Ja sam u medjuvremenu probao sa jednom dvadesetogodisnjakinjom i prekinuo nakon 10-15 dana. A djevojka je inteligencijom iznad prosjeka svojih vrsnjakinja. Ja sam u tim godinama bio konj. Al' opet, razlika je ogromna, ona na moj nivo ne moze doci - ja se na njen ne zelim spustati. I to je to. Nesto zrelije djevojke (25-35) su mi privlacnije od mladjih. Cak i ako losije izgledaju, privlacnije su. Da ne eleboriram, nije tema.SaraFina wrote:
Sad fakat imam zanimljivo pitanje... mada nisam sigurna da ti kao ateist si stvarno proučavao te islamske propise, haris i Muhameda život.
Uglavnom, ta njegova ljubav prema Aiši meni je nejasna. On je bio po mom shvaćanju prilično zašao u godine a ona praktično djevojčica.
Što to muškarca može privući tako mladoj osobi? ( ti si pisao da se tebi isto neka klinika činimi se nabacivala )...
Bezazlenost? Neiskvarenost? Tjelesne predispozicije koje su izgubile žene/djevojke tvojih godina?
Na blic mi je jasno da se kao zdravo normalno muško možeš zanimati za slatku prćastu guzu...ali vremenom kroz razgovor i ostale aspekte veze.. ne osjeća li se muško pomalo uskraćeno za neke osobine koje posjeduje žena/djevojka približno njegovih godina?
Ili mala prćasta guze ima moć da sve druge nedostatke nadoknadi?
Plus podupiranje, osjećaš li ti u momentima kao odrastao i zreo muškarac da tu mladu djevojku zakidaš za dio odrastanja i mladosti kroz tu vašu vezu?
Mada, kako kazu, sto ljudi sto cudi. Drug nedavno ozenio 12 godina mladju djevojku/djevojcicu.
U vrijeme Muhameda je bilo normalno 'kaparisati' tek rodjeno dijete. Takva bila drustvena pravila. Danas se to vodi kao pedofilija i takve odnose konzumiraju bolesni, promeceni ljudi.
Muhamed je udao dvije kcerke za svoga prijatelja Osmana, treceg halifu. I jos je rekao; 'da ima jos jednu, dao bi je tebi Osmane'.
Sta tek reci za brak izmedju rodjaka i rodice!?? Neprihvatljivo u danasnje vrijeme. Tada normalno.
Sve to ukazuje da je Kur'an pisan za ono a ne ovo vrijeme. Nekada je islam bio dobra ideologija, sada je prevazidjen i kontraproduktivan. Sto ga predanije slijedis i vise se pridrzavas pravila, tj. kopiras Poslanika i njegove prijatelje - to si nazadniji!