Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Ne
41
44%
Da
30
32%
Tako rijetko nas posjecuju da sam zaboravio kavi su zvukom i pogledom
22
24%

Total votes: 93

ja71

#201 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by ja71 »

nevjerovatno kolika je predrasuda prema sopstvenim ljudima.
mogu samo misliti kako mi pogrenso vidimo tamo neke druge nacije o kojima pojma nemamo.

cak i samo ime teme odise predrasudama kao da eto svi dijasporasi odlicno zive.
pa ovdje ima svega, od socijale preko prosjeka (vecina) pa do bogatih.

medju najjacim mitovima bih izdvojio : "oni peru sudje svabama".
Eto svabe nemaju perilice sudja
Niemand

#202 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Mene hrle i njegovo dobrocinstvo fakat iznenadjuju :) 'ta ja znam, kako sam procitala ono jednom da si izracunao cak i koliko dijete kosta, nisam kontala da ces od usta odvajati i davati rodjacima. :)

Al hej, kad je insan dobar, vrati se to kad tad. Eto npr ti sad u toj ceskoj, znamo da je tamo tesko, al pomoce i oni tebi sutra. :thumbup:
mO k3

#203 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

hrle1976 wrote:
mO k3 wrote:@ hrle izvini stari ali lazes iz posta u post cuj 400 km mjesečno za samo da ti kosi travu , hajde da si napisao 100 pa de ....
400km - 100km po sedmici ka eto treba dulum i kusur pokositi i sl. Za stoju haha jaro mozda bi ti, ovi sa oceve strane za njih je 100km kao da im dam lizalo. Toliko se cijene a ako im nismo paliti 200 racuna u zadnjih 15 godina hebi me uzduz i poprijeko.
Ma da mi je brat ne bi mu placao 100 kemova , zato lazes
Ljudi idu raditi za 600 kemova mjesecno a tvoji ko nece navodno za 400 .... :mrgreen:
hrle1976

#204 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote:
Tomahawk11 wrote:hrle, imam i ja rodbinu vani, od Amerike do Australije. Zivo me zaboli da li su puni ko brod ili se provlace. Ne ocekujem nista ni od koga. Isao sam u Austriju kod tetke, ponio i ja njoj poklone kao sto i ona meni ponese kad dolazi ovamo. Radi zena svoje, kupila stan od 180 000 eura. Neka je. Njoj njeno - meni moje.
Nemam ja nista protiv mahalanja, to je, pogotovo nasim ljudima, u krvi :D Samo vi :thumbup:
Koliki god dingospo bio i human covjek, ipak nebi reko tetki ne hvala kad bi nudila. A da ti dodje 3x godisnje po 14 dana. Jaro tvoja adresa bi bila hotel. Pisao bi kako ti nocu isprazni kredenac. Morao bi katanac staviti na zamrzivac. :D
Zavisi sta je u pitanju. Ako bi mi bila neophodna pomoc - onda da. Ali, gledao bih da to vratim, dakle kao pozajmicu. Nije ni ona to nasla na putu.
Dodje tetka nekad jednom, nekad dva puta godisnje ovamo po 15-20 dana. Bude najvise kod nane, napravili su kucu na dva sprata i ima dovoljno mjesta za sve.
BiH i gledati da nekome pozajmicu vratis je blago receno vic stoljeca. Nemoj mi zamjeriti ali da je neko u BiH svom rodu pozajmicu od 4-5.000€ vratio hmmmmm mozda mozes nabrojati na jednu ruku. Ako se samo gleda koliko milijardi unidje u BiH od iseljenih koji salju rodbini, netrebas biti doktor nauka da skontas ta ni blizu toliko neide natrag nikakvim nacinom pa ni na crno. Mjesto nije frka, u BiH se gleda MATERIALNO. Nije isto poklon iPad ili majica ili nista. Nije isto 50km ili 500km. Nema iseljenog koji nine imao gorak susret sa svojim najblizim u BiH. Nema ga. Evo recu ti zasto. Qurac bi osto minute u BiH da mozes kucu i posao preseliti u tu istu Austriju.
HAVANA

#205 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

ja71 wrote:nevjerovatno kolika je predrasuda prema sopstvenim ljudima.
mogu samo misliti kako mi pogrenso vidimo tamo neke druge nacije o kojima pojma nemamo.

A i ne znam sta je problem sa pranjem sudja.Ja prao godinu dana kod kineza kad sam tek dosao.Dok nisam jezik naucio...Sto li,jel sramota il sta :? Trebo sam valjda na socijalu. :roll:
commendatore

#206 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by commendatore »

trebo si bit šana ili diler pa bi bio cjenjeniji u bosnjaka..... ko sto i jesu....
hrle1976

#207 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

mO k3 wrote:
hrle1976 wrote:
mO k3 wrote:@ hrle izvini stari ali lazes iz posta u post cuj 400 km mjesečno za samo da ti kosi travu , hajde da si napisao 100 pa de ....
400km - 100km po sedmici ka eto treba dulum i kusur pokositi i sl. Za stoju haha jaro mozda bi ti, ovi sa oceve strane za njih je 100km kao da im dam lizalo. Toliko se cijene a ako im nismo paliti 200 racuna u zadnjih 15 godina hebi me uzduz i poprijeko.
Ma da mi je brat ne bi mu placao 100 kemova , zato lazes
Ljudi idu raditi za 600 kemova mjesecno a tvoji ko nece navodno za 400 .... :mrgreen:
Pogresno si shvatio, moji hoce 400km ali raditi nikako. Pa mom ocu je sestra rekla za tih 400kkm kao eto pretego si se.
mO k3

#208 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

HAVANA wrote:

A i ne znam sta je problem sa pranjem sudja.Ja prao godinu dana kod kineza kad sam tek dosao.Dok nisam jezik naucio...Sto li,jel sramota il sta :? Trebo sam valjda na socijalu. :roll:
:thumbup:
Gdje budes ti?

@hrle izvini izgleda da sam nesto preskocio..
Tomahawk11
Globalni moderator

#209 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

hrle1976 wrote:
BiH i gledati da nekome pozajmicu vratis je blago receno vic stoljeca. Nemoj mi zamjeriti ali da je neko u BiH svom rodu pozajmicu od 4-5.000€ vratio hmmmmm mozda mozes nabrojati na jednu ruku. Ako se samo gleda koliko milijardi unidje u BiH od iseljenih koji salju rodbini, netrebas biti doktor nauka da skontas ta ni blizu toliko neide natrag nikakvim nacinom pa ni na crno. Mjesto nije frka, u BiH se gleda MATERIALNO. Nije isto poklon iPad ili majica ili nista. Nije isto 50km ili 500km. Nema iseljenog koji nine imao gorak susret sa svojim najblizim u BiH. Nema ga. Evo recu ti zasto. Qurac bi osto minute u BiH da mozes kucu i posao preseliti u tu istu Austriju.
Ama, covjece, ja pricam u svoje ime. Naravno da ima svega. Eto, ja sam takav, ako bi mi neko nesto i pomogao, racunao bih to kao pozajmicu i vratio. Pa ne radim ni ja za klikere.
A ne znam bas za to seljenje....tacno je, svidjelo mi se u Austriji, konkretno Innsbruck je lijepo mjesto za zivot. I bio sam u prilici da idem tamo prvo studirati, pa ko zna, mozda i ostati....ali izmaklo se, valjda nije bilo sudbine i sta sad....nije lose ni ovako. Nismo ni mi u Bosni sve gola bijeda sa 400 KM mjesecno primanja.
HAVANA

#210 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by HAVANA »

mO k3 wrote:
HAVANA wrote:

:thumbup:
Gdje budes ti?

@hrle izvini izgleda da sam nesto preskocio..
Ma ovde bolan :D To bilo 96 kad sam tek izasao...
mO k3

#211 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

@havan ok ok :) izvini
Niemand

#212 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Niemand »

Hrle bas iz neke budalaste porodice. :lol:
Alfons Kauders

#213 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Alfons Kauders »

nemam rodbine u inostranstvu, fakat mi niko ne pada na pamet... osim onih na skolovanju

svakako lezimo na parama... pa ne moramo vani trbuhom za kruhom... :izet:
Montana

#214 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Montana »

Tomahawk11 wrote: kupila stan od 180 000 eura.
:
180 000ojera..krv ti isovu :-) puna je para

Stanarina je košta 600-700 il kolko već a rata za taj stana 800-1000.Umjesto da baca pare,mjesečno na stanarinu,te pare žena daje za stan koji će njen bit,taman kad u penziju dođe.Od penzije neće stanarinu plaćat morat.Osigurala se.

Svako se tako osigurava u Njemačkoj...a to nije mjera za bogatstvo.Isto kao i ti što sa bjesnim autima u bosnu dolaze...pretežno imaju velika auta jer im je put do bosne dug i taj put je,u svakom slučaju,bolje i sigurnije s takim autima prelazit.
hrle1976

#215 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote:
Ama, covjece, ja pricam u svoje ime. Naravno da ima svega. Eto, ja sam takav, ako bi mi neko nesto i pomogao, racunao bih to kao pozajmicu i vratio. Pa ne radim ni ja za klikere.
A ne znam bas za to seljenje....tacno je, svidjelo mi se u Austriji, konkretno Innsbruck je lijepo mjesto za zivot. I bio sam u prilici da idem tamo prvo studirati, pa ko zna, mozda i ostati....ali izmaklo se, valjda nije bilo sudbine i sta sad....nije lose ni ovako. Nismo ni mi u Bosni sve gola bijeda sa 400 KM mjesecno primanja.
Ko u BiH ima 1.000KM a ima kucu taj zivi komotnije od onog u Njemackoj gdje 1/3 plate da za podstanarstvo bez rezija. Kad bi bila anketa da li si ljubomoran na svoje vani: mislim da bi 70% reklo da. Kad bi bila anketa za ove vani da li si u losem odnosu sa najblizima u BiH ja mislim da bi 2/3 reklo da.
Tomahawk11
Globalni moderator

#216 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

Montana wrote:
:

Stanarina je košta 600-700 il kolko već a rata za taj stana 800-1000.Umjesto da baca pare,mjesečno na stanarinu,te pare žena daje za stan koji će njen bit,taman kad u penziju dođe.Od penzije neće stanarinu plaćat morat.Osigurala se.

Svako se tako osigurava u Njemačkoj...a to nije mjera za bogatstvo.Isto kao i ti što sa bjesnim autima u bosnu dolaze...pretežno imaju velika auta jer im je put do bosne dug i taj put je,u svakom slučaju,bolje i sigurnije s takim autima prelazit.
Stan je platila cashom :)
Ona je tamo od prije rata.
hrle1976

#217 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Montana wrote:
:

Oh ovo za auta i put :lol: :lol: :lol: :lol: pa jaro nasi iz Beca stignu do rucka u Sarajevo. Iz klagenfurta idu vikendom na more u istru. Pa cime bi neko iz Osla ili Stokholma morao dolazizi. Tenkom?
Tomahawk11
Globalni moderator

#218 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

hrle1976 wrote:
Ko u BiH ima 1.000KM a ima kucu taj zivi komotnije od onog u Njemackoj gdje 1/3 plate da za podstanarstvo bez rezija. Kad bi bila anketa da li si ljubomoran na svoje vani: mislim da bi 70% reklo da. Kad bi bila anketa za ove vani da li si u losem odnosu sa najblizima u BiH ja mislim da bi 2/3 reklo da.
Ne znam za te odnose, ne zamaram se previse drugim ljudima, nisam ni na koga ljubomoran niti kome zavidim, gledam svoja posla.
Imam platu vecu od 1 000 KM (nije bitno koliko), i imam stambeni kredit, pola otplaceno (8 godina), jos toliko i gotovo.
hrle1976

#219 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by hrle1976 »

Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote:
Ne znam za te odnose, ne zamaram se previse drugim ljudima, nisam ni na koga ljubomoran niti kome zavidim, gledam svoja posla.
Imam platu vecu od 1 000 KM (nije bitno koliko), i imam stambeni kredit, pola otplaceno (8 godina), jos toliko i gotovo.
Tebi ne treba Austrija po tom pitanju osim ako ti se zivi u ciscoj sredini.
mO k3

#220 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
hrle1976 wrote:
Pa de mi posalji nesto u de :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#221 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

hrle1976 wrote:
ja matematike tito dragi... et imasH kucu (jest ti zapela za oko ko mojim dijasporcima, oklenami) imasH 2000 mjesecno da jebesH sebe more mi bitnut i onda se uvale sHosHoni mjesec dva i nemeresH ni do skakavca a kamol do jezera... telefona mi nabiju jebo kanton, onda ako pomislisH da kupisH josH vikendicu u kijevu...et belaja, to se namaH uvaljuje da se janje okrece, jelen pivo je badja usput uzmesH :mrgreen: ... najbolje bitnut goljo ni rodjena te mati te voli a fEmilija ne zaobilazi u sirokom luku zapravo koda imasH vaske :mrgreen:
Last edited by pici on 25/07/2016 10:46, edited 1 time in total.
mO k3

#222 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

pici wrote:
hrle1976 wrote:
ja matematike tito dragi... et imasH kucu (jest ti zapela za oko ko mojim dijasporcima, oklenami) imasH 2000 mjesecno da jebesH sebe more mi bitnut i onda se uvale sHosHoni mjesec dva i nemeresH ni do skakavca a kamol do jezera... telefona mi nabiju jebo kanton, onda ako pomislisH da kupisH josH vikendicu u kijevu...et belaja, to se namaH uvaljuje da se janje okrece, jelen pivo je badja usput uzmesH :mrgreen: ... najbolje bitnut goljo ni rodjena ne mati ne voli a fEmilija te zaobilazi u sirokom luku zapravo koda imasH vaske :mrgreen:
cek jel to ima i kijevo pored sa?? :?
Tomahawk11
Globalni moderator

#223 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:
Pa de mi posalji nesto u de :)[/quote]

Zar ti nisi u Visokom :D :D

Eto te ko moj amidza iz Praga....zivi covjek od danas do sutra, kad je trebao doci, kaze moram posuditi lovu :-) :D
mO k3

#224 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by mO k3 »

Tomahawk11 wrote:
mO k3 wrote:
Pa de mi posalji nesto u de :)
Zar ti nisi u Visokom :D :D

Eto te ko moj amidza iz Praga....zivi covjek od danas do sutra, kad je trebao doci, kaze moram posuditi lovu :-) :D[/quote]
hahahhahahahhaa Visocak :lol:
Pusti @hrasno nema on blage

Ovaj posalji mi po kanticevima busevimamakra jaja i ajvara, ako ti ostane sta na kraju mjseca upakuj mi makar 2 pastete da mi imaju djeca sta jesti :)

Edit: zamrzni mi i 2 hljeba i posalji
Last edited by mO k3 on 25/07/2016 10:49, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#225 Re: Da li vasa rodbina u inostranstvu lezi na parama?

Post by pici »

mO k3 wrote:
pici wrote:
hrle1976 wrote:
ja matematike tito dragi... et imasH kucu (jest ti zapela za oko ko mojim dijasporcima, oklenami) imasH 2000 mjesecno da jebesH sebe more mi bitnut i onda se uvale sHosHoni mjesec dva i nemeresH ni do skakavca a kamol do jezera... telefona mi nabiju jebo kanton, onda ako pomislisH da kupisH josH vikendicu u kijevu...et belaja, to se namaH uvaljuje da se janje okrece, jelen pivo je badja usput uzmesH :mrgreen: ... najbolje bitnut goljo ni rodjena ne mati ne voli a fEmilija te zaobilazi u sirokom luku zapravo koda imasH vaske :mrgreen:
cek jel to ima i kijevo pored sa?? :?

kod trnova, sve se tamo sjatilo, citav saraj pokupova placeve s poluozidanim kucama i da vidisH kako janci mirusHe :bih: nejma se
Post Reply