Zašto mrzimo Izrael?

Post Reply
Kikibombona

#201 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

ABH017 wrote:Pa jebem mu miša, zar ima većeg licemjerstva od opravdavanja jednog zločina sa drugim zločinom, iako međusobno još i nisu ni povezani. I sve to još na temi o ovim prvim.
Hajmo temu o izraelskim zločinima izokrenuti na priču o turskim zločinima i licemjerstvo onih koji osuđuju izraelske, jer nisu došli na temu o turskim zločinima, da najprije njih osude.
I ti se češeš ondje gdje te svrbi, pa prema tome nisi ni malo drugačiji.
Nisam primjetio da neko, na temama na kojima ti držiš bank, dolazi i piše "pa šta ako su Turci izvršili genocid nad Kurdima, vidi šta rade muslimanima u Mijanmaru, Burmi itd".
I ti pišeš iz hladovine, bezbeli.

Ne mrzim židove. Mrzim ideju da bilo koja skupina ljudi povećava svoja prava, ugnjetavanjem druge skupine. A tema je zašto mrzimo Izrael.
I to je veliko licemjerstvo. Tacno.

Zlocini Izraela su za svaku osudu. Licno osjecam odvratnost prema izralskoj zlocinackoj politici za koju nema nikakvog opravdanja.

Mene ne mozes prozvati za dvostruke standarde.

Samo eto, dajem mali doprinos covjecnosti/drustvu oponirajuci ljudima koji narode tretiraju u skladu sa etnickim ili vjerskim predznakom... i sto je gore, koji zlocince dijele na dobre i lose, politike represije na opravdane i neopravdane...

Ako ti je Erdogan pozitivac, nemas nikakvo moralno uporiste za kritiku Natanjahuu. U tom slucaju zlocince dijelis na dobre i lose, a to je licemjerstvo.
ABH017

#202 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by ABH017 »

Margita81 wrote:Ne mrzim Izrael ni Jevreje. Ne podnosim desnicare i njihove rezone.

Kikibombona :thumbup:
A izraelska cionistička politika je baš ono liberalna, ljevičarska. :lol:
Margita81

#203 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Margita81 »

ABH017 wrote:
Margita81 wrote:Ne mrzim Izrael ni Jevreje. Ne podnosim desnicare i njihove rezone.

Pa nije, zato sam i rekla da ne podnosim desnicarske tlacitelje u bilo kojem kutku svijeta ;)
ABH017

#204 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by ABH017 »

@kiki
Samo kažem da za Tursku, Siriju, Erdogana, Asada imamo više tema.
A također imamo i forumaša koji su antiislamski, antimuslimanski orjentisani, pa se zgražavaju samo nad žrtvama muslimanskih režima, dok za muslimanske žrtve ne da ih zabole, nego ističu da su sami belaja tražili.
Što bacaju kamenje na tenkove.. :-)
AleksoMKD

#205 Re: Zašto mrzimo Izrael?7

Post by AleksoMKD »

Vizionar 1985 wrote:
Rusi naoruzavali bolan i podrzavali i Izrael.
SSSR naoruzavao Izrael da se bori protiv Arapskih komsija? Kada?
Vizionar 1985 wrote: Svjetske tad Supersile USA, Britanija i Francuska iza Izraela stajali itd.
Tocno, malo su se Francuzi neko vreme neckali i ko fol bili protiv ali uglavnom je to tocno.

Ipak fakt je da su usprkos velikoj nadmoci u ljudstvu i tehnici, pa i u strateskom iznenadjenju (barem u Yom-Kipurskom ratu) Izraelci su Arape na bojnom polju pokidali ko Pahomije osmogodisnjaka.

Doduse ima i druga verzija koju mozes cuti u Arapskom svetu "ma taman ih mi razbijemo i krenemo prema Tel-Avivu i Jerusalemu kad se nebo zamraci od Americkih aviona, mi oborimo 300 al nestane municije i ostalih 2700 nas sjebu"
Mada me necudi jer ih je prilicno bilo ubedjeno da je 1991 Sadamova vojska iako se povukla iz Kuvajta "masakrirala Americke divizije koje su usle u Irak i zato nisu produzili prema Bagdadu a desetine hiljada marinaca je zakopano u pustinji" te je 2003 bila sokantna kada su usli u Bagdad.

Bile su diskusije vec ali uglavnom je problem Arpaskih elita, vodja i njihova (ne)sposobnost.
Djaba vojska i moderno oruzje kada se general postaje jer ti je otac general, ili princ, ili sheik, ili rodjak sa vodjom a ne jer si sposoban.

Da se razumemo, ja zalim Palestince i 100% osudjujem politiku Izraela prema njima, posebno najvece geto na planeti Gazu ali da su nalupali sve komsije jesu.
MyTao

#206 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by MyTao »

Imali muslimana da ovdje osude Tursku kao sto osudjuju Izrael?? Nema velike razlike izmedju jednih I drugih...
insomnia78

#207 Zašto mrzimo Izrael?

Post by insomnia78 »

Cuj Rusi naoruzavali Izrael :D

Mala anegdota
Na 40-godisnjicu YomKippurskog rata IDF je objavio tweet o bombardovanju sirijskog aerodroma u cilju sprjecavanja ruske pomoci
Image
Legenda kaze da je poslije ovog tweet-a cijena barela nafte skocila za dolar posto su ih "malo" pogresno razumjeli, odnosno nisu obracali paznju na datume :D

Da ne spominjemo obaranje ruskih pilota koji su letjeli za egipcane
Last edited by insomnia78 on 26/07/2016 18:24, edited 2 times in total.
ABH017

#208 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by ABH017 »

Margita81 wrote:
ABH017 wrote:

Pa nije, zato sam i rekla da ne podnosim desnicarske tlacitelje u bilo kojem kutku svijeta ;)
Aha. Nisam razumio. To ono kao ne mrziš nikoga, već samo ne podnosiš desničare?

Jer Izrael je nastao i još uvijek se širi upravo desničarskim metodama.
Kikibombona

#209 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Kikibombona »

ABH017 wrote:@kiki
A također imamo i forumaša koji su antiislamski, antimuslimanski orjentisani, pa se zgražavaju samo nad žrtvama muslimanskih režima, dok za muslimanske žrtve ne da ih zabole, nego ističu da su sami belaja tražili.
Naravno da imamo. Isti je to profil ljudi, samo im ideologija razlicita, navijaju za drugi tim. Sa moralom se ni u putu nisu sreli, a na isti se vole pozivati. Ja ih bacam u isti kos. Licemjeri najgore vrste.

Ja sam principijelno na strani malih naroda bez obzira na predznake. Tu spadaju Palestinci koji decenijama trpe strasan teror nacionalisticke politike Izraela.
ABH017

#210 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by ABH017 »

MyTao wrote:Imali muslimana da ovdje osude Tursku kao sto osudjuju Izrael?? Nema velike razlike izmedju jednih I drugih...
:lol:
To ti je isto kao da na temi Turska pitaš ima li koji Židov da osudi ono divljanje Izraela nad Palestincima.
Nisam primjetio takva pitanja tamo. :D
ABH017

#211 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by ABH017 »

Kikibombona wrote:
ABH017 wrote:@kiki
Naravno da imamo. Isti je to profil ljudi, samo im ideologija razlicita, navijaju za drugi tim. Sa moralom se ni u putu nisu sreli, a na isti se vole pozivati. Ja ih bacam u isti kos. Licemjeri najgore vrste.

Ja sam principijelno na strani malih naroda bez obzira na predznake. Tu spadaju Palestinci koji decenijama trpe strasan teror nacionalisticke politike Izraela.
Ali isto tako i Kurdi, Irci, Škoti, Velšani....
Ja nikad nisam imao problem Turke nazvati okupatorom, iako to mnogi ne razumiju zbog vjere. Uglavnom se pozicije zauzimaju na temelju vjere. Nisam turkofil. Ne mrzim ih, ali ih Boga mi i ne volim. Isto k'o i Arape i sve ostale.
MyTao

#212 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by MyTao »

ABH017 wrote:
MyTao wrote:Imali muslimana da ovdje osude Tursku kao sto osudjuju Izrael?? Nema velike razlike izmedju jednih I drugih...
To ti je isto kao da na temi Turska pitaš ima li koji Židov da osudi ono divljanje Izraela nad Palestincima.
Veliki broj jevreja osudjuje ono sto se desava u Izraelu i Palestini... google is your friend.

Zasto ti ne mozes da osudis genocide koji cini Turska, evo ja kao ateista sam odma na pocetku ove teme osudio izraelski rezim i ono sto rade neduznim palestincima. Ti izgleda ne mozes da uradis isto za Tursku... islam, vera mira i istine jeli? aha...

:run:

btw. ne mora sve biti ovdje vs tamo... idi postavi to pitanje tamo ako ti je to problem...
AleksoMKD

#213 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by AleksoMKD »

ABH017 wrote: Uglavnom se pozicije zauzimaju na temelju vjere.
Osim kada su u pitanju Grcka i Makedonija, tu bi verovatno ljudi navijali za Godzilu samo da zajebe one druge :D
ABH017

#214 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by ABH017 »

MyTao wrote:
ABH017 wrote:
Veliki broj jevreja osudjuje ono sto se desava u Izraelu i Palestini... google is your friend.

Zasto ti ne mozes da osudis genocide koji cini Turska, evo ja kao ateista sam odma na pocetku ove teme osudio izraelski rezim i ono sto rade neduznim palestincima. Ti izgleda ne mozes da uradis isto za Tursku... islam, vera mira i istine jeli? aha...

:run:

btw. ne mora sve biti ovdje vs tamo... idi postavi to pitanje tamo ako ti je to problem...
Ja osuđujem sve zločine i maločas sam to ponovio. I to ispade baš da si sam sebe diskreditovao, jer je moj post napisan netom prije tvog odgovora meni. :lol:
Ja nisam licemjer da jednima držim pridike, a drugima šutim.
MyTao

#215 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by MyTao »

ABH017 wrote: Ja osuđujem sve zločine i maločas sam to ponovio.
Pa osudi Turske zlocine. Osudi Erdogana... Imenom ;)

Nisam mislio na tebe licno, kazem samo kako muslimani treba da osudjuju zlocine sve, a ne samo kada se radi o zlocinima koje cine pripadnici druge vjeroispovjesti...
bwin

#216 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bwin »

Ovi ovdje bi podrzavali i Hitlera da je ubijao muslimane umjesto jevreja. Ko god ubija ili tlaci muslimane na bilo koji nacin on im priraste srcu ma to je nevidjeno...

A opet ima i tzv bosnjaka koji ovdje o izraelu pisu hvalospjeve. To su ti oni sto bazde na rakiju i psovanje Boga im je primarna psovka. Ali vele za sebe da su dobri u dusi i nikome zlo ne misle.
bwin

#217 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bwin »

MyTao wrote:
Ma koje zlocine i sta ba osudi Erdogana? vjecito nama muslimanima namecete osjecaj krivnje i tjerate da se pravdamo i za sta trebamo i za sta ne trebamo. Ima li neki sud da je Erdogana osudio za zlocine? Cak ga ni licemjerni zapad ne optuzuje da je ratni zlocinac i slicno. Stipu te islamofobne price
Sanjarko

#218 Re: Zašto mrzimo Izrael?7

Post by Sanjarko »

AleksoMKD wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Rusi naoruzavali bolan i podrzavali i Izrael.
SSSR naoruzavao Izrael da se bori protiv Arapskih komsija? Kada?
Vizionar 1985 wrote: Svjetske tad Supersile USA, Britanija i Francuska iza Izraela stajali itd.
Tocno, malo su se Francuzi neko vreme neckali i ko fol bili protiv ali uglavnom je to tocno.

Ipak fakt je da su usprkos velikoj nadmoci u ljudstvu i tehnici, pa i u strateskom iznenadjenju (barem u Yom-Kipurskom ratu) Izraelci su Arape na bojnom polju pokidali ko Pahomije osmogodisnjaka.

Doduse ima i druga verzija koju mozes cuti u Arapskom svetu "ma taman ih mi razbijemo i krenemo prema Tel-Avivu i Jerusalemu kad se nebo zamraci od Americkih aviona, mi oborimo 300 al nestane municije i ostalih 2700 nas sjebu"
Mada me necudi jer ih je prilicno bilo ubedjeno da je 1991 Sadamova vojska iako se povukla iz Kuvajta "masakrirala Americke divizije koje su usle u Irak i zato nisu produzili prema Bagdadu a desetine hiljada marinaca je zakopano u pustinji" te je 2003 bila sokantna kada su usli u Bagdad.

Bile su diskusije vec ali uglavnom je problem Arpaskih elita, vodja i njihova (ne)sposobnost.
Djaba vojska i moderno oruzje kada se general postaje jer ti je otac general, ili princ, ili sheik, ili rodjak sa vodjom a ne jer si sposoban.

Da se razumemo, ja zalim Palestince i 100% osudjujem politiku Izraela prema njima, posebno najvece geto na planeti Gazu ali da su nalupali sve komsije jesu.
On May 17, 1948, three days after Israel declared independence, the Soviet Union legally recognized it de jure, becoming the first country to grant de jure recognition to the Jewish state.[4][5] In addition to the diplomatic support, arms from Czechoslovakia, part of the Soviet bloc, were crucial to Israel in the 1948 Arab-Israeli War.
http://www.juancole.com/2014/09/palesti ... inian.html
Avi Shlaim is a Cambridge and LSE (London) graduate and a Prof Emeritus in Oxford in International Relations. This is what he states about the Israeli victory:

"As far as the military balance is concerned, it was always assumed that the Arabs enjoyed overwhelming numerical superiority. The war was accordingly depicted as one between the few against the many, as a desperate, tenacious, and heroic struggle for survival against horrifyingly heavy odds. The desperate plight and the heroism of the Jewish fighters are not in question. Nor is the fact that they had inferior military hardware at their disposal, at least until the first truce, when illicit arms supplies from Czechoslovakia decisively tipped the scales in their favour. But in mid-May 1948 the total number of Arab troops, both regular and irregular, operating in the Palestine theatre was under 25,000, whereas the Israel Defence Force (IDF) fielded over 35,000 troops. By mid-July the IDF mobilized 65,000 men under arms, and be December its numbers had reached a peak of 96,441. The Arab states also reinforced their armies, but they could not match this rate of increase. Thus, at each stage of the war, the IDF outnumbered all the Arab forces arrayed against it, and, after the first round of fighting, it outgunned them too. The final outcome of the war was therefore not a miracle but a faithful reflection of the underlying military balance in the Palestine theatre. In this war, as in most wars, the stronger side prevailed."
Malo samo istrazi.
Sta se jos krije pitanje je.
MyTao

#219 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by MyTao »

bwin wrote:
MyTao wrote:
Ma koje zlocine i sta ba osudi Erdogana? vjecito nama muslimanima namecete osjecaj krivnje i tjerate da se pravdamo i za sta trebamo i za sta ne trebamo. Ima li neki sud da je Erdogana osudio za zlocine? Cak ga ni licemjerni zapad ne optuzuje da je ratni zlocinac i slicno. Stipu te islamofobne price
Koji je to sud osudio vladajuci rezim Izraela?

Licemjerni zapad ga ne osudjuje jer su mu saveznici kao i Izraelu... oni mali (palestinci i kurdi) su zrtve...

Nemam fobiju od islama ne znam o cemu pricas... samo prozivam licemjerstvo nekih.
MyTao

#220 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by MyTao »

...
Sanjarko

#221 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by Sanjarko »

U Turskoj Gradzanski i Medzu Etnicki rat.
Turci dio vs Kurdi dio.
Za osudu su na obje strane Zlocinci.
Bili Turci bili Kurdi.
bwin

#222 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by bwin »

UN je donio stotinu rezolucija protiv izraela ukljucjuci strogu zabranu nastavka gradnje novih kuca na zapadnoj obali. NITI JEDNU JEDINU REZOLUCIJU IZRAEL NIJE ISPOSTOVAO. Ta genocidna drzava ce nestati zbog siline nepravde, jer sve se lomi kad je najtanje a nepravda se lomi kad je najdeblja. I izrael i svi vi izraelski dupelizci ce te ici na smetljiste historije gdje je fasistickim tvorevinama i fasistama i mjesto
mirzaaa33

#223 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by mirzaaa33 »

Može li moderacija malo očistiti temu od ovih što pišu velikim slovima?
madner

#224 Re: Zašto mrzimo Izrael?

Post by madner »

Vidi ovog malog sto ne voli rakiju.
Bodkin

#225 Re: Zašto mrzimo Izrael?7

Post by Bodkin »

AleksoMKD wrote:
Vizionar 1985 wrote:
Sam.

:-) :lol:

Ono Rus, Amer, Brit, Frank itd. bio po strani.
Ja Historicara.

Opet su imali vise vojnika, tenkova, topova i aviona od Izraela + podrsku SSSR-a pa su uvek izgubili.

Bila jedna dobra emisija o Yom Kipurskom ratu kada americki piloti transportnih aviona pricaju kako su se razilazili sa sovjetskim transportnim avionima koji su nosili opremu u Egipat jer su obe strane imale velike gubitke u tehnici (doduse Arapi puno vece) pa se moralo non-stop dopremati stotine tenkova i slicno.

Inace sto se tice pravde i istine barem vi u Bosni znate da svet i covecanstvo postoji na principu "jaci tlaci" i nazalost nema sanse da se u skoro vreme nesto promeni.
Ma glup komentar. Treba ti 5 min da vidis odnos snaga u tom ratu. Ali daj danas pravedan rat. Sta , da cekaju 100 godina da arapi dodju na njihov nivo? Ni jedna arapska drzava im nije ni do koljena jebote
Post Reply