ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
- Maverick78
#201 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
@stakasa, ona živi u Malmeu? [emoji50] pojma nisam imao... Ustvari gledam sad na hitta.se izbacuje mi da joj je adresa u Halmstadu, čak je i imala neku funkciju ranije tamo... Jesi siguran da je sad u Malmö?
http://www.hitta.se/aida+hadzialic/halm ... xTZwmmUUUG
Skickat från min iPhone via Tapatalk
- stakasa
#202 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Tako rekose prekjucer na radijuMaverick78 wrote:@stakasa, ona živi u Malmeu? [emoji50] pojma nisam imao... Ustvari gledam sad na hitta.se izbacuje mi da joj je adresa u Halmstadu, čak je i imala neku funkciju ranije tamo... Jesi siguran da je sad u Malmö?
- Maverick78
#203 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Ok, vjerovatno je onda tako... Ma ima stan i tu garant, laHko mi je za nju, pošto upoređujem sa datumom rođenja i ovo je njena adresa gore u Halmstadu...
A nisam znao da mi je komšinica tu negdje [emoji1]
A da je glupost napravila jeste, pa most sad teško da se može proći bez kontrole.
A da je glupost napravila jeste, pa most sad teško da se može proći bez kontrole.
- stakasa
#204 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Ipak je ona ministar u vladi, clan mastodontskog pokreta kao sto su Socialdemokraterna, stan za koristenje je u tom slucaju sitnica. Kazem vam opet, nema potrebe da se mi brinemo za Aidu, zna ona sebi. Sace malo primirit pa ce opet na naslovne strane Azre i GracijeMaverick78 wrote:Ok, vjerovatno je onda tako... Ma ima stan i tu garant, laHko mi je za nju, pošto upoređujem sa datumom rođenja i ovo je njena adresa gore u Halmstadu...
- Maverick78
#205 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Naravno da nema brige za nju [emoji4]
http://www.expressen.se/dinapengar/aida ... er-kronor/
http://www.expressen.se/dinapengar/aida ... er-kronor/
- Ommadawn
#206 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Al se ti nameračio na mene k'o vojnik na žensko!Point. wrote: Nadji ni ministra bilo koje zemlje koji obavljs svoj posao do savrsenstva. Mozda nekad na Atlantidi, u danasnjem vremenu gotovo pa nemoguce. Imas neka velika ocekivanja. Zivim i ja u Svedskoj pa mi ne pada na pamet da kritikujem samo zato sto se neki mizeran procenat moje plate odvaja za ministarske plate. To rade oni na flashbacku.
Drugo, problem oko ocjena se nece preko noci rijesiti, toga si valjda svjestan.
Trece, ne vidim problem da posjeti zemlju porijekla i pokusa pomoci tamosnje skolstvo. To bi i ja uradio i bilo koji drugi bosanac i hercegovac. A kao ministar vlade valjda joj je posao da obilazi razlicite zemlje. Interesantno je i da je drugi ministar stranog prijekla, Kaplan, podnio ostavku zbog banalnih razloga. Sta bi sa onom ministarkom ili sta je vec, sto je preko reda i gotovo za dzabice dobila stan u centru Stokholma?
Hajde, ne postoje ministri koji svoj rad dovedu do savršenstva ali zato postoje oni koji svojim radom rješavaju probleme i donose promjene koje vode ka boljem?
Daj mi konkretan primjer kakvo poboljšanje je Aida donijela?
Neke velike razlike između raznih likova na Klix forumu i Flashbacku gotovo i da nema. Da Klix oslobodi onoliko koliko i Flashback - vidio bi i ovdje razna pisanja.
Posjeti zemlju porijekla ali ne i grad rođenja! Je li Bosna i Hercegovina samo i jedino Sarajevo? Gdje su Banja Luka, Tuzla, Mostar, Trebinje, Prijedor, Sanski Most, Bihać, Zvornik??
Što ne kritikuješ i ove što postavljaju ove foto-montaže da bi ko biva ispali duhoviti?
Hossa, hossa, hossa, hossa! Fiesta, fiesta Mexicana...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#207 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Ma realno i ovamo su joj se hvalospjevi pisali jer je zaboga svedska ministrica.Ommadawn wrote: Al se ti nameračio na mene k'o vojnik na žensko!
Hajde, ne postoje ministri koji svoj rad dovedu do savršenstva ali zato postoje oni koji svojim radom rješavaju probleme i donose promjene koje vode ka boljem?
Neke velike razlike između raznih likova na Klix forumu i Flashbacku gotovo i da nema. Da Klix oslobodi onoliko koliko i Flashback - vidio bi i ovdje razna pisanja.
Posjeti zemlju porijekla ali ne i grad rođenja! Je li Bosna i Hercegovina samo i jedino Sarajevo? Gdje su Banja Luka, Tuzla, Mostar, Trebinje, Prijedor, Sanski Most, Bihać, Zvornik??
Što ne kritikuješ i ove što postavljaju ove foto-montaže da bi ko biva ispali duhoviti?
Pa svedska ministrica ovo, svedska ministrica ono. Utusili su sa njom, kao sad sa De Nirom.
O radu i uspjesima, viziji i ideji, vrlo malo. Nismo od nje culi nista sto vec sami ne znamo, jebo ba dijagnosticare, imas ih na ovom forumu da su bolji od mnogih sto pisu kolumne po printanim medijima.
Na ministarsko mjesto se ne dolazi samo zato sto si pristojna, lijepo odgojena i obrazovana. Oh ne, politika je bara sa krokodilima.
- Point.
#208 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Ne pratim bas rad ministarstva skolstva toliko blisko da znam kakvo poboljsanje je donijela, a sta se moze i donijeti za 2 godine? Al eto, ti si nasao manu sa tri ocjene za isti odgovor, isto da ih je ona sama donosila.Ommadawn wrote:Al se ti nameračio na mene k'o vojnik na žensko!Point. wrote: Nadji ni ministra bilo koje zemlje koji obavljs svoj posao do savrsenstva. Mozda nekad na Atlantidi, u danasnjem vremenu gotovo pa nemoguce. Imas neka velika ocekivanja. Zivim i ja u Svedskoj pa mi ne pada na pamet da kritikujem samo zato sto se neki mizeran procenat moje plate odvaja za ministarske plate. To rade oni na flashbacku.
Trece, ne vidim problem da posjeti zemlju porijekla i pokusa pomoci tamosnje skolstvo. To bi i ja uradio i bilo koji drugi bosanac i hercegovac. A kao ministar vlade valjda joj je posao da obilazi razlicite zemlje. Interesantno je i da je drugi ministar stranog prijekla, Kaplan, podnio ostavku zbog banalnih razloga. Sta bi sa onom ministarkom ili sta je vec, sto je preko reda i gotovo za dzabice dobila stan u centru Stokholma?
Koliko znam, ministri obilaze uglavnom glavne gradove gdje su drzavne institucije kad dolaze u posjet nekoj zemlji.
- Ommadawn
#209 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Pa kad već ne pratiš rad onda ne spočitavaj nama koji pratimo i kritikujemo.Point. wrote:Ne pratim bas rad ministarstva skolstva toliko blisko da znam kakvo poboljsanje je donijela, a sta se moze i donijeti za 2 godine? Al eto, ti si nasao manu sa tri ocjene za isti odgovor, isto da ih je ona sama donosila.Ommadawn wrote:Al se ti nameračio na mene k'o vojnik na žensko!Point. wrote: Nadji ni ministra bilo koje zemlje koji obavljs svoj posao do savrsenstva. Mozda nekad na Atlantidi, u danasnjem vremenu gotovo pa nemoguce. Imas neka velika ocekivanja. Zivim i ja u Svedskoj pa mi ne pada na pamet da kritikujem samo zato sto se neki mizeran procenat moje plate odvaja za ministarske plate. To rade oni na flashbacku.
Koliko znam, ministri obilaze uglavnom glavne gradove gdje su drzavne institucije kad dolaze u posjet nekoj zemlji.
Imao si vladu alijanse koja je za godinu dana donijela promjene (nažalost negativne za većinu) u sistemu. Šta je teško promijeniti ukoliko si politički aktivan, što znači promjene u društvu i državi? Svjestan si problema, tvrdiš da ih možeš promijeniti, dobiješ vlast i - ništa. Eh pa jebem ga ja.
Je li đaci u BL i đaci u SA imaju isti školski sistem? Jesu li im isti udžbenici? Šta misliš?
- stakasa
#210 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Kaplan je nesto sasvim drugo, Kaplan je bio ozbiljan ministar sa ozbiljnim resorom, skinut je zbog opuzbi da je proislamista i smjenjen nizasto sto je bio prvorazredni politicki skandal. A Aida je nesto drugo, ona je "kucni crnac" bez izborne baze, dosla na foru i dobila izmisljeno ministarstvo za komvux (vecernja skola, prekvalifikacije).Point. wrote: Nadji ni ministra bilo koje zemlje koji obavljs svoj posao do savrsenstva. Mozda nekad na Atlantidi, u danasnjem vremenu gotovo pa nemoguce. Imas neka velika ocekivanja. Zivim i ja u Svedskoj pa mi ne pada na pamet da kritikujem samo zato sto se neki mizeran procenat moje plate odvaja za ministarske plate. To rade oni na flashbacku.
Ta ministarka sto je preko reda dobila stan u centru Stockholma je ministar vanjskih poslova i normalno je da je dobila stan u centru Stockholma, problem je bio ko joj ga je dao.
Trece, zasto ne vidis problem da posjecuje zemlju porjekla osim ako to ne radi kad je na godisnjem?
- Ommadawn
#211 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Ma nemoj je kritikovati jer je naša. To je problem._BataZiv_0809 wrote:Ma realno i ovamo su joj se hvalospjevi pisali jer je zaboga svedska ministrica.Ommadawn wrote: Al se ti nameračio na mene k'o vojnik na žensko!
Pa svedska ministrica ovo, svedska ministrica ono. Utusili su sa njom, kao sad sa De Nirom.
O radu i uspjesima, viziji i ideji, vrlo malo. Nismo od nje culi nista sto vec sami ne znamo, jebo ba dijagnosticare, imas ih na ovom forumu da su bolji od mnogih sto pisu kolumne po printanim medijima.
Na ministarsko mjesto se ne dolazi samo zato sto si pristojna, lijepo odgojena i obrazovana. Oh ne, politika je bara sa krokodilima.
A što i sam kažeš, onu sedmicu njenog boravka u BiH je iskakala iz frižidera.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#212 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
A vidis nisam znao da je na funkciju dosla bez ozbiljnog izbornog rezultata. To baca skroz novo svjetlo na cijelu situaciju.Ommadawn wrote:
Ma nemoj je kritikovati jer je naša. To je problem.
A što i sam kažeš, onu sedmicu njenog boravka u BiH je iskakala iz frižidera.
- Altair_SA
#213 Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Hvala pasha, ziv bioMaverick78 wrote:Tačno je da su na snazi nova strožija pravila kad su u pitanju azil i spajanje na osnovu braka /sambo. Zakon stupio na snagu 20.jula i biće takav naredne tri godine.Altair_SA wrote:Dobra Aida ocam, ima nogice bredo joj, da se ceho udati, da dobijem i ja te sveCke papire![]()
Malo off, je li istina da su sada poostrili zakon o boravisnim na osnovu braka? Kaze tri godine od prvih papira do stalnih, a dvije cekas do prvih papira, znaci pet sve ukupno, mora osoba koja dovodi partnera imati para na racunu, posao, stan odredjene velicine i tako to...Ima li ovih svedjana da znaju sta o tome...? A fakat sam taman upozno jednu malecku iz Kristianstada
U slučaju da budeš želio spajanje na osnovu braka, tvoja buduća supruga mora imati platu dovoljno visoku da vas oboje može izdržavati i stan određene veličine. U slučaju da nemate djece iz prethodnih brakova, znači da je samo vas dvoje, onda je potrebno da ima stan sa dnevnim boravkom, spavaćom sobom, kuhinjom i kupatilom, znači dvosoban stan u suštini.
Čeka se od 15 do 20 mjeseci na prvu privremenu dozvolu boravka kad su u pitanju ljudi iz BiH, a koliko vidim nisu promjenili period od privremene do stalne dozvole boravka i još uvijek je dvije godine. Ali opet treba provjeriti, pošto nisam siguran 100%
- stakasa
#214 Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Maverick je najpouzdanija osoba na forumu, covjek je tako savjesta i tako temeljito i ljudski odgovori na sve sto ga se upita da sve sto dode od njega uvjek prihvatim zdravo za gotovo. Prvo ovde sa Maverickom utanaci pa pred mladu sa golim cinjenicamaAltair_SA wrote:Hvala pasha, ziv bioMaverick78 wrote:Tačno je da su na snazi nova strožija pravila kad su u pitanju azil i spajanje na osnovu braka /sambo. Zakon stupio na snagu 20.jula i biće takav naredne tri godine.Altair_SA wrote:Dobra Aida ocam, ima nogice bredo joj, da se ceho udati, da dobijem i ja te sveCke papire![]()
Malo off, je li istina da su sada poostrili zakon o boravisnim na osnovu braka? Kaze tri godine od prvih papira do stalnih, a dvije cekas do prvih papira, znaci pet sve ukupno, mora osoba koja dovodi partnera imati para na racunu, posao, stan odredjene velicine i tako to...Ima li ovih svedjana da znaju sta o tome...? A fakat sam taman upozno jednu malecku iz Kristianstada
U slučaju da budeš želio spajanje na osnovu braka, tvoja buduća supruga mora imati platu dovoljno visoku da vas oboje može izdržavati i stan određene veličine. U slučaju da nemate djece iz prethodnih brakova, znači da je samo vas dvoje, onda je potrebno da ima stan sa dnevnim boravkom, spavaćom sobom, kuhinjom i kupatilom, znači dvosoban stan u suštini.
Čeka se od 15 do 20 mjeseci na prvu privremenu dozvolu boravka kad su u pitanju ljudi iz BiH, a koliko vidim nisu promjenili period od privremene do stalne dozvole boravka i još uvijek je dvije godine. Ali opet treba provjeriti, pošto nisam siguran 100%
Skickat från min iPhone via Tapatalk. Ako saznas je li dvije ili tri godine do stalnih ako mozes da mi javis na pp, hvala ti... ne mogu nju jos puno oko toga tek smo poceli, reci ce ti se odmah papira ufatio
-
broj dva
#215 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
--Black swan wrote:Jbg. Morala se paziti
Sta sad jel gotova karijera?
Ma jok, samo mala pauza i onda novo radno mjesto, ne mora ministar ali sumnjam da ce napustati politiku. A izgleda da bi bila steta, kazu da ima dobrog smisla za politku (ne na balkanski nacin)
- Banksy
#216 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Lijepa cura. Tek 29?
Premlada za min poziciju, to puno govori...
-
Heartbeats
#217 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Mislim da je Estoniju (ili neku drugu baltičku zemlju) u EU uvela i pristup ispregovarala vlada čiji su ministri bili ne stariji od 40.Banksy wrote:Lijepa cura. Tek 29?
- Banksy
#218 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Vjerujem, ali velika je razlika između 29 i 40, zato, na neki način, razumijem ovu situaciju koja joj se desila s alkoholom...Heartbeats wrote:Mislim da je Estoniju (ili neku drugu baltičku zemlju) u EU uvela i pristup ispregovarala vlada čiji su ministri bili ne stariji od 40.Banksy wrote:Lijepa cura. Tek 29?
- Maverick78
#219 Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Hvala [emoji4]stakasa wrote: Maverick je najpouzdanija osoba na forumu, covjek je tako savjesta i tako temeljito i ljudski odgovori na sve sto ga se upita da sve sto dode od njega uvjek prihvatim zdravo za gotovo. Prvo ovde sa Maverickom utanaci pa pred mladu sa golim cinjenicama
Znam kad su ove stvari u pitanju koliko ljudima znači neki savjet. I sam sam prošao kroz sličan proces i neke informacije koje sam dobijao od drugih su mi puno pomogle.
- stakasa
#220 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
I ja mislim da je premlada usla. I sagorila. Zna ona sta radi. Bila je top student, nije neki lezihljebovic. Dobice ona sad jaku funkciju mimo izvrsne vlasti jer partija stoji iza nje, uradila je svaki put sve sto su trazili od njeBanksy wrote:Lijepa cura. Tek 29?
- Ommadawn
#221 Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Okliznula se i pala. Dignut će se.
- Altair_SA
#222 Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Ok,super mi je sve odgovorio i na pp, hvala mu svakakostakasa wrote: Maverick je najpouzdanija osoba na forumu, covjek je tako savjesta i tako temeljito i ljudski odgovori na sve sto ga se upita da sve sto dode od njega uvjek prihvatim zdravo za gotovo. Prvo ovde sa Maverickom utanaci pa pred mladu sa golim cinjenicama
A Aida bila ekstra student? Ma kako je moguce kad nasa dijaspora samo cisti cenife
- Ommadawn
#223 Re: RE: Re: RE: Re: ZBOG DVIJE ČAŠE VINA Švedska ministrica Hadžialić podnijela ostavku
Ma čistači su elita, mi uzimamo socijalu bolan.Altair_SA wrote:Ok,super mi je sve odgovorio i na pp, hvala mu svakakostakasa wrote: Maverick je najpouzdanija osoba na forumu, covjek je tako savjesta i tako temeljito i ljudski odgovori na sve sto ga se upita da sve sto dode od njega uvjek prihvatim zdravo za gotovo. Prvo ovde sa Maverickom utanaci pa pred mladu sa golim cinjenicama![]()
A Aida bila ekstra student? Ma kako je moguce kad nasa dijaspora samo cisti cenife![]()
, according to some people here
A @Mavericka ću i ja pohvaliti kao jako prijatnog forumaša koji rado voli čuti mišljenja drugih ljudi na neku temu, posavjetovati i ukazati na izvore svojih tvrdnji. Valjda ćemo nekad popiti i pivo zajedno
Tebi puno sreće s tom malom, Kristianstad je lijep grad, imam jednog prijatelja koji živi tamo