nisu, (poput Turaka naprimjer), ni najmanje kompatibilni nasem mezhebu/pravcu u islamu, a i za razliku od Turaka, nisu i evropski narod i imaju(prije svega u odnosu na nas Bosnjake, potpuno drugaciji nacin zivota i kulture), za razliku od nama, (i kulturoloski i vjerski, i ekonomski/radne navike/poslovanje, puno slicnijih Turaka), ili nasih sunarodnjaka/Bosnjaka, iz Srbijanskog ili Crnogorskog dijela Sandzaka, a mnogi sarajevski Bosnjaci su pokazivali amonozitet prema Turcima, (a Bosnjaka je oko 4 milijuna u Turskoj), ali i prema Sandzackim doseljenicima/Bosnjacima, mada smo pripadnici istog naroda, tradicije/ mezheba/pravca u islamu i slicno.

Retrogradne HZHB snage i RS ski razbijaci BIH, jedva ce dicekati ovu masovnu kupovinu Bosanskoga grunta/topraka, kao validan izgovor, za secesijske teznje, a protiv/moje, nase Domovine, BIH.

Proputovao sam veliki dio islamskoga svijeta, i od svih muslimana , Arapi, koji cine jedva 1/6, ili i manje muslimana od 1,8 milijardi, su najmanje kompatibilni i nasim ekonomskim navikama, tretiraju radnike kao roblje, skloni su nepostivanju zakona, imaju "beduinski", mentalitet,konkretno, znam Pakistance ili Bangladezane, koji u Medini rade ,po 12h sati dnevno, za "smijesnih", 400 do 500km, u nasoj valuti, a gazda Saudijac im bogatas, vlasnik 100 njak radnji, fuuuj. Onaj ko je bio u Saudiji npr moze da potvrdi, (licno mi pricali nasi studenti), da je saudijskom policajcu sasvim, O.K., da student iz BIH, ima manje od 500km, a on preko 2500km i jos npr, dodatno taksira/ na crno, isto ili gore se tretiraju nearapi ili nedomicilni u Kataru, Kuwajtu , Emiratima, tamo radnici zive i placeni su , kao stoka...

Manje sam bio u zalivskim zemljama ali zasigurno, jos jadniji i bijedniji status imaju radnici tamo, kao stoku ih tretiraju, pa malo razmislite, kada ih "hvalite", i prodajete om svoj vatan i grunt...
Kod nas je, srecom situacija kompletno drugacija :
Danguba

#207 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Danguba »

Sve dok ne traze entitet Arapi su prihvatljivi. Gori su mi ovi prvi. :izet:
Fudo Bosna

#208 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Danguba wrote:Sve dok ne traze entitet Arapi su prihvatljivi. Gori su mi ovi prvi. :izet:

Ne treba im entitet, bicemo njihovo roblje mi stariji, a mladji ce otici iz BIH :mrgreen:
Danguba

#209 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Danguba »

Fudo Bosna wrote:
Danguba wrote:Sve dok ne traze entitet Arapi su prihvatljivi. Gori su mi ovi prvi. :izet:

Ne treba im entitet, bicemo njihovo roblje mi stariji, a mladji ce otici iz BIH :mrgreen:
Nema ba Fudo od toga nista.
Jedino ako hoces nesto dodatno zaraditi mozes raditi kao vrtlar. :D
KB9

#210 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KB9 »

Toto wrote:
tesko, da ce se doseljavati da zive. djabe si se sasro

ONi koji imaju para da kupuju ovdje, nece doseljvati jer namju toliko prilike za biznis u BiH a od necega se mora zivjeti.
Mi smo za njih turisticka destinacija kao sto je Hrvatska za svabe i austrijance
mislis da sve ovo (zemljista, naselja, gradovi itd) u konacnici nema djelove drzave gdje ce sprovodit svoje zakone?

mani mi te price
Fudo Bosna

#211 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Danguba wrote:
Fudo Bosna wrote:

Nema ba Fudo od toga nista.
Jedino ako hoces nesto dodatno zaraditi mozes raditi kao vrtlar. :D

Ima itekako, doslovna rasprodaja BIH grunta, ja na srecu ne moram raditi kao vtrlar, ali samo ovog ljeta 10 tak clanova moje sire familije je otislo vani, doduse kod familije koja je "razgulila" u ratu, pa kao na par mjeseci, ali to je, realno definitivan odlazak...

Od onih mladjih ali i starije generacije, oni koji su sa mnom bili u Sarajevu cijeli rat!

Arapi na nasu veliku zalost ne dolaze samo kao turisti ili kao investitori, oni masovno kupuju sve, od Vrela Bosne, Stojcevca, dijelova uz Zeljeznicu, dunume i dunume, na Mrkovicima, Baricama, okolini Sarajeva i samo budalu ili ove sto nam "pametuju" iz Svice ili Francuske, moze da ne sekira ovo dovodjenje Bosanaca u polozaj, gruntovne i ostale manjine i roblja u sopstvenom gradu.

Uostslom, ko ne vjeruje, a Sarajlija je, neka proseta Ilidzom i Vrelom Bosne, ili Carsijom?
Toto

#212 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

KB9 wrote:
Toto wrote:

ONi koji imaju para da kupuju ovdje, nece doseljvati jer namju toliko prilike za biznis u BiH a od necega se mora zivjeti.
Mi smo za njih turisticka destinacija kao sto je Hrvatska za svabe i austrijance
mislis da sve ovo (zemljista, naselja, gradovi itd) u konacnici nema djelove drzave gdje ce sprovodit svoje zakone?

mani mi te price
gdje ti vidis naselje i gradove ?? dajabe si se sasro - rekoh ti
kad im Beograd moze dati centralnu mahalu Sava mahalu sta je nama jedna mjesna zajednica na periferiji Sarajeva ..
Fudo Bosna

#213 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:[quote="KB9"

mani mi te price[/quote]
gdje ti vidis naselje i gradove ?? dajabe si se sasro - rekoh ti
kad im Beograd moze dati centralnu mahalu Sava mahalu sta je nama jedna mjesna zajednica na periferiji Sarajeva ..[/quote]

Polako, tek od 2015 intezivno dolaze, vidjeces naselja za 5 -10 godina, do tada ce omladina vec otici iz BIH, godisnje imamo odliv od ,75000 ljudi...

Svaka komparacija Srbije i BIH je smjesna. Srbija je mnogo veca prostorno ali i pravno uredjenija od BIH, i u BIH su muslimani vecina, 50%, a u Srbiji pravoslavni, ovdje kupuju zemlju da zive, a u Srbiji Arapi ne misle zivjeti!

Nadalje, njih je 10 tak miliona, nas 3,5- ukupno sviju, nama i 200000 Arapa u narednih 10 godina znaci demografski debalans/poremecaj i da cemo npr u "bosnjackim" dijelovima BIH, biti manjina i radna snaga/robovi/sluge Arapima u sopstvenom vatanu !!!
Toto

#214 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

vidim ja da te grandomanija spopala ..
Srbija nije imala 10 mil ni sa Kosovom u Titin vakat. Danas ih je manje od 7 miliona .. 2miliona Vojvodina, 2.5 Beograd i 2.5 Sumadija -po koji carapan i pirocanac i to je sve
kad si vako mocan futurista, de nam predvidi od cega ce oni zivjeti ovdje kad se dosele..
Fudo Bosna

#215 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:vidim ja da te grandomanija spopala ..
Srbija nije imala 10 mil ni sa Kosovom u Titin vakat. Danas ih je manje od 7 miliona .. 2miliona Vojvodina, 2.5 Beograd i 2.5 Sumadija -po koji carapan i pirocanac i to je sve
kad si vako mocan futurista, de nam predvidi od cega ce oni zivjeti ovdje kad se dosele..

Proguglaj koliko je vec u Sarajevu prodato, prosetaj Ilidzom, prosetaj Carsijom, svaki 4 ti "turista", kani ovdje ostati

Nije bitno je li Srbija ima 10 ili 8.5 miliona, Bosna ima 3.5, a Bosnjaci su vec stjerani na oko 1/3 teritorija BIH...
Last edited by Fudo Bosna on 28/08/2016 21:28, edited 1 time in total.
Fudo Bosna

#216 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Od cega cemo mi zivjeti kada moradnes placati ulaz ili ne mognes cak ni "prismrditi", na Vrelo Bosne, kada Barice i Poljine budu ogradjene zidom i 100%, u Arapskom vlasnistvu, a nasa omladina se iseljava, 75000 svake godine i za 10 godina ce na popisu biti puno manje stanovnika nego danas?

Nije bitno je li Srbija ima 10 ili 8.5 miliona, Bosna ima 3.5, a Bosnjaci su vec stjerani na oko 1/3 teritorija BIH...

Raspitaj se kako zalivski Arapi tretiraju svoje uposlenike, nearape, (putovao tamo i licno se uvjerio)...

Doduse imamo mi "citavo" Sarajevo, od Marin Dvora do Carsije, ostatak cemo ustupiti "braci"...
Last edited by Fudo Bosna on 28/08/2016 21:33, edited 1 time in total.
¤ jelena ¤

#217 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by ¤ jelena ¤ »

Mora da su Arapi krivi i za ta odliv...mozaka iz BiH.

A tu zemlju u Bosni im prodaju vanzemaljci, koji su se zajedno sa Srbima i Hrvatima urotili protiv Bošnjaka...

intergalaktička zavjera.
Toto

#218 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Fudo Bosna wrote:
Od cega cemo mi zivjeti kada moradnes placati ulaz ili ne mognes cak ni "prismrditi", na Vrelo Bosne, kada Barice i Poljine budu ogradjene zidom i 100%, u Arapskom vlasnistvu, a nasa omladina se iseljava, 75000 svake godine i za 10 godina ce na popisu biti puno manje stanovnika nego danas?
nisu arapi razlog iseljavanja omladine u BiH i spske nejaci u Srbiji i Kosmetu...

ako se ne varaam Arsenije carnijevic je poco islejavat Srbe sa Kosmeta prije 300 godinna ..
ne zam cemu briga... arapi naseljvau samo srpske teritorije.. taman fino da dodju ko medjunarodna zajednica u tampon zoni ....
srbi su lideri nesvrstanih zemlja, njima i ogovara da imaju vise aparapske brace vec bosnja na popisu ..
jedino bi tebalo gledat medjunarodni paritt: da ne budee vise arapa na lidzi vec rusa u trebinju.. ako se rusi uvrijede ko u Crnoj Gori nece na dobro
Fudo Bosna

#219 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

¤ jelena ¤ wrote:Mora da su Arapi krivi i za ta odliv...mozaka iz BiH.

A tu zemlju u Bosni im prodaju vanzemaljci, koji su se zajedno sa Srbima i Hrvatima urotili protiv Bošnjaka...

intergalaktička zavjera.

Kriva je nasa korumpirana vlast, i za odlazak mladih /nezaposlenost i za ovu nelegalnu prodaju, preko fiktivnih arapskih firmi, (prosetaj ilidzom oko Holiwuda), zemlje koju uglavnom naseljavaju Bosnjaci...

A interesantno je da pored wehabija, ovu nelegalnu prodaju i naseljavanje , na "Bosnjacke" dijelove BIH, podrzavaju i mnogi nebosnjaci, a to pametnom covjeku dovoljno govori...
Fudo Bosna

#220 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:
Fudo Bosna wrote:
nisu arapi razlog iseljavanja omladine u BiH i spske nejaci u Srbiji i Kosmetu...

ako se ne varaam Arsenije carnijevic je poco islejavat Srbe sa Kosmeta prije 300 godinna ..
ne zam cemu briga... arapi naseljvau samo srpske teritorije.. taman fino da dodju ko medjunarodna zajednica u tampon zoni ....
srbi su lideri nesvrstanih zemlja, njima i ogovara da imaju vise aparapske brace vec bosnja na popisu ..
jedino bi tebalo gledat medjunarodni paritt: da ne budee vise arapa na lidzi vec rusa u trebinju.. ako se rusi uvrijede ko u Crnoj Gori nece na dobro

Rusi u Trebinju, :( bio u Trebinju nedavno, imam familije dole), znam situaciju, koje naseljavanje covjece, nijedna Ruska porodica se nije tamo naselila, tamo se ulaze, gradi trgovacki centar, finansira/ulaze, a to da vole Arape, da se oni nasele a Bosnjaci da odlaze, to je tacno i dooobar razlog da Dodik i Cova sutra kazu da su "ugrozeni" u BIH!!!
Toto

#221 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Fudo Bosna wrote:
Rusi u Trebinju, :( bio u Trebinju nedavno, imam familije dole), znam situaciju, koje naseljavanje covjece, nijedna Ruska porodica se nije tamo naselila, tamo se ulaze, gradi trgovacki centar, finansira/ulaze, a to da vole Arape, da se oni nasele a Bosnjaci da odlaze, to je tacno i dooobar razlog da Dodik i Cova sutra kazu da su "ugrozeni" u BIH!!!
tanko ti znas situvaciju .... trebinjci se fale na sav glas po hercegovini a ti se sasro ko grlica, da ne ispane: da odajes entitetske tajne
Fudo Bosna

#222 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Toto wrote:
Fudo Bosna wrote:
tanko ti znas situvaciju .... trebinjci se fale na sav glas po hercegovini a ti se sasro ko grlica, da ne ispane: da odajes entitetske tajne

Bio 15 dana u Trebinju, mozda i u septembru odem, ni jednu (1), Rusku porodicu ne vidjeh ili turiste iz Rusije, tamo se ulaze, pravi trgovacki centar i slicno. A ni govora o prodaji , masovnoj zemlje, ili naseljavanju Rusa!
almir90

#223 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by almir90 »

Šta da vam kažem, sreća pa im nije interesantan ovaj komunistički dio države. :D
Fudo Bosna

#224 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

UGP-Torrent wrote:arapi ovde dođu samo da se kurvaju, drogiraju, naloču a nekretrninu kupe samo da imaju gdje prespavat a onda nazad u stiskavac odakle su došli

Neistina, ne da mi se sada guglati i postavljati klip, na mob. sam netu, citave porodice imas naseljene, Dobrosevici, Doglod i slicno,naselja vec izgradjena i naseljena, proguglaj imas na netu...

Kod nekih mojih poznanika u Hrasnici , jos nisu kupili ali su neke porodice , uz manje povratke u Kuwait i druge zemlje, tamo vec oko godinu dana, izdaju im nasi komplet kuce...

"Turista" koji godinu ,dana , uz manje prekide, sa komplet familijom gleda placeve i uziva kao "turista"? :-)
Toto

#225 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Toto »

Fudo Bosna wrote:
Toto wrote:
Fudo Bosna wrote:
Bio 15 dana u Trebinju, mozda i u septembru odem, ni jednu (1), Rusku porodicu ne vidjeh ili turiste iz Rusije, tamo se ulaze, pravi trgovacki centar i slicno. A ni govora o prodaji , masovnoj zemlje, ili naseljavanju Rusa!
kako ces ih vidjet?? kad rusi zive u kucama koje su kupili, idu u Konavle i CG na more .. slavene je tesko razlikovati od slavena u masi..
ta nece se tebi javljat na raport da se prestave..
smjesan si
Locked