Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
-
ja71
#201 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
nevjerovatno kolika je predrasuda prema sopstvenim ljudima.
mogu samo misliti kako mi pogrenso vidimo tamo neke druge nacije o kojima pojma nemamo.
cak i samo ime teme odise predrasudama kao da eto svi dijasporasi odlicno zive.
pa ovdje ima svega, od socijale preko prosjeka (vecina) pa do bogatih.
medju najjacim mitovima bih izdvojio : "oni peru sudje svabama".
Eto svabe nemaju perilice sudja
mogu samo misliti kako mi pogrenso vidimo tamo neke druge nacije o kojima pojma nemamo.
-
Niemand
#202 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Mene hrle i njegovo dobrocinstvo fakat iznenadjuju
'ta ja znam, kako sam procitala ono jednom da si izracunao cak i koliko dijete kosta, nisam kontala da ces od usta odvajati i davati rodjacima.
Al hej, kad je insan dobar, vrati se to kad tad. Eto npr ti sad u toj ceskoj, znamo da je tamo tesko, al pomoce i oni tebi sutra.
Al hej, kad je insan dobar, vrati se to kad tad. Eto npr ti sad u toj ceskoj, znamo da je tamo tesko, al pomoce i oni tebi sutra.
- mO k3
#203 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ma da mi je brat ne bi mu placao 100 kemova , zato lazeshrle1976 wrote:400km - 100km po sedmici ka eto treba dulum i kusur pokositi i sl. Za stoju haha jaro mozda bi ti, ovi sa oceve strane za njih je 100km kao da im dam lizalo. Toliko se cijene a ako im nismo paliti 200 racuna u zadnjih 15 godina hebi me uzduz i poprijeko.mO k3 wrote:@ hrle izvini stari ali lazes iz posta u post cuj 400 km mjesečno za samo da ti kosi travu , hajde da si napisao 100 pa de ....
Ljudi idu raditi za 600 kemova mjesecno a tvoji ko nece navodno za 400 ....
- hrle1976
#204 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
BiH i gledati da nekome pozajmicu vratis je blago receno vic stoljeca. Nemoj mi zamjeriti ali da je neko u BiH svom rodu pozajmicu od 4-5.000€ vratio hmmmmm mozda mozes nabrojati na jednu ruku. Ako se samo gleda koliko milijardi unidje u BiH od iseljenih koji salju rodbini, netrebas biti doktor nauka da skontas ta ni blizu toliko neide natrag nikakvim nacinom pa ni na crno. Mjesto nije frka, u BiH se gleda MATERIALNO. Nije isto poklon iPad ili majica ili nista. Nije isto 50km ili 500km. Nema iseljenog koji nine imao gorak susret sa svojim najblizim u BiH. Nema ga. Evo recu ti zasto. Qurac bi osto minute u BiH da mozes kucu i posao preseliti u tu istu Austriju.Tomahawk11 wrote:Zavisi sta je u pitanju. Ako bi mi bila neophodna pomoc - onda da. Ali, gledao bih da to vratim, dakle kao pozajmicu. Nije ni ona to nasla na putu.hrle1976 wrote:Koliki god dingospo bio i human covjek, ipak nebi reko tetki ne hvala kad bi nudila. A da ti dodje 3x godisnje po 14 dana. Jaro tvoja adresa bi bila hotel. Pisao bi kako ti nocu isprazni kredenac. Morao bi katanac staviti na zamrzivac.Tomahawk11 wrote:hrle, imam i ja rodbinu vani, od Amerike do Australije. Zivo me zaboli da li su puni ko brod ili se provlace. Ne ocekujem nista ni od koga. Isao sam u Austriju kod tetke, ponio i ja njoj poklone kao sto i ona meni ponese kad dolazi ovamo. Radi zena svoje, kupila stan od 180 000 eura. Neka je. Njoj njeno - meni moje.
Nemam ja nista protiv mahalanja, to je, pogotovo nasim ljudima, u krviSamo vi
Dodje tetka nekad jednom, nekad dva puta godisnje ovamo po 15-20 dana. Bude najvise kod nane, napravili su kucu na dva sprata i ima dovoljno mjesta za sve.
- HAVANA
#205 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
A i ne znam sta je problem sa pranjem sudja.Ja prao godinu dana kod kineza kad sam tek dosao.Dok nisam jezik naucio...Sto li,jel sramota il staja71 wrote:nevjerovatno kolika je predrasuda prema sopstvenim ljudima.
- commendatore
#206 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
trebo si bit šana ili diler pa bi bio cjenjeniji u bosnjaka..... ko sto i jesu....
- hrle1976
#207 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pogresno si shvatio, moji hoce 400km ali raditi nikako. Pa mom ocu je sestra rekla za tih 400kkm kao eto pretego si se.mO k3 wrote:Ma da mi je brat ne bi mu placao 100 kemova , zato lazeshrle1976 wrote:400km - 100km po sedmici ka eto treba dulum i kusur pokositi i sl. Za stoju haha jaro mozda bi ti, ovi sa oceve strane za njih je 100km kao da im dam lizalo. Toliko se cijene a ako im nismo paliti 200 racuna u zadnjih 15 godina hebi me uzduz i poprijeko.mO k3 wrote:@ hrle izvini stari ali lazes iz posta u post cuj 400 km mjesečno za samo da ti kosi travu , hajde da si napisao 100 pa de ....
Ljudi idu raditi za 600 kemova mjesecno a tvoji ko nece navodno za 400 ....
- mO k3
#208 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
HAVANA wrote:A i ne znam sta je problem sa pranjem sudja.Ja prao godinu dana kod kineza kad sam tek dosao.Dok nisam jezik naucio...Sto li,jel sramota il staja71 wrote:nevjerovatno kolika je predrasuda prema sopstvenim ljudima.
Eto svabe nemaju perilice sudjaTrebo sam valjda na socijalu.
Gdje budes ti?
@hrle izvini izgleda da sam nesto preskocio..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#209 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ama, covjece, ja pricam u svoje ime. Naravno da ima svega. Eto, ja sam takav, ako bi mi neko nesto i pomogao, racunao bih to kao pozajmicu i vratio. Pa ne radim ni ja za klikere.hrle1976 wrote:
BiH i gledati da nekome pozajmicu vratis je blago receno vic stoljeca. Nemoj mi zamjeriti ali da je neko u BiH svom rodu pozajmicu od 4-5.000€ vratio hmmmmm mozda mozes nabrojati na jednu ruku. Ako se samo gleda koliko milijardi unidje u BiH od iseljenih koji salju rodbini, netrebas biti doktor nauka da skontas ta ni blizu toliko neide natrag nikakvim nacinom pa ni na crno. Mjesto nije frka, u BiH se gleda MATERIALNO. Nije isto poklon iPad ili majica ili nista. Nije isto 50km ili 500km. Nema iseljenog koji nine imao gorak susret sa svojim najblizim u BiH. Nema ga. Evo recu ti zasto. Qurac bi osto minute u BiH da mozes kucu i posao preseliti u tu istu Austriju.
A ne znam bas za to seljenje....tacno je, svidjelo mi se u Austriji, konkretno Innsbruck je lijepo mjesto za zivot. I bio sam u prilici da idem tamo prvo studirati, pa ko zna, mozda i ostati....ali izmaklo se, valjda nije bilo sudbine i sta sad....nije lose ni ovako. Nismo ni mi u Bosni sve gola bijeda sa 400 KM mjesecno primanja.
- HAVANA
#210 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ma ovde bolanmO k3 wrote:HAVANA wrote:A i ne znam sta je problem sa pranjem sudja.Ja prao godinu dana kod kineza kad sam tek dosao.Dok nisam jezik naucio...Sto li,jel sramota il staja71 wrote:nevjerovatno kolika je predrasuda prema sopstvenim ljudima.
Eto svabe nemaju perilice sudjaTrebo sam valjda na socijalu.
![]()
Gdje budes ti?
@hrle izvini izgleda da sam nesto preskocio..
- mO k3
#211 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
@havan ok ok
izvini
-
Niemand
#212 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Hrle bas iz neke budalaste porodice. 
- Alfons Kauders
#213 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
nemam rodbine u inostranstvu, fakat mi niko ne pada na pamet... osim onih na skolovanju
svakako lezimo na parama... pa ne moramo vani trbuhom za kruhom...
svakako lezimo na parama... pa ne moramo vani trbuhom za kruhom...
- Montana
#214 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
180 000ojera..krv ti isovuTomahawk11 wrote: kupila stan od 180 000 eura.
:
Stanarina je košta 600-700 il kolko već a rata za taj stana 800-1000.Umjesto da baca pare,mjesečno na stanarinu,te pare žena daje za stan koji će njen bit,taman kad u penziju dođe.Od penzije neće stanarinu plaćat morat.Osigurala se.
Svako se tako osigurava u Njemačkoj...a to nije mjera za bogatstvo.Isto kao i ti što sa bjesnim autima u bosnu dolaze...pretežno imaju velika auta jer im je put do bosne dug i taj put je,u svakom slučaju,bolje i sigurnije s takim autima prelazit.
- hrle1976
#215 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ko u BiH ima 1.000KM a ima kucu taj zivi komotnije od onog u Njemackoj gdje 1/3 plate da za podstanarstvo bez rezija. Kad bi bila anketa da li si ljubomoran na svoje vani: mislim da bi 70% reklo da. Kad bi bila anketa za ove vani da li si u losem odnosu sa najblizima u BiH ja mislim da bi 2/3 reklo da.Tomahawk11 wrote:Ama, covjece, ja pricam u svoje ime. Naravno da ima svega. Eto, ja sam takav, ako bi mi neko nesto i pomogao, racunao bih to kao pozajmicu i vratio. Pa ne radim ni ja za klikere.hrle1976 wrote:
BiH i gledati da nekome pozajmicu vratis je blago receno vic stoljeca. Nemoj mi zamjeriti ali da je neko u BiH svom rodu pozajmicu od 4-5.000€ vratio hmmmmm mozda mozes nabrojati na jednu ruku. Ako se samo gleda koliko milijardi unidje u BiH od iseljenih koji salju rodbini, netrebas biti doktor nauka da skontas ta ni blizu toliko neide natrag nikakvim nacinom pa ni na crno. Mjesto nije frka, u BiH se gleda MATERIALNO. Nije isto poklon iPad ili majica ili nista. Nije isto 50km ili 500km. Nema iseljenog koji nine imao gorak susret sa svojim najblizim u BiH. Nema ga. Evo recu ti zasto. Qurac bi osto minute u BiH da mozes kucu i posao preseliti u tu istu Austriju.
A ne znam bas za to seljenje....tacno je, svidjelo mi se u Austriji, konkretno Innsbruck je lijepo mjesto za zivot. I bio sam u prilici da idem tamo prvo studirati, pa ko zna, mozda i ostati....ali izmaklo se, valjda nije bilo sudbine i sta sad....nije lose ni ovako. Nismo ni mi u Bosni sve gola bijeda sa 400 KM mjesecno primanja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#216 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Stan je platila cashomMontana wrote:180 000ojera..krv ti isovuTomahawk11 wrote: kupila stan od 180 000 eura.
:puna je para
Stanarina je košta 600-700 il kolko već a rata za taj stana 800-1000.Umjesto da baca pare,mjesečno na stanarinu,te pare žena daje za stan koji će njen bit,taman kad u penziju dođe.Od penzije neće stanarinu plaćat morat.Osigurala se.
Svako se tako osigurava u Njemačkoj...a to nije mjera za bogatstvo.Isto kao i ti što sa bjesnim autima u bosnu dolaze...pretežno imaju velika auta jer im je put do bosne dug i taj put je,u svakom slučaju,bolje i sigurnije s takim autima prelazit.
Ona je tamo od prije rata.
- hrle1976
#217 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Montana wrote:180 000ojera..krv ti isovuTomahawk11 wrote: kupila stan od 180 000 eura.
:puna je para
Oh ovo za auta i put
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#218 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Ne znam za te odnose, ne zamaram se previse drugim ljudima, nisam ni na koga ljubomoran niti kome zavidim, gledam svoja posla.hrle1976 wrote:
Ko u BiH ima 1.000KM a ima kucu taj zivi komotnije od onog u Njemackoj gdje 1/3 plate da za podstanarstvo bez rezija. Kad bi bila anketa da li si ljubomoran na svoje vani: mislim da bi 70% reklo da. Kad bi bila anketa za ove vani da li si u losem odnosu sa najblizima u BiH ja mislim da bi 2/3 reklo da.
Imam platu vecu od 1 000 KM (nije bitno koliko), i imam stambeni kredit, pola otplaceno (8 godina), jos toliko i gotovo.
- hrle1976
#219 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Tebi ne treba Austrija po tom pitanju osim ako ti se zivi u ciscoj sredini.Tomahawk11 wrote:Ne znam za te odnose, ne zamaram se previse drugim ljudima, nisam ni na koga ljubomoran niti kome zavidim, gledam svoja posla.hrle1976 wrote:
Ko u BiH ima 1.000KM a ima kucu taj zivi komotnije od onog u Njemackoj gdje 1/3 plate da za podstanarstvo bez rezija. Kad bi bila anketa da li si ljubomoran na svoje vani: mislim da bi 70% reklo da. Kad bi bila anketa za ove vani da li si u losem odnosu sa najblizima u BiH ja mislim da bi 2/3 reklo da.
Imam platu vecu od 1 000 KM (nije bitno koliko), i imam stambeni kredit, pola otplaceno (8 godina), jos toliko i gotovo.
- mO k3
#220 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pa de mi posalji nesto u deTomahawk11 wrote:Ne znam za te odnose, ne zamaram se previse drugim ljudima, nisam ni na koga ljubomoran niti kome zavidim, gledam svoja posla.hrle1976 wrote:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#221 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
ja matematike tito dragi... et imasH kucu (jest ti zapela za oko ko mojim dijasporcima, oklenami) imasH 2000 mjesecno da jebesH sebe more mi bitnut i onda se uvale sHosHoni mjesec dva i nemeresH ni do skakavca a kamol do jezera... telefona mi nabiju jebo kanton, onda ako pomislisH da kupisH josH vikendicu u kijevu...et belaja, to se namaH uvaljuje da se janje okrece, jelen pivo je badja usput uzmesHhrle1976 wrote:
Last edited by pici on 25/07/2016 10:46, edited 1 time in total.
- mO k3
#222 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
cek jel to ima i kijevo pored sa??pici wrote:ja matematike tito dragi... et imasH kucu (jest ti zapela za oko ko mojim dijasporcima, oklenami) imasH 2000 mjesecno da jebesH sebe more mi bitnut i onda se uvale sHosHoni mjesec dva i nemeresH ni do skakavca a kamol do jezera... telefona mi nabiju jebo kanton, onda ako pomislisH da kupisH josH vikendicu u kijevu...et belaja, to se namaH uvaljuje da se janje okrece, jelen pivo je badja usput uzmesHhrle1976 wrote:
Ko u BiH ima 1.000KM a ima kucu taj zivi komotnije od onog u Njemackoj gdje 1/3 plate da za podstanarstvo bez rezija. Kad bi bila anketa da li si ljubomoran na svoje vani: mislim da bi 70% reklo da. Kad bi bila anketa za ove vani da li si u losem odnosu sa najblizima u BiH ja mislim da bi 2/3 reklo da.... najbolje bitnut goljo ni rodjena ne mati ne voli a fEmilija te zaobilazi u sirokom luku zapravo koda imasH vaske
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#223 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Pa de mi posalji nesto u demO k3 wrote:
Ne znam za te odnose, ne zamaram se previse drugim ljudima, nisam ni na koga ljubomoran niti kome zavidim, gledam svoja posla.
Zar ti nisi u Visokom
Eto te ko moj amidza iz Praga....zivi covjek od danas do sutra, kad je trebao doci, kaze moram posuditi lovu
- mO k3
#224 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
Zar ti nisi u VisokomTomahawk11 wrote:Pa de mi posalji nesto u demO k3 wrote:
Ne znam za te odnose, ne zamaram se previse drugim ljudima, nisam ni na koga ljubomoran niti kome zavidim, gledam svoja posla.
Eto te ko moj amidza iz Praga....zivi covjek od danas do sutra, kad je trebao doci, kaze moram posuditi lovu
hahahhahahahhaa Visocak
Pusti @hrasno nema on blage
Ovaj posalji mi po kanticevima busevimamakra jaja i ajvara, ako ti ostane sta na kraju mjseca upakuj mi makar 2 pastete da mi imaju djeca sta jesti
Edit: zamrzni mi i 2 hljeba i posalji
Last edited by mO k3 on 25/07/2016 10:49, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#225 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?
mO k3 wrote:cek jel to ima i kijevo pored sa??pici wrote:ja matematike tito dragi... et imasH kucu (jest ti zapela za oko ko mojim dijasporcima, oklenami) imasH 2000 mjesecno da jebesH sebe more mi bitnut i onda se uvale sHosHoni mjesec dva i nemeresH ni do skakavca a kamol do jezera... telefona mi nabiju jebo kanton, onda ako pomislisH da kupisH josH vikendicu u kijevu...et belaja, to se namaH uvaljuje da se janje okrece, jelen pivo je badja usput uzmesHhrle1976 wrote:
Ko u BiH ima 1.000KM a ima kucu taj zivi komotnije od onog u Njemackoj gdje 1/3 plate da za podstanarstvo bez rezija. Kad bi bila anketa da li si ljubomoran na svoje vani: mislim da bi 70% reklo da. Kad bi bila anketa za ove vani da li si u losem odnosu sa najblizima u BiH ja mislim da bi 2/3 reklo da.... najbolje bitnut goljo ni rodjena ne mati ne voli a fEmilija te zaobilazi u sirokom luku zapravo koda imasH vaske
kod trnova, sve se tamo sjatilo, citav saraj pokupova placeve s poluozidanim kucama i da vidisH kako janci mirusHe