Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
esmasaric

#201 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by esmasaric »

I da. Masa raje ide u Njemačku jer već zna jezik (80% moje generacije) da radi kao medicinska sestra ili na Kruzerima, ilk kao stuardese.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#202 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
Pa valjda na osnovu iskustva ljudi mozes relevantnije pricati nego na osnovu nekakvih uopstenih cinjenica.
Soci bio i prosao. Ljudi hoce nesto sto traje. Hoce da stvore sebi zivot.
Nemam ni ja namjeru. Relativno sam zadovoljan i ovdje, a sto kazes, vani je pitanje da li bih radio u struci. To mi se bas ne da :)
Pa mozes, ali pojedinacno iskustvo je to-pojedinacno iskustvo.

Na zapad se ljudi sele s namjerom da ostanu. Uglavnom.

U zemlje tipa Rusije, arapskih petromonarhija, Azarbejzdana i sl... se ide da se zaradi lova i da se vratis.

Rusija je u samom vrhu po broju stranih radnika, ali uglavnom iz centralne Azije i bivsih sovjetskih republika.

Nasim ljudima nije privlacna iz razloga koje sam vec naveo, ali to ne znaci da tamo nema posla mimo Sočija :)
ins

#203 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by ins »

Lajavikrelac wrote:
ins wrote:

Ovih 400 KM + topli obrok i karta na kraju mjeseca bude oko 700-750 KM, to je 350 - 380 EUR mjesečno za NK ili u najboljem slučaju VK radnika u niskotehnoloskoj i niskoakumulativnoj djelatnosti. Ne znam tvoje kriterije, ali ta plata od 350+ EUR je i dalje nedosanjani san za pola Mađara, Rumuna i Bugara, a bogami i za jaaako veliki dio Hrvata koji rade za 2500-3000 kn. A složit ćemo se da su Mađarska i Hrvatska ipak bolje stoje nego BiH ;)

Realno, jedino su Slovenci i Česi uspjeli napraviti nešto od svojih plata, pa je u tim zemljama teško naći nekoga ko radi za manje od 800-900 EUR, al ostale zemlje Istočne Evrope nisu daleko odmakle.

Po mom mišljenju, niko u BiH ne bi smio raditi za manje od 600 KM, jer je to neki prag koji omogućava osnovno preživljavanje. 500 KM evidentno nije dovoljno.
Ja se nadam da ce nova minimalna plata od tih nekakvih 410 KM + novi neoporezovani topli obrok navuci sve radnike u FBiH na tih mojih 600 KM. Evidentno, nećemo postati puno sretnije društvo dok svi ne budu imali barem 800 KM.
Griješiš debelo. Slovačka npr ima jači standard i plate i od Slovenaca i Mađara, Poljska je daleko odmakla mislim da su jači od Čeha (veća i zemlja i industrija pa je i razumljivo) Za Rumune a naročito Bugare BIH je zapad vjerovao ili ne! Vozio se lično kroz obe države i većina naših učmalih mjesta ala Gradiška ili Bos.Novi su London za jednu Sigišoaru ili Alba Juiu po infrastrukturi! Prosječne plate oko 120 Eura :-? Bijeda neopisiva....a Bugarska je još grđa od Rumunije :run:

A što se tiče teme i dnevnice...ima svega u zadnje vrijeme tako da i ne sumnjam da je istina. Dosta gazda daje platu lafo 500 KM a svaki ubogi mjesec za zakine bar 100-150 KM za neke manjkove i minuse koji nikome nisu jasni :roll: neki čak i ne uplaćuju doprinose uopšte a kao uzeo ti radnu knjižicu. Iznenađenje nastaje kad se ne dao Bog razboliš pa odeš ovjeriti zdravstvenu knjižicu.... :skoljka:
Kako griješim debelo kada si napisao sve isto kao i ja?! :D

Nisam siguran za Slovake, oni su kada sam zadnji put poredio Istočnu Evropu bili daleko ispod Čeha i Slovenaca, otprilike kao Hrvati.
Mađari uopste nemaju visoke plate, kod njih nastavnik u školi ili medicinska sestra ima oko 300-350 EUR plate, ponekad zahvaljujući kursu forinte dobace do 400. To donekle kompenziraju jeftinim energentima (gas u svakoj kući i slično ) i jeftinim robama široke potrosnje, ali i dalje imaju male plate. Mađari to nadoknade velikom zaposlenoscu.

Poljaci jesu napredni ali to je ogromna zemlja, 70 miliona stanovnika pa se malo glupo porediti sa njima.

Što se Rumunije i Bugarske tiče, BiH će još dugo biti zapad za njih, bez obzira na EU i NATO...
Daryl Dixon

#204 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by Daryl Dixon »

bata ima dobrih toma sto je sada rekao.. nego danas ti se sve kopira iz svijeta i pokusava aplicirati na ovu nakaradu od drzave i Boga mi im dobro uspjeva jer je ovo plodno tlo tj ima jeftine radne snage na pretek.. samo sto jebi ga nisu svi glupi i budale.. primjera je mnogo a ti sa diplomom ili radi džabane par mjeseci pa noga nakon isteka ugovorra pa opet kod drugog pod maskom modernog i svjetskog poslodavca gdje te opet po isteku ugovora ceka noga i opet prazni džepovi ili se uhvatiti noge pa put bijelog svijeta.. sreca takvih modernih robovlasnika u BiH je 5% ma ni toliko ali zazivjet ce i to za par godina masovno, polako samo.. BiH where amazing happens :bih: :bih: :bih:
ins

#205 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by ins »

edo_79 wrote:
Moram priznati da mi nisi jasan sa ovim primjerom?

Ovih 400 KM + topli obrok i karta na kraju mjeseca bude oko 700-750 KM, to je 350 - 380 EUR mjesečno za NK ili u najboljem slučaju VK radnika u niskotehnoloskoj i niskoakumulativnoj djelatnosti. Ne znam tvoje kriterije, ali ta plata od 350+ EUR je i dalje nedosanjani san za pola Mađara, Rumuna i Bugara, a bogami i za jaaako veliki dio Hrvata koji rade za 2500-3000 kn. A složit ćemo se da su Mađarska i Hrvatska ipak bolje stoje nego BiH ;)

Da se radi o nekoj livnici ili hi-tec fabrici, OK, al Klas ti je vala slab primjer...

Realno, jedino su Slovenci i Česi uspjeli napraviti nešto od svojih plata, pa je u tim zemljama teško naći nekoga ko radi za manje od 800-900 EUR, al ostale zemlje Istočne Evrope nisu daleko odmakle.

Po mom mišljenju, niko u BiH ne bi smio raditi za manje od 600 KM, jer je to neki prag koji omogućava osnovno preživljavanje. 500 KM evidentno nije dovoljno.
Ja se nadam da ce nova minimalna plata od tih nekakvih 410 KM + novi neoporezovani topli obrok navuci sve radnike u FBiH na tih mojih 600 KM. Evidentno, nećemo postati puno sretnije društvo dok svi ne budu imali barem 800 KM.

Za RS me živo j***, nek se sjete za koga su glasali svim srcem 2006, 2010 i 2014, pa nek sad pogledaju sta imaju od svepravoslavnih Rusko-srpskih molitvenih dorucaka po Banja Luci u zgradici od 220 miliona KM...
A za koga smo to mi (ili da kažem VI) glasali sve ove godine?? Pogledaj ti šta mi imamo od sjedenja raznoraznih šeika, biznismena, braće turaka i ostalih po Sarajv'u u zgradicama za čije održavanje MI plaćamo, vozaju se autima koje MI registrujemo i MI održavamo i MI sipamo gorivo i MI .... I JEBO TI NAS.....

Doklegod budemo razmišljali po sistemu tako k'o ti ... meni je bitna Federacije jebo RS .... nećemo mi nikud ni pomaket .... PATRIOTO
Prvo, ne postoji država na kugli zemaljskoj u kojoj pare od poreza ne idu na vladine zgrade, vladina auta, vladine račune itd itd... Ako to do kraja gimnazije nisi spoznao, onda stvarno ne znam o čemu dalje da pričamo. Još da ti razbijem iluziju: ovakva kakva je BiH je još jeftina kako je to bilo u SRBIH, gdje je duga lista Kluba delegata, Stojcevca, Vile Aurore, Vile Tjentiste, Vile Gorice, Vile Mrakovice, Zlatišta, Neuma, crnih Mercedesa 450 SEL, Audi 200, Renaulta 30, Volva 760, itd, itd... O JNA da ni ne govorim.

Dovoljno je reci da je u jednom trenutku SRBiH imala 5 mlaznih aviona u vlasništvu, a rat dočekala sa "svega" 3 mlazne Cessne Citation!

Što se RS tice, kakve veze to ima sa patriotizmom? To meni sve jeste BiH
Al činjenica je da su tamo stanovnici dopustili Miletu da napravi dvore, kupi pepeljare od 1200 KM, skrši još 26 miliona za zgradu u Lukavici koja objektivno vrijedi 6 miliona, leti avionom kojeg je kupio novog jer mu je stari bio "nesiguran" ili isti posudjuje Kusturici, sinu i snahi, Bijeljinskom pedofilu, proda Rafineriju za ništa, hoće da proda i TE, itd, itd.. Duga je lista.
Fudo387

#206 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Tomahawk11 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Odvadi malo Tomahavce. Narocito za Rusiju.
Sto? Gdje bi ti prije, u Austriju, Njemacku ili Rusiju?

Ja bih, doduse, otisao u Barnaul, pa nek gori hala :D

Ne, ozbiljno, znam covu, Srbin, pa ga i ste strane nekako povuklo, ali....nije se bas usrecio s tim iskustvom.

Ja sa svojom skolom ne vrijedim puno na stranom trzistu, a ni nemam u planu ici odavde :)
Pametno subara, SDA i laganini.
Qrac lud... :D
esmasaric

#208 Re: RE: Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by esmasaric »

Last December wrote:Ode moja tema u qrac...
Javi da li je drug našao bolji posao ako ništa.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#209 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Image

:napoleon:
Fudo387

#210 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by Fudo387 »

_BataZiv_0809 wrote:
Fudo387 wrote:
Image

:napoleon:
Jes ti onaj u desnom cosku sto mu na majici pise SNAGA? :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#212 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by _BataZiv_0809 »

Fudo387 wrote:
Jes ti onaj u desnom cosku sto mu na majici pise SNAGA? :D
Drugi s leva, sa zeleni kacketitj :oops:

Naviko na subaru pa ne mogu da mi je glava gola :roll:
edo_79

#213 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by edo_79 »

ins wrote: Prvo, ne postoji država na kugli zemaljskoj u kojoj pare od poreza ne idu na vladine zgrade, vladina auta, vladine račune itd itd... Ako to do kraja gimnazije nisi spoznao, onda stvarno ne znam o čemu dalje da pričamo. 1 - Još da ti razbijem iluziju: ovakva kakva je BiH je još jeftina kako je to bilo u SRBIH, gdje je duga lista Kluba delegata, Stojcevca, Vile Aurore, Vile Tjentiste, Vile Gorice, Vile Mrakovice, Zlatišta, Neuma, crnih Mercedesa 450 SEL, Audi 200, Renaulta 30, Volva 760, itd, itd... O JNA da ni ne govorim.

Dovoljno je reci da je u jednom trenutku SRBiH imala 5 mlaznih aviona u vlasništvu, a rat dočekala sa "svega" 3 mlazne Cessne Citation!

Što se RS tice, kakve veze to ima sa patriotizmom? To meni sve jeste BiH
2 - Al činjenica je da su tamo stanovnici dopustili Miletu da napravi dvore, kupi pepeljare od 1200 KM, skrši još 26 miliona za zgradu u Lukavici koja objektivno vrijedi 6 miliona, leti avionom kojeg je kupio novog jer mu je stari bio "nesiguran" ili isti posudjuje Kusturici, sinu i snahi, Bijeljinskom pedofilu, proda Rafineriju za ništa, hoće da proda i TE, itd, itd.. Duga je lista.
1 - Skontao sam ja dosta stvari do upisa gimnazije a ne do kraja. Kad već pominješ razbijanje iluzija, sve to stoji za SRBiH, ali tad su plate bile takve da se moglo sve podnijeti, nije se kupovalo sluzbeno auto od 200.000 KM sa 4 seta guma, odnos plata je bio u potpunosti drugačiji, školovanje, zdravstvo je bilo besplatno .... Ti bolan pričaš o Miletu nešto, ja ti kažem jedno ... REFORMSKA AGENDA .... pametnom dosta a ti razbijaj iluzije ... tu šuplju možeš prodavat nekom klinji koji je 2001 il 2002 godište meni jok ;)

2 - A stanovnici Federacije nisu dopustili Baketu, Čoviću, Novaliću i ostalima da skrše pare na Talgo vozove, na neuplaćivanje PIO MIO za Rudnike, GRAS, itd itd .... Jarane ti hoćeš meni iluzije razbijat a ti si u takvoj iluziji da nećeš iz iste izać za milion godina .... AL ja umalo da zaboravim, izvini molim te, koristiš dobro oprobani spin tipa, kod nas je još dobro kako bi moglo bit .... tu ti priču drug moj pričaj nekom drugom, meni jok.

A što se moje gimnazije tiče, diploma nije kupljena, išlo se i pod granatama, ali je završena kako Bog zapovijeda i nije kupljena ;)
lotPi

#214 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by lotPi »

PM72 wrote:
512MB wrote:
PM72 wrote: *****
Jebiga moj dijasporac,nigdje niko od nas ne traži penziju nego žalimo što nismo bili pametni ko tvoji pa se ispalili na vakat da i mi zapošljavamo "6 ljudi u BiH bez fizikanera".
Moji su cijeli rat bili u Bosni dok smo sestra i ja ispalili kao djeca. Al opet nekontam tu vasu mrznju protiv "dijaspore", pogotovo te doskocice sa "svecka sociala". To vec dvaest godina nije aktuelno. Starija dijaspora u penziji a djeca im skolovana sa poslovima po svjetskim firmama. Malo nas pokusava nesto pokrenut poslovno dole, a vi nas jebavate u zdrav mozak umjesto da nam prostete crven tepih.
Ako gdje ima crvenog toalet papira - ima da kupim 50m2 pa da vam to fino razastrem.Ne mrzim te,u stvari,ne mrzim dijasporu-taman posla.Samo,ne mogu patriotizma na baterije.
@PM72
A zasto crveni toalet papir, onako generalno za sve!?

Ovdje nema patriotizma, niti suplje, dodju ljudi iz raznih (sentimentalnih, poslovnih, porodicnih itd.) razloga u zemlju u kojoj su rodjeni, zivjeli, roditelji im rodjeni ili jednostavno hoce da vide i osjete tu Bosnu o kojoj su im pricali Dido i Majka.
I onda sretnu takve negativne tipove kao ti.
Ne razumijem stvarno tu mrznju prema dijaspori koja prelazi u nivoe legendi i paradoksa.
Babaroga, dijaspora, svi su seljaci, lopovi, zive na socijali, dolaze samo da nam napakoste ili da se hvale.
Mislim da tvoja prica vise govori o tebi nego o dijaspori.
A dijaspora je jako opsiran pojam, od Baustelaca koji se olese svaki vikend zu Cecu i Mitra Mirica pa do ljudi koji za vikend idu na jedrenje u Grcku.
Ali 90% su sasvim obicni normalni ljudi koji rade vrijedno da bi sebi i djeci ostvarili bolji zivot.
Neke stvari u zivotu nemozes izabrati, kao ni moja djeca koja su rodjena u inostranstvu, ali mogu odabrati kako da zive i kakve savjete da im dam.
Ali u svakom slucaju ne tvoju spiku i niti bi im pozelio da imaju toliko gorcine u sebi i neke nepodnosljivosti prema bilo kome iz nerazumljivih i fiktivnih razloga.
512MB

#215 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by 512MB »

I ja nekontam tu nicim izazvanu mrznju prema "dijaspori" pogotovo prema ljudima koji hoce da pokrenu nesto i svoje vrijeme i pare dole ulazu iako je rizicno do bola. Razumijem da postoji neka ogorcenost sa samim sobom sta proizvodi uglavnom frustracije i ljubomoru. Al prevuse he previse...
Last edited by 512MB on 12/08/2016 08:50, edited 1 time in total.
edo_79

#216 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by edo_79 »

512MB wrote:I ja nekontam tu nicim izazvanu mrznju prema "dijaspori" pogotovo prema ljudima koji hoce da pokrenu nesto i svoje vrijeme i pare dole ulazu iako je rizicno do bola. Razumijem da postoji neka ogorcenost sa samim sobom sta proizvodi uglavnom frustracije i ljubomoru. Al prevuse he previse...
Nebi trebalo biti mržnje prema dijaspori, jer to su naši ljudi koji su sticajem okolnosti bili prisiljeni otići vani i tražiti sebi selameta po bijelom svijetu. Ali priznaj druže da ima i određen procent onih koji su isto tako otišli, pa izvana serendaju i pljuju sve što nije u dijaspori, smatraju nas inferiornim i primitivnim, što samim tim utiče na činjenicu da ljudi koji su normalni, razmišljaju normalno i koje vuče da pomognu svojoj državi, budu stavljeni u istu korpu sa tom ''gospodom'' .....
512MB

#217 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by 512MB »

Ko je prije rata bio ljakse taj je poslije rata ostao ljakse, taman da zivi na marsu a ne u "Sveckoj" il Austriji. Ogromna vecina nasih ljudi vani su skolovani i obrazovani ljudi, pogotovo novostasala generacija, koji ipak jos uvjek osjecaju neku posebnu nit prema Bosni. Iz tog razloga se nebi smjelo generalizirat. Da se svedska ministrica obrazovanja Aida Hadzialic sutra ukljuci na forum PM72 bi rekao eno 15. zvizov nick a Kata detektuje fanatikose :mrgreen:
edo_79

#218 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by edo_79 »

512MB wrote:Ko je prije rata bio ljakse taj je poslije rata ostao ljakse, taman da zivi na marsu a ne u "Sveckoj" il Austriji. Ogromna vecina nasih ljudi vani su skolovani i obrazovani ljudi, pogotovo novostasala generacija, koji ipak jos uvjek osjecaju neku posebnu nit prema Bosni. Iz tog razloga se nebi smjelo generalizirat. Da se svedska ministrica obrazovanja Aida Hadzialic sutra ukljuci na forum PM72 bi rekao eno 15. zvizov nick a Kata detektuje fanatikose :mrgreen:
Ja bi je pit'o bil na kafu išla s menom :lol: :lol: :lol:
fortaleza

#219 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by fortaleza »

..
Last edited by fortaleza on 12/08/2016 10:59, edited 1 time in total.
fortaleza

#220 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by fortaleza »

Jako smiješno, uopće ne vjerujem da itko radi za dnevnicu od 5 KM... Pa samo sa poznavanjem engleskog jezika da se pronaći online podučavanje dalekoistočnjaka za 6 KM satnica što ga iziđe 50 KM dnevnica i zaradiš 150 KM za tri dana što u ovoj pekari radiš čitav mjesec. Internet je budućnost, tko se ne želi prilagoditi uvijek može cijepati drva.
fortaleza

#222 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by fortaleza »

Hajd razumijem ja ako je osoba nekvalificirana, starije dobi i bez poznavanja određenih skilova koje se traže, al da mlada osoba sasvim zdrava, sposobna da nauči neku novu vještinu, jezik, bilo šta mora pristati na rad u pekari za 5 KM izuzev teške neimaštine e to ne mogu shvatiti.

Dovoljno je da imaš osnovne uvjete, krov nad glavom, hranu, te svoj mir da kreneš učiti te napredovati. Ako i u takvoj situaciji se dovedeš do teškoće uvijek možeš priliku tražiti negdje drugo, isto kao i ti u Francuskoj, teško da ti može biti lošije.
hizo ramidovic

#223 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by hizo ramidovic »

Last December wrote:Iskreno sam se šokirao kad sam nekidan saznao da jedan prijatelj radi u lokalnoj pekari za svega 5 KM dnevno (+bonus hljeb za ponijeti) :run: .
Ima nekoliko radnika u toj pekari i ona raste iz dana u dan. Ni jedan radnik nije prijavljen, radi se i prekovremeno.
Plata je na nivou Indonezije vjerovatno.
Naravno, niko nije prisiljen da radi taj posao ali primjećujem kako vrijeme prolazi da ljudima pada samopoštovanje sve niže i niže i onda prihvataju ovakve ponude. Kao da su već odustali i ne nadaju se nikakvom napretku. Ovaj momak ima roditelje da ga izdržavaju s nekim njihovim crkavicama i nije mu ovo potrebno ali kažu ajde radi da ne ležiš kući.

Šta vi mislite, da li se treba ovako ponižavati i raditi bilo šta reda radi ili treba držati neki osnovni nivo samopoštovanja. Ovaj trend će se čini mi se nastaviti prema dole, ne vidim svjetlo na kraju tog tunela.
pastae problem ovdije jarane stoje dnevnica 5 marki ilstomu nedadne jos hljeba zaponjet stabiti stjeo vise kolkoje ljudi ne zaposleno josbi trebo bit sretan stoima i kakav poso nepadamu nepusemu toplomu imasta pojest vodese napoit ista hoces vise otog
512MB

#224 Re: Dnevnica 5 KM - dobrodošli u Republiku Srpsku, dobrodošli u vrli novi svijet robovlasništva

Post by 512MB »

fortaleza wrote:Hajd razumijem ja ako je osoba nekvalificirana, starije dobi i bez poznavanja određenih skilova koje se traže, al da mlada osoba sasvim zdrava, sposobna da nauči neku novu vještinu, jezik, bilo šta mora pristati na rad u pekari za 5 KM izuzev teške neimaštine e to ne mogu shvatiti.

Dovoljno je da imaš osnovne uvjete, krov nad glavom, hranu, te svoj mir da kreneš učiti te napredovati. Ako i u takvoj situaciji se dovedeš do teškoće uvijek možeš priliku tražiti negdje drugo, isto kao i ti u Francuskoj, teško da ti može biti lošije.
Krov nad glavom, hranu, internet prikljucak, svoj mir (tojest bez zene+djece). Ko seb ovo sve moze priustiti i nema motivacije da bilo sta drugo ganja.
Post Reply